Merken
 1. (3)
 2. (1)
 3. (5)
 4. (2)
 5. (1)
 6. (7)
Huidtype
 1. (6)
 2. (11)
 3. (1)
 4. (2)
 5. (9)
Levertijd
 1. (2)
 2. (17)
Stoffen
 1. (1)
 2. (3)
 3. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Vette huid

(19 artikelen)
Bekijk alles

Een vette huid glimt, voelt vet aan en vertoont soms ook onzuiverheden, zoals puitjes en mee-eters. De vette huid heeft veel aandacht nodig. Een vette huid komt voornamelijk in het gezicht voor, maar kan ook in het decolleté of op de rug voorkomen. Onderaan deze pagina staat een overzicht met producten die ideaal zijn voor een vette huid.

Reiniging
Een grondige reiniging is essentieel voor een vette huid. Reinig de huid altijd twee keer per dag. Matis Essential Cleansing Foam is hiervoor een zeer geschikt product. Het is een alcoholvrije reinigingsgel om de huid te reinigen en overtollig talg te verwijderen. De huid zal er daardoor fris en zuiver uitzien en, omdat het alcoholvrij is zal het de huid niet uitdrogen. Gebruik vervolgens de Matis Pure Lotion op een wattenschijfje. Dit is een alcoholvrije lotion welke de pH-waarde van de huid weer herstelt. Deze lotion zal de vette glans van de huid doen verdwijnen. Reinig de huid zowel ’s ochtends als ’s avonds alvorens het aanbrengen van overige huidverzorging.

Eens in de zoveel tijd een masker of een milde scrub zorgt voor een diepe reiniging en het zal onzuiverheden zichtbaar verminderen. Matis Argile Clay Mask is een diepreinigend masker speciaal voor de vette huid. Het zal overtollig talg verwijderen en matteert de huid. Het masker kan één tot twee maal per week gebruikt worden.

Ondanks zorgvuldige reiniging kan het zijn dat puistjes en mee-eters nog voorkomen of dat de huid alsnog gaat glimmen. Probeer na te gaan of dat de vette huid een specifieke oorzaak heeft. Bepaalde medicijnen en voeding kunnen hiervoor een boosdoener zijn, ook hormonale schommelingen zijn vaak een oorzaak. Overmatige blootstelling aan de zon kan ook een reden zijn, de zon droogt de huid namelijk uit en dat zorgt ervoor dat er op den duur meer talg wordt aangemaakt.

Verzorging
Na het reinigen van de huid kan er een crème en eventueel make-up worden aangebracht. Gebruik altijd een crème speciaal voor de vette huid zodat deze gedurende de dag niet gaat glimmen. Payot Crème Matifiant is een niet-vette, verstevigende, matte crème. De crème gaat doeltreffend onzuiverheden tegen en kan zowel ‘s ochtends als ’s avonds gebruikt worden.

Tip: Probeer de huid zo min mogelijk af te sluiten met make-up, hiervan raken de poriën verstopt en kunnen er puistjes en andere onzuiverheden ontstaan. Indien het gebruik van make-up toch gewenst is, gebruik dan geen foundation op oliebasis, dit is erg vet en zal de huid sneller laten glimmen. Een poeder is luchtiger en geeft een matter resultaat. Aan het einde van de dag is het erg belangrijk om de make-up grondig te verwijderen en de huid vervolgens goed te reinigen.

Vette huid (19 artikelen)
Bekijk alles