Merken
 1. (6)
 2. (2)
 3. (1)
 4. (4)
 5. (1)
Huidtype
 1. (3)
 2. (4)
 3. (2)
 4. (1)
 5. (11)
 6. (1)
 7. (2)
Levertijd
 1. (14)
Stoffen
 1. (2)
 2. (1)
 3. (5)
Populair
 1. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Gevoelige huid

(14 artikelen)
Bekijk alles

Een gevoelige huid is vaak dun en fijn van structuur. De huid is kwetsbaar en reageert extra heftig op veranderingen, invloeden van buitenaf, make-up en verzorgingsproducten. Met onderstaande tips voorkomt u dat  er een gevoelige reactie wordt uitgelokt.

Oorzaken en kenmerken van een gevoelige huid
De gevoeligheidsdrempel van de gevoelige huid ligt laag en dat veroorzaakt vaak een reactie. Een gevoelige reactie uit zich meestal als prikkelen, branden, trekken, jeuken, roodheid of schilferige plekjes. Sommige mensen hebben van nature al een gevoelige huid. Weersomstandigheden zoals zon, kou en wind kunnen dan al een gevoelige reactie uitlokken. Ook verzorgingsproducten kunnen voor een reactie zorgen. Vaak zit er in verzorgingsproducten namelijk alcohol of parfum verwerkt. Tot slot kunnen voedingsmiddelen ook een gevoelige reactie uitlokken. Het is belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak van de gevoelige huid is. Weet u het niet direct? Probeer dan eens een tijdje een dagboek bij te houden met welke verzorgingsproducten en voedingsmiddelen u gebruikt en of u die dag wel of geen irritatie heeft. Het is dan makkelijker te achterhalen wat de gevoeligheid veroorzaakt.

Verzorging
Om de kans op een gevoelige reactie te verminderen is het erg belangrijk om de huid goed te verzorgen en te beschermen. Voor de gevoelige huid is het verstandig om producten te gebruiken die parfum-, alcohol- en zeepvrij zijn. Denk hierbij niet enkel aan crèmes maar ook aan uw douchegel of wasmiddel.

Wat betreft het gezicht is het belangrijk om aan het einde van de dag altijd goed te reinigen met een reinigingsproduct dat geschikt is voor de gevoelige huid, zoals Darphin Azahar Cleansing Water. Daarnaast is het gebruik van een goede dag- en nachtcrème voor het gezicht aan te bevelen. Een dagcrème beschermt de huid overdag tegen invloeden van buitenaf en een nachtcrème herstelt en versterkt de huid tijdens de nacht. Marbert Sensitive Care Intensive Cream is een dag- en nachtcrème in één welke geschikt is voor de gevoelige huid. Ook is Biodermal P-CL-E Crème zeer geschikt voor een (beschadigde) gevoelige huid. Het is een probleemoplossende en verzorgende crème voor de huid met speciale behoeften. Ook deze crème kan als dag- en nachtverzorging gebruikt worden.

Voor het lichaam is het belangrijk om de huid soepel te houden en niet te laten uitdrogen. Schurende kleding, zon of dagelijks douchen kan ook voor gevoeligheid zorgen. Darphin Soothing Body Balm is speciaal ontwikkeld om de gevoelige en droge huid te verzorgen en beschermen.

Tip: De gevoelige huid reageert extra fel op weersinvloeden. Bescherm de huid daarom goed met een geschikte SPF voor uw huidtype.

Gevoelige huid (14 artikelen)
Bekijk alles