Merken
 1. (1)
 2. (1)
 3. (4)
 4. (2)
 5. (3)
 6. (3)
 7. (1)
Huidtype
 1. (2)
 2. (8)
 3. (2)
 4. (3)
 5. (8)
 6. (1)
Levertijd
 1. (2)
 2. (13)
Stoffen
 1. (5)
 2. (1)
Populair
 1. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Onzuivere huid

(15 artikelen)
Bekijk alles

Een onzuivere huid hoeft niet altijd vet te zijn. Onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Met de juiste verzorging zijn deze goed te behandelen. Lees de tips hieronder om de huid weer in goede conditie te brengen. Onderaan deze pagina staat een overzicht met producten die ideaal zijn voor een onzuivere huid.

Oorzaken van een onzuivere huid
Een onzuivere huid kan genetisch bepaald zijn maar het kan nog tal van andere oorzaken hebben. Zo kunnen de verkeerde verzorgingsproducten of het niet voldoende reinigen van de huid ervoor zorgen dat er puistjes ontstaan. Ook stress en slecht eten zijn boosdoeners. Sommige mensen krijgen bijvoorbeeld puistjes van chocolade of zuivelproducten. Anderen krijgen het als ze een drukke week op het werk hebben. Het kapsel kan er ook mee te maken hebben. Wanneer een pony de voorhoofd raakt, kan dit ervoor zorgen dat de huid niet genoeg lucht krijgt en de poriën daardoor verstopt raken. Probeer het haar ook eens naar achter of naar de zijkant te dragen. Ook het gebruik van teveel vette haarproducten kan voor puistjes op het voorhoofd zorgen.

Reiniging
Een grondige reiniging is essentieel voor een vette huid. Reinig de huid altijd twee keer per dag. Matis Essential Cleansing Foam is hiervoor een zeer geschikt product. Het is een alcoholvrije reinigingsgel om de huid te reinigen en overtollig talg te verwijderen. De huid zal er daardoor fris en zuiver uitzien en, omdat het alcoholvrij is zal het de huid niet uitdrogen. Gebruik vervolgens de Matis Pure Lotion op een wattenschijfje. Dit is een alcoholvrije lotion welke de pH-waarde van de huid weer herstelt. Deze lotion zal de vette glans van de huid doen verdwijnen. Reinig de huid zowel ’s ochtends als ’s avonds alvorens het aanbrengen van overige huidverzorging.

Eens in de zoveel tijd een masker of een milde scrub zorgt voor een diepe reiniging en het zal onzuiverheden zichtbaar verminderen. Matis Argile Clay Mask is een diepreinigend masker speciaal voor de vette huid. Het zal overtollig talg verwijderen en matteert de huid. Het masker kan één tot twee maal per week gebruikt worden.

Tip: Probeer de huid zo min mogelijk af te sluiten met make-up, hiervan raken de poriën verstopt en kunnen er puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. Wanneer het gebruik van make-up toch gewenst is, gebruik dan geen foundation op oliebasis, dit is erg vet en zal de huid sneller laten glimmen. Een poeder is luchtiger en geeft een matter resultaat. Aan het einde van de dag is het erg belangrijk om de make-up grondig te verwijderen en de huid vervolgens goed te reinigen.

Onzuivere huid (15 artikelen)
Bekijk alles