Merken
 1. (2)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (1)
 5. (1)
 6. (2)
 7. (1)
 8. (1)
 9. (2)
 10. (1)
Haartype
 1. (3)
 2. (2)
 3. (3)
 4. (1)
 5. (3)
 6. (2)
 7. (2)
 8. (1)
 9. (2)
 10. (1)
 11. (7)
Levertijd
 1. (13)
Stoffen
 1. (2)
 2. (8)
 3. (2)
Populair
 1. (2)
 2. (1)
 3. (1)
 4. (3)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Vet haar

(13 artikelen)
Bekijk alles

Bij vet haar produceert de hoofdhuid teveel talg, waardoor het haar, voornamelijk bij de aanzet, snel vettig wordt. Hoewel wassen vaak de oplossing lijkt, kan dit er juist voor zorgen dat het erger wordt. Hieronder zullen we wat tips geven om ervoor te zorgen dat het haar er elke dag fris uit ziet.

Oorzaken van vet haar
De hierboven beschreven overproductie van talg kan verschillende oorzaken hebben. Allereerst is de meest voorkomende oorzaak het te vaak wassen van het haar. Het is logisch dat men het haar vaak wil wassen als het vet is. Echter, elke keer als het haar gewassen wordt, wordt de natuurlijke beschermlaag van de hoofdhuid verwijderd. Op den duur gaat de hoofdhuid sneller werken om deze beschermlaag elke keer te kunnen herstellen. Dit zorgt er alleen maar voor dat het haar sneller en sneller vet wordt. De meest eenvoudige oplossing om het haar minder vet te maken, is dan ook het langzaam afbouwen van het aantal wasbeurten in een week. Wanneer men niet teveel stylingproducten gebruikt is twee keer per week wassen voldoende. Probeer het haar niet vaker dan vier keer per week te wassen.

Ook overmatig borstelen en te vaak met de handen door het haar gaan kan de talgproductie stimuleren waardoor het haar vet wordt. Daarnaast kan de hitte van de föhn ervoor zorgen dat er meer talg geproduceerd wordt. De hitte van de föhn droogt namelijk de hoofdhuid uit waardoor de aanmaak van talg wordt gestimuleerd. Op een lagere temperatuur föhnen is dus beter. Tot slot zijn een overmaat aan stylingproducten een boosdoener voor het haar. Probeer de producten met mate te gebruiken en voornamelijk in de lengtes en punten aan te brengen.

Verzorging en styling
Wanneer het aantal wasbeurten afgebouwd wordt, zal in het begin het haar niet direct minder vet worden. Tussendoor kan er dan gebruik worden gemaakt van bijvoorbeeld Biosilk Dry Clean Shampoo. Dit is een droogshampoo die het haar zonder te wassen toch fris laat ruiken en ogen. Wanneer het haar wordt gewassen, is het aan te raden om een diep reinigende shampoo zoals J Beverly Hills Clarifier Detoxifiying Shampoo  te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat haar en hoofdhuid optimaal gereinigd worden. Gebruik vooral geen producten met olie erin of te voedende producten, omdat deze het haar sneller vet zullen maken. Indien gebruik van een conditioner gewenst is, breng deze dan alleen aan in de punten en de lengtes van het haar. Voorkom dat de conditioner te dicht bij de hoofdhuid wordt aangebracht.

Probeer niet teveel stylingproducten te gebruiken, vooral stylingproducten met olie en crèmige producten bevatten ingrediënten die het haar snel vet maken. Beach sprays, zoals TIGI Catwalk Session Series Salt Spray, zijn juist weer ideaal voor vet haar. Door het zeezout in deze sprays wordt het haar wat droger en krijgt het volume en textuur.

Daarnaast bestaan er ook speciale producten tegen vet haar en een vette hoofdhuid, zoals de Moroccanoil Oily Scalp Treatment. Deze treatment brengt de vette hoofdhuid weer in balans, om zo vet haar te voorkomen.

Vet haar (13 artikelen)
Bekijk alles