Merken
 1. (4)
 2. (6)
 3. (1)
 4. (8)
Huidtype
 1. (1)
 2. (4)
 3. (3)
 4. (5)
 5. (3)
 6. (2)
 7. (5)
Levertijd
 1. (19)
Stoffen
 1. (2)
 2. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Droge huid

(19 artikelen)
Bekijk alles

De droge huid ziet er dof, droog en soms ook schilferig uit. Dit komt omdat de huid een (extreem) tekort heeft aan vet en vocht. Hieronder zullen we wat tips geven om een droge huid te herstellen en te verzorgen. Onderaan deze pagina staat een overzicht met producten die ideaal zijn voor een droge huid.

Oorzaken van een droge huid
De huid kan van nature droog zijn, maar kan ook droog worden door invloeden van buitenaf. Door onvoldoende verzorging, onvoldoende bescherming tegen de zon en het niet of onjuist gebruik van verzorgingsproducten kan de huid uitdrogen.

De zon droogt de huid uit en het is daarom belangrijk om de huid te beschermen met een SPF. Zeker het gezicht is erg kwetsbaar. Naast de zon kan ook droge lucht voor uitdroging zorgen. Aan de andere kant kan kou ook een droge of schrale huid veroorzaken. Plaatsen zoals vliegtuigcabines en ruimtes met airco zijn slechte plaatsen om te verblijven en om de huid in goede conditie te behouden. Probeer dergelijke ruimtes dan ook zoveel mogelijk te mijden, of gebruik goede hydraterende verzorgingsproducten.

Tot slot kunnen de verkeerde producten of het helemaal niet gebruiken van verzorgingsproducten voor een droge huid zorgen. Wanneer er bijvoorbeeld een crème voor de vette huid wordt gebruikt terwijl de huid droog is, dan zal deze alleen maar meer uitdrogen. Kijk altijd goed naar het huidtype of laat dit door een professionele schoonheidsspecialist bepalen. Dan kunnen de beste producten worden aangeraden die geschikt zijn voor de juiste huid. 

Verzorging lichaam
De droge huid heeft een tekort aan vocht, dus dat zal aangevuld moeten worden. Producten voor de droge huid voeden en hydrateren en zorgen zo voor een stralende huid. CHI Nourish Intense Body Butter is een rijke formule die op elke plek van het lichaam aangebracht kan worden. Voor de dagelijkse verzorging kan ook een bodylotion gebruikt worden, deze heeft een wat lichtere textuur dan een body butter en trekt daardoor sneller in. Matis Essential Moisturising Body Lotion is een rijke voedende bodylotion die de huid zijdezacht maakt. Gebruik wanneer u de zon in gaat altijd een goede zonbeschermer om de huid tegen uitdroging en vroegtijdige huidveroudering te beschermen. Een goed gehydrateerde huid gaat minder snel vervellen. De zonnecrèmes van Piz Buin beschikken over een vochtinbrengend systeem, wat ideaal is voor de droge huid.

Tip: Na het douchen is het beter om de huid niet ruw droog te wrijven. Dep de huid voorzichtig droog met een zachte handdoek. 

Verzorging gezicht
De droge huid in het gezicht heeft de neiging om te gaan schilferen, dat is dan vaak zichtbaar wanneer make-up gebruikt wordt. Het is belangrijk om een voedende crème te gebruiken zoals Skeyndor Essential Hydrating Cream. Gebruik zowel een dag- als een nachtcrème voor optimale hydratatie. Sommige crèmes zijn zowel geschikt voor overdag als voor de nacht. Breng een crème altijd aan op een goed gereinigde huid.

Vooral voor het gezicht is het belangrijk om het goed te beschermen tegen de zon, want het gezicht vangt altijd zon, zelfs in de winter. Een zonnebeschermer kan op het gezicht eventueel ook aangebracht worden onder de make-up. Vind u dat te omslachtig? Veel dagcrèmes zijn al voorzien van een SPF zodat het niet nodig is om daarnaast nog een zonnebeschermer te gebruiken. Dit staat altijd vermeld als UV-filter.

Droge huid (19 artikelen)
Bekijk alles