Merken
 1. (1)
 2. (2)
 3. (1)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (1)
 7. (1)
 8. (1)
 9. (5)
Haartype
 1. (1)
 2. (2)
 3. (3)
 4. (2)
 5. (9)
 6. (8)
Levertijd
 1. (14)
Wattage
 1. (1)
Soort plaat
 1. (1)
 2. (1)
Borstel soort
 1. (3)
Gratis Silk
 1. (1)
 2. (1)
Diffuser
 1. (1)
Aantal warmtestanden
 1. (1)
Grootte van de platen
 1. (2)
Digitaal
 1. (1)
 2. (2)
Stoffen
 1. (1)
 2. (5)
 3. (1)
Temperatuur
 1. (1)
 2. (1)
Kleuren
 1. (1)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (2)
 5. (1)
Populair
 1. (1)
 2. (4)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Onhandelbare krullen

(14 artikelen)
Bekijk alles

Krullend haar wordt vaak als lastig beschouwd. Krullend haar pluist gauw, er zitten snel klitten in en borstelen gaat vaak niet makkelijk. Daarom wat tips om krullen in bedwang te houden. Onderaan deze pagina is er een overzicht gemaakt van producten die ideaal zijn voor onhandelbare krullen.

Verzorging
Krullen hebben vaak de neiging om te gaan pluizen. Het is daarom belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Gebruik bij voorkeur een shampoo en conditioner speciaal voor krullen, zoals de TIGI Curlesque lijn. Gebruik wanneer het haar erg pluizig is een hydraterende en voedende shampoo en conditioner. Wanneer het haar veel hardnekkige klitten heeft dan is de tip om voor het kammen een leave-in conditioner in het haar te sprayen. Zo gaat het kammen makkelijker en wordt het haar zo min mogelijk beschadigd. 

Styling
Na het wassen kan het haar voorzichtig geborsteld worden. Kam of borstel het haar nét voor het douchen of badderen, zo is het merendeel van de klitten en losse haren er al uit. Het is namelijk niet goed voor het haar wanneer het gekamd wordt als het nat is. Nat haar is namelijk veel brozer en vatbaarder voor beschadiging. Wanneer nat haar borstelen gewenst is, doe dit dan heel voorzichtig om breken te voorkomen en gebruik hiervoor een kam waar voldoende ruimte tussen de tanden zit. Begin onderaan het haar met kammen en werk zo steeds een stukje naar boven. Zo wordt er voorkomen dat er knopen bij elkaar komen waardoor er grotere knopen worden gecreëerd. Kneed vervolgens een verstevigende mousse in het handdoekdroge haar of gebruik een speciale krullencrème zoals Moroccanoil Curl Defining Cream. Deze producten zorgen ervoor dat de natuurlijke krul gedefinieerd wordt.

Het haar aan de lucht laten opdrogen is het beste om beschadiging door de hitte van de föhn te voorkomen. Wilt u het toch föhnen? Gebruik dan een hittebeschermend product zoals CHI 44 Iron Guard. Föhn altijd op een zo laag mogelijke temperatuur, het liefst met koude lucht. Gebruik een diffuser op de föhn om nog meer krul en volume te creëren. Tot slot kan er nog een serum of silk aangebracht worden tegen het pluizen en een haarlak om het haar in model te houden. Gedurende de dag kan er opnieuw een krullenversteviger worden aangebracht om het haar te modelleren.

Krullend haar kan ook gestyled worden met bijvoorbeeld een CHI stijltang. Wanneer het haar gestijld wordt geldt hetzelfde als bij föhnen; gebruik altijd een goede hittebeschermer. Stel de temperatuur van de stijltang het liefst zo laag mogelijk in om beschadiging van het haar te voorkomen. Gebruik tot slot altijd een haarlak en probeer vochtige ruimtes te vermijden, omdat het haar dan gemakkelijk weer opkrult.

Onhandelbare krullen (14 artikelen)
Bekijk alles