Zo pak je klitten aan met de Tangle Teezer Wet!

Say goodbye to knots met de Tangle Teezer Wet Detangling borstel. Je zult het vast wel herkennen. Wakker worden met het gevoel dat je een vogelnest op je hoofd hebt in plaats van haar. Je zit dan vaak letterlijk en figuurlijk met je handen in het haar, omdat je niet weet hoe je het ontklitten van je haar moet aanpakken zonder jouw lokken weer af te breken. In dit blog geven we jou dé gouden tip om knopen met liefde uit het haar te halen.

Klitten

We weten allemaal wat klitten zijn. Maar waarom klit het haar bij de ene persoon meer dan bij de ander. En wat kunnen we hier tegen doen? Dames met droog en afgebroken haar, hebben meer last van haar dat in de klit raakt. Het haar raakt dan in de knoop, omdat de haarschubben dan wat meer open staan en niet zo glad zijn. Ze blijven snel achter elkaar hangen en als er eenmaal wat haren in elkaar blijven hangen zal de rest snel volgen. Je haar goed verzorgen met de juiste de haarproducten is cruciaal voor de doorkambaarheid van je coupe. Wij adviseren het haar één keer in de week intensief te behandelen met een herstellende haarbehandeling (denk bijvoorbeeld aan Olaplex No.3). En als het haar na het wassen droog is, kun je het haar verzorgen met een voedende serum zoals BioSilk Silk Therapy. En last but not least, borstel het haar met de juiste haarborstel.

Tangle Teezer Wet

De verkeerde haarborstels gebruiken, is funest voor het haar. Als je af wil van die vogelnest die je dagelijks in de ochtend hebt op je hoofd, MOET je in ieder geval beginnen met de juiste borstel. Ik hoor vaak dat de Tangle Teezer Wet, dé borstel is die het haar pijnloos ontklit zonder de lokken te beschadigen of af te breken. Ik nam de proef op de som en testte de borstel uit. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik voorgoed afscheid neem van mijn oude traditionele haarborstel en de fijne Tangle Teezer Wet van harte verwelkom in mijn badkamerkast (en tas).

Voordelen:

 • Trekt niet aan het haar (geen pijn bij het borstelen, echt een groot verschil in vergelijking met mijn oude haarborstel).
 • Haar breekt veel minder af
 • Geschikt voor alle haarsoorten (stijl, krullend, kroes en zelfs voor de dragers van haarextensions, pruiken en haarstukken.

Kwetsbaar haar

De Wet Detangler is speciaal ontwikkeld om het haar te kunnen borstelen wanneer het nat en kwetsbaar is. Deze borstel beschikt over 325 tanden die zorgen dat het haar ontwart, zonder het te beschadigen. Ik gebruik de haarborstel ook voor het gelijkmatig verspreiden van mijn conditioner en haarmasker door mijn natte haren. Tot slot kan ik alleen maar zeggen dat het een hele fijne borstel is die ervoor zorgt dat mijn haar tijdens het borstelen minder afbreekt! Ben je benieuwd naar ons assortiment aan haarborstels, neem dan een kijkje in onze borstel catogerie of ga Tangle Teezer assortiment!

Creeër heel easy 3 glamorous looks met de Diva warmteborstel

De kerstdagen staan weer voor de deur en we willen er uiteraard tijdens de feestdagen allemaal pico bello uitzien! De meesten van ons beginnen graag met de coupe, want your hair is your crown! Wij willen jullie letterlijk en figuurlijk de tools geven om moeiteloos het mooiste uit je haar te halen, zodat ook jij er glamorous bij loopt tijdens de feestdagen. In dit blog laten we jou een aantal looks zien, die je in één handomdraai voor elkaar krijgt met behulp van één van onze favoriete tools: De Diva Pro Keramische Warmteborstel (40mm). Lees hieronder hoe je deze makkelijke looks zelf creëert!

Glamorous los

Met mooi los haar kun je zeker niet de fout ingaan. Het is simpel, maar tegelijkertijd ook chique. Belangrijk is, dat het haar er los, verzorgd en mooi uitziet!  Anders heb je al snel een slordige en warrige look. Dit door onder andere pluis en afgebroken haarlokken. Met de Diva Pro Keramische Warmteborstel, creëer je zonder al te veel inspanning en tijd een glamorous look waar je u tegen zegt. We gaan voor volume en een mooie slag. Hierbij is deze warmteborstel onmisbaar. Ik testte de warmteborstel zelf en ik moet zeggen: I’m in love with a new tool!

Before & After (mijn haar)

Wat heb je nodig?

Stap 1. Was het haar met een volume shampoo en conditioner om extra volume te creëren in het haar. Zelf gebruik ik de volume shampoo en conditioner van Waterclouds. Deze haarproducten ruiken heerlijk en geven een prachtige volume aan het haar.

Stap 2. Droog het haar met een föhn of laat het aan de lucht drogen. Ik koos ervoor om mijn haar aan de lucht te laten drogen.

Stap 3. Nu gaan we aan de slag met de Diva Pro Keramische Warmteborstel. Vergeet niet voor het gebruik van een hitte tool altijd een hittebescherming te gebruiken, zoals BioSilk Silk Therapy of Color WoW Dream Coat Superspray. Zoals je in het filmpje kunt zien, gebruik ik BioSilk Silk Therapy ter bescherming voor de hitte van de warmteborstel. Rol je haar naar binnen of naar buiten, afhankelijk van de wenselijke richting van de slag. Als je de slag naar buiten wil, dan rol je  het haar naar buiten. Wil je de slag naar binnen dan rol je het haar naar binnen toe.

4. Na het rollen laat je het haar een aantal tellen op de borstel en vervolgens rol je het haar los naar beneden. Probeer niet aan het haar te zitten, zodat de slag niet uitzakt.

5. Als je het haar volledig hebt gestyld, kun je het een finishing touch geven met een serum of glansspray. Ik gebruik BioSilk of Silk Therapy omdat het niet vettig aanvoelt en het maakt het haar extra zacht. Zo ziet jouw haar er glanzend uit en kun je shinen tijdens de kerstdagen!

Haarproducten voor deze glamorous look!

The wet and sleek look

Als je beauty trends een beetje volgt, is het je vast niet ontgaan: The Wet Look is back! En nu zie je deze frisse look niet alleen maar op de catwalks in Milaan, New York of Parijs. Ook grote celebrities zoals Kim Kardashian, Kendall Jenner en Gigi Hadid paraderen met dit kapsel op de rode lopers. Het kan niet anders, dan dat we de Wet Look ook op straat steeds meer terug gaan zien. Deze sexy look is perfect voor de feestdagen. Chique en sexy! En niet onbelangrijk, heel makkelijk om zelf te doen.

Wat heb je nodig?

Stap 1. Was het haar met een volume shampoo en conditioner om extra volume te creëren in het haar. Zelf gebruik ik de volume shampoo en conditioner van Waterclouds. Deze haarproducten ruiken heerlijk en geven extra volume aan het haar.

Stap 2. Droog je haar met een föhn of laat het aan de lucht drogen. Ik koos ervoor om mijn haar aan de lucht te laten drogen.

Stap 3. Spray het handdoekdroog haar met Color WoW Dream Coat Supernatural Spray. Deze spray is een wondermiddel als het om pluisloos haar gaat. De polymeren activeer je met hitte, in dit geval met de warmteborstel.

Stap 4. Steil het haar met de Diva Pro Keramische Warmteborstel (40mm).

Stap 5. Nu pak je de Chi Infra Gel (heeft een sterke hold, zodat het haar lang in het gewenste model blijft) en  ga je het met je vingers van boven naar beneden verspreiden in het haar. Zo creëer je de wet-look.

Stap 6. Borstel het haar met jouw haarborstel naar achteren.

Stap 7. Spray al borstelend het haar met haarlak en voilà! (Zelf koos ik de Chi Keratin Hairspray, omdat deze haarlak het haar verstevigt en tegelijkertijd verrijkt met keratine.) 

Haarproducten voor deze sexy look!

Braided headband

Braids zijn helemaal hot nu. Ook voor de feestdagen kun je een leuke braid-kapsel maken. In dit blog gaan we ook voor de braided headband. Het ziet er classy uit en het is niet ingewikkeld. En met onze favourite hair tool de Diva Pro Keramische Warmteborstel (40mm), creëer je een mooie slag in de losse haren. Ga jij ook voor een classy bohemian braid-look? Lees hieronder hoe je deze binnen 10 minuten maakt.

Wat heb je nodig?

Stap 1. Ontklit je haar, door het goed te borstelen met je haarborstel.

Stap 2. Maak aan beide kanten van jouw gezicht een vlecht. Met deze twee vlechten maak je straks de braided headband. Maak elke vlecht vast met een elastiekje.

Stap 3. Breng de twee vlechten bij elkaar (om je hoofd zoals een haarband) en maak ze met een elastiekje vast achter of aan de zijkant van het hoofd.

Stap 4. Nu gaan we ervoor zorgen dat de losse haarlokken er pico bello uitzien. Bescherm je haar met hittebescherming (bijvoorbeeld BioSilk Silk Therapy). Stijl het haar vervolgens naar buiten toe met de warmteborstel. Dus het haar naar buiten rollen om de warmteborstel en vervolgens loslaten.

Stap 5. Als laatste spray je het haar met haarlak. Zelf koos ik de Chi Keratin Hairspray. Zo blijven de vlechten gedurende het hele feest stevig in model, terwijl ze verrijkt worden met keratine.

Zoals jullie zelf vernamen, kun je veel kapsels zelf creëren. Je hoeft geen kapper te zijn om er iets leuks van te maken! En hoe vaker je zelf oefent met je haar des te handiger je wordt. De Diva Pro Keramische Warmtebrostel maakt het jou veel makkelijker. De warmteborstel zorgt ervoor dat het jouw haar zacht en glanzend maakt. Dit komt door de MAK-technologie. Deze warmteborstel is keramisch en bevat macadamia olie, arganolie en keratine. Dit zorgt ervoor dat je prachtige, glanzende en gladde krullen of golven creëert. En niet onbelangrijk, pluisloos en met intense volume. In dit blog benoemen en gebruiken we de Diva Pro Keramische Warmteborstel (40mm). Deze heb ik gekozen, omdat ik lang haar heb en voor en in deze look liever voor een grovere slag ga. Voor haargenoten die de feestdagen glamorous in willen gaan, zonder al te veel moeite, is de Diva Pro Keramische warmteborstel dé perfecte tool!

TIP: Voor de kortharigen of degenen die liever voor wat kleinere krullen/golven gaan, is er ook de Diva Pro Keramische Warmteborstel (30mm).

Zo word je mooi grijs!

Door: Shade Cybulkiewicz

Niemand ontkomt eraan, we hebben het over die grijze/witte haarsliertjes die onaangekondigd tussen ons haar komen te zitten. Sommige mensen kampen al op hun 20ste met grijs haar. Andere gegadigden pas rond hun 60ste. De meesten onder ons springen geen gat in de lucht wanneer grey hair haar intrede doet in ons leven. In dit blog vertellen we meer over wat grijs haar precies is en geven we ook tips om het beste uit je haar te halen wanneer het grijs wordt.

Wat zijn grijze haren?

Natuurlijk weten we allemaal wat het is en hoe het eruit ziet. Maar weten we ook precies wat er met het haar gebeurt op het moment dat het grijs wordt? De oorzaak kan per persoon verschillen. Zo kan jouw afkomst al van invloed zijn op het moment dat je jouw eerste grijze haren krijgt.

Eiwitten

Grijs haar is het gevolg van een veranderde eiwitsynthese (het aanmaken van eiwitten, door polymerisatie van aminozuren), waardoor er een verlies is van melanine (het pigment dat kleur geeft aan ons haar). De concentratie van melanine in het haar neemt af met als gevolg: grijs haar. Soms zie je ook mensen die wit haar hebben. Als dit het geval is, dan is de melanine verdwenen en wordt jouw haar kleurloos (wit). Hoe snel dit proces verloopt, wordt genetisch bepaald. Als jouw ouders vroeg grijs werden, dan is de kans groot dat dit bij jou ook het geval wordt. De tijd is je enige vijand, van stress grijs worden, is broodje-aapverhaal!

Grijs, en nu?

Eerste haartje ontdekt, geen paniek, kan gebeuren. Haartje nummer 2, ook geen paniek. Nummer 3, 4 en 5. Je hebt nog steeds overzicht. Op gegeven moment kun je het niet meer bijhouden. It’s official: you are becoming grey. Er is een deel van de grijsharigen die totaal geen moeite heeft met deze verandering. Ze omarmen juist hun grijze lokken! Niks mis mee, after all is het de natuur die haar gang gaat. Dus waarom niet trots zijn op de grijze haardos.

Maar de meeste grijsharigen maken de gevolgen van het ouder worden toch liever onzichtbaar door het haar te verven. Dat veel vrouwen hiervoor kiezen, komt doordat we vaak grijs associëren: met ‘jezelf laten gaan’. Mannen hebben er minder moeite mee. Zij maken zich niet druk over hun griijze slapen en zilveren stoppels. Vaak vinden vrouwen mannen met grijs haar zelfs sexy. Denk maar aan George Clooney, Pierce Brosnan en Richard Gere (ooh la la!).

Don’t worry we laten het niet alleen bij sexy grijze mannen. We hebben ook een aantal bekende grijze vrouwen die hun grijze haarlokken omarmen. Helen Mirren, Emmylou Harris en Jamie Lee Curtis gaan met ongeverfd grijs haar door het leven en ze zien er prachtig uit! Sterker nog, nu zijn er jonge beroemdheden zoals Lady Gaga, Kim Kardashian en Kelly Osbourne die zelf niet grijs zijn maar zich bij de kapper wit of asgrijs laten kleuren. Wij doken in de wereld van bekende grijsharigen en onze conclusie is: als topmodel Kristen McMenamy en Vogueredacteur Sarah Harris de haarverf vaarwel zeggen, kun je niet meer zeggen dat grijs haar niet stijlvol is.

Grijs haar verven

Je grijze haren omarmen is helemaal goed en moedigen we zeker aan! Toch is er een grote groep dames die liever met gekleurd haar hun oude dag ingaan. Ook hier is niks mis mee. Als dit jou happy maakt, waarom zou je het dan niet doen. Het allerleukste van ouder worden, is dat het je steeds minder uitmaakt wat anderen van je denken!

Lichtere haarkleur

Als je grijs wordt, verandert niet alleen de kleur van jouw haar. Ook de kleur van je gezicht verandert, omdat het pigmenten verliest. Dit betekent dat jouw oorspronkelijke haarkleur eigenlijk te donker is voor je gezicht. Dit geeft ook een oudere uitstraling. Wij adviseren daarom, om voor een lichtere haarkleur te gaan. Ook jouw ogen komen beter tot hun recht dan met een donkere haarkleur. Ben je oorspronkelijk blond, ga dan voor natuurlijk mooie blonde haarkleuren. Wij werken heel graag met het merk VIBA. VIBA haarverf richt zich naast het kleuren ook erg op het verzorgen van het haar. In de haarverf zitten onder andere arganolie en calendula-extracten. Heb je licht haar van jezelf, dan raden we de kleuren: lightest natural blond (10), very light golden blond (9.3) en very light natural blond (9) aan. Ben je van jezelf donker dan adviseren we eerder een donkerdere kleur, maar wel lichter dan je oorspronkelijke haarkleur. Denk aan de kleuren dark natural blonde (6) en light golden brown (5.3)

Warmte toevoegen

Naast het verlies van pigmenten heb je ook te maken met het verlies van warmte in je haar en huid. We raden je daarom aan om warmte toe te voegen in je haar. Voorbeelden van warme tinten zijn: mahonie-, goud- of chocoladetinten. Wij gaan binnenkort een blog publiceren over warme kleuren (stay tuned). Je kunt ter inspiratie ook de blog over herfstkleuren lezen. Mocht je toch moeite hebben met het kiezen van een passende haarkleur, neem dan contact op met één van onze beauty specialisten. Zij staan klaar om je advies te geven. Denk er wel aan dat je de uitgroei niet alléén met een warme tint kan kleuren. Dit kan een te felle kleur of slechte dekking als resultaat hebben. En als je het haar gaat kleuren, wil je het natuurlijk goed doen. Je kunt het beste de kleur mengen met natuurtinten, zodat je een mooie grijsdekking krijgt. Het deel van je haar dat al gekleurd is, kun je wél verven met warme tinten.

Verzorging van grijs haar

En nu de grey-care, want ook grijs haar heeft een goede verzorging nodig. Helaas is het zo dat naarmate je grijs wordt, jouw haar ook van structuur verandert. Het haar wordt stugger en brozer. Dit maakt je ook ouder. Een goede haarverzorging is écht onmisbaar als je er jong uit wilt zien. Healthy hair = young you! Ten eerste is het verstandig om haarproducten te gebruiken zonder sulfaten. Sulfaten kunnen leiden tot droog haar en een droge hoofdhuid. Lees in onze blog over sulfaten meer over wat het precies is en doet. Gezond haar is niet alleen voor jou jonge uitstraling van belang. Ook bij het verven van je haar, komt de kleur beter naar voren en blijft het langer mooi. Bovendien is het zo dat als je haar droog en broos is, de kans op een te donkere kleur groot is. Vanwege de te droge haarstructuur, zuigt het haar meer verf op. Bij gezond haar is dit niet het geval!

Top 6 haarproducten voor grijs of gekleurd haar

We hebben hier een selectie uit de meest populaire producten voor grijs of gekleurd haar voor jou!

J.Beverly Hills Rescue Anti-Ageing shampoo: Deze shampoo maakt het haar sterk, gezond en glanzend. De shampoo richt zich op het herstellen van beschadigd haar, zodat het er weer gezond en levendig uit ziet. Na gebruik van deze shampoo zie je duidelijk dat de elasticiteit van het haar verbetert. J.Beverly Hills Rescue Anti-Ageing shampoo is verrijkt met bosbessen en druivenzaad. Bosbessen vergemakkelijken de haargroei vanwege de overvloedige bron van vitamine B en proanthocyanidinen. Druivenzaad hydrateert het haar en de hoofdhuid. Bovendien is deze shampoo vrij van Parabenen!

Waterclouds Silver Shampoo: Deze shampoo met paarse kleurpigmenten is speciaal ontwikkeld om ongewenste gele reflexen in blond en grijs haar te neutraliseren. De shampoo is verrijkt met Sea Lavender, dit kalmeert het haar en gaat statische elektriciteit tegen. De toevoeging van Provitamine B5, beschermt het haar tegen uitdroging. Waterclouds Violet Silver Shampoo is geschikt voor blond en grijs haar. Last but not least, deze shampoo is parabenen- en alcoholvrij!

Color WoW Security Shampoo: Deze shampoo is sulfaat- en parabeenvrij en beschermt de haarkleur optimaal. Het behoudt het vochtgehalte in het haar en zorgt er zo voor dat de haarkleur niet vervaagt. Een eigenschap van deze shampoo is dat het veel schuimt. De shampoo onderhoudt de levensduur van de haarkleur en zorgt dat het haar er gezond uit ziet!

VIBA permanent corrector: VIBA Permanent Corrector corrigeert ongewenste haarkleuren. Heeft jouw haar een ongewenste ondertoon, dan kun je deze corrigeren met VIBA Permanent Corrector. Je kunt je haar daarna eventueel weer opnieuw verven in de gewenste haarkleur. Is je haar te geel of te oranje? Kies dan voor een blauwe corrector. Is je haar te assig en gaat het richting groen? Kies dan voor een rode corrector. VIBA Permanent Corrector is verrijkt met arganolie, een olie die het haar hydrateert en laat glanzen, en calendula-extracten, die de hoofdhuid verzorgen.

Color WoW Root cover up: Color Wow Root Cover Up is een tijdelijke haarkleuring in poedervorm waarmee je je uitgroei binnen no- time bijwerkt. De mineraalpoeder werkt als make-up op de aanzet van het haar en mengt zich direct met de eigen haarkleur, de poeder is gemakkelijk aan te brengen op droog haar. Je uitgroei en/of grijze haren verdwijnen direct. Ook kun je de Root Cover Up  gebruiken om high- of lowlights te creëren. De Root Cover Up is dus ideaal om te gebruiken tussen kappersbezoeken door, wanneer je uitgroei zichtbaar begint te worden of je highlights een opfrisser kunnen gebruiken. Je kunt gerust zwemmen, zweten en slapen want de poeder gaat pas uit het haar als je het met shampoo wast. De Color Wow Root Cover Up haarkleuring is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren, zodat er voor iedere haarkleur een passende Cover Up is.

Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker: Waterclouds Repair Hairbutter is een intensief haarmasker dat extreem droog, beschadigd en behandeld haar weer zacht laat aanvoelen zonder het haar te verzwaren. Het verzorgt jouw droge haarpunten dankzij de hydraterende ingrediënten Cloudberry olie en Macadamia zaadolie. Het haar voelt weer zacht aan en krijgt een prachtige glans. Dekavital B5/ Provitamine B5 zorgen dat het haar vocht behoudt en beschermen het haar tegen uitdroging. Waterclouds Repair Hairbutter is parabenen vrij en de verpakking is biologisch afbreekbaar.

Mocht je nog vragen hebben over de verzorging of het kleuren van jouw grijze lokken naar aanleiding van dit blog, stuur dan een mail naar: shade@johnbeerens.com. Kijk ook naar onze andere verzorgende haarproducten die we op onze webshop aanbieden voor grijs of gekleurd haar.

 

De ultieme boost voor het nazomerse haar

Door: Shade Cybulkiewicz

Say goodbye to summer en hello to fall! De zon-, zee en zwembaddagen zijn voorbij. En ooh wat hebben we ervan genoten hè? Het was een heerlijke lange zomer met tig bbq’s en zonnige park- en strandsessies. Deze sunny days gaan helaas niet voorbij zonder dat ze hun tol eisen op onze haarlokken. Het is geen onbekend fenomeen dat de zon schade richt aan het haar. Zo blijkt zelfs dat door de zon je haar eerder grijs kan worden (auch)! Wij testen weer een haar-wondermiddel (Olaplex No.3 hairperfector), die na de aangerichte schade van de invloeden van buitenaf, de boel weer vanuit binnen helemaal herstelt! 

Wat is Olaplex No.3 hairperfector?

Het is geen conditioner of een masker, maar een herstelbehandeling. Deze behandeling herstelt het haar grondig van binnenuit. Het bevat een gepatenteerd uniek actief bestanddeel (Bis-Aminopropyl-Dimaleate) die verbroken zwavelbruggen (verbindingen in het haar) in onze haarlokken herstelt. Zwavelverbindingen hechten weer aan elkaar. Het resultaat is: buitengewoon glanzend, sterk, maar vooral gezond haar. Haarafbreuk is na deze behandeling eindelijk verleden tijd ladies!

Wanneer heb je Olaplex No.3 nodig?

Herken je de onderstaande punten, dan is Olaplex No.3 de perfecte oplossing voor jouw haarproblemen!

 • Zoals we al zeiden, ondanks dat de zomer ons happy vibes bezorgt, zijn de gevolgen voor ons haar iets minder van happy kaliber. In de zomerdagen wordt het haar vaak overmatig blootgesteld aan de zon en invloeden van chloor- en zoutwater. Met als gevolg: droog, duf en pluizig haar.
 • Ook chemische behandelingen, zoals het kleuren en permanenten van het haar zijn grote boosdoeners. Je haar wordt droog en heeft hierdoor vaak te maken met afbreuk.
 • Thermische (föhn, stijl- of krultang) mechanische (heftig borstelen) leiden vaak tot droog, pluizig en afgebroken haar.

Wij hebben uiteraard het product zelf getest en kunnen niet anders zeggen dan, dat het een fantastisch product is voor beschadigd haar. Mijn haar is door zowel extreme blootstelling aan de zon, zee en chloorwater als door chemische (balayage) en thermische (styling tools) behandelingen, behoorlijk broos. Dus een boost was in mijn geval zeker niet overbodig.

De 5 stappen naar gezond haar

Stap 1: Verwijder siliconenaanslag en hardnekkige stylingresten door het haar goed te wassen met  een diepreinigende shampoo. Zelf heb ik de Urban Alchemy Salt Scrub Cleanse gebruikt. Deze shampoo is een diepreinigende shampoo met een zoutpeeling. Zo weet ik zeker dat alle siliconen resten en dode huidcellen uit mijn haar zijn. De werking van Olaplex No.3 is veel beter, omdat het beter intrekt.

Stap 2: Na het douchen, stap je uit de douche en maak je het haar handdoekdroog. En nu is het moment van the magic aangekomen. Breng twee keer een amandel aan hoeveelheid van Olaplex No.3 aan in het haar. Verspreid de haarbehandeling egaal door het haar met jouw vingers en vervolgens kan je het haar doorkammen, zodat het haarproduct goed indringt in het haar. Persoonlijk vind ik de Tangle Teezer Wet borstel heel fijn, omdat het waterbestendig is en een goede grip heeft vanwege het antislip handvat. In tegenstelling tot andere haarborstels, ontklit deze borstel mijn haar zonder te trekken of vast te haken. Dit is precies wat mijn haar nodig heeft als het nat en kwetsbaar is om verdere afbreuk te voorkomen.

Stap 3: Nu laat je het wondermiddel inwerken. Je bent nu een stapje dichterbij het eindresultaat. De duurtijd van de inwerking van de herstelbehandeling is totally up to you, maar ook hier geldt  the longer the better. Niet iedereen heeft hetzelfde dagschema, maar het meest ideale is als je het een nacht in je haar laat inwerken. Dit is voor de drukke dames onder ons een perfecte oplossing, als je een douchesessie neemt voor het slapen. Je wordt wakker en spoelt het er weer uit en voilà healthy hair! Voor degenen die on the go zijn en iets meer haast hebben, laat het minimaal 10 minuten inwerken.

Stap 4: Na de inwerking, spoel je de behandeling uit het haar. Nu kun je je haar wassen, zoals je dit altijd doet met de gewenste shampoo, conditioner en als je nog tijd hebt een haarmasker. Droog het haar en zie zelf het resultaat van Olaplex No.3!

Onze ervaring

Als ik over een fijn product schrijf, vind ik het fijn om zelf uit te proberen. Vooral als velen het als een wondermiddel voor het haar, omschrijven. Ik nam uiteraard de proef op de som met Olaplex No.3. Ik heb de stappen zoals hierboven gevolgd en heb de behandeling een nacht lang in mijn haar laten inwerken. In de ochtend voordat ik naar mijn werk ging, heb ik het eruit gespoeld! En nu heb ik eindelijk gezonder haar. Hieronder een opsomming van mijn bevindingen.

Haartype: Lang haar met veel beweging (krullen/golven). Droog en beschadigd door invloeden van buitenaf en verschillende chemische en thermische behandelingen.

 • Zacht. Mijn haar voelt echt 20x zachter aan dan voor de behadeling. Vooral in de haarpunten zie ik het verschil met voorheen. Eerst waren de haaruiteinden net haarkwastjes oftewel best wel crispy!  Nu voelen mijn puntjes veel zachter aan.
 • Kleur. Ik heb het idee dat mijn haarkleur na de herstelbehandeling veel beter tot zijn recht komt. Dit komt waarschijnlijk omdat mijn haar minder droog/cripsy is. De gele/oranje gloed van mijn haar door beschadiging, is nu veel minder aanwezig.
 • Minder pluis. Mijn haarlokken zijn na het gebruik van Olaplex No.3 niet meer zo pluizig als voor de behandeling. Het ziet er under control uit! Ik ga niet zeggen dat het 100% weg is, maar dat is onmogelijk met mijn haar. Maar er is een duidelijk verschil waar ik heel tevreden over ben.
 • Herstel haar: Mijn haarlokken zijn best wel beschadigd en afbreuk is normaal gesproken echt maar ook écht zichtbaar. Als ik nu naar mijn haar kijk zie ik echt duidelijk minder haarbreuk. De punten zien er echt gezond uit in vergelijking tot wat het was!


Conclusie: Zoals je op de foto kan zien, Olaplex No.3 doet echt wat het zegt, het herstelt van binnenuit en het verschil is duidelijk zichtbaar!

Before & After

Tip: Mocht je jouw haar gaan kleuren, kan het mengen van wat Olaplex No.3 in de haarverf bijdragen aan de extra verzorging van het haar tijdens dit chemisch proces!

 1. 20% Korting Olaplex No.3 Hairperfector
  Normale prijs € 32,50 Speciale prijs € 25,95
  Olaplex No.3 Hair Perfector Treatment
  Rating:
  100%
  Morgen in huis

Magische oliën voor beschadigd haar

Arganolie, macadamia olie, olijfolie, amandelolie and the list may go on. We kunnen niet ontkennen dat oliën een prominentere plek krijgen in het dagelijks haarritueel en in het badkamerkastje. Niet alleen onze haarlokken worden er blij van. Ook voor ons lichaam kunnen oliën veel betekenen. Een groot deel van de vrouwen heeft beschadigd haar. Dit komt voornamelijk door chemische behandelingen zoals je haar kleuren, stijlen, krullen et cetera. Ook factoren van buitenaf dragen bij aan haarschade. Denk aan de zon, zee, wind of regen. In dit blog bespreken we de meest effectieve oliën voor beschadigd haar, zodat ook jij afscheid neemt van die droge pluizige plukken.

Arganolie

Arganolie is tegenwoordig niet meer weg te denken als je het over haarverzorging hebt. Waarom is deze oliesoort zo populair met name voor beschadigd haar?

Voordelen

 • Vitamine E: Arganolie is ongebruikelijk rijk aan vitamine E. Deze fantastische vitamine zorgt voor een beschermlaagje om je haar. Zo zijn je haarlokken beschermt tegen invloeden van buitenaf. Arganolie beschermt het haar ook tegen de hitte van haartools zoals de stijltang en föhn. Twee vliegen in één klap, zodat het haar niet meer beschadigt.
 • Omega vetten: In arganolie zitten de vetzuren omega 3 en 9. Deze vetzuren voeden jouw haarwortels maximaal en voorzien deze van de  nodige voedingsstoffen om zo ook gespleten haarpunten te voorkomen en herstellen. Last but not least zorgen deze magische vetten ook voor een mooie glans in jouw haar. Say goodbye to frizzy hair!
 • Antioxidanten: In arganolie zitten antioxidanten en we weten allemaal dat antioxidanten veroudering tegen gaat. Ook het haar heeft baat aan antioxidanten. Zij zorgen ervoor dat het haar weer sterk, zacht en soepel wordt. En net als vitamine E, beschermen de antioxidanten in arganolie ook tegen invloeden van buitenaf.

Hieronder zetten we onze favorieten producten met arganolie in het zonnetje!

 • Chi Argan Oil Haarmasker: Dit haarmasker is verrijkt met arganolie en moringa olie. Twee oliën die het haar intensief verzorgen. Ook de vitamines A en C zorgen voor verbetering in het haar. Deze vitamines dragen enorm bij aan het herstel van beschadigd en weerbarstig haar.  Bovendien bevat dit haarmasker geen parabenen. Als je beschadigd haar hebt, raden we deze masker zeker aan! Na gebruik heb je weer gezond en glad haar.
 • Waterclouds Repair Argan Oil Serum: Dit haarserum behoort ook tot één van onze favorieten haarproducten. Het serum geeft het haar onmiddellijk glans. De vitamine E en de vetzuren omega 3 en 6 dat in het serum zitten, vernieuwen de celstructuur van het beschadigd haar. Het verschil is na het aanbrengen van de olie meteen zichtbaar. Bovendien is het serum SLS-, sulfaat-, parabenen- en alcoholvrij!
 • Moroccan Oil Smoothing Conditioner: Heb je beschadigd haar die niet handelbaar is, dan is dit dé conditioner voor jouw haarlokken. De arganolie gecombineerd met de gepatenteerde AminoRenew versterken de haarstructuur. Na gebruik van deze conditioner heb je weer doorkambaar, gezond en zacht haar!

Macadamia olie

Ook macadamia olie is niet meer weg te denken als het over beschadigd haar gaat. Macadamia olie heeft herstellende eigenschappen voor het haar. Deze olie is bijzonder rijk aan vitamines en mineralen zoals mangaan koper, ijzer, magnesium en zink. Een combinatie van ingrediënten die gegarandeerd voor een metamorfose in je  haar zorgen.

Voordelen:

 • Pluisvrij en zacht haar: Met deze olie kun je weer zonder pluizig haar door het leven. Ook is het haar na gebruik van macadamia olie zacht.
 • Licht: Een groot voordeel van deze olie is dat het heel licht aanvoelt in het haar. Je hoeft alleen maar 2 of 3 druppels te gebruiken om het gewenst resultaat te bereiken. Gebruik nooit teveel, anders kan het haar te vettig worden.
 • Antioxidanten: De antioxidanten in macadamia olie versterken en voeden het haar.
 • Imiteert de natuurlijke olieproductie van je hoofdhuid.

Hieronder zetten we onze favorieten producten met macadamia in het zonnetje!

 • CHI Miss Universe Style Illuminate Moringa & Macadamia Oil: CHI Miss Universe Style Illuminate Moringa & Macadamia Oil is een beschermende olie die het haar voedt, vocht reguleert en voedingsstoffen toevoegt. De moringa- en macadamia-olie in de CHI Miss Universe Moringa & Macadamia Oil beschermen het haar tegen slijtage. Het haar verzwaart niet en de olie wordt direct opgenomen door het haar. Het haar ziet er na gebruik weer gezond en hersteld uit.
 • Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque met arganolie: Dit haarmasker verzorgt droog en beschadigd haar optimaal. Het Macadamia haarmasker dringt door tot in de punten van het haar en maakt beschadigd haar weer stevig. Dit komt door de voedende producten die dit masker bevat, namelijk olie, Argan olie, Teatree olie, kamille-olie, aloë en algen extract. Bovendien is Macadamia Deep Repair Masque alcohol en parabenen vrij.
 • Ogx Hydrating Macadamia Moisturizing Oil Shampoo: Deze Shampoo is verrijkt met macadamia olie. Deze olie hydrateert de haarschacht intensief. De luxe hydraterende shampoo verbetert de vochtbalans van het haar en gaat droog haar en gespleten haarpunten tegen.

Kokosnootolie

Veel haarguru’s beschouwen kokosnootolie als één van de beste oliën voor het haar. Er zijn ook veel wetenschappelijke onderzoeken die deze stelling versterken. Waarom is kokosnootolie zo goed voor het haar?

Voordelen:

 • Haarzwelling: Kokosnootolie zorgt ervoor dat het haar minder zwelt als het nat is. Als het haar nat wordt zwelt het op en komt er druk op de haarschubben te staan. Olie is hydrofobisch (zeer slecht met water te mengen) . In de praktijk betekent dit dat er minder water binnenkomt in het haar als je kokosolie aanbrengt voordat je het haar wast. Zo komt er minder druk van buitenuit op de haarschubben te staan, waardoor ze niet zo omhoog geduwd worden en dus ook niet zo snel afbreken.
 • Dringt dieper door: Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie. Dit is ook de reden dat kokosolie het zo goed kan vinden met haareiwitten. Ook dringt kokosolie makkelijker door in de haarschacht vanwege zijn lage moleculaire gewicht.
 • Beschermt tegen de zon: Kokosolie heeft een SPF van 7.1 en biedt daarmee bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kokosolie beschermt het haar beter tegen de zon dan bijvoorbeeld amandel-, sesam- en wonderolie. Alleen olijfolie overtreft kokosolie met een SPF van 7.5. Ook voorkomt deze olie dat je haar uitdroogt in de zon vanwege de hydraterende eigenschappen.

 Hieronder zetten we onze favorieten producten met kokosnootolie in het zonnetje!

 • BioSilk Silk Therapy with Coconut Oil Leave in Treatment: Biosilk Silk Therapy with Coconut Oil is een lichtgewicht leave-in treatment die het haar intensief hydrateert. Zwak haar verstevigt en pluis wordt tegengegaan. De biologische kokosolie dringt diep door tot de haarwortel, waar de kokosnootolie het haar voedt en verstevigt. De haarolie gaat gespleten haarpunten tegen en geeft het haar een ongelooflijke glans. De treatment kan je daarnaast ook op jouw huid aanbrengen voor extra hydratatie.
 • Color Wow Coconut Cocktail Bionic Tonic Leave-in Conditioner: Deze leave-in conditioner is de oplossing voor droog haar. Door bijvoorbeeld het verven van het haar kan het haar erg droog worden, de Coconut Cocktail lost dit probleem op. Deze leave-in conditioner vormt een gewichtsloos laagje rond het haar wat ervoor zorgt dat het vochtig blijft en er glad en glanzend uitziet. De belangrijkste ingrediënt kokosolie verzorgt het haar intens zonder dat het zwaar of vettig wordt. Je kunt de leave-in conditioner gebruiken.
 • Ogx Extra Strength Coconut Miracle Oil Shampoo: Deze shampoo hydrateert en helpt beschadigde lokken te repareren, dankzij de kokosolie en vanilleboon extracten. Daarnaast verzacht de shampoo dik en grof haar en voelt het haar zijdezacht aan.

   

 

 

 

De 3 leukste haarkleuren voor herfst 2018

De groene bladeren ebben langzamerhand weg en maken plaats voor die prachtige oranje boombladeren. De kleurverandering hoeft niet alleen voor de bomen te gelden. Ook onze haarlokken mogen er een vleugje herfst bij krijgen. Ben je ook toe aan een fall-look?  Lees dan snel verder en ontdek de haarkleur trends voor dit nieuwe seizoen. Ook krijg je tips over hoe je jouw nieuwe haarkleur het best behoudt.

Haarkleuren

Cold brew brunette is dé haarkleur voor deze herfst! Deze kleur bestaat uit natuurlijke roodbruine tinten. De trend voor deze prachtige bruine kleur begon op social-media. De New Yorkse haarkleur expert Kimberly Bonondona postte de haarkleur op Instagram en haar fans gaven het meteen de naam: Cold brew . De door de gelijknamige koude koffiedrank geïnspireerde haarkleur is momenteel een grote hype op internet. Beauty boegbeeld van Teen Vogue Elaine Welteroth pronkt er al mee rond op Instagram.


Jewel Tones. De naam zegt het al. Denk hier aan de edelstenen smaragd, robijn, amethist en saffier. Deze kleuren zijn niet alleen voor de edelstenen van onze juwelen mooi. Deze tinten kunnen heel mooi uitpakken op onze haarlokken. Tijdens ons bezoek (lees hier) bij de show van haarkleur expert Guy Tang, werd heel veel nadruk gelegd op deze kleuren. Wil je voor een gedurfde look gaan, dan raden we vooral deze Jewel Tones aan. Gaan deze kleuren jou toch te ver, maar ben je toch stiekem nieuwsgierig hoe het jou staat.. Ga dan voor uitwasbare of semipermanente haarverf.

Cherry Red. Ze zeggen dat je als vrouw nooit de fout in gaat met een rode lippenstift. Dat geldt ook voor de haarlokken! Ga voor de Cherry Red haarkleur en wordt een badass lady deze herfst.

Golden tips voor behoud haarkleur

Je herkent het vast wel, je hebt je haar net laten kleuren en je loopt er helemaal on fleek bij. Maar nu komt het volgend dingetje, hoe behoud je de kleur zo lang mogelijk mooi. After all weten we allemaal dat je haar om de zes weken kleuren, niet bevorderend werkt voor de haarkwaliteit. Helemaal niet als je haar al beschadigd en droog is.

 • De juiste haarproducten: Na het kleuren is het van groot belang dat je het haar goed verzorgt en blijft voeden. Je haar kan na een kleurbehandeling sneller afbreken of pluizen vanwege de stoffen die in de haarverf zitten. Denk maar aan amonia. In onze blog over zelf haarverven, vertellen we meer over deze chemische stof die in bijna alle haarkleuringen zit. Wij raden aan om een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Zelf zijn we fan van Waterclouds Color Kit. De kit draagt ook bij aan de het kleurbehoud. Zo voorkom je dat na elke was de kleur vervaagt. 
 • Haarmasker: Zoals we eerder in onze blog over haarmaskers vertelden, kan een haarmasker jouw haar echt een boost geven. Een intensieve masker zorgt ervoor dat jouw haar wordt gevoed met de vitamines die jouw lokken nodig hebben. Na een kleurbehandeling is dit heel belangrijk. Kies daarom voor een haarmasker die bij jouw type haar past. Voor gekleurd haar raden wij het haarmasker BioSilk Color Theraphy Intensive Haarmasker aan. Bovendien zitten er in dit masker geen sulfaten en parabenen.
 • Verzorgende haarverf: Tegenwoordig zijn er steeds meer haarkleuringen die zich ook richten op de verzorging van het haar. Denk maar aan het ingrediënt Arganolie Deze olie blaast weer nieuw leven in het haar en verzorgt het haar maximaal. Wij raden de haarkleuringen van VIBA aan, vanwege de verzorgende kenmerken inclusief Arganolie. Ook de kleuren pakken heel mooi uit op het haar. Mocht je het zelf willen proberen, lees dan onze blog over het haar zelf verven. 
Wij wensen je alvast heel veel plezier met je nieuwe herfst-look!

 

 1. 10% Korting Waterclouds Repair Hairbutter
  Normale prijs € 27,95 Speciale prijs € 25,16
  Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker
  Rating:
  100%
  Morgen in huis
 

Haartrends najaar 2018

De zonnebrandcrèmes en hotpants mogen nu weer de kast in en plaats maken voor de herfstjas, want summer time is over baby! Het is weer tijd voor prachtige oranje boombladeren, dagen die vroeg donker worden en foute pantoffels aan de voetjes. Ook onze haarlokken mogen mee genieten van dit nieuwe seizoen dit jaar. Hier lichten we onze favoriete haartrends voor het najaar toe. Hopelijk lukt het ons jullie te inspireren om voor een nieuwe herfstlook te gaan!

Troebele haarkleuren  

Kleuren die je niet echt kunt definiëren zijn en blijven de rest van het jaar een trend. Denk hier bijvoorbeeld aan zand- en beigeachtige haarkleuren. In de zomer is het mooi om meer voor de assige kleuren te gaan en in de herfst zijn juist de goudtinten mooier. Je kunt ook experimenteren met ondefinieerbare kleuren, zoals rood of oranje tinten.  Zo creëer je net een iets opvallendere look! Wij adviseren vooral de haarkleuren van Viba. Dit merk focust zich naast kleuren ook op het beschermen van het haar.

Show your face

Wat je vaak op de catwalk en de rode lopers ziet, is de show-your-face-look. Deze look creëer je op verschillende manieren. Door bijvoorbeeld het haar achter de oren te doen of door middel van een paardenstaart. Wij vinden deze look het mooist met stijl haar, maar met golven of krullen kan het natuurlijk ook. Op deze manier komt het gezicht goed naar voren. Met behulp van een goede stijltang en wat glansspray staat deze trend ook jou waarschijnlijk prachtig!

Lange lage steile staarten

De staart zien we al jaren voorbij komen. Vooral hoge staarten en vlechten zie je vaak. Maar de staart maakt een metamorfose door. We zien dat de staart omlaag gaat en steil is. Misschien kun je het jezelf niet voorstellen, maar bij dit kapsel zijn er zoveel varianten te bedenken dat je bij wijze van elke dag met een andere staartmodel kunt paraderen.  Wij zijn fan van de gekruiste staart of een brede staart waarbij je de lokken bij elkaar houdt met een brede speld. Een andere manier die je kan toepassen, is een staart met een aantal elastiekjes op gelijke afstand waarbij het elastiekje iets naar boven wordt geschoven zodat het haar wat opbolt. We zien steeds meer celebrities zoals J.Lo en Gigi Hadid met een soortgelijke lange staart rondlopen. Het fijne aan deze paardenstaarten is dat je ze redelijk makkelijk en snel voor elkaar krijgt. Perfect voor als je er in no-time op en top wilt uitzien!

Blunt Cut

De blunt cut vinden we prachtig! De haarstijl zagen we al op vele catwalks en rode lopers langs komen, maar nu zien we het kapsel ook in het dagelijks leven steeds meer. Bij een blunt cut knip je het haar kaarsrecht. Het haar lijkt zo voller en hierdoor krijg je een frisse look.  Dit haarmodel geeft ook enorm veel volume. Daarnaast ziet het haar er verzorgd uit. Beroemdheden zoals Olivia Wilde, Dua Lipa en Emma Roberts zijn al gespot met deze look dit jaar. Als je er extra volume bij wil hebben, adviseren we om naast de blunt cut ook voor een pony te gaan. Een volle pony geeft een enorme volume boost. Met of zonder pony, we zijn er dol op!

Middenscheiding

Nog een favoriet van ons is de middenscheiding die echt een haartrend wordt in de nazomer. Deze look vinden we sexy, vrouwelijk en stoer! Kim Kardashian geeft na het zien van verschillende modeshows vaak de voorkeur aan een scheiding in het midden en zo zijn er vele celebrities met haar. Modehuizen zoals Alice + Olivia, Balenciaga, Chloé en Gucci zetten zich ook in om de scheiding hip te maken. De scheiding kun je het beste inbrengen als het haar nat is. Dit doe je met een puntkam. Met haarmousse zorg je ervoor dat jouw haar in model blijft!

Hopelijk inspireren we jou met deze haartrends!

 

 1. 50% Korting Diva Professional Stijltang Genesis Digital
  Normale prijs € 199,95 Speciale prijs € 99,-
  Diva Professional Stijltang Genesis Digital
  Rating:
  91%
  Morgen in huis

Guy Tang goes naked voor John Beerens (haartips van Guy)

De extroverte social-media haarkleur-king Guy Tang lanceert zijn eigen haarkleurlijn Mydentity. Dit deed hij zondag groots in een uitverkochte Kromhouthal in Amsterdam. En natuurlijk waren wij erbij om een kijkje te nemen in de laatste haarkleurtrends, maar stiekem groef ik wat dieper naar wie Guy Tang is en hoe hij van een gediscrimineerde Aziatische not wanted gay in Oklahoma zichzelf omhoog klom tot een internationaal bekende social-media king in L.A.

Wie is Guy Tang

Wie is Guy Tang? Als je heel bescheiden bent, ga je het moeilijk hebben bij Guy Tang. De haarkleur-expert schaamt zich écht voor niks! Grapjes zoals “let me watch out how I sit, so you don’t see my butthole” of tijdens het kleuren van het haar van een model “look your hair has a hair-erection”, werden ons niet bespaard. Hij legt uit dat hij een groot deel van zijn leven niet kon zijn, wie hij echt is. Toen we aan hem vroegen zichzelf in één woord te omschrijven, was zijn antwoord: naked. “Je moet jezelf ten eerste in de spiegel aankijken en aan jezelf vragen, wie je echt bent.” Guy vindt dat te veel mensen zich anders voordoen dan ze daadwerkelijk zijn, puur om anderen te pleasen. Uiteindelijk kom je jezelf tegen. Het beste volgens hem is, om altijd naked te zijn, dan accepteer je jezelf zoals je bent en anderen uiteindelijk ook.

Discriminatie

De social-media king mag nu wel 2.2 miljoen volgers hebben op Instagram, maar hij vergeet nooit where he came from. Als gay van Aziatische afkomst, heeft hij veel verduurd in Oklahoma, de stad waar hij is opgegroeid. Hij vertelt ons dat hij daar zelfs een wapen tegen zijn hoofd kreeg, vanwege zijn geaardheid. Guy is blij dat hij tegenwoordig in L.A. woont en op een relaxte wijze kan zijn wie hij is. Hij is ook heel blij met alle regenboogvlagjes die hij hier in Nederland tegenkomt. “It feels like home”. Naast het feit dat hij een haaractivist is, zet hij zichzelf ook in voor love sharing. Hij wil als rolmodel ervoor zorgen dat mensen (met name op social-media) in plaats van haatcomments meer liefde delen en elkaar aanmoedigen te zijn wie ze echt zijn. En as we speak tijdens het interview, spreekt hij een vlieg die om ons heen vliegt, aan: “come let me give you some love, lay your eggs on me!”. Oke dan..

Guy Tang’s haartips

Guy Tang’s leven mag wel interessant zijn, maar we willen ook weten wat voor haartips deze haarkleur-expert aan ons kan geven. Als je op zijn Instagram kijkt, zie je meteen dat hij van kleuren houdt waar jij en ik waarschijnlijk 100x over na moeten denken, voordat we het laten doen. Hij zegt ook dat hij met zijn haarkleuren, kleuren op de markt wilde brengen die ontbreken aan het huidige kleuraanbod. Denk vooral aan kleuren zoals knalgeel, blauw, roze, zilver en lavendel. Voor degenen die liever een toegankelijke kleur willen, heb je bijvoorbeeld de kleur caramel. We vroegen aan de haarguru om 5 tips met ons te delen die onze haarkleuron fleek behoudt.

 • Temperatuur hittetools: De haarguru liet met een live-test zien, wat het gebruik van de verkeerde tooltemperatuur kan veroorzaken. Ga heel goed na welke temperatuur geschikt is voor jouw haartype. Let ook  goed op de duurtijd. Als je het haar te lang stijlt, kan het invloed hebben op jouw haarkleur. Op het podium liet Guy op een zilverkleurig haarpluk zien wat het effect kan zijn van te lang of te heet stijlen. Het haarplukje was wegens lange stijltijd knalgeel in plaats van zilver. Wij raden ook aan om hitte tools aan te schaffen waarvan je zelf de temperatuur kan instellen.
 • Onderschat weersomstandigheden niet: Het valt Guy Tang meteen op dat het weer hier in Nederland in tegenstelling tot California, ontzettend wisselvallig is. De ene keer regent het, dan weer zon, dan weer sneeuw. Deze wisselvalligheid kan negatieve effecten hebben voor het haar. Denk maar aan pluis, droog of vet haar. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met het weer. Als je bijvoorbeeld pluizig haar door vochtigheid tegen wil gaan, raden wij een anti-humidity spray aan, zoals Color WoW Supernatural Spray. Zo geef je het haar een beschermlaagje tegen dit soort factoren van buitenaf.
 • Haarkleur en pigmentatie: De haarexpert ziet in de praktijk te vaak, dat klanten totaal geen benul hebben van haarpigmentatie. Dit gebrek aan kennis bezorgt een grote kloof tussen klant en kapper. En kan ook leiden tot ongewenste kleurresultaten. Guy adviseert aan iedereen die interesse heeft in haarverf en echt wil weten hoe het precies zit en waarom het haar op een bepaalde manier reageert op sommige haarkleuren, zich te verdiepen in de materie. Je hoeft voor deze kennis niet een cursus te nemen. Met mr. Google kom je al heel ver. Wij gaan binnenkort ook een blog schrijven in Jip en Janneketaal over haarpigmentatie, zodat ook onze klanten de ins and outs over dit onderwerp onder de knie hebben.
 • Belichting en haarkleur: Guy heeft gedurende een demonstratie laten zien wat een invloed de juiste of verkeerde belichting ken hebben op wat je ziet. Zo zie je dat als je het haar in warm oranje licht bekijkt, de kleur compleet anders is dan in wit licht. Volgens Guy Tang zie je de kleur het duidelijkst in witte belichting.
 • Het haar extreem beschermen: Bescherm het haar maximaal tegen de hitte van hitte tools en andere chemische behandelingen. Guy Tang adviseert om de juiste en beste producten te gebruiken om het haar te beschermen. Onderschat het niet! Het niet beschermen van je haar, kan de kwaliteit van je haar flink verminderen en soms wel verpesten. Wie wil er na een mooie kleur- of stijlsessie met stukjes stro op het hoofd lopen? So go on and protect your hair! Wij raden vooral deze hittebeschermers aan: Bio Silk Therapy en Waterclouds Instant Heat Protection Hairspray.

  

Beautyproducten met of zonder parabenen?

Parabenen, wat zijn ze en wat doen ze? In een recente blog hebben we in Jip en Janneketaal de pro’s en contra’s van sulfaten besproken. In deze blog gaan we hetzelfde doen met parabenen. We leven in een maatschappij die steeds bewuster omgaat met de ingrediënten die ze innemen of opsmeren. Door middel van deze blog willen we jou helpen een bewuste keuze te maken bij de aanschaf van jouw cosmeticaproducten.

Wat zijn parabenen precies?

Simpel gezegd zijn parabenen chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben. Vaak zitten parabenen in cosmetica en schoonheidsproducten. Denk maar aan shampoos, bodylotions, douchegels, make-up et cetera. Dankzij parabenen zijn deze producten vaak veel langer houdbaar. Zijn parabenen een must? Laten we het zo zeggen, als je een beetje je best doet, kun je ze voor een groot deel vermijden. Parabenen zijn dus conserveringsmiddelen. Deze conserveringsmiddelen bestrijden schimmels en zwammen voordat ze de kans hebben zich te verspreiden. Lang verhaal kort, ze zorgen ervoor dat de ingrediënten in de producten niet bederven en zo schade richten aan het product. Maar parabenen hebben ook een donkere kant...

Parabenen wel of niet slecht?

Als je het woord parabenen leest of hoort, maak je al snel de verbinding met de ziekte kanker. Maar de meesten weten niet precies hoe en wat. Waarom worden deze conserveringsmiddelen gekoppeld aan kanker (vooral borstkanker). En ja, tegenwoordig veroorzaakt bijna alles kanker. Dus moet je dan maar door de vingers kijken bij parabenen? Of het toch serieus nemen? Uit enkele onderzoeken blijkt dat de parabenen methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen, butylparabeen en isobutylparabeen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren. Sommige wetenschappers menen zelfs dat bepaalde parabenen terug te vinden zijn in kankercellen.

Borstkanker

De link tussen parabenen en borstkanker is voor veel ladies de grootste reden om voor producten zonder parabenen te gaan. Parabenen zitten met name in producten die aan vrouwen worden verkocht (make-up, shampoo, reinigingsproducten). Veel vrouwen staan er best wel van te kijken, dat ze al jaren parabenen op hun lichaam smeren zonder te weten wat voor gevolgen dit mogelijk met zich mee brengt. Het kan in ieder geval niet ontkent worden dat parabenen duidelijk aanwezig zijn in sommige borstkankertumoren. Waar wel nog over gediscussieerd wordt, is of deze stoffen ook daadwerkelijk bijdragen aan de ontwikkeling van de betreffende tumoren. Na het lezen van deze onderzoeken, kies ik er toch voor om iets bewuster om te gaan met parabenen. Helemaal vermijden, is wel een behoorlijke uitdaging en ook een behoorlijk stijging in de beauty-kostenpost. Gelukkig groeit de vraag naar producten zonder parabenen steeds meer en zo ook het aanbod. Er zijn steed meer betaalbare producten die parabeen-vrij zijn. Mocht je geinteresseerd zijn, kijk dan naar onze parabeen-vrije producten.

Producten met parabenen?

Bijna alle schoonheidsproducten bevatten parabenen, tenzij er specifiek op staat dat het parabeen-vrij is. Producten waar parabenen in zitten zijn onder andere: tandpasta, zonnebrandcrèmes, anti-verouderingscrèmes, haarproducten, mascara’s en andere cosmetica. Let vooral op de ingrediënten: methylparabeen, ethylparabeen, propylparabeen, butylparabeen en isobutylparabeen. Als je deze ingrediënten terug ziet in het lijstje van jouw beauty-product, dan weet je zeker dat het parabenen bevat.

Alternatieven

Nu denk je misschien. Mooi en aardig dit verhaal, maar wat moet ik nu? Wat zijn de alternatieven? No worries. Dankzij onze bewuste maatschappij zijn er nu veel meer producten zonder parabenen. Deze zijn niet alleen in natuurwinkels te vinden, maar ook in de normale drogisterijen zie je de flessen waar parabeenvrij op staat, vaker staan. Meestal zitten hier in plaats van parabenen, organische zuren in. Deze zuren zorgen er ook voor dat ingrediënten in het product niet bederven.

Onze top-producten zonder parabenen

Mocht je niet kunnen wachten en meteen aan de slag willen gaan met beautyproducten zonder parabenen, dan hebben we voor jou een leuke selectie met heerlijke producten zonder parabenen.

Waterclouds Repari ShampooWaterclouds Repair Shampoo is een mild reinigende shampoo die het haar weer zacht laat aanvoelen en elasticiteit geeft zonder het te verzwaren. Droge haarpunten worden verzorgd en gehydrateerd door de ingrediënten Cloudberry olie en Macadamia nootolie. De Cloudberry olie bevat antioxidanten en vitamine E die het haar voeden en hydrateren. De Macadamia nootolie wordt snel opgenomen door het haar waardoor de olie het haar optimaal kan voeden. Daarnaast beschermt de macadamia nootolie het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Het haar voelt weer zacht aan en krijgt een prachtige glans. Waterclouds Repair Shampoo bevat ook een UV-filter. De shampoo bevat geen parabenen en de verpakking is biologisch afbreekbaar. Waterclouds Repair Shampoo is geschikt voor droog, beschadigd en chemisch behandeld haar.

Biosilk Volumizing Therapy Root Lifter Treatment: Biosilk Volumizing Therapy Root Lifter is een spray dat een perfecte balans tussen volume en handelbare lokken geeft. Door het gebruik van essentiële ingrediënten van zijde- en rijstproteïne en het Hair Volume Complex krijgt het haar extra volume en body. De Volumizing Therapy Root Lifter versterkt en geeft het haar weer opnieuw energie. Dit product beschermt het haar tegen de schadelijke UV-stralingen. De Root Lifter is glutenvrij, sulfaatvrij en parabenenvrij.

Waterclouds Violet Silver ShampooWaterclouds Violet Silver Shampoo met paarse kleurpigmenten is speciaal ontwikkeld om ongewenste gele reflexen in blond en grijs haar te neutraliseren. Deze shampoo is verrijkt met Sea Lavender, dit ingrediënt kalmeert het haar en neemt statische elektriciteit weg. Hierdoor zal het haar een mooie glans krijgen. Door de toevoeging van Provitamine B5 wordt het haar beschermt tegen uitdroging. Waterclouds Violet Silver Shampoo is geschikt voor blond en grijs haar.

Waterclouds Repair HaarmaskerWaterclouds Repair Hairmask is een haarmasker dat droog, beschadigd en overbehandeld haar weer zacht laat aanvoelen zonder het te verzwaren. Droge haarpunten worden verzorgd en gehydrateerd door de Cloudberry olie en Macadamia zaad olie. Het haar voelt weer zacht aan en krijgt een prachtige glans. Daarnaast bevat dit masker een UV-filter waardoor het haar wordt beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dekavital B5 en Provitamine B5 zorgen dat het haar zijn vocht behoudt en beschermen de haren tegen uitdroging. Waterclouds Repair Hairmask is parabenenvrij en de verpakking is biologisch afbreekbaar.

Moroccanoil Intense Hydrating HaarmaskerMoroccanoil Intense Hydrating Mask is een intensief hydraterend en conditionerend masker dat de elasticiteit van het haar verbetert. Dit masker is geschikt voor normaal tot dik, droog haar dat behoefte heeft aan extra verzorging en conditionering. Moroccanoil Intense Hydrating Mask is een hoogwaardige formule die verrijkt is met arganolie. Het masker zorgt voor een verbeterde textuur, meer glans, herstelde elasticiteit en een betere handelbaarheid van het haar. 

 

5 oorzaken van pluizig haar

Volgens mij is het één van de grootste hair-issues waar wij vrouwen mee kampen: pluizig haar. De droom van elke vrouw is om met pluisloos haar door het leven te gaan. En het fijnst is, als we hier niet al te veel moeite in moeten steken. Wij willen jullie uiteraard hiermee helpen. Daarom hebben we een selectie gemaakt uit onze meest populaire producten om pluizig haar meteen tegen te gaan! Wil jij ook zonder al te veel moeite pluisloos door het leven, lees dan snel verder!

5 oorzaken van pluizig haar

We weten allemaal heel goed hoe het eruit ziet, maar weten we ook wat de oorzaken zijn van pluizig haar? Of wat het precies is? We benoemen enkele oorzaken die je makkelijk meteen kan aanpakken.

Doucheritueel

Het beste is om je haar met lauwwarm water te wassen  als je doucht. We vinden het heerlijk om een hete douche te nemen en als het aan mij ligt, the hotter the better. Deze hete douchesessies zorgen er wel voor dat je haar wordt ontdaan van natuurlijke oliën. Deze natuurlijke oliën zijn van groot belang om pluizig haar tegen te gaan.

Gebrek aan vocht

Pluizig haar heeft vaak een tekort aan vocht. Zorg dat je het haar altijd hydrateert door een leave-in conditioner of een goede haarolie te gebruiken. Behalve je haarconditie verbeteren, zorgt het er ook voor dat je de klitten makkelijker uit kan kammen. Dit laatste voorkomt dat het haar tijdens het kammen, afbreekt.

Chemische behandelingen

Een verandering aan onze look vinden we altijd leuk. Een permanentje hier, een balayage daar, dan weer de stijltang voor dat ene feestje and the list may go on! Deze behandelingen laten ons zeker shinen en er prachtig uitzien. Tegelijkertijd zijn deze behandelingen ook funest voor het haar. Het is daarom erg belangrijk dat we ons haar goed beschermen en nabehandelen. Gebruik daarom altijd een goede hittetool-bescherming en blijf het haar hydrateren en voeden na een chemische behandeling. Wij raden vooral aan een goed haarmasker te gebruiken gecombineerd met een leave-in conditioner, voor optimaal resultaat. Onze favoriet is de repairlijn van Waterclouds.

Teveel shampoo

Was je haar niet vaker dan 2 a 3 keer per week. We weten heus wel dat je er graag dagelijks fris en fruitig bij loopt (helemaal als je regelmatig sport), maar toch heb je er baat bij door wat te dimmen met het wassen. Wij raden ook aan om bij de aanschaf van shampoo te kijken naar de ingrediënten. Zo kunnen bijvoorbeeld agressieve sulfaten de natuurlijke oliën aantasten. Wil je meer weten over sulfaten, lees onze blog over sulfaten. Ook de pH-waarde van jouw shampoo heeft invloed op haarbreuk. Wij raden aan om voor een pH-neutrale shampoo te gaan. Een te hoge of te lage pH-waarde kan haarbreuk als gevolg hebben.

Haar kammen voor het wassen

Wil je het maximale halen uit je eigen natuurlijke oliën in het haar? Kam je haar dan voordat je het gaat wassen. Op deze manier verdeel je de natuurlijke oliën gelijkmatig over het hele haar. Zo creëer je een beschermlaagje voor je haarlokken voordat ze de wassessie aangaan. En dit beschermlaagje kunnen onze frizzy lokken goed gebruiken! Gebruik het liefst een borstel met haren van nylon gecombineerd met varkenshaar. We gotta give our hair the best of the best!

Vochtig weer

Mooi steil haar als je bij de dansclub aankomt.. Lekker een avondje shaken en zweten en BAMM een coupe met haar die naar alle kanten wijst, goodbye steil haar! Of- je haar helemaal on fleek nadat je er een uur mee bezig bent geweest en dan de fiets op richting je werk of afspraak. Een paar druppeltjes uit de lucht later: haarcatastrofe! We herkennen dit soort situaties en helaas heb je er niet heel veel invloed op, maar door bepaalde haarproducten te gebruiken, kun je de schade wel beperken en soms zelfs voorkomen. In het geval van vochtigheid in de lucht, raden wij vooral aan om een anti-humidity haarproduct te gebruiken. Onze all-time favourite is de Color WoW Supernatural Spray! Lees onze blog over deze super spray die pluis écht tegen gaat.

Producten tegen pluizig haar

Hieronder hebben wij een selectie gemaakt uit de meest populaire anti-pluis haarproducten die we hebben. Alvast heel veel plezier met je pluisloos haar :-).

Color WoW Dream Coat Supernatural Spray: We kunnen niet anders zeggen dan dat dit een magische spray is die pluis écht tegen gaat. Ook niet gek dat zelfs Kim Kardashian dit haarproduct toepast in haar haarritueel. De spray vormt een beschermlaagje om je haar, waardoor factoren van buitenaf zoals vocht en zweet geen invloed meer hebben en je haar niet meer pluist. De polymeren (een polymeer is een grote molecuul die bestaat uit een lange keten van gelijke delen) activeer je door een hitte tool te gebruiken zoals een stijltang of een föhn.

Biosilk Hydrating Therapy Pure Moisture Leave-in sprayDe merknaam Biosilk is onmisbaar in de haarindustrie. Ook in jouw badkamerkastje of handtas, moet je dit product hebben. Deze leave-in moisturizer sluit de haarschubben, beschermt tegen UV-stralen en gaat uitdroging tegen. Mocht de pluis, ondanks al je anti-frizz pogingen toch op bezoek komen. Dan kun je ze snel temmen met deze leave-in.

Waterclouds Repair Haarmasker: We zeiden al dat het heel belangrijk is, om het haar te hydrateren. Een goed haarmasker kan een grote bijdrage leveren aan het voeden van jouw droge haarlokken. Eén van de favorieten is de Waterclouds Repair Haarmasker. Voor een optimaal resultaat, raden wij ook de shampoo, conditioner en haarserum aan. 

 

 1. 10% Korting Waterclouds Repair Hairbutter
  Normale prijs € 27,95 Speciale prijs € 25,16
  Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker
  Rating:
  100%
  Morgen in huis
 2. Waterclouds Color Kit
  Normale prijs € 61,85 Speciale prijs € 49,48
  Waterclouds Color Kit

Drie simpele leuke kinderkapsels

Tegenwoordig lopen niet alleen de mama’s on fleek wat haarkapsels betreftook de kleine dames moeten er op en top bij lopen. Als we naar de celebrity mama’s kijken is het helemaal gekkenwerk. Kijk maar naar Blue Ivy (dochtertje van Beyonce) en North West (dochtertje van Kim Kardashian). Deze dametjes hebben voor hun 5e levensjaar al een garderobe en haarkapsels waar wij ons hele leven over mogen dromen. Toch willen wij jullie een hart onder de riem steken met deze vier simpele maar leuke haarkapsels for the little ladies!

Twee vlechtjes met glittertjes


Nodig:

 • Haarkam (met ijzeren punt kan handig zijn)
 • Spuitfles met water
 • Stoffen elastiekjes
 • Haarborstel
 • Glittergel- of-spray


Stap 1:

Deel het haar in tweeën met behulp van de ijzeren punt van de kam.

Stap 2:

Eén deel van het haar maak je vast met een elastiekje, zo staat het haar niet in de weg als je bezig bent met het eerste vlechtje.

Stap 3:  

Begin ter hoogte van het oortje te vlechten. Je deelt het haar in drie plukken. Vervolgens gaan de plukken tot het niet meer kan elke keer in drie stappen over elkaar heen. Als je het haar een beetje nat spuit, gaat het vlechten wat soepeler en sneller. Op het eind maak je de vlecht vast met een elastiekje. Deze stappen herhaal je bij de tweede vlecht. Om het kapsel een speciaal effect te geven, kun je een leuk bloemenclipje aan de zijkant van het haar doen. Ook kun je langs de scheiding of in de vlechtjes glitterjes doen.

Hoge knot for kids

Nodig:

 • Haarborstel
 • Spuitfles met water
 • Stevige stoffen haarelastiekjes
 • Kleine schuifspelden (bobby pins for kids)

Stap 1:

Borstel het haar in een hoge knot/staart. Het makkelijkst is als de jonge lady even met haar hoofd voorover hangt, zodat de knot zo hoog mogelijk zit. Maak het haar vast met een elastiekje.

Stap 2:

De overbodige plukjes maak je vast met (schuif)speldjes en als je de knot nog strakker wil doen, doe je er een elastiekje over heen.

Stap 3:

Maak vervelende babyhaardjes vast met spelden. En voilà!

Twee staartjes met een zijscheiding

Nodig:

 • Haarkam (met ijzeren punt kan handig zijn)
 • Spuitfles met water
 • Stoffen elastiekjes
 • Haarborstel

Stap 1:

Kam het haar goed door. Zorg dat er geen knopen meer zitten in het haar.

Stap 2:

Deel het haar in tweeën door middel van een zijscheiding (kijk zelf even waar de scheiding het leukst zit).

Stap 3:

Nu maak je de staartjes één voor één vast op dezelfde hoogte. Je kunt het kapsel een extra touch geven door glittertjes (met glittergel of -spray) rond de zijscheiding te doen.

 

 

Sulfaten, schadelijk voor het haar?

We horen en lezen overal dat sulfaten en parabenen slecht zijn en dat je beter sulfaat- en parabeenvrije haarproducten kunt kopen omdat deze stoffen slecht zijn voor het haar en voor tig andere dingen. Het viel ons op dat heel veel van onze klanten niet zo goed weten wat sulfaten en parabenen precies zijn en waarom ze schadelijk zijn! In deze blog vertellen we in Jip en Janneke taal wat het precies is en of het echt zo slecht is voor je haar, zoals mensen beweren.

Sulfaten

Je ziet nu vaker op shampoos dat ze sulfaatvrij zijn. Wat betekent dit precies voor het haar? Sulfaten bestaan uit zouten of esters van zwavelzuur. Het zijn reinigers (detergenten) en zorgen ervoor dat het haar ontvet wordt. Sulfaten bestaan uit twee delen. Een water oplosbare deel en een olie oplosbare deel. Het olie oplosbare deel hecht zich aan het vuil in het haar. Vervolgens zorgt het wateroplosbare deel dat het vuil zich oplost in water en zo weggespoeld wordt. Een andere reden waarom er in cosmeticaproducten sulfaten zitten, is vanwege het schuimeffect.

Waar zitten Sulfaten in?

Sulfaten zitten vooral in cosmeticaproducten. Denk aan huid- en haarproducten. Maar kies je ervoor om iets bewuster om te gaan me sulfaten dan moet je vooral letten op reinigingsproducten. In deze blog richten we ons alleen op sulfaten in haarproducten. Sulfaten zitten vooral in shampoos. Niet gek aangezien het doel van een shampoo is om het haar te reinigen.

Waarom schadelijk?

We weten nog steeds niet waarom zoveel mensen zich de laatste tijd zo anti-sulfaat gedragen. Sulfaten heb je in gradaties van mild tot erg agressief. Tegelijkertijd geldt, hoe agressiever sulfaten zijn hoe meer ze reinigen/ontvetten. En wie wilt er niet met fris en schoon haar bij lopen? De agressiviteit van de sulfaten kan wel tot huidirritaties leiden. Dit laatste gebeurt vooral als je een gevoelige huid hebt. Sulfaten reinigen soms zo intensief dat ze jouw natuurlijke olielaagje ook laten oplossen met uitdroging en irritatie als gevolg.  Daarom raden wij aan mensen met een gevoelige hoofdhuid aan om sulfaatvrije shampoos te gebruiken.

Agressieve sulfaten

We zeiden net al dat er milde en agressieve sulfaten zijn. De agressieve sulfaten zijn vaak de boosdoeners. De meest agressieve sulfaten zijn: Ammonium Lauryl Sulfate (ALS) en Sodium Lauryl Sulfate (SLS). Dus besluit je meer op deze ingrediënten te letten, zorg dan dat je deze sulfaten links laat liggen! Deze ingrediënten staan altijd achterop de fles van het product. Over het algemeen geven mildere sulfaten zoals bijvoorbeeld Sodium Laureth Sulfate (SLES) geen problemen. Maar then again wat voor de één geldt, geldt niet voor de ander. Sommigen reageren al heftig op mildere sulfaten. In zo’n geval raden we producten met sulfaten zeker af! Sommige ‘sulfaatvrije’ shampoos bevatten toch een sulfaat, het sulfaat Sodium Coco-Sulfate (SCS). SCS is een zeer mild sulfaat, en hierdoor een veel veiliger alternatief voor agressievere sulfaten zoals Sodium Lauryl Sulfate (SLS) en het iets mildere Sodium Laureth Sulfate (SLES).

Voor- en nadelen Sulfaten:

Voordelen:

 • Reinigen grondig
 • Schuimt fijn
 • Verspreidt makkelijk door het haar
 • Goedkoper
 • Ontvet

Nadelen:

 • Uitdroging
 • Irritatie
 • Slecht voor het milieu

Populaire Sulfatenvrije shampoos

Hieronder een selectie uit onze populaire Sulfaatvrije shampoos:

   

De 7 beste tips voor kroeshaar

Door: Shade Cybulkiewicz

Heb je kroeshaar of werk je met kroeshaar? Dan hebben wij voor jou een aantal nuttige tips geselecteerd. Deze tips helpen jou om het haar beter te verzorgen en om het makkelijk in model te houden! Last but not least hebben we ook een selectie gemaakt uit de favoriete producten van onze trouwe klanten met kroeshaar. Lees snel verder zodat ook jij je mooie afrohaar makkelijk in bedwang houdt!

Wanneer heb je kroeshaar?

Wat is kroeshaar precies? Écht kroeshaar wordt gevormd door verschillende soorten kleine krulletjes. Frappant is dat het haar allerlei verschillende richtingen uitgroeit. Zoals bij alle andere haarsoorten, heeft ook kroeshaar typische issues. Het haar is moeilijk in model te brengen, krullen verschillen enorm van elkaar, je hebt vaak last van knopen en droog haar, het pluist enorm and the list may go on… Wij helpen jou graag om het beste uit je coupe te halen met deze tips!

 

1. Goede shampoo

De eerste stap neem je, door je haar te wassen met een goede shampoo die bij jouw haar past. Het beste is een shampoo die je haar goed reinigt en de krullen kalmeert. Wij raden vooral de shampoo van Controlled Chaos aan. Dit is een sulfaatvrije shampoo die vooral het krullend haar met zorg reinigt. Het is belangrijk dat de shampoo die je voor je haar kiest, de natuurlijke oliën en vocht van jouw hoofdhuid beschermt. Als je het effect van de shampoo wil versterken raden we ook aan om de conditioner van Controlled Chaos toe te passen in jouw haarwas-sessie! Een andere shampoo die onze klanten aanprijzen is Moroccanoil Curl Enhancing. Deze shampoo is op basis van Arganoilie.  En inmiddels zijn we allemaal bekend met de positieve effecten van Arganolie voor ons haar, hè? Ga in ieder geval voor een shampoo die jouw haar mild reinigt, elasticiteit verbetert en hydrateert!

2. Was niet te vaak!

Te vaak wassen, is funest voor kroeshaar! Wij raden aan je haar maximaal twee keer per week te wassen. Als je het haar te vaak wast, was je het sebum (talg) eruit. Sebum heb je je juist nodig. Het zorgt ervoor dat je hoofdhuid gehydrateerd wordt en vocht vast kan houden. Dus ook hier geldt: less is more! Vergeet je haar na het wassen niet te hydrateren met een goede moisturizer. De twee favorieten van onze klanten zijn: Waterclouds Reviving Curl Crème en Controlled Chaos Curl Crème

3. Kroeshaar kammen

Het beste is om je haar te ontwarren met je vingers. Als je toch een kam wil gebruiken, raden we aan om je haar dan te kammen met een kam met grote tanden. Zorg ervoor dat je haar dan door en door nat is. Een leave-in conditioner verricht wonderen bij het kambaar maken van het haar. Onze klanten vinden vooral Living Proof No Frizz Leave-In Conditioner heel fijn werken.

4. Niet föhnen

Je haar föhnen kan funest zijn voor je haar. Dus sla dit alsjeblieft over! Je kunt het haar beter aan de lucht laten drogen. Teveel warmte veroorzaakt droog haar. En meestal is kroeshaar van nature al droog, dus extra schade willen we juist voorkomen. Om je haar vochtig te houden, is het verstandig om een verzorgende haarolie te gebruiken. Wij zijn fan van Hairfinity Nourishing Botanical Oil Haarolie!

5. Houd je haar vochtig

Kroeshaar moet nooit droog worden. Als je haar droog is, gaat het juist meer kroezen and this is excactly what we don’t want! Een haarolie zorgt ervoor dat je haar vochtig blijft en dat het haar beter in model blijft. Een ander fantastisch haarproduct waar veel van onze klanten en John Beerens zelf bij zweert is de Color Wow dreamcoat voor krullen. Deze hydrateert en definieert de krullen als geen ander.

6. Extra aandacht voor de haarpunten

Eén van de grootste issues bij kroeshaar, zijn de haarpunten. Wij raden daarom aan om bij het moisturizen van je haar, je vooral te focussen op de haarpunten. Het haar krult en daarom komen de natuurlijke haaroliën en vocht moeilijker bij de haarpuntjen. Als je de punten gezond houdt, kun je het haar ook langer laten groeien.

7. Moisture & Seal

Dit MOET je toepassen in je haarritueel als je kroeshaar hebt. Kroeshaar is van nature droog, dus zorg dat het altijd vochtig is (moisture) door middel van een goede haarolie of haarcrème. Ook belangrijk is dat de moisture in het haar blijft (sealen). Zoek dus een haarolie en moisturizer die jouw haar bevochtigt en dit zo behoudt.

 

Welke krultype heb jij?

content:

Door: Shade Cybulkiewicz

Als je ze niet hebt, wil je ze ook graag hebben. En als je ze wel hebt, wil je maar één ding: deze in bedwang houden en mooi definiëren Ik heb het over the curls!  Wie wordt er niet jaloers wanneer er van die dames met perfect stuitende krullen voorbij lopen?! Toch blijkt dat de meeste van ons niet weten wat voor type haar we hebben. Andre Walker (haarstylist bij de Oprah Winfrey Show en schrijver van het boek Andre Talks Hair) heeft een classificatie systeem gecreëerd. Wil jij weten welke type krul jij hebt om zo de juiste producten te gebruiken, lees dan snel verder!Soorten krullen

De ene heeft van die kleine gedefinieerde krullen, de ander weer golvende krullen. Je hebt ze in verschillende vormen en texturen. We zetten een aantal krultypes in het zonnetje. Wie weet zit jouw krultype er ook tussen!

Krultype 2:

Dames die dit type krullen hebben, zijn zich er vaak zelf niet van bewust. Meestal denken ze dat ze steil haar hebben. De openbaring is vaak als ze gaan experimenteren met nieuwe haarproducten. De golven zijn meestal ”S” vormig en het haar valt dicht langs het gezicht.

Krultype 2a:

Licht golvend haar

 

Krultype 2b:

Golvend haar

 

Krultype 2c:

Pluizig golvend haar met een grote slag

 

Krultype 3:

In dit krultype is duidelijk een krulpatroon te herkennen. De krullen variëren van “S” vormig naar  spiraalkrullen. Deze vorm van krullen is makkelijk te transformeren naar steil haar met de föhn.

Krultype 3a:

Grove krul met een duidelijk “S” patroon

 

Krultype 3b:

Spiraalvormige krullen

 

Krultype 3c:

Spiraalvormige kleine krullen (kroes)

Krultype 4:

Krultype 4 is kwetsbaarder voor haarbeuk dan de bovengenoemde krullen! Deze krullen hebben meestal een “S” of “Z” vorm. De krullen zijn strak en dicht, soms niet duidelijk zichtbaar.

Krultype 4a:

Kroeshaar met een dichte krul


Krultype 4b:

Kroeshaar met dichte krul, krullen zijn weinig gedefinieerd


Krultype 4c:

Kroeshaar met dichte krul, krullen zijn niet gedefinieerd

 

Je haar zelf verven

Door: Shade Cybulkiewicz

Als je aan het kleuren van je haar denkt, schieten er vaak twee dingen te binnen. Ten eerste: yes, een nieuwe haarkleur, nieuwe look! En ten tweede: Auch, de schade die je lokken weer moeten aanvaarden. Met deze blog willen we jou een handje helpen bij het zelf verven van jouw haarlokken. Het haar zelf kleuren is makkelijk, goedkoper en it can be lots of fun als je dit bijvoorbeeld samen met jouw vriendin of zus doet! Lees verder en maak ook kans op een haarverf pakket van het merk VIBA.

 Is  het verven van je haar schadelijk?

In deze blog gaan we ons alleen richten op permanente haarkleuring. We weten heus wel dat alle chemische behandelingen die ons haar ondergaat, iets van schade aanricht. That’s just reality! Ondanks deze kennis, kriebelt het bij ons vrouwen heel snel om iets aan onze looks te veranderenVaak beginnen we met onze haarlokken. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 60% van de vrouwen hun haar regelmatig verft! De meeste vrouwen verven hun haar zelf thuis.

Ammonia

In bijna alle permanente haarkleuringen zit ammonia in. Waarom is dit ingrediënt zo belangrijk? Deze basische stof (een stof met een hoge pH-waarde) zorgt ervoor dat de haarschubben opzwellen. Als de haarschubben opzwellen, gaan ze open staan. Bij het open staan van de haarschubben dringt de kleur dieper in de kern van het haar. Tegelijkertijd leidt het open staan van de haarschubben helaas vaak tot gespleten punten. Daarom is het heel belangrijk om je haar na een chemische behandeling goed te verzorgen.

 

Haarschubben sluiten

Zorg dat je jouw gekleurde haarlokken goed voedt met de juiste haarverzorging. Kijk vooral naar haarproducten die zich richten op gekleurd haar. Hier zitten ingrediënten in die de schade kunnen beperken en herstellen! Een andere tip die bij kan dragen aan het sluiten van de haarschubben, is het haar op het eind wassen met koud water. Dit kun je doen bij het uitspoelen van de conditioner of het haarmasker. Ook appelazijn staat bekend om haar herstellende eigenschappen voor het haar. Als je 1 kop appelazijn met 2 kopjes water mengt, heb je ook een magic potion voor jouw haar. Je kunt ervoor kiezen om het niet uit het haar te spoelen (Schrik niet van de geur!), maar als de geur too much is voor jou, kun je na een paar minuten de appelazijn gewoon uit je haar spoelen. Door de gesloten haarschubben, ziet jouw haar er weer gladder en glanzender uit.

  

Gesloten haarschubben (boven) en open haarschubben

Onze favoriete haarverf

Wij hebben een favoriete haarverf en dat is de Italiaanse VIBA! VIBA steekt op verschillende gebieden uit tussen de andere haarkleuringen. Ten eerste heeft VIBA een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking tot andere haarkleuringen. Zoals we al eerder vertelden, is een goede haarverzorging heel belangrijk voor een goed verloop van jouw haarkwaliteit. De mix van verzorgende ingrediënten in de haarverf hydrateert, herstelt en verzorgt het haar. Zo zitten er onder andere Goudsbloem, Arganolie, vitamine A, vitamine E, vitamine F en Omega 3 en 6 in. Dankzij deze magische ingrediënten, ben je na het verven van het haar de flexibiliteit en elasticiteit van jouw lokken niet kwijt.

 

Gebruik Viba Professional

Wij vroegen aan de kappers van de haarstudio om ons te vertellen hoe we thuis VIBA het beste kunnen aanbrengen.

 • Meng VIBA Waterstofperoxide met de gewenste VIBA Permanent Colouring Cream met de verhouding 1:1,5. Voor inkleuren gebruik je 10 volume, 2 tinten lichter is 20 volume, 3 tinten lichter is 30 volume en 4 tinten lichter met 40 volume.
 • Breng aan op droog haar (dus niet van tevoren wassen) en begin bij de haaraanzet en werk naar de haarpunten toe. Verdeel de haarverf gelijkmatig over het haar door middel van een kwast.
 • Laat 30 minuten zitten en spoel masserend met lauw water uit. Was het haar vervolgens met een shampoo speciaal voor gekleurd haar.
 • Gebruik altijd een conditioner of haarmasker na het kleuren om de haarschubben weer te sluiten.

 

Winactie VIBA

Kleur jij jouw haar ook zelf en ben je benieuwd naar het resultaat van VIBA? Mail jouw NAW-gegevens naar shade@johnbeerens.com en maak kans op een VIBA pakket, zodat ook jij kunt shinen met een mooie haarkleur en glanzend haar!

 

 

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag