Merken
 1. (2)
 2. (3)
 3. (2)
 4. (2)
 5. (1)
 6. (1)
 7. (10)
Huidtype
 1. (3)
 2. (2)
 3. (2)
 4. (3)
 5. (6)
 6. (3)
 7. (6)
 8. (1)
Levertijd
 1. (2)
 2. (19)
Stoffen
 1. (1)
 2. (1)
 3. (3)
Populair
 1. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Oneffen huid

(21 artikelen)
Bekijk alles

Een oneffen huid kan verschillende oorzaken hebben. Pigmentvlekken, couperose, rode vlekken, droge plekjes of onzuiverheden kunnen ervoor zorgen dat de huid er niet egaal uit ziet. Niet alleen op het gezicht, maar over het hele lichaam is het mogelijk om oneffenheden te hebben. Door middel van onderstaande tips wordt de huid weer egaal en effen.

Onzuiverheden
De meest voorkomende oneffenheden in het gezicht zijn onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters. Met de juiste verzorging zijn deze goed te behandelen. Een grondige reiniging is essentieel voor een onzuivere huid. Reinig de huid altijd twee keer per dag. Matis Essential Cleansing Foam is hiervoor een zeer geschikt product. Het is een alcoholvrije reinigingsgel om de huid te reinigen en overtollig talg te verwijderen. De huid zal er daardoor fris en zuiver uitzien en, omdat het alcoholvrij is zal het de huid niet uitdrogen. Na het reinigen van de huid kan er een crème en eventueel make-up worden aangebracht.

Pigmentvlekken
Pigmentvlekken ontstaan voornamelijk doordat de huid te veel wordt blootgesteld aan de zon. Vooral het gezicht en de hals worden voortdurend aan de zon blootgesteld en daar komen pigmentvlekjes dan ook het vaakst voor. Het is daarom ook uiterst belangrijk om de huid goed tegen de zon te beschermen. Gebruik altijd een product met een SPF welke geschikt is voor de juiste huid. Wanneer de huid pigmentvlekjes bevat, wordt aangeraden om een zo hoog mogelijke factor te gebruiken, bijvoorbeeld Piz Buin Allergy Face Cream SPF 50+. Tevens is deze crème geschikt voor de gevoelige huid.

Couperose of een rode huid
Ook een rode huid ziet er oneffen uit. Huidsymptomen van rosacea en couperose zijn roodheid, blozen, zichtbare kleine adertjes, een strakke of harde huid en droogheid. Het is belangrijk om de aangetaste huid mild te behandelen en te kalmeren om zo de roodheid te verminderen. Skeyndor Aquaterm S.O.S anti-redness helpt hierbij. Dit serum verlicht en kalmeert onmiddellijk. Reinig de rode huid altijd zachtjes met lauw water om verergering van de klachten te voorkomen.

Onrustige, vlekkerige huid
Soms bevat de huid kleine huidproblemen zoals een kwetsbare, gevoelige, onrustige, vlekkerige of geïrriteerde huid. Het zijn geen ernstige huidaandoeningen, maar ze zijn natuurlijk wel heel vervelend. Op momenten dat deze kleine huidproblemen ontstaan, kan de huid wel wat extra stimulans en ondersteuning gebruiken. Biodermal P-CL-E Crème biedt dan dé oplossing. De crème is zowel als dag- en nachtcrème te gebruiken, maar ook als ondersteunende crème naast de reguliere huidverzorging. 

Oneffen huid (21 artikelen)
Bekijk alles