26 Apr. 2023

10x redenen om voor natuurlijke haarproducten te kiezen

Waarom het kiezen voor natuurlijke haarproducten een positief effect heeft op het milieu, maar ook voor je lichaam. Misschien is het je opgevallen dat meer milieuvriendelijke, en natuurlijke schoonheidsproducten steeds populairder aan het worden zijn. Steeds meer merken worden zich bewust van het feit dat ze ook hun steentje bij moeten dragen, en daar houden we van. Deze zogenaamde ‘green beauty’-producten hebben niet alleen een positief effect op het milieu, ze zijn ook veel beter voor het lichaam.

Deel dit artikel:

10x redenen om voor natuurlijke haarproducten te kiezen

Maak kennis met Bouclème – een merk met natuurlijke haarverzorgingsproducten

De haarproducten van Bouclème zitten vol met ingrediënten die vriendelijk zijn voor het haar en zacht voor de huid. De missie van Bouclème is om krullen te bevrijden. Een merk dat er is om je gelukkig te maken met het haar waarmee je geboren bent, het haar dat jou, jou maakt. Een merk dat er is om je verliefd te laten worden op je haar. Bouclème is een zwarte, vrouwelijke onderneming, opgericht door een prachtige vrouw, genaamd Michele.

Het verhaal van Bouclème

Michele vertelt dat pas toen ze 30 was, ze de schoonheid van haar eigen krullen begon te waarderen. Als tiener en twintiger wilde ze altijd iets van haar haar maken wat het niet was, namelijk steil. Met alle beschadigingen die hierdoor veroorzaakt worden.

Pas toen ze haar twee dochters zag groeien, besefte ze hoe verkeerd het was om al die tijd niet haar natuurlijke krullen te omarmen. Ze besefte, als ze wilde dat haar dochters van hun krullen zouden houden, moest ze hun rolmodel zijn.

Met Bouclème wilde ze een assortiment creëren dat ze zelf niet kon vinden, namelijk: kwaliteitsproducten, geworteld in de natuurlijk en serieus voor krullen. Ze wilde opnieuw definiëren wat het betekent om krullend haar te hebben en de best mogelijke verzorging te bieden voor krullend haar.

Krullend haar is prachtig en verdient alle extra zorg. Bouclème is een natuurlijk, krachtige haarverzorging die je helpt je krullen, golven en kroezende krullen met vertrouwen te dragen. Het zit boordevol actieve plantextracten en essentiële oliën, het is geschikt voor alle soorten krullen en alle producten bevatten een heerlijke natuurlijke geur.

10x waarom natuurlijke haarproducten gebruiken (voor krullend haar)

Of je nu al een paar natuurlijke haarproducten gebruikt als onderdeel van je haarverzorgingsregime, of je er meteen in wilt duiken, het is goed om te weten dat er veel voordelen verbonden zijn aan het gebruik van producten die gemaakt zijn van natuurlijke ingrediënten. Als je erover nadenkt om dit jaar natuurlijk te gaan met je haarproducten, maar je eigenlijk wilt weten wat voor effect het precies heeft op je haar en op de wereld, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vertellen we je namelijk alle voordelen van het gebruik van natuurlijke haarproducten.

  1. Geen schadelijke chemicaliën

Als je de Curly Girl Methode volgt, zul je al van alles gehoord hebben over agressieve ingrediënten als sulfaten, siliconen en parabenen. Kiezen voor producten die dergelijke chemicaliën niet bevatten zal je haar en huid op de lange termijn ten goede komen. Bovendien is het milieu gebaat bij het weglaten van producten die schadelijke chemicaliën bevatten, omdat je ze niet meer elke keer dat je je haar wast door de afvoer spoelt.

  1. Wees aardig voor de aarde

Veel natuurlijke haar- en huidverzorgingsmerken gebruiken recyclebare of biologisch afbreekbare verpakkingen. Dit betekent dat de verpakking na gebruik van het product niet schadelijk is voor het milieu of op een stortplaats terechtkomt. In plaats daarvan wordt de verpakking afgebroken of hergebruikt, waardoor het milieu minder schade ondervindt.

  1. Het is duurzamer

De meeste natuurlijke haarverzorgingsproducten worden gemaakt met ingrediënten die afkomstig zijn uit eerlijke handel, voor een eerlijke prijs. Een aantal merken voor natuurlijke haarverzorging geven ook terug aan de aarde of de lokale gemeenschappen waar de ingrediënten vandaan komen. Bouclème heeft een partnerschap met bomen voor de toekomst, wat betekent dat er een nieuwe boom wordt geplant bij elke aankoop van een fles van 300 ml! Wat een super actie van Bouclème!

  1. Je haar zal je eeuwig dankbaar zijn

Gezond haar is iets waar velen naar verlangen, maar het is niet gemakkelijk te bereiken met producten die agressieve chemische ingrediënten bevatten. Hoewel het een paar maanden kan duren voor dat je de vruchten plukt van natuurlijke ingrediënten, zal de keuze voor natuurlijke haarproducten je haar aanzienlijk verbeteren. Natuurlijk krullend haar wordt krulleriger, meer gedefinieerd en gehydrateerd. Nou, wat je wil nog meer?!

  1. Ga voor een gezonde hoofdhuid

De agressieve ingrediënten, zoals sulfaten en alcohol, in gewone shampoos en andere haarverzorgingsproducten kunnen de hoofdhuid irriteren. Veel mensen hebben last van een droge, soms jeukende hoofdhuid, wat kan worden verergerd door agressieve reinigingsmiddelen zoals sulfaten. Een shampoo met natuurlijke ingrediënten reinigt de hoofdhuid in alle zachtheid, zonder het haar te ontdoen van de natuurlijke oliën, die essentieel zijn voor een gezonde hoofdhuid.

  1. Pakt het probleem bij de kern aan

Niet-natuurlijke haarproducten bevatten ingrediënten zoals siliconen die de haarschubben afsluiten, waardoor er geen vocht kan binnendringen. Door de haarschubben af te sluiten, maskeren siliconen het probleem, waardoor het haar wel glad en zijdezacht lijkt, maar in werkelijkheid toch vocht en hydratatie mist. Natuurlijke haarproducten bevatten geen siliconen, maar gebruiken natuurlijke ingrediënten die het haar voorzien van de voedingsstoffen die nodig zijn voor goed gevoed haar. Hoewel het een tijdje kan duren voordat je resultaat ziet, je haar zal op lange termijn een stuk gezonder worden.

  1. Producten kunnen gebruikt worden voor meerdere doeleinden

Veel natuurlijke haarverzorgingsproducten zijn tegelijkertijd ook huidverzorgingsproducten, omdat de ingrediënten zo natuurlijk zijn en problemen bij de bron aanpakken. Neem bijvoorbeeld Boucleme’s Curl Conditioner, deze kan ook uitstekend gebruikt worden als voedende handcrème. Daarnaast is de Curl Cleanser een geweldige body wash, wat natuurlijk weer handig is voor op reis.

  1. Beter voor de algemene gezondheid

Haarproducten met agressieve chemicaliën zijn niet alleen slecht voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid, ze kunnen ook de algemene gezondheid aantasten. Wanneer je producten op je haar en hoofdhuid aanbrengt, worden ze door uw huid opgenomen en komen ze in je lichaam terecht. Ingrediënten als parabenen en ftalaten worden in verbrand gebracht met bepaalde gezondheidsproblemen. Kiezen voor natuurlijke haarproducten helpt gezondheidsproblemen te voorkomen.

  1. Geen dierproeven

Het is helaas waar, dierproeven worden anno 2023 nog steeds uitgevoerd door een aantal merken. Het hebben van natuurlijke haarproducten gaat meestal gepaard met cruelty-free gaan. Dus geen dierproeven om je producten te testen. Het beste is wel om de verpakking even te controleren op het cruelty-free label, voordat je het aanschaft om het zeker te weten.

  1. Een investering in jezelf

Natuurlijke haarverzorgingsproducten hebben vaak een hoger prijskaartje dan producten met agressieve chemicaliën, want zoals met alles betaal je voor kwaliteit. Niet-natuurlijke producten worden vaak voor een lage prijs in massa geproduceerd met goedkope ingrediënten, maar natuurlijke producten worden meestal ethisch geproduceerd met ingrediënten van hoge kwaliteit. Door iets meer te betalen voor natuurlijke haarproducten, investeer je niet alleen in een milieuvriendelijkere markt, maar ook in jezelf. Je haar, huid en lichaam zullen er baat bij hebben als je voor natuurlijke producten kiest, waardoor een heleboel ongewenste gezondheidsproblemen voorkomen worden.

Zo dat waren de 10 redenen! Als je het mij vraagt, genoeg om de overstap naar natuurlijke haarproducten te maken. De producten van Bouclème zijn volledig natuurlijk, en zijn geweldig voor beginners die nog niet weten waar ze moeten beginnen.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje