Merken
 1. (1)
 2. (5)
 3. (3)
Haartype
 1. (5)
 2. (1)
 3. (5)
 4. (4)
 5. (1)
 6. (3)
 7. (1)
 8. (2)
 9. (4)
 10. (1)
Levertijd
 1. (6)
 2. (3)
Stoffen
 1. (4)
 2. (1)
Populair
 1. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Langzaam groeiend haar

(9 artikelen)
Bekijk alles

Langzaam groeiend haar kan zeer vervelend zijn. Voordat het haar weer is aangegroeid, moet het onderste stuk er bij de kapper alweer worden afgeknipt. Wij zullen hieronder een aantal tips geven voor langzaam groeiend haar. Onderaan de pagina staat een overzicht van producten die geschikt zijn voor langzaam groeiend haar.

Haargroei proces
Om te begrijpen waarom haar langzaam groeit, is het belangrijk om eerst te begrijpen hoe het groeiproces van haren in elkaar zit. Haren worden aangemaakt in de haarzakjes (haarfollikels). Het aantal haarfollikels op de hoofdhuid ligt rond de 120.000. Dit is voor elk individu anders en genetisch bepaald. Zo hebben bijvoorbeeld blonde mensen over het algemeen meer haarzakjes op de hoofdhuid dan mensen met rossige of zwarte haren. De haargroei loopt verschillende stadia door. Namelijk de groeifase, overgangsfase en rustfase. Bij mensen lopen de fasen door elkaar waardoor het aantal haren vrijwel constant gelijk blijft.  De groeifase van hoofdhaar duurt gemiddeld vier jaar. Hierna komt de haar in de overgangsfase waarin de groei volledig stopt. Tenslotte breekt de rustfase aan en in deze fase vallen de haren uit. Dit proces herhaalt zich per haarzakje zo’n 20 keer in een mensenleven.

Net als het aantal haarfollikels is ook de snelheid waarmee het haar groeit genetisch bepaald. Bij sommige mensen groeit het haar maar tot aan een bepaalde lengte. Dit is vergelijkbaar met ander lichaamshaar zoals wenkbrauwen en armhaar dat maar tot een bepaalde lengte groeit. De overgangs- en rustfase in het groeiproces breken bij deze mensen dan wat eerder aan dan gebruikelijk waardoor de haren op een kortere lengte al uitvallen.

Haargroei versnellen
Er zijn verschillende middelen om de haargroei te versnellen. Door de invloed van zonlicht wordt de haargroei versneld. Dat is merkbaar tijdens de zomer als men veel buiten komt, het haar zal dan door de blootstelling aan vitamine D een boost krijgen. Probeer voor een snellere haargroei dan ook zo veel mogelijk in de zon te zitten. Echter wel met een goede bescherming voor de huid om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Ook een hoofdhuidmassage bevordert de haargroei, beweeg tijdens een massage de hoofdhuid over het bot. Dit kan door tijdens het wassen met shampoo onder de douche maar ook voor het slapen gaan. Tot slot helpt vitamine B om het haar sneller te laten groeien. Door gevarieerd en gezond te eten krijgt het lichaam voldoende vitamine B binnen. Gaat het nog niet snel genoeg? Gebruik dan onderstaande middelen.

Haargroeimiddelen
Verschillende merken hebben lotions of serums welke de haargroei bevorderen. Zo heeft Schwarzkopf een Hair Growth kuur van de Schwarzkopf Bonacure lijn. Deze kuur bestaat uit een haargroei shampoo, haargroei tonic en haargroei serum. Na het wassen met de shampoo dient de tonic op de hoofdhuid in gemasseerd te worden. Zo kan er meteen een hoofdhuidmassage toepast worden. Eventueel kan ook nog het serum gebruikt worden voor een nog beter resultaat. Ook La Biosthetique heeft een haargroei activerende lotion. Daarnaast heeft Nioxin een groot aantal producten die een oplossing bieden voor dunner wordend haar.

Haarverlenging
Een andere en zeker snellere optie is haarverlenging. JohnBeerens.com heeft een groot assortiment met tijdelijke haarverlening, zoals de Flip-In Hair. Extensions die aan het natuurlijke haar worden bevestigd zijn permanent (gedurende een aantal maanden) en altijd slechter voor het haar. Deze extensions kunnen dagelijks in gedaan worden en ook weer worden verwijderd. De Flip-in Hair wordt niet eens bevestigd aan het haar, maar werkt door middel van een onzichtbaar touwtje die over het hoofd aangebracht kan worden. De Flip-In Hair is de ideale oplossing als u op sommige dagen wat langer en voller haar wilt. Binnen enkele minuten is het haar verlengd en binnen enkele minuten is het weer verwijderd.

Langzaam groeiend haar (9 artikelen)
Bekijk alles