Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

11 Aug. 2021

6 Tips om een volle baard te laten groeien!

Sommige mannen hebben binnen no time een volle baard, terwijl andere mannen er weken over doen om een paar haartjes te laten groeien. Ondanks dat het genetisch en hormonaal bepaald is of je een volle baard kan laten groeien, is het wel mogelijk om de natuur een handje te helpen. In deze blog lees je alle nodige tips om de baardgroei te stimuleren. Lees dus snel verder! 

Deel dit artikel:

Het laten groeien van een mooie, volle baard is al een lange tijd een echte trend. Toch is het laten groeien van een baard nog niet zo makkelijk als dat het lijkt. Het is namelijk grotendeels afhankelijk van jouw genen of jij zo’n volle baard kan laten groeien of niet. Wil je graag een baard laten groeien maar ben je niet gezegend met veel baardgroei van jezelf? Een combinatie van een gezonde leefstijl, het gebruiken van de juiste verzorgingsproducten en geduld helpt jou naar een gelijkmatig, vol en gezond eindresultaat! In deze blog lees je alles wat je moet weten over het laten groeien en onderhouden van een volle baard.

Hoe snel groeit een gemiddelde baard?

Baardharen groeien gemiddeld 13mm per maand. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat, zal het laten groeien van een baard enige weken tot maanden duren.

Wanneer je ervoor kiest om je baardharen te laten groeien, zal het haar drie verschillende ontwikkelingsfases ondergaan. In elke haarfollikel wisselen deze fases elkaar af en elke follikel volgt een eigen cyclus. Op deze manier wordt voorkomen dat alle haren tegelijk uitvallen.

  1. De anagene fase: deze eerste fase wordt ook wel de groeifase genoemd. De productie van nieuw haar begint en het haar wordt steeds verder naar boven geduwd. Bij gezonde mensen bevindt ongeveer 80 tot 90% van de haren zich in de anagene fase. De anagene fase duurt gemiddeld twee tot zes jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, leefstijl en verzorging.
  2. De catagene fase: de catagene fase is de overgangsfase. Het haar blijft vol en gezond, maar zal niet langer uitgroeien. Ook bereidt het haar zich voor op het uitvallen. 1 tot 3% van de haren bevindt zich in deze drie weken durende fase.
  3. De telogene fase: de telogene fase wordt ook wel de rustfase genoemd. De haren vallen nu makkelijker uit en maken plaats voor het nieuwe, anagene haar. Ongeveer 15 tot 18% van de haren bevindt zich in de telogene fase die ongeveer vier maanden duurt.

Hoe kan ik mijn baardgroei stimuleren?

Een gezonde, volle baard is erg gewild door vele mannen. Helaas is niet iedere man gezegend met een snelle baardgroei en kan het daarom per persoon erg verschillen hoe lang het duurt voordat je baard volgroeid is. Zo is de baardgroei onder andere afhankelijk van je leeftijd, erfelijkheidsfactoren en testosteron. Indien je geluk hebt is er na enkele weken al een mooi resultaat zichtbaar, maar het kan ook zo zijn dat je wat langer geduld moet hebben. Om de baardgroei toch een handje te helpen hebben wij 6 essentiële tips voor je op een rijtje gezet!

  1. Heb discipline en geduld

Het laten staan van baardharen is niet moeilijk; een mooie en volle baard creëren wel. Bij het laten groeien van een baard is discipline ontzettend belangrijk. Het laten groeien van een baard kost tijd en bovendien kan de baard – zeker op het begin – erg gaan irriteren en jeuken. Juist op deze momenten is het van belang om door te zetten en niet toe te geven aan het scheermes. Zo is het ook een fabel dat de baard sneller zal groeien wanneer je deze met regelmaat scheert: je haren worden hier niet dikker, voller of harder van.

Wildgroei van de nieuwe haren kan erg vervelend zijn: de huid jeukt en zal rood en uitgedroogd zijn. Ook kun je de neiging hebben om de baard bij te scheren. Toch raden wij dit af! Wanneer de haren wat langer zijn is het gemakkelijker om de baard te stylen en kun je beter zien wat de vorm en textuur van de baard zal zijn. Ook hierbij raden wij dus aan om even geduld te hebben. Uiteindelijk is dit het allemaal waard ;-).

  1. Check je voedingspatroon

Niet alleen leeftijd, erfelijkheid of testosteron heeft invloed op de baardgroei, ook een uitgebalanceerd voedingspatroon draagt bij aan een goede baardgroei. Zo zorgen voedingsmiddelen met veel eiwitten, goede vetten en een hoog ijzergehalte voor de stimulatie van de baardharen en zal het haar sneller groeien. Denk hierbij aan vis, eieren, zuivelproducten en spinazie.

  1. Zorg goed voor jezelf

We staan er niet altijd bij stil dat een gezonde levensstijl direct in verband staat met de kwaliteit van de haarzakjes. Een gezonde leefstijl heeft dan ook een positieve invloed op de baardgroei.

Cardio

Voldoende lichaamsbeweging in de vorm van cardio, maar ook krachttraining bevorderd de bloedsomloop wat erg goed is voor het haar en de baardgroei stimuleert.

Krachttraining

Een van de betere manieren om de baardgroei te stimuleren is krachttraining. Krachttraining geeft het lichaam een testosteron boost waardoor de baardgroei gestimuleerd wordt.

Alcohol

Zoals hierboven benoemd heeft testosteron een stimulerende werking op de baardgroei. Onderzoek toont aan dat de productie van testosteron flink wordt onderdrukt wanneer je teveel alcohol drinkt. Don’t worry: zolang het nog past binnen een evenwichtig dieet, hoef jij die paar biertjes echt niet te laten staan ;-).

Stress

Stress heeft vele nare gevolgen voor het lichaam. Zo ook voor de haargroei. Zo maakt stress het stresshormoon ‘cortisol’ aan. Een hormoon dat de aanmaak van dihydrotestosteron tegengaat. Zo wordt de baardgroei geremd en kunnen de haren zelfs uitvallen.

  1. Gebruik een baardroller

Een baard laten groeien is lang niet zo gemakkelijk als het lijkt en ook met het nodige geduld kan het erg tegenzitten. Zo zullen vele mannen ervaren dat ze op sommige plekken minder, of zelfs helemaal geen baardharen kunnen produceren. Een baardroller kan hierbij uitkomst bieden: De Neofollics Beard Growth Roller bevat micronaaldjes van stainless steel die microscopisch kleine kanalen maakt in de baardlijn, waardoor het Neofollics Beard Growth Serum beter wordt opgenomen in de huid en het natuurlijke helingsproces van het lichaam wordt geactiveerd. De Neofollics Beard Growth Roller is erg geschikt voor iedere man die weinig of geen baardgroei heeft en voor iedere man die last heeft van open plekken in zijn baard. Maar ook voor mannen met een redelijk – of volledig ontwikkelde baard heeft deze roller een stimulerende werking.

  1. Je volle baard stylen

Na een aantal weken geduld heb je waarschijnlijk al een aardige baardgroei. Omdat je niet wilt dat het er onverzorgd uit ziet, wil je de baard waarschijnlijk al wat stylen en voorzichtig trimmen. Stel hiervoor je trimmer in op een lange lengtestand en verwijder ook de losse haren. Na enige tijd kun je bepalen wat het beste bij de vorm van jouw gezicht past en kun je de trimmer hierop aanpassen.

  1. Verzorg en onderhoud je baard

Wanneer je eindelijk het gewenste resultaat hebt bereikt, wil je je baard natuurlijk zo lang mogelijk netjes en verzorgd houden. Het onderhouden van de baard is daarom erg belangrijk en wij raden aan om hiervoor te investeren in de juiste verzorgingsproducten. Denk hierbij aan een baardolie, baardbalm of zelfs een baardshampoo. Ook het gebruiken van een facescrub kan helpen bij het onderhouden van een volle en gezonde baard. Een scrub verwijdert namelijk de dode huidcellen en stimuleert de bloedcirculatie. Op die manier wordt de groei van nieuwe haartjes gestimuleerd en het vochtgehalte van de huid geoptimaliseerd.

Bestaan er baardgroeimiddelen?

Beauty Bear Beard 'N Hair Vitamines

Net zoals er bepaalde vitaminen en mineralen zijn die de haargroei stimuleren, zijn er ook stoffen die de baard laten groeien. Denk hierbij aan ingrediënten zoals Biotine, vitamine D, ijzer, vitamine A en pantotheenzuur. Om deze stoffen op een snelle en gemakkelijke manier binnen te krijgen zijn de Beauty Bear Beard 'N Hair Vitamines ideaal! Deze gummies zijn exclusief voor mannen en bevatten een rijke samenstelling van essentiële voedingsstoffen en vitaminen die zorgen voor sterker en mooier haar. Op deze manier worden zowel de haargroei als de baardgroei versterkt waardoor het haar wordt versterkt en haaruitval wordt voorkomen. 

Tot op de dag van vandaag bestaan er (helaas) geen simpele, magische middelen die de haren op je kin sneller laten groeien. Het beste dat je kan doen om een gezonde baardgroei te stimuleren is het trimmen van de baard, het aanhouden van een gezonde leefstijl en gebruik maken van de juiste baardverzorging. Het gebruiken van medische middelen zoals Minoxidil raden wij af. Dit medicijn heeft bijwerkingen zoals uitdroging van de huid en het verstoren van de hormoonbalans.

Neofollics Beard Growth Stimulating Serum

Een andere manier om gezichtshaargroei te stimuleren is het gebruiken van het Neofollics Beard Growth Serum. Dit baardserum is het meest geavanceerde baardgroei serum op de markt en biedt effectieve behandeling. Deze krachtige formule activeert op meervoudige wijze de haarzakjes binnen de baardlijn waardoor haarverlies wordt voorkomen. Bovendien zorgt dit serum voor een hogere dichtheid van de baardharen en een dikkere en vollere baard. Zo heeft dit serum met haargroeistimulerende eigenschappen klinisch bewezen resultaat zonder bijwerkingen. Ideaal dus voor het verzorgen, onderhouden en voeden van de baard! 

De beste baardverzorgingsproducten

Beard Junk Bristle Baardborstel

Deze zachte borstel van Beard Junk is speciaal ontwikkeld voor de baardharen en is ideaal te gebruiken in combinatie met andere baardproducten. Deze borstel voorkomt een droge huid en zorgt voor een verzorgde baard.

Beard Junk Baardreiniger

Wanneer je net bent begonnen met het laten groeien van een baard kun je veel last krijgen van jeuk of uitdroging. Om van deze jeuk af te komen raden wij aan om je baard enkele keren per week grondig te wassen met een speciale baardreiniger. De Beard Junk Beard Wash is een zachte shampoo speciaal ontwikkeld voor de baardharen en follikels. Deze shampoo is verrijkt met vitamine A, C en E en bevat antioxidanten die de baardharen gezond houden.

Beard Junk Beard Tonic

Deze leave-in behandeling van Beard Junk hydrateert, verzacht en kalmeert de baard en voorkomt jeuk. Zo kan deze tonic ideaal worden gebruikt om jeuk tegen te gaan tijdens de groei van de baard.

Beard Junk Beard Pomade

Dit product geeft je baard een natuurlijke glans en een flexibele hold. Zo blijven de haren langdurig in model en ziet de baard er netjes en verzorgd uit.

Neofollics Beard Growth Stimulating Serum

Dit effectieve baardserum voorkomt haarverlies wat resulteert in een hogere dichtheid van de baardharen. Deze baardverzorging beschikt over een uniek haargroeicomplex van effectieve ingrediënten die zorgen voor klinisch bewezen resultaat zonder bijwerkingen.

Baardverzorging bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij graag een mooie, gezonde en volle baard laten groeien aan de hand van onze tips? Wij van JohnBeerens.com hebben een ruim assortiment aan baardverzorgingsproducten die jou hierbij op weg helpen. Neem snel een kijkje op de website en shop veilig en snel de beste baardverzorgingsproducten!

 

Shop baardverzorging

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje