16 Apr. 2021

4x Makkelijke haarkapsels zonder stijltang!

Om een verzorgde, stijlvolle haarstijl te creëren heb je niet altijd hittetools nodig! Ben je op zoek naar inspiratie voor leuke en vooral makkelijke kapsels, voor iedere gelegenheid? Lees dan snel verder! Wij hebben de leukste kapsels voor je op een rijtje gezet. En de stijltang? Die kun je even laten liggen. 

Deel dit artikel:

Alles over haarkapsels zonder stijltang

We weten allemaal dat hittetools erg schadelijk kunnen zijn voor het haar wanneer je deze te vaak – en zonder hittebescherming gebruikt. Het is daarom logisch dat je niet iedere dag gebruik wil maken van deze tools. Om een paar dagen over te kunnen slaan, en toch met een mooi en verzorgd kapsel voor de dag te komen, hebben wij een aantal gemakkelijke haarstijlen voor je op een rijtje gezet. En het goede nieuws is: je hebt hier geen hittetools bij nodig!

Messy Bun

Wie kent het niet? De messy bun is en blijft een mega populair kapsel en dat begrijpen wij maar al te goed! Het is gemakkelijk, snel en het staat super cute. Bovendien is dit een ideaal kapsel wanneer je de wasbeurt nog even over wil slaan.

Stap 1. Het fijne aan een messy bun is dat je haar niet perfect hoeft te zitten. Je hebt dan ook geen föhn, stijltang of borstel nodig.

Stap 2. Houd de voorste plukken haar apart. Zo creëer je een messy effect doordat de voorste plukjes los vallen van de bun.

Stap 3. Om je haar extra volume en body te geven, kun je gebruik maken van een textuurspray of saltspray. Op die manier geef je het haar, zoals de naam al zegt, meer textuur en creëer je een warrige look met veel volume.

Stap 4. Maak een hoge, of halfhoge staart. Je hoeft hierbij geen borstel te gebruiken! Tip: heb je wat fijner haar van jezelf en wil het maar niet lukken om volume te creëren? Probeer dan je haar een beetje te touperen! Dit doe je door je haar te verdelen in verschillende plukken en deze tegen de richting in te kammen.

Stap 5. Bij de volgende stap zijn we al snel geneigd om met een elastiekje te werk te gaan. Echter wordt de knot dan te netjes. Wat je beter kunt doen is een knoop in het haar leggen. Dit doe je door het haar te verdelen in 2 plukken, hier een knoop in te leggen en vervolgens het geheel vast te zetten met speldjes. En, goed nieuws: deze tactiek werkt bij vrijwel alle haarlengtes!

Stap 6. Voor de perfecte messy bun, trek wat plukjes los aan de zijkanten. Dit geeft een nonchalant resultaat.

Stap 7. Last but not least: haarlak! Om zeker te weten dat de messy bun de hele dag mooi blijft zitten, kun je haarlak gebruiken om de knot te fixeren.

Perfecte paardenstaart

Een stijlvolle paardenstaart is geschikt voor vrijwel iedere gelegenheid. Bovendien heb je ook voor deze haarstijl geen hittetoolsnodig! Met het volgende stappenplan creëer jij de perfect ponytail.

Stap 1. Borstel je haar goed uit. Wanneer je van jezelf niet zoveel volume in je haar hebt, kun je gebruik maken van een volumespray. Zo creëer je binnen een handomdraai meer volume in het haar wat uiteindelijk zorgt voor een mooi effect. Wanneer je de wasbeurt even hebt uitgesteld, kun je er bij deze stap ook voor kiezen om gebruik te maken van een droogshampoo. Deze zorgt voor een snelle opfrissing van de haaraanzet en voorziet jou van extra volume.

Stap 2. Net als bij de messy bun, geeft het een mooi resultaat wanneer je de voorste plukjes apart houdt. Op deze manier wordt het geen strenge, stakke paardenstaart.

Stap 3.Steek de rest van het haar op in een paardenstaart. Je kunt hierbij kiezen of je liever een hoge paardenstaart wilt, of een klassieke en wat lagere paardenstaart. Om meer volume te creëren kun je de staart een beetje los halen en vervolgens weer aantrekken.

Stap 4. Haal een klein, dun plukje haar uit de paardenstaart en draai deze om de elastiek heen. Zo lijkt het alsof je geen elastiek hebt gebruikt, en je haar hebt vastgezet met alleen jouw eigen lokken! Zet deze pluk vervolgens vast met een schuifspeldje en niemand die de elastiek nog ziet! Tip: om deze pluk zo lang mogelijk op zijn plek te laten zitten kun je het beste een beetje haarspray gebruiken. Zo weet je zeker dat je kapsel de hele dag of avond mooi blijft zitten!

Stap 5. Het laatste wat je nog te doen staat is het vastzetten van de perfecte paardenstaart. Dit doe je door een verstevigende haarspray te gebruiken. Zo hoef jij de rest van de dag niet meer om te kijken naar je haar!

Half up, half down

Wil je een keer iets anders proberen dan een knot of paardenstaart? Dan is deze haarstijl misschien wel iets voor jou! Ook wanneer je haar weer toe is aan een wasbeurt maar je deze nog even uit wil stellen, is dit kapsel erg handig.

Stap 1. Verdeel je haar in meerdere plukken en spray droogshampoo – pluk voor pluk – op de aanzet.

Stap 2. Masseer je hoofdhuid met je vingers zodat de droogshampoo goed zijn werk kan doen.

Stap 3. Pak het bovenste deel van je haar bij elkaar. Je kunt er nu voor kiezen om er een staart of een knot van te maken.

Stap 4. Voor een messy, nonchalant effect kun je ervoor kiezen om wat plukjes los te trekken bij je pony en aan de zijkanten.

Stap 5. Tenslotte is het belangrijk om het kapsel vast te zetten met een haarspray. Zo kun je eventuele kleine haartjes fixeren en blijft het resultaat langer zitten.

Dubbele paardenstaart

Zou jij graag wat meer volume en lengte willen creëren in je paardenstaart? Probeer dan eens de dubbele paardenstaart. Super gemakkelijk om te maken en geschikt voor alle gelegenheden!

Stap 1. Voordat je begint aan het maken van deze dubbele paardenstaart, raden wij je aan om gebruik te maken van een volumespray. Zo lijkt je haar voller en dikker.

Stap 2. Borstel het haar goed door en verdeel het haar in 2 delen. Maak van het bovenste gedeelte een hoge paardenstaart.

Stap 3. Maak vervolgens ook van het onderste gedeelte een paardenstaart en trek deze goed aan. Laat de bovenste staart hier overheen vallen.

Stap 4. Als laatste stap kun je ervoor kiezen om de staart licht te touperen en gebruik te maken van een textuur- of saltspray. Zo creëer je een warrige beachy look met veel volume. Spray daarna nog wat haarspray over het geheel en jouw kapsel blijft de hele dag zitten!

De beste stylingproducten

CHI Volume Booster Spray

We willen het allemaal, maar helaas zijn slechts sommige van ons ermee gezegend: een volumineuze bos haar. Gelukkig hebben wij in ons assortiment verschillende producten die zorgen voor meer volume in slechts een handomdraai. Bijvoorbeeld de CHI Volume Booster. Deze haarspray bestaat uit een unieke samenstelling die het haar verdikt en tegelijk voller laat ogen. Bovendien voorziet deze spray jou van een mooie, natuurlijke glans.

Biosilk Beach Texture Spray

De Biosilk Beach Texture Spray beschikt over de unieke samenstelling van natuurlijk zijde, vitaminen, kruiden en zeezout. Deze combinatie zorgt niet alleen voor de ultieme strandlook, maar zorgt ook voor meer versteviging en volume. En dat willen we!

Waterclouds Fixing Hair Spray

Deze verstevigende spray van Waterclouds geeft het haar een fantastische hold waardoor het kapsel extra lang blijft zitten. Daarnaast zorgt deze spay voor een natuurlijke glans en beschermt deze spray het haar tegen UV-straling en schadelijke invloeden van buitenaf. Kortom: deze spray verdient een plaatsje in jouw badkamerkastje. ;-)

Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo

Deze droogshampoo is een aanwinst voor ieder haartype! De Living Proof Perfect Hair Day Dry Shampoo zorgt niet alleen voor het absorberen van talg en olie, maar zorgt ook voor het reinigen van het haar en het verwijderen van zweet en geurtjes. Zo kun jij die wasbeurt nog even overslaan en kun je toch voor de dag komen met een schone, frisse bos haar.

De beste stylingproducten bestellen bij JohnBeerens.com

Wil jij bovenstaande haarstijlen graag eens uitproberen, en hierbij gebruik maken van de juiste producten voor het mooiste resultaat? Bekijk dan eens ons assortiment aan stylingproducten geschikt voor jouw haartype.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje