04 Okt. 2022

4 tips om van pluizig haar naar glad en glanzend haar te gaan

Pluizig haar.... We hebben er allemaal wel eens last van. Op sommige dagen meer dan op andere.
Hoewel het niet abnormaal is dat ons haar gaat pluizen, hebben we het liefst allemaal glad, glanzend haar. Maar hoe komt het nu dat ons haar gaat pluizen? En wat kan je ertegen doen? Lees verder voor 4 tips tegen pluizend haar.

Deel dit artikel:

Hoe ga je van pluizig haar naar glad en glanzend haar?

We hebben de belangrijkste redenen die pluizig haar veroorzaken voor je op een rijtje gezet, plus de beste tips en producten om dit te voorkomen zodat jij voortaan met glad en glanzend haar door het leven gaat. 

Vochttekort

Alles heeft te maken met de conditie van je haar. Heb je glad en gezond haar, dan zal je haar minder pluizen dan bij iemand met beschadigd of afgebroken haar. Wanneer het haar beschadigd is, heeft het tekorten. 1 daarvan is het tekort aan hydratatie en daardoor zal het ook meer pluizen.Een ander voorbeeld van haar dat ontzettend veel hydratatie nodig heeft, maar daarvoor niet per se beschadigd is, is krullend haar. Dit type haar heeft meer vocht nodig om er gedefinieerd en anti-pluis uit te zien. Dus heb je krullend haar dan weet je nu dat je je haar extra moet hydrateren.

Lief zijn voor je haar

Er is 1 gouden regel die voor iedereen van toepassing is en dat is dat je lief bent voor je haar.
Hoe ons haar eruitziet geeft ons zelfvertrouwen en natuurlijk hebben we allemaal wel eens een bad hair day, maar je hebt voor een groot deel zelf in de hand hoe de kwaliteit van je haar is.
Probeer je haar dus vooral met zachtheid te behandelen.

Invloeden van buitenaf

Elk haartje heeft een schubbenlaag, dit is de buitenste zichtbare laag. De haarschubben liggen als dakpannetjes over elkaar. Hierdoor ziet en voelt het haar zacht aan en is het makkelijk doorkambaar. Hierom is een mooi aaneengesloten schubbenlaag heel belangrijk. De reden hiervan is dat het haar binnenin beschermt tegen invloeden van buitenaf. De haarschubben gaan openstaan wanneer het haar beschadigd of droog is en hierdoor zal het nog meer uitdrogen en omgevingsvocht opnemen. Met als resultaat... pluis.

Graag deel ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw haar minder zal pluizen.

Tip #1: Gebruik geen katoenen handdoek

Een katoenen handdoek is heerlijk om jezelf mee af te drogen, maar je haar wordt er niet heel erg happy van. Deze zijn vaak te ruw en beschadigen de haarschubben. Hallo pluis!
Gebruik liever een zachte handdoek of een hydrofiele doek, deze zijn milder voor jouw haar.

Tip #2: Gebruik de juiste haarverzorgingsproducten

Kies de juiste producten die een extra handje kunnen helpen in je zoektocht naar glad en glanzend haar. De Sebastian Dark Oil verzorgingslijn is een lijn die een mix van oliën, zoals argan-, sandelhout- en cederhout olie, bevat. Het maakt het haar tot 3x gladder zonder het te verzwaren.
Sebastian Dark Oil Shampoo maakt het haar glanzend en geeft lichtgewicht body.
Na het wassen gebruik je de Sebastian Dark Oil Conditioner. Deze maakt het haar zacht en doorkambaar. Heb je iets meer tijd te besteden aan de verzorging van je haar en wil je dat het zijdezacht en glanzend is, dan je kiezen voor de Sebastian Dark Oil Masker.

Tip #3: Je borstelt je haar te vaak, te ruw en vooral zonder bescherming

Borstelen zorgt voor wrijving, waardoor je je haar extra zal beschadigen. Er is niets mis met je haar te borstelen, maar wel de manier waarop je het doet.
Ga ook hier weer zachtjes te werk, en probeer het tot een minimum per dag te beperken. Gebruik daarbij Sebastian Dark Oil Fragant Mist op lengten en punten van je haar voor je het borstelt. Deze leave-in verzorging ruikt niet alleen heerlijk, maar geeft een zacht en glanzend effect op je haar, waardoor je een betere doorkambaarheid krijgt.

Tip #4: Olie, olie en nog eens olie

Wanneer je te maken hebt met beschadigd haar, wil je alles eraan doen om haarherstel te krijgen. De Sebastian Dark Oil vult het haar van binnen waar het beschadigd is aan, het versterkt de schubbenlaag en geeft handelbaarheid aan je styling. Deze olie mag je zowel op handdoekdroog als droog haar gebruiken. Zo vaak en wanneer jouw haar het nodig heeft. En de geur is ook nog eens heerlijk!

Verwen jouw haar met alle heerlijke producten en shop ze direct op JohnBeerens.com.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje