Merken
 1. (1)
 2. (10)
 3. (1)
 4. (5)
Huidtype
 1. (3)
 2. (1)
 3. (5)
 4. (3)
 5. (3)
 6. (3)
Levertijd
 1. (17)
Stoffen
 1. (1)
 2. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Doffe huid

(17 artikelen)
Bekijk alles

Een doffe huid zorgt voor een vermoeide en oude uitstraling. Het gezicht straalt minder en de huid oogt vaal. Met onderstaande tips krijgt u binnen no-time weer een stralende huid.

Oorzaken van een doffe huid
Een doffe huid kan vele oorzaken hebben. De doffe huid heeft een slechte doorbloeding, gebrek aan vitamines en mist energie om de huidfuncties goed uit te voeren. Dit wordt onder andere veroorzaakt door:

 • Veel binnen zitten (te weinig frisse lucht)
 • Airconditioning
 • Ziekte of stress
 • Te weinig slaap
 • Vochttekort (drink minimaal 1,5 liter water per dag)
 • Roken
 • Ongezonde voeding of niet-gevarieerde voeding


Door de tekorten kan de huid niet goed presteren en heeft deze niet voldoende energie voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daardoor wordt de huidvernieuwing vertraagd, wat er weer voor zorgt dat huidverzorgingsproducten minder goed worden opgenomen en dus minder effectief werken. Een doffe en vale teint is hiervan het gevolg. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de huid alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt.

Verzorging
Uiteraard zal de huid pas in de beste conditie komen als deze genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, maar met de juiste verzorging komt u al een heel eind. Om de doffe huid weer te laten stralen is allereerst reiniging belangrijk. Zo worden dode huidcellen verwijderd en worden onzuiverheden verwijderd. Als u niet goed reinigt dan raakt de huid verstopt, waardoor deze een dof en vaal uiterlijk krijgt. Matis Essential Cleansing Emulsion is een milde reiniging welke het gezicht schoon maakt en de poriën reinigt. Ook is het belangrijk om een voedende crème te gebruiken omdat de doffe huid vaak ook te droog is. Matis Fundamental Beautifying Cream is een revitaliserende crème welke de huid weer laat stralen.

Tip: Met een highlighter (make-up) kunt u het gezicht plaatselijk laten stralen met een gezonde glow. Een highlighter wordt aangebracht om de hoger gelegen delen in het gezicht, zoals onder de wenkbrauwen en op de jukbeenderen, wat meer te laten opvallen. Kardashian Beauty Intimate Spotlight is een handig potje met een prachtige highlighter welke in drie kleuren verkrijgbaar is.

Doffe huid (17 artikelen)
Bekijk alles