Merken
 1. (1)
 2. (2)
 3. (3)
 4. (6)
 5. (1)
 6. (1)
Huidtype
 1. (2)
 2. (1)
 3. (9)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (2)
Haartype
 1. (1)
Levertijd
 1. (1)
 2. (13)
Geursoort
 1. (1)
Stoffen
 1. (1)
 2. (3)
Populair
 1. (1)
 2. (3)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Geïrriteerde huid

(14 artikelen)
Bekijk alles

Een geïrriteerde huid is vervelend en onaangenaam. Een geïrriteerde huid kan zowel in het gezicht als op het lichaam voorkomen. Met onderstaande tips kunt u de huid kalmeren en irritatie laten verdwijnen. Onderaan deze pagina staat een overzicht met producten die ideaal zijn voor een geïrriteerde huid.

Oorzaken en kenmerken
Een geïrriteerde huid is rood, gevoelig bij aanraking en vertoont soms schilfers. Een geïrriteerde huid is makkelijk te verwarren met een allergische reactie. Het verschil is moeilijk te zien. Allergische reacties zijn vaak van tijdelijke aard, komen snel opzetten en vertonen vaak bultjes en jeuk.

Een geïrriteerde huid kan voortkomen uit de verkeerde producten, maar ook andere oorzaken zijn mogelijk. Koud winterweer, scheren, droge lucht en een droge huid kunnen voor irritatie, jeuk, ruwe plekjes of kloofjes zorgen. Het is daarom extra belangrijk om de huid in de winter te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Vooral het gezicht omdat dat stukje huid in de winter nooit bedekt is. Daarnaast zijn sommige huidtypes gewoon ontzettend gevoelig en reageren ze altijd vrij heftig op producten of invloeden van buitenaf. Deze huidtypes krijgen bij de minste of geringste verandering al rode plekjes, vlekjes en schraalheid.

Kalmeren en herstellen
Het is belangrijk om een geïrriteerde huid allereerst te kalmeren en te achterhalen waardoor de irritatie is ontstaan alvorens verdere stappen te ondernemen. Met Biodermal Kalmerende Gel kunt u de huid tot rust brengen. De gel kan zowel voor het gezicht als voor het lichaam gebruikt worden. Het verkoelt de huid en vermindert de irritatie.

Er zijn ook kalmerende producten specifiek voor het gezicht zoals Matis Absolute Soothing Serum. Dit is een kalmerend serum dat overgevoeligheid van de huid vermindert en tevens het afweersysteem van de huid versterkt om irritaties in de toekomst te voorkomen. Gebruik een kalmerend product zo lang als de irritatie aanhoudt en vermijd het gebruik van andere verzorgingsproducten of make-up, de huid heeft immers rust nodig.

Tip: Een van de meest bekende oorzaken van huidirritatie is de zon. Vooral in het voorjaar en het begin van de zomer hebben veel mensen last van zonneblaasjes of zonneallergie. Smeer de huid daarom altijd goed in met een hoge factor zoals Piz Buin Allergy Lotion SPF 50+.

Geïrriteerde huid (14 artikelen)
Bekijk alles