01 Nov. 2017

5 Haartips die je niet kunt missen deze feestdagen!

De feestdagen komen er weer aan. Dit brengt vaak een hoop uitjes, feestjes en dinertjes met zich mee. Dat is weer een mooi excuus om extra veel aandacht te besteden aan het uiterlijk, want met de feestdagen mag het altijd net een beetje meer. Of het nu gaat om een feestje op het werk, een familiediner of een gezellig avondje uit met vriendinnen. 

Deel dit artikel:

De feestdagen komen er weer aan. Dit brengt vaak een hoop uitjes, feestjes en dinertjes met zich mee. Dat is weer een mooi excuus om extra veel aandacht te besteden aan het uiterlijk, want met de feestdagen mag het altijd net een beetje meer. Of het nu gaat om een feestje op het werk, een familiediner of een gezellig avondje uit met vriendinnen. 

De beste tips voor de feestdagen hebben te maken met het haar. Het haar is namelijk een omlijsting van ons gezicht en kan een look helemaal afmaken. Het gezegde is niet voor niets; als je haar maar goed zit! Het haar heeft ook enorm veel te lijden in de winter. Het krijgt namelijk te maken met de constante veranderingen van warm (binnen) naar koud (buiten). De constante temperatuursverandering zorgt ervoor dat het haar sneller uitdroogt en dus ook sneller gaat pluizen.
We geven dus graag de ultieme haartips en tricks om er op en top uit te zien tijdens de feestdagen van 2017!
 

 


Verzorgd haar is mooi haar

We willen met Kerst en Oud & Nieuw natuurlijk niet met pluizig haar zitten. Het is daarom erg belangrijk dat je het haar goed hydrateert en voedt. Dit begint bij de basis van het verzorgen van het haar, namelijk het wassen van het haar. Onze ultieme haartip voor de feestdagen is dan ook om te kiezen voor een verzorgende en hydraterende shampoo en conditioner. Kijk goed naar de ingrediënten van de producten. Voedende oliën, zoals Argan olie en macadamia olie, verzorgen het haar optimaal. Ingrediënten zoals SLS, kun je beter vermijden. Sulfaten drogen het haar op. Lees hier meer over in onze blog over su

  • Gehydrateerd en gevoed haar.
  • Shampoo en conditioner zijn belangrijk.
  • Kijk naar de Ingrediënten!



Feestelijk haar

Als het haar mooi verzorgd is, is het klaar om feestelijk gestyled te worden. Het haar een andere textuur geven, zorgt gelijk voor een opvallende en feestelijke look. Een krultang of stijltang is hierbij onmisbaar.
Krullen hoeven niet altijd te beginnen bij de haarwortel, maar kunnen ook prima beginnen halverwege het haar. Zakken de krullen snel uit? Verstevig het dan met een goede fixerende haarlak of probeer eens te krullen met de stijltang. Krult het haar van nature? Probeer dan eens een mooie sleek gestylde look. Zorg dat het haar altijd goed is beschermd met een hittebeschermer.

  • Krullen of stylen?
  • Fixerende haarlak tegen het uitzakken
  • Bescherming door een hittebeschermer

 
Speel met kleur
Velen kiezen ervoor om voor de feestdagen het haar nog even een opfrisser te geven door de kapper. Een nieuwe kleur is niet alleen sprankelend, maar geeft het haar vaak ook een prachtige glans.
Geen fan van het haar kleuren? Probeer dan eens een kleurconditioner of masker. Deze producten kunnen het haar net het nodige opfrissertje geven wat je het nodig heeft, zonder dat het direct een drastische verandering is. Na een aantal wasbeurten is de extra kleur uit het haar. Voor blond haar is onze ultieme tip een blondshampoo ( ook wel zilvershampoo genoemd te gebruiken). Blondshampoo haalt de gele tinten uit het blonde haar en creëert met gemak een prachtige as-tint in het haar. Als je meer wil weten over de magie van zilvershampoo, lees dan onze blog over de magie van zilvershampoo.


Een opstekertje

Draag je het haar vaak los? Probeer dan eens een up-do. Het geeft gelijk een feestelijke uitstraling. Een lage knot of juist een hoge paardenstaart in combinatie met een paar mooie oorbellen, geven gelijk een hele feestelijke uitstraling. Wat erg handig is bij verschillende opsteek kapsels is het gebruik van een droogshampoo. De shampoo geeft het haar meer volume, grip en textuur.

  • Opsteek kapsels
  • Gebruik van een droogshampoo

Last minute tip

Agenda veel te vol gepland en dus weinig tijd? Onze tip: Speel met accessoires!
Een klipje, glimmend elastiekje of glitterend speldje kan net dat beetje extra’s geven. Ook zien we dit seizoen veel haarbanden. Velvet, met of zonder print, alles kan! Match de haarband bij je outfit en je bent ready to go! Daarnaast is een brede haarband ook nog eens ideaal om een bad hair day of iets te vettig haar te verdoezelen.

  • Speel met accessoires.
  • (Velvet) Haarband tegen vettig haar

Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de feestdagen! Succes!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje