Merken
 1. (1)
 2. (6)
 3. (1)
 4. (2)
 5. (1)
 6. (2)
 7. (1)
 8. (2)
 9. (1)
 10. (2)
 11. (2)
Haartype
 1. (18)
 2. (7)
 3. (18)
 4. (7)
 5. (11)
 6. (9)
 7. (3)
 8. (4)
 9. (1)
 10. (1)
 11. (7)
 12. (11)
 13. (10)
 14. (2)
 15. (2)
Levertijd
 1. (21)
Borstel soort
 1. (2)
Stoffen
 1. (7)
 2. (1)
 3. (11)
 4. (1)
Kleuren
 1. (1)
 2. (1)
Populair
 1. (4)
 2. (2)
 3. (2)
 4. (2)
 5. (1)
 6. (4)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Beschadigd haar

(21 artikelen)
Bekijk alles

Beschadigd haar is een veelvoorkomend probleem. Door slechte gewoontes en onvoldoende verzorging wordt het haar poreus en ziet het er dof en droog uit. Door het toepassen van onderstaande tips wordt het beschadigde haar weer mooi gezond en glanzend.

Kenmerken van beschadigd haar
Beschadigd haar is soms moeilijk te herkennen, vandaar hier een opsomming:

 • Bij beschadigd haar staan de haarschubben permanent open terwijl deze bij normaal haar over elkaar heen liggen, hierdoor ziet het haar er dof en ruw uit.
 • De haarstructuur is ruw, hierdoor weerkaatst er minder licht op het haar waardoor het minder glanst of er zelfs mat uitziet.
 • Doordat de haarschacht beschadigd is, is het haar poreus.
 • Beschadigd haar is minder elastisch dan normaal haar en zal daardoor sneller breken.
 • Vloeistoffen dringen helemaal door tot in de haarkern, het haar absorbeert de vloeistoffen en raakt hierdoor in de knoop als het nat is.
 • Het haar voelt droog en broos aan.
 • Haarkleuring wordt teveel geabsorbeerd door het haar waardoor de kleuring te donker uitvalt of snel vervaagt.
 • Vaak zijn de haarpunten gespleten.

 
Oorzaken van beschadigd haar
Beschadigd haar kan meerdere oorzaken hebben. Allereerst kan het beschadigen door de dagelijkse routine. Door te veel en hardhandig borstelen, door het haar hardhandig droogwrijven met een handdoek en door het dragen van haaraccessoires zoals elastiekjes kan het haar beschadigd worden. Daarnaast is één van de belangrijkste oorzaken van beschadigd haar het gebruik van stylingtools zoals een föhn, stijltang of krultang. Mits deze stylingtools op de goede manier gebruikt worden, kan het geen kwaad. Echter gebruiken veel mensen de tools met een te warme temperatuur en zonder voldoende hitte beschermende producten. Tot slot is het chemisch behandelen van het haar een belangrijke oorzaak. Door het haar te kleuren, blonderen, permanenten of chemisch te stijlen kan het haar ernstig beschadigen. Zeker als deze behandelingen vaak worden uitgevoerd.

Herstellen van beschadigd haar
Een knipbeurt lijkt vaak de beste oplossing bij beschadigd haar, maar als het haar daarna op dezelfde wijze behandeld wordt als voorheen dan zal het binnen de kortste keren weer beschadigd zijn. Goede verzorging is daarom erg belangrijk om verdere beschadiging te voorkomen. Daarnaast is het van belang dat het haar hersteld wordt om zo te voorkomen dat het veelvuldig gaat afbreken. We zullen hier een aantal oplossingen toelichten.

Herstellende shampoo en conditioner
Het is belangrijk dat het beschadigde haar weer hersteld wordt. Dit gebeurt door het te voeden en zijn elasticiteit weer terug te geven. Het is belangrijk om een milde shampoo te gebruiken speciaal voor beschadigd haar. Ook is het gebruik van een conditioner een must, met voorkeur een voor beschadigd haar. Een conditioner hydrateert en voedt het haar en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten. Gebruik bijvoorbeeld de Waterclouds Repair Shampoo en de bijbehorende conditioner om het beschadigde haar te herstellen.

Voedend haarmasker
Naast een shampoo en conditioner voor beschadigd haar, is het ook aan te raden om een haarmasker te gebruiken. Een masker werkt intensiever dan een conditioner omdat de samenstelling geconcentreerder is. Een masker kan naar behoefte enkele keren per week of per maand gebruikt worden. Net als een conditioner voor beschadigd haar, hydrateert en voedt een masker het haar. Tevens zorgt een masker ervoor dat het haar de elasticiteit weer terug krijgt. Een masker is eigenlijk een extra bovenop de reguliere haarverzorging. In het assortiment van JohnBeerens.com zit een groot aantal maskers welke geschikt zijn voor beschadigd haar.

Voorkom beschadigd haar
Voorkomen is altijd beter dan de schade achteraf te moeten herstellen. Daarom hier een aantal tips om beschadigd haar te voorkomen:

Nat haar
Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar. Probeer daarom zo min mogelijk door nat haar te borstelen. Eventueel kunt u een speciale douchekam gebruiken en deze door het haar halen terwijl er conditioner in zit. Ook kunt u gebruik maken van een Tangle Teezer welke het haar zonder moeite ontklit. Zorg ook dat u het haar na het wassen niet droogwrijft maar droog dept of draai de handdoek als een tulband om het haar.

Stylingtools
Als u stylingtools zoals een föhn of stijltang gebruikt, zorg dan altijd dat deze niet op een te hoge temperatuur zijn ingesteld. Stel de temperatuur wanneer mogelijk zo laag mogelijk in. Heeft u erg dik of krullend haar, dan kan de temperatuur wat hoger ingesteld worden. Onthoud altijd, hoe hoger de temperatuur, hoe schadelijker voor het haar. Gebruik tijdens het stylen van het haar altijd een product dat tegen hitte beschermt zoals een serum met hittebescherming of een ander heat protect product. JohnBeerens.com heeft diverse hitte beschermende producten die speciaal gemaakt zijn om aan te brengen vóór het stylen, bijvoorbeeld CHI Keratin Silk Infusion.

Chemische behandelingen
Probeer om het haar zo min mogelijk te kleuren en behandel wanneer mogelijk enkel de uitgroei. Pas op met de kleurhoogte, want beschadigd haar absorbeert de kleuring waardoor het donkerder kan uitvallen. Vermijd blondering, permanent of andere chemische behandelingen. Deze behandelingen zijn zeer schadelijk voor het haar en kunnen ervoor zorgen dat het beschadigde haar afbreekt.

Beschadigd haar (21 artikelen)
Bekijk alles