Merken
  1. (1)
  2. (1)
  3. (1)
  4. (3)
Huidtype
  1. (4)
  2. (3)
Levertijd
  1. (6)
Stoffen
  1. (1)
  2. (1)
Toon alle filteropties.. Toon minder filteropties..

Zichtbare poriën

(6 artikelen)
Bekijk alles

Zichtbare poriën maken dat de huid er minder egaal uit ziet. Hieronder zullen we uitleggen wat zichtbare, vergrootte poriën zijn en hoe u deze minder zichtbaar kunt maken.

Wat zijn zichtbare poriën
Zichtbare poriën zijn eigenlijk verwijde poriën. Naarmate men ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Hierdoor vermindert ook de stevigheid van de poriewandjes. Talg, make-upresten en andere vormen van vervuiling die in de poriën achterblijven, rekken de poriën als het ware op. Hierdoor worden ze in hogere mate zichtbaar. Maar ook op jongere leeftijd komen verwijdde poriën voor. Dit heeft dan met het huidtype te maken, vooral bij een vette huid komt het voor. Door de verhoogde talgproductie van de huid staan de poriën meer open en zijn ze zichtbaar.

Verminderen van zichtbare poriën
Hoewel er niet heel veel te doen is aan verwijdde poriën, zijn er wel wat producten en trucjes om het te helpen verminderen. Het begint met een goede reiniging want vuil zoals talg en make-upresten zorgen ervoor dat de poriën worden opgerekt. Reinig de huid tweemaal daags grondig met een face wash, zoals Matis Clarifying Cleansing Foam. Vuil en onzuiverheden worden hierdoor verwijderd. Gebruik vervolgens een product dat de poriën verkleint zoals Skeyndor Clear Balance Pore Normalizing Factor. Dit kan na de reiniging worden aangebracht en vervolgens kunnen de reguliere verzorgingsproducten worden aangebracht.

Make-up kan de verwijde poriën minder doen opvallen maar let wel op dat u de juiste producten gebruikt. Make-up kan zich ophopen in de al verwijde poriën waardoor ze alleen maar meer opvallen. Een foundation met licht-reflecterende deeltjes zal de aandacht van de poriën doen afleiden. Echter kan een te glanzende foundation juist weer oneffenheden versterken. PUPA Antitraccia Foundation is een niet-vette foundation die geschikt is als u last heeft van verwijde poriën. Doordat de foundation vetvrij is, zal het verdere verstopping van de poriën voorkomen. Reinig de huid aan het einde van de dag altijd grondig als u make-up gebruikt.

Tip: Pas op met te rijke, voedende crèmes. Deze kunnen teveel vetstoffen bevatten waardoor de poriën alleen maar meer verstopt raken. Vooral anti-verouderingsproducten zijn vaak erg vet. Het is beter om een product voor de normale tot gemengde huid te gebruiken.

Zichtbare poriën (6 artikelen)
Bekijk alles