Merken
 1. (2)
 2. (7)
 3. (1)
 4. (2)
 5. (4)
 6. (1)
 7. (2)
 8. (2)
 9. (2)
 10. (2)
Haartype
 1. (19)
 2. (6)
 3. (20)
 4. (3)
 5. (12)
 6. (5)
 7. (3)
 8. (2)
 9. (8)
 10. (16)
 11. (10)
 12. (1)
Levertijd
 1. (23)
 2. (2)
Stoffen
 1. (6)
 2. (3)
 3. (17)
Populair
 1. (7)
 2. (4)
 3. (5)
 4. (1)
 5. (2)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Droog haar

(25 artikelen)
Bekijk alles

Droog haar is moeilijk handelbaar en het valt vaak niet mooi glad, maar pluist en kroest. Ook reageert droog haar heftiger op vochtige lucht dan normaal haar. We zullen een aantal tips doornemen om droog haar weer om te toveren naar een mooie glanzende bos. Onderaan deze pagina staan producten die ideaal zijn voor droog haar.

Oorzaken van droog haar
Droog haar vertoont veel overeenkomsten met beschadigd haar, lees daarom ook het advies voor beschadigd haar om vast te stellen of dat het haar beschadigd of droog is. Droog haar heeft namelijk andere verzorging nodig. 

Droog haar mist vocht en dat kan verschillende oorzaken hebben. Het kan van nature al wat droger zijn, maar het kan ook aangebrachte schade zijn. Hitte droogt het haar uit en overmatig of onjuist gebruik van hittetools zoals een föhn, stijltang of krultang zullen ervoor zorgen dat er te veel vocht uit het haar onttrokken wordt. Ook chemische behandelingen zoals kleuren en permanenten van het haar kunnen ervoor zorgen dat het haar droog wordt. Daarnaast kan het haar nog uitdrogen door invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld door de zon en zout water, of vochtige weersomstandigheden.

Herstellen van droog haar
Droog haar moet gevoed worden om zo het vocht- en vetgehalte weer op pijl te brengen. Hiervoor zijn tal van producten verkrijgbaar bij JohnBeerens.com. Het begint met een rijke, voedende shampoo en conditioner. De CHI Nourish Intense lijn bevat rijke, vocht inbrengende producten. Ze verzorgen het haar diep en zijn mild voor het haar.

Naast een shampoo en conditioner, kan er ook een haarmasker gebruikt worden. Een masker werkt intensiever dan een conditioner omdat de samenstelling geconcentreerder is. Een masker kan naar behoefte enkele keren per week of per maand gebruikt worden. Een masker is eigenlijk een extra product bovenop de reguliere haarverzorging.

Verzorging
Droog haar pluist vaak, daarom is het naast herstellen ook belangrijk om het goed te verzorgen. Het aanbrengen van een hitte beschermend product alvorens het gebruik van hittetools is essentieel om te zorgen dat er niet nog meer vocht onttrokken wordt. CHI Keratin Silk Infusion is een zeer geschikt hitte beschermend product. Het is een silk die het haar glad maakt en pluis tegengaat. Door de toevoeging van keratine wordt het haar tevens gehydrateerd en versterkt. Daarnaast kan er een product worden aangebracht dat beschermt tegen invloeden van buitenaf. Dit omdat droog haar heftiger reageert op vochtige lucht, waardoor het haar kan gaan pluizen of kroezen. CHI Pliable Polish temt pluizig haar en zorgt ervoor dat het glad blijft.

Tip: Indien het haar na het stylen nog een beetje pluist of steken er korte haartjes uit? Spuit dan wat haarlak op een borstel en haal deze door het haar.

Droog haar (25 artikelen)
Bekijk alles