31 Jul. 2020

4x redenen waarom je haar borstelen belangrijk is!

We doen er alles aan om met gezond en mooi haar rond te lopen. Haarmaskertje hier, serum daar en weer de puntjes bijknippen and repeat. Maar over de manier waarop we het haar borstelen, horen we vrij weinig. In dit blog duiken we iets dieper in de materie . Wij zetten voor jou op een rijtje waarom het zo belangrijk is om je haar te borstelen. Lees ook hoe je kans kan maken op een borstel van ons nieuwe merk: The Knot Dr.!

Deel dit artikel:

Alles over het haar borstelen!

We doen er alles aan om met gezond en mooi haar rond te lopen. Haarmaskertje hier, haarserum daar en weer de puntjes bijknippen and repeat. Maar over de manier waarop we het haar borstelen, horen we vrij weinig. Voor dit blog duiken we iets dieper in de materie. Wij zetten voor jou op een rijtje waarom het zo belangrijk is om je haar op de juiste manier te borstelen.

Glans en volume door het haar te borstelen

Wist je dat je door het borstelen, glans creëert in je haar? Door je haar zachtjes te borstelen, leg je de schubben plat. Omdat de schubben plat liggen, reflecteert het haar licht oftewel een glanseffect. Mocht je last hebben van fijn haar, dan kun je door je haar te stylen met een borstel meer volume creëren.

Wat doet het borstelen met je hoofdhuid?

Door je haar te borstelen reinig je de hoofdhuid. Je verwijdert dode huidcellen, chemische producten die in het haar zitten en andere restjes die in de lokken achterblijven. Als je het haar niet regelmatig borstelt raken de poriën of haarvaatjes op het hoofd verstopt. Zo krijg je laast van irritatie of onstekingen op je hoofdhuid.

Wat voor invloed heeft het op je bloedcirculatie?

Je stimuleert ook de bloedcirculatie door jouw lokken regelmatig te borstelen, met als gevolg dat je haar beter kan gaan groeien. Door te borstelen breng je zuurstof en voedingstoffen richting de haarwortels. Dit prikkelt niet alleen de haargroei, maar ook de haarwortels worden versterkt. En sterke haarwortels betekent, minder haarverlies.

Hoe zit het met Sebum?

De talgklieren produceren talg. Ook wel sebum genoemd. Door het haar te borstelen verspreid je de talg vanaf de haarwortels tot aan de haarpunten. Zo hydrateer je het haar op natuurlijke wijze. Je kunt het zien als een soort natuurlijke conditioner of olie voor je haar. Als je deze natuurlijke olie uitborstelt, verspreid je het over geheel het haar. Op deze manier heb je weerbaarder, glanzend, minder droog en zacht haar. En wie wil dit niet? Helemaal als je het op natuurlijke wijze kan doen en ook nog gratis ;-)!

Welke haarborstel moet ik dan kiezen?

Nu weet je waarom het zo belangrijk is om het haar te borstelen. Maar nu komt de tweede vraag: welke borstel moet je gebruiken. Misschien sta je er niet bij stil, maar de kwaliteit van de borstel is net zo belangrijk als de manier waarop je jouw lokken borstelt. Wij zetten twee populaire borstels in het zonnetje. Met deze borstels kun je jouw haarlokken liefdevol borstelen!

shop The Knot Dr.

The Knot Dr.

Deze haarborstel kan niet ontbreken in je badkamerkast. The Knot Dr. is een paddle brush die uit maar liefst 212 borstelharen bestaat. De flexibele borstelharen zorgen ervoor dat je zonder te trekken het haar uit de knoop haalt. De borstel heeft een ergonomisch handvat waardoor het een comfortabele houvast heeft. En het zachte kussenpad zorgt ervoor dat je pijnloos het haar ontklit en zo niet afbreekt. De borsteltjes zijn extra flexibel en geven de hoofdhuid een zachte massage (goed voor de bloedcirculatie en tegelijkertijd de haargroei!). En voor de zwemmer/sporters onder ons heb je de The Knot Dr. Pro Swim en The Knot Dr. Pro Sport. We weten allemaal hoe het haar eraan toe is na een zwem-of sportsessie. Met de haarborstel heb je deze haarsituatie makkelijk onder de knie.

Wat voor reviews krijgt The Knot Dr.?

Als je voor een nieuwe borstel gaat, wil je er zeker van zijn dat het daadwerkelijk doet wat het belooft. Hier volgen een aantal reviews van voorgangers die de borstel al hebben getest.

"Prima borstel die zeker beter door knopen gaat dan een ander. Zeker aan te bevelen."

''De allerbeste borstel ever Wat een superfijne borstel. Glijdt zo door je haar."

''Wauw wat een geweldige borstel, iets anders kan ik hier niet van maken. Ik ben een van de gelukkigen die deze borstel mocht uittesten. Bij het openmaken viel gelijk die leuke kleur op. Geen saaie borstel maar gewoon een gezellig kleurtje. De. Omschrijving beloofde erg veel. Maar maakt dit het ook waar? In eerste instantie dacht ik vast niet. Mijn dochter met haar lange haarlokken heeft nogal een hekel aan haren kammen. Maar daar is nu een einde aan gekomen!De borstel ligt fijn in je hand en bij je haren kammen merk je pas echt hoe flexibel alles werkt. De pinnetjes van de borstel zijn buigzaam en absoluut alles behalve hard. Dus duw je te hard? Veert dit gewoon mee. De borstel gaat ook echt wel soepel door je haar heen. Ik vind het dus oprecht een echte aanrader!''

Tangle Teezer

Deze haarborstel is een klassieker! Niet voor niks kiezen meerdere haarstylisten en haarsalons voor deze borstel. De Tangle Teezer is een professionele haarborstel die speciaal ontwikkeld is om ervoor te zorgen dat het haar niet knoopt of klit. Deze borstel trekt niet aan de knopen. Door de flexibiliteit van de Tangle Teezer lukt het de klitten langzaam en pijnloos te verwijderen. Zo breekt het haar niet af. En ook niet onbelangrijk: het ontwerp. Voor elke smaak is er een borstel. Ben je een Hello Kitty fan? Of ga je liever voor de chique Marble Tangle Grey Teezer?

Haarborstel kopen bij JohnBeerens.com?

Wil jij een betere haarborstel voor je coupe? In ons borstel assortiment tref je hoog kwalitatieve borstels voor elke portemonnee en smaak. Denk aan merken, zoals The Knot Dr., Tangle Teezer, Delphin & Emmerence en Waterclouds. Niet zeker voor welke borstel je moet gaan? Neem dan contact met één van onze beauty specialisten of laat je vraag in een reactie hieronder achter, zodat we jou advies kunnen geven!

Corrine Cohen
Aug 28, 2019 22:36
Bovenop beginnen met borstelen in plaats van te beginnen bij de haarpunten. De klitten die daardoor ontstaan zijn dan heel lastig te ontknopen.
Sandra
Aug 28, 2019 21:01
Mijn fout is dat ik al jaren met de verkeerde borstel borstel! Ik heb dus echt The Knot heel snel nodig
Behnaz
Aug 28, 2019 14:07
Ik heb krullend haar en vind mijn haar er pluizig uitzien na het borstelen. Hierdoor borstel ik mijn haar alleen wanneer het nat is, wat eigenlijk helemaal niet zo goed is. Nat haar is namelijk kwetsbaar en beschadigd sneller. Dit weet ik, maar toch blijf ik veel te vaak mijn haar borstelen wanneer het nat is.
Zahira
Aug 28, 2019 11:58
Dat ik vergeet eerst de punten te borstelen en dan pas vanaf de wortels naar de punten. Vooral met lang haar is dat heel belangrijk.
Emmie Ketelaars
Aug 28, 2019 09:20
Meest gemaakte fout van mij was, tegen mijn kinderen zeggen even stilstaan en je haar even vlug kammen het maar haar. Maar weet nu beter. Uitleg geven dat een goede borstel gebruiken ( eigen kindernaam erop) de soort borstel heel fijn is en belangrijk is voor gezond haar. Daarmee wil ik het goede voorbeeld geven aan mijn kleinkinderen. Zodat ik die fout niet meer maak:)
Lees meer reacties

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje