19 Feb. 2019

5x oliën die jouw haarconditie oppeppen

Ben je ontevreden met de conditie van jouw haar? Merk je dat na het wassen jouw haar er fresh and shiny uitziet, maar na 2 dagen toch dof oogt? You are not alone! In dit blogartikel leggen we uit hoe haarolie de haarconditie verbetert. Lees en kom er achter met welke olie jij jouw haar kan verblijden en wie weet win jij één van onze favoriete haaroliën voor het haar van het populaire merk Biosilk!

Deel dit artikel:

Ben je ontevreden met de conditie van jouw haar? Merk je dat na het wassen jouw haar er fresh and shiny uitziet, maar na 2 dagen toch dof oogt? You are not alone! In dit blogartikel leggen we uit hoe haarolie de haarconditie verbetert. Lees en kom er achter met welke olie jij jouw haar kan verblijden en wie weet win jij één van onze favoriete haaroliën voor het haar van het populaire merk Biosilk!

Waarom zou ik haarolie gebruiken?

Haarolie moet je zien als een soort van dagelijkse aanvulling op de verzorging van jouw haar. Mocht je haar niet in een goede conditie verkeren, dan is haarolie een perfecte oplossing om het haar dagelijks te verzorgen. Door regelmatig haarolie te gebruiken, voelt je haar zachter aan en krijgt je haar ook een prachtige glans. Let er wel op dat je niet teveel olie gebruikt, zodat het haar geen vettige uitstraling krijgt. Haarolie heeft positieve effecten op zowel droog als vettig haar.

Haarolie tips & tricks

  • Vermijd het gebruik van teveel olie. Vaak zijn een aantal druppels al voldoende.
  • Breng bij krullend haar de olie met een soort van knijpbeweging in het haar. Zo verlies je jouw krullen niet.
  • Blijf 10 cm van de haaraanzet bij het aanbrengen van haarolie.
  • Breng haarolie vooral aan in de haarpunten
  • Overweeg een nachtelijke oil treatment. Wij zijn fan van de Luxury Black Seed Oil Intense Repair Hot Oil Treatment van Chi!
  • Gebruik haarolie voor haar dat pluist
  • Elk merk en type haarolie bevat andere ingredienten. Kijk goed wat bij jou haartype past.

Welke oliën worden het meest gebruikt?

In een wereld met allerlei soorten oliën die goed zijn voor jouw haar, is het natuurlijk moeilijk om de beste keuze te maken. Daarom hebben wij voor jou een selectie gemaakt met de favorieten oliën van onze klanten.

Kokosolie:

Veel haarguru’s beschouwen kokosnootolie als één van de beste oliën voor het haar. Er zijn ook veel wetenschappelijke onderzoeken die deze stelling versterken. Waarom is kokosnootolie zo goed voor het haar?

Voordelen:

  • Haarzwelling: Kokosnootolie zorgt ervoor dat het haar minder zwelt als het nat is. Als het haar nat wordt zwelt het op en komt er druk op de haarschubben te staan. Olie is hydrofobisch (zeer slecht met water te mengen) . In de praktijk betekent dit dat er minder water binnenkomt in het haar als je kokosolie aanbrengt voordat je het haar wast. Zo komt er minder druk van buitenuit op de haarschubben te staan, waardoor ze niet zo omhoog geduwd worden en dus ook niet zo snel afbreken.
  • Dringt dieper door: Kokosolie is een triglyceride van laurinezuur. Laurinezuur is een vetzuur wat ook van nature voorkomt in onze eigen huidolie. Dit is ook de reden dat kokosolie het zo goed kan vinden met haareiwitten. Ook dringt kokosolie makkelijker door in de haarschacht vanwege zijn lage moleculaire gewicht.
  • Beschermt tegen de zon: Kokosolie heeft een SPF van 7.1 en biedt daarmee bescherming tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Kokosolie beschermt het haar beter tegen de zon dan bijvoorbeeld amandel-, sesam- en wonderolie. Alleen olijfolie overtreft kokosolie met een SPF van 7.5. Ook voorkomt deze olie dat je haar uitdroogt in de zon vanwege de hydraterende eigenschappen.

Arganolie:

Arganolie is tegenwoordig niet meer weg te denken als je het over haarverzorging hebt. Waarom is deze oliesoort zo populair met name voor beschadigd haar?

Voordelen:

  • Vitamine E: Arganolie is ongebruikelijk rijk aan vitamine E. Deze fantastische vitamine zorgt voor een beschermlaagje om je haar. Zo zijn je haarlokken beschermt tegen invloeden van buitenaf. Arganolie beschermt het haar ook tegen de hitte van haartools zoals de stijltang en föhn. Twee vliegen in één klap, zodat het haar niet meer beschadigt.
  • Omega vetten: In arganolie zitten de vetzuren omega 3 en 9. Deze vetzuren voeden jouw haarwortels maximaal en voorzien deze van de  nodige voedingsstoffen om zo ook gespleten haarpunten te voorkomen en herstellen. Last but not least zorgen deze magische vetten ook voor een mooie glans in jouw haar. Say goodbye to frizzy hair!
  • Antioxidanten: In arganolie zitten antioxidanten en we weten allemaal dat antioxidanten veroudering tegen gaat. Ook het haar heeft baat aan antioxidanten. Zij zorgen ervoor dat het haar weer sterk, zacht en soepel wordt. En net als vitamine E, beschermen de antioxidanten in arganolie ook tegen invloeden van buitenaf.

Macadamia olie

Ook macadamia olie is niet meer weg te denken als het over beschadigd haar gaat. Macadamia olie heeft herstellende eigenschappen voor het haar. Deze olie is bijzonder rijk aan vitamines en mineralen zoals mangaan koper, ijzer, magnesium en zink. Een combinatie van ingrediënten die gegarandeerd voor een metamorfose in je haar zorgen.

Voordelen:

  • Pluisvrij en zacht haar: Met deze olie kun je weer zonder pluizig haar door het leven. Ook is het haar na gebruik van macadamia olie zacht.
  • Licht: Een groot voordeel van deze olie is dat het heel licht aanvoelt in het haar. Je hoeft alleen maar 2 of 3 druppels te gebruiken om het gewenst resultaat te bereiken. Gebruik nooit teveel, anders kan het haar te vettig worden.
  • Antioxidanten: De antioxidanten in macadamia olie versterken en voeden het haar.
  • Imiteert de natuurlijke olieproductie van je hoofdhuid.

Rozenbottelolie:

Rozenbottelolie wordt gewonnen uit het zaad van de rozenbottelvrucht (Rosa Canina). Rozenbottel olie is rijk aan geconcentreerde retinoïnezuur, een stof die een rol speelt bij de reparatie van de huid en het haar. Over de bovengenoemde oliën hebben we allemaal weleens wat gehoord. Daarentegen is rozenbottelolie iets minder bekend. Desalniettemin is ook deze olie wonderbaarlijk goed voor je haar.

Voordelen:

  • Verjongt het haar vanwege de vetzuren en antioxidanten die deze olie bevat
  • Zacht voor de gevoelige hoofdhuid
  • Hydrateert de hoofdhuid
  • Voorkomt roos
  • Bevordert de haargroei

Maracuja olie

Maracuja olie (Passiebloem) is een uitzonderlijk ingrediënt voor de haarverzorging. Het bevat een enorme hoeveelheid vitamine C. Maracuja is zeer hydraterend en rijk aan vetzuren, calcium en fosfor. De lichte textuur maakt het een uiterst veelzijdig product. De olie hydrateert en verzorgt het haar maximaal.

Voordelen:

  • Hydrateert het haar
  • Geeft vitaliteit aan de haarwortels
  • Maakt het haar glad en elastisch vanwege de intens hydraterende eigenschappen
  • Rijk aan vitamine A en C
  • Speciaal geschikt voor droog en beschadigd haar

Haarolie bestellen bij JohnBeerens.com?

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om je haar dagelijks te verblijden met haarolie. Ben je benieuwd naar ons assortiment aan haaroliën? Neem dan een kijkje op JohnBeerens.com en bekijk welke haarolie goed is voor jouw haartype! 

Do Beerens
Mrt 02, 2019 09:46
Momenteel gebruik ik de ‘standaard’ biosilk olie en buiten het feit dat deze mijn haar absoluut minder laat pluizen ruikt deze ook nog eens heerlijk!
Soms doe ik ‘m alleen voor de geur al in de puntjes van mijn haar.
Volgens de rewiews werkt de nieuwe biosilk nog beter én ruikt deze ook nog eens lekkerder.
Kan ik me bijna niet voorstellen, dus ik ben wel heel erg benieuwd naar deze olie van biosilk en zou ‘m erg graag proberen.
SY
Feb 27, 2019 13:10
Mijn haar en hoofdhuid is zo droog dat het continu afbreekt, helemaal omdat mijn balayage eruit moet groeien. Ik verf niet meer en heb daarom uit noodzaak keratinetip extensions omdat heel mijn haar zo kort is geworden door vochtgebrek. Ik gebruik nu alleen maar natuurlijke shampoo maar wil echt mijn eigen haar terug. Het liefst gezond mijn eigen haar en die extensions eruit want ook dat is niet goed. Help mij om weer mezelf te kunnen zijn, want gezond haar is alles en dit houd mij elke dag bezig.
Janine E
Feb 26, 2019 23:20
Ik heb nog nooit olie voor mijn haar gebruikt. Zoals omschreven spreekt mij de kokosolie wel aan. Ik borstel mijn haar alleen na het wassen (doe ik ekke dag). Deze olie lijkt mij een goede bescherming van mijn haar. Kokos vind ik daarnaast ook heerlijk ruiken.
Shade Cybulkiewicz
Feb 26, 2019 14:13
Ja de Macadamia healing oil treatment/masker zijn heel fijn!! Ik wens je heel veel geluk met de winactie! Liefs, Shade Cybulkiewicz
Anna van de Lisdonk
Feb 22, 2019 16:25
Ik ben heel erg fan van de Macadamia healing oil treatment. In combinatie met het Macadamia masker heeft dit in het verleden heel veel voor mijn haar betekend. Deze zijn inmiddels al op. Onlangs heb ik mijn haar weer laten blonderen en ik mis een fijne olie, maar wil graag eens iets nieuws proberen. Zou heel graag de maracuja olie uitproberen, om mijn haar weer in topconditie te brengen voor het voorjaar :)

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje