23 Apr. 2019

6 tips om droog haar weer gezond te krijgen

Heb jij de afgelopen dagen ook heerlijk in de zon gelegen en genoten van de tropische taferelen? Zat je te lang in de zon? Grote kans dat je haar wat droger aanvoelt. Niet gek. UV-stralingen zijn niet alleen slecht voor je huid , maar ook voor je haarlokken. Als je het haar te lang aan de zon blootstelt, maak je grote kans op beschadigd en uitgedroogd haar. Gelukkig kun je ook droog haar verhelpen! Met deze 6 tips ga je binnen no-time weer met gezond haar door het leven.

Deel dit artikel:

Herstel droog en beschadigd haar met de beste producten

Tip 1. Intensieve herstelbehandeling voor het haar

Weet jij dat je haar wat te verduren heeft gehad? Plan dan een me time dagje in, waar de focus volledig op het herstellen van het haar ligt. Zorg dat je de producten die jouw haar echt herstellen in huis hebt. Zelf heb ik ook extreem droog haar. En wanneer ik lang in de zon heb gezeten, lijken mijn haarlokken op sliertjes stro. De haarproducten die ik toepas op een me time haardagje zijn: de heerlijke repair shampoo van Waterclouds, de intensive repair conditioner van SachaJuan en het repair haarmasker van Waterclouds. En voor mij is de herstelbehandeling No.3 Hair Perfector Treatment van Olaplex onmisbaar. Ik kies er het liefst altijd voor om het een avondje te laten intrekken in mijn haar. Lees hier meer over de Olaplex No.3 Hair Perfector. Tot slot geef ik mijn haarlokken weer kracht met de repair argan olie serum van Waterclouds. Na deze haarherstel-sessie voelt mijn haar weer zacht en gezond aan!

Tip 2 Laat het haar rusten

Velen van ons zijn behoorlijk verslaafd aan onze hitte haartools. Denk maar aan de krul-, stijltang, en föhn. Dit met name, omdat we de true colors of beter gezegd de true texture van ons haar niet tentoonstellen. Zonder het haar te bewerken met een haartool ziet het haar er bij veel dames pluizig en droog uit. Toch is het belangrijk dat je jouw haar ook een break geeft van de haartools. De warmte hiervan droogt je haar sneller uit en dat wil je natuurlijk niet hebben als je al droog haar hebt. Laat je haar dus voor een tijd zo veel mogelijk aan de lucht drogen nadat je het hebt gewassen en laat hete tangen even links liggen.

Tip 3. Bescherm het haar tegen de zon

Gebruik een serum met UV filter dat het haar beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. Het nieuwe UV Filter Color Freeze Liquid Shine Serum van Schwarzkopf kan hierbij zeker een handje helpen. Voor de zonnige (vakantie)dagen is het handig om dit serum in huis te hebben. Daarnaast is het ook verstandig om altijd een hoed op te doen als je de zon ingaat. Zo geef je de zon geen kans en zie je er meteen ook stijlvol uit.

Tip 4. Draag je haar vast

Als je het haar los draagt, is je haar het meest kwetsbaar. En met een windje is het nog erger, het haar waait alle kanten op. Het grootste gedeelte van je haar wordt blootgesteld aan UV-stralingen als je het los draagt. Als je kort haar hebt dan kun je het beste een hoed of een hoofddoek dragen. Met wat langer haar kun je echter meer kanten op! Maak bijvoorbeeld een mooie vlecht of draag je haar in een knot.

Tip 5.Gebruik altijd een conditioner

Onderschat het effect van een conditioner niet. Als je het haar net hebt gewassen staan de haarschubben open en kan het haar makkelijker beschadigen. De conditioner zorgt ervoor dat je haarschubben weer sluiten. Het haar voelt weer zacht aan. Wist je trouwens dat het haar afspoelen met koud water hetzelfde effect heeft als een conditioner? Door het haar met koud water af te spoelen, komen de haarschubben weer plat te liggen en beschadigt het minder snel. Toch adviseren we ook een conditioner te gebruiken. Een conditioner voedt het haar. Koud water mag wel de haarschubben sluiten, maar het bevat geen voedende middelen. Wij adviseren beide te doen. Een voedende conditioner en afspoelen met koud water. Dan kan het niet meer fout gaan. Eén van de favoriete conditioners van onze klanten is de CHI Argan Oil Conditioner verrijkt met argan olie, moringa olie en vitaminen die het haar optimaal voeden en hydrateren. De conditioner is geschikt voor kroezend, beschadigd en futloos haar. Deze conditioner bevat een systeem met vier delen die bestaan uit Vitamine E, omega vetzuren, essentiële oliën en vocht om het haar direct en intens te voeden. Ook hebben we sinds kort de Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner. De OLAPLEX Bond Building Chemistry is een eenvoudig drie stappen systeem dat een gepatenteerd actief bestandsdeel bevat die op moleculair niveau op zoek gaat naar de gebroken verbindingen in het haar die worden veroorzaakt door thermische en chemische beschadigingen. Kijk voor ons aanbod aan conditioners op onze conditioner pagina.

Tip 6. Hittebescherming is een must!

Net adviseerden we al om de haartools even links te laten liggen, maar we weten dat een groot deel van de lezers dit advies liever overslaat. Het valt ook niet mee om met pluizig en warrig haar door het leven te gaan. Voor degenen die écht niet kunnen afkicken van de haartool, gebruik alsjeblieft ALTIJD een hittebescherming voordat je het haar blootstelt aan een hitte tool. Een klassieker van ons die het altijd goed doet bij onze klanten is de Biosilk Silk Therapy. Zelf ben ik een fan van de Instant Heat Protection haarspray van Waterclouds. De haarspray bevat argan olie, Provitamine B5 en proteïne en beschermt ook tegen UV-stralingen. Bovendien ruikt deze spray zó lekker!

Wil jij jouw haarlokken ook een boost geven met de beste producten voor jouw haar? Kijk op JohnBeerens.com en kies de haarverzorging uit waarmee je het beste uit je haar kan halen. Wij zijn benieuwd naar jouw magische tips voor gezond haar. Laat het in een reactie achter. Degene met de meest magische tip maakt kans op de repair arganolie van Waterclouds. Op 14 mei maken we de winnaar(es) bekend!

Mara de Kok
Klinkt heerlijk allemaal! Ik laat mijn lange lokken elke 2 maanden knippen zodat het er gezond uit blijft zien. Daarnaast gebruik ik 1 keer per week het masker van Waterclouds waardoor mijn haar heerlijk zacht aanvoelt en glanst. Nu gebruik ik nog olie van Chi, maar ik ben zeker heel benieuwd naar de arganolie van Waterclouds.
Reply Apr 26, 2019 20:43

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje