Merken
 1. (1)
 2. (1)
 3. (2)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (3)
 7. (1)
 8. (2)
 9. (3)
 10. (2)
 11. (1)
Haartype
 1. (6)
 2. (4)
 3. (8)
 4. (4)
 5. (6)
 6. (5)
 7. (1)
 8. (1)
 9. (1)
 10. (1)
 11. (5)
 12. (7)
 13. (5)
 14. (1)
Levertijd
 1. (17)
 2. (1)
Borstel soort
 1. (1)
Stoffen
 1. (2)
 2. (2)
 3. (12)
Kleuren
 1. (1)
Populair
 1. (2)
 2. (1)
 3. (2)
 4. (5)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Dof haar

(18 artikelen)
Bekijk alles

Dof haar ziet er niet levendig uit en mist glans. Dof haar kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder zullen we de oorzaken van dof haar doornemen en tips geven om het haar weer glanzend te maken.

Oorzaken van dof haar
Resten van shampoo en andere producten kunnen er voor zorgen dat het haar er dof uitziet, omdat het een laagje om het haar legt. Dof haar heeft ook vaak een andere oorzaak. Normaal liggen de haarschubben plat over elkaar heen. Echter als de haarschubben open staan ziet het haar er dof en ruw uit. Doordat het haar ruw is weerkaatst er minder licht op, daardoor glanst het minder en ziet het er mat uit. Dof en ruw haar is ook een kenmerk van beschadigd haar, dus lees ook het advies voor beschadigd haar om vast te stellen of het haar enkel dof is of dat het ook beschadigd is. Beschadigd haar heeft namelijk andere verzorging nodig dan dof haar.

Verzorging
Om dof, glansloos haar weer levendig te maken, is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Om het haar te voeden en de glans weer terug te brengen zijn er vele producten verkrijgbaar.  Er zijn shampoos en conditioners verkrijgbaar die het haar de natuurlijke glans terug geven, bijvoorbeeld de TIGI Bed Head  Recharge lijn. Naast de reguliere verzorging kan er eventueel nog een masker of treatment gebruikt worden. Dit biedt een extra verzorging en kan naar voorkeur één of enkele keren per week worden gebruikt. Daarnaast zijn er producten die het haar glans geven door bepaalde ingrediënten. Zo zijn alle producten van Farouk Royal Treatment voorzien van witte truffel en parel, die extra glans geven.

Styling
Na het wassen is het belangrijk om het haar goed te verzorgen alvorens het te stylen. CHI Shine Infusion is een product dat naast hittebescherming ook ultieme glans geeft. Na het aanbrengen van dit product op nat haar kan het haar geföhnd en eventueel nog met een stijltang of krultang bewerkt worden. Tussen het föhnen en bewerken met stylingtools kan de CHI Shine Infusion eventueel nogmaals worden aangebracht. Vergeet bij het gebruik van hittetools nooit een hitte beschermend product, anders zal het haar beschadigen en nog doffer ogen. Tot slot kan er nog een serum worden aangebracht na het in model brengen. Of in plaats van een serum kan er als finishing ook een glansspray gebruikt worden, zoals de eerder genoemde CHI Shine Infusion.

Dof haar (18 artikelen)
Bekijk alles