Merken
 1. (1)
 2. (1)
 3. (3)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (2)
 7. (1)
 8. (1)
Haartype
 1. (2)
 2. (1)
 3. (2)
 4. (1)
 5. (6)
 6. (1)
 7. (9)
 8. (1)
 9. (1)
 10. (2)
 11. (1)
 12. (1)
Levertijd
 1. (9)
 2. (2)
 3. (1)
Stoffen
 1. (2)
 2. (1)
 3. (4)
 4. (1)
Populair
 1. (5)
 2. (2)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Grijs haar

(11 artikelen)
Bekijk alles

Gedurende de jaren zullen de haren langzaam grijs worden. Bij de ene persoon gaat dit proces sneller dan bij de ander. Hieronder zullen we een aantal tips bespreken voor grijs haar. Onderaan deze pagina is een overzicht gemaakt van producten die gebruikt kunnen worden bij grijs haar.

De eerste grijze haren
Het krijgen van grijze haren begint bij de ene persoon al als hij 25 is en bij de ander pas veel later. Het tijdstip waarop de haren grijs beginnen te worden is genetisch bepaald en is vaak erfelijk. Normaal komen de eerste grijze haren vanaf het 35e levensjaar. Meestal gaat het grijs worden heel geleidelijk. De haren krijgen een steeds lichtere kleur grijs en kunnen uiteindelijk wit worden. De allereerste grijze haren kunnen nog uitgetrokken worden. Het is namelijk een fabel dat voor elke grijze haar die men uittrekt, twee grijze haren terug komen. Maar pas op dat er niet te veel haren uitgetrokken worden, hierdoor ontstaan kale plekken. Wordt het haar wat verder grijs dan kunt u ervoor kiezen om het te kleuren. De eerste grijze haren vallen vaak niet zo op en kunnen eventueel nog gedekt worden met een kleurconditioner, zoals de CHI Tone & Shine. Deze kleurconditioner heeft een lichte dekking en is eigenlijk bedoeld om gekleurd haar op te frissen. De kleur zal echter na enkele wasbeurten al vervaagd zijn.

Verzorging van grijs haar
Uiteindelijk zal het haar geleidelijk steeds grijzer worden. Een oplossing is dan om het haar te kleuren met een professionele haarverf. In plaats van kleuren kunt u er ook voor kiezen om het haar natuurlijk grijs te laten worden. Grijs haar bevat minder talg dan normaal haar, daardoor kan het droog en ruw aanvoelen. Een goede verzorging is daarom erg belangrijk. Er zijn producten speciaal voor grijs haar, deze producten bieden een rijke verzorging en bevatten paarse pigmenten. De paarse pigmenten zorgen ervoor dat de gelige gloed verdwijnt die grijs haar vaak krijgt. Door het toevoegen van paars krijgt het haar een mooie zilvergrijze gloed.

Grijs haar (11 artikelen)
Bekijk alles