Merken
 1. (2)
 2. (3)
 3. (7)
 4. (2)
 5. (1)
 6. (4)
 7. (2)
Huidtype
 1. (5)
 2. (1)
 3. (10)
 4. (6)
 5. (1)
 6. (1)
 7. (3)
 8. (3)
 9. (2)
Levertijd
 1. (2)
 2. (19)
Stoffen
 1. (2)
 2. (1)
 3. (2)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Gecombineerd droge huid

(21 artikelen)
Bekijk alles

Een gecombineerde ofwel gemengde huid heeft zowel droge als vette gedeelten. Dit huidtype is vooral op het gezicht van toepassing. Vaak is de T-Zone (voorhoofd, neus en kin) vet en zijn bijvoorbeeld de wangen wat droger. Dit is een moeilijk huidtype wat betreft verzorging. Hieronder zullen we een aantal tips geven voor dit huidtype.

Reiniging
Omdat de T-Zone vet is en vaak mee-eters of pukkeltjes vertoont, is het belangrijk om de huid twee keer per dag goed te reinigen met speciale aandacht voor het vette gebied. Matis Essential Cleansing Foam is hiervoor een zeer geschikt product. Het is een alcoholvrije reinigingsgel om de huid te reinigen en overtollig talg te verwijderen. De huid zal er daardoor fris en zuiver uitzien, zonder uit te drogen. Gebruik vervolgens de Matis Pure Lotion op een wattenschijfje. Dit is een alcoholvrije lotion welke de pH-waarde van de huid weer herstelt. De vette glans zal verdwijnen en de spanning op de droge gedeelten van de huid zal verminderd worden. Reinig de huid zowel ’s ochtends als ’s avonds alvorens overige huidverzorging aangebracht wordt.

Ondanks zorgvuldige reiniging kan het zijn dat puistjes en mee-eters nog voorkomen of dat de huid alsnog gaat glimmen. Probeer na te gaan of dat de vette huid een specifieke oorzaak heeft. Bepaalde medicijnen en voeding kunnen hiervoor een boosdoener zijn. Ook overmatige blootstelling aan de zon kan een reden zijn. De zon droogt de huid namelijk uit en dat zorgt ervoor dat er op den duur meer talg wordt aangemaakt. Eens in de zoveel tijd een reinigend masker of een milde scrub zorgt voor een diepe reiniging en het zal onzuiverheden zichtbaar verminderen.

Verzorging
Na het reinigen van de huid kan er een crème en eventueel make-up worden aangebracht. Gebruik altijd een crème speciaal voor de gemengde huid, omdat een product voor de vette huid het droge gedeelte nog verder uitdroogt en andersom maakt een product voor de droge huid de huid weer te vet. Een crème voor de gecombineerde huid zal de huid weer in perfecte balans brengen. Zo worden de vettere gedeeltes gereguleerd en de drogere gedeeltes gehydrateerd. Kies bijvoorbeeld de Marbert Moisturizing Care 24h Aqua Booster Moisturizing Cream.

Tip: Probeer de huid zo min mogelijk af te sluiten met make-up, hiervan raken de poriën verstopt en kunnen er puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. Aan het einde van de dag is het erg belangrijk om de make-up grondig te verwijderen en de huid vervolgens goed te reinigen.

Gecombineerd droge huid (21 artikelen)
Bekijk alles