28 Apr. 2020

7x tips voor de kapper: Zo blijven krullen écht langer zitten

Wil je dat jouw klant langer kan genieten van de mooie krullen die je hebt gecreëerd in het haar? In onze blog lees je onze tips die je aan jouw klant kan geven!

Deel dit artikel:

Zo blijven de krullen in het haar van jouw klant langer mooi!

Wil jij dat de krullen in het haar van jouw klant extra lang mooi blijven? De klant zit in jouw stoel, na de behandeling finish je het haar met een krultang. Het ziet er prachtig uit! Maar hoe voorkom je nu dat deze krullen ook de rest van de dag en eventueel de volgende dag er nog mooi in zitten bij jouw klant? Vooral bij bijzondere gelegenheden, is het erg belangrijk dat de houdbaarheid van de krul in het haar top is. Wij zetten de gouden krullentips voor je op een rijtje, zodat jouw klant extra lang kan paraderen met de door jou gecreëerde krullenbos!

Waarom zakken de krullen uit?

De textuur en dikte van je haar is van grote invloed op hoe je krullen blijven zitten. Helaas kunnen we dit niet beïnvloeden. Je haartextuur en -dikte wordt genetisch bepaald. Dus hier moeten we mama en papa voor bedanken :-). Als je zwaar haar hebt, zakken je krullen sneller uit. Maar no worries, ook voor zwaar haar zijn onderstaande tips nuttig!

Ook de manier waarop je de krullen maakt, bepaalt hoe lang ze blijven zitten. Stijl je het haar verkeerd, dan is de kans heel groot dat de mooie krullen snel uitzakken! Een fout die vaak gemaakt wordt, is dat we het haar te strak aantrekken tijdens het föhnen. Hierdoor is het haar al oververmoeid, voordat je begint met het krullen.

Hoe blijven de krullen dan wel langer zitten?

  • Was het haar goed, zodat het haar niet vettig is als je het gaat krullen. Het liefst met een volumeshampoo, zodat het haar een extra boost aan volume krijgt. Eén van onze favoriete volumeshampoos is de Waterclouds Volume Shampoo. We raden ook aan om geen conditioner te gebruiken, als je het haar gaat krullen. Krullen blijven het best zitten in stug haar. Vermijd ook haaroliën en -serums na het wassen, die zorgen er ook voor dat het haar te glad wordt.
  • Haarlak! Gebruik nadat de krullen zijn afgekoeld haarlak, zodat de krullen langer blijven zitten. Spray de haarlak aan de onderkant van de krullen. Te veel haarlak zorgt ervoor dat de krullen uitzakken. Dus wees voorzichtig met de hoeveelheid spray die je gebruikt!
  • Maak het haar stug, met bijvoorbeeld een verstevigende mousse. Nadat de mousse in het haar is aangebracht, droog je het met de föhn. Let op: Borstel alleen de onderkant van het haar bij het föhnen. De bovenkant kun je met behulp van je handen föhnen. In plaats van mousse kun je ook voor droogshampoo gaan om het haar stugger te maken. Nu kun je aan de slag met de krullen!

  • Pak als je het haar krult met een krultang, dunne plukjes haar per keer. Waarschijnlijk laat je de haarpluk normaal hangen, nadat je het hebt gekruld. Probeer ééns na het krullen, de plukken vast te zetten met spelden. Zo krijgen de krullen de kans om af te koelen en blijft het ook langer zitten. Als je klaar bent met de krullen, kun je ze één voor één losmaken. En om ze echt goed te laten zitten, spray je er wat (niet te veel!) haarlak op (aan de onderkant van de krullen).
  • Krul het haar op een hoge temperatuurstand. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat de krullen beter blijven zitten. Maar kijk wel goed welke temperatuur bij het haartype van jouw klant past. Dit is per haartype anders. Bij de één kan het perfect werken om de stijltang op 150 graden te zetten terwijl de ander bij 200 graden de krullen van haar dromen krijgt. Daarom vinden wij het fijn om met een krultang te werken waarvan je de temperatuur zelf kan instellen. Denk bijvoorbeeld aan de CHI ARC Automatische Krultang of de krultang van Formawell X Kendall Jenner

Shop hier de fijnste krultangen

5x favoriete krullenproducten

Heeft jouw klant al krullen van zichtzelf? Krullenbezitters zweren vaak bij een aantal haarproducten. Krullen zijn vaak vatbaar voor pluis en gespleten haarpunten. Dit zie je terug in de wijze waarop de krullen gedefinieerd worden. Hier sommen we de vijf favoriete krullenproducten van onze klanten voor je op!

SachaJuan Curl Shampoo

Deze krullenshampoo is versterkt met tarweproteïne en het innovatieve Ocean Silk-technologie. Zo zorgt de krullenshampoo voor langdurige hydratatie en tegelijkertijd worden de krullen versterkt en getemd voor verbeterde beheersbaarheid! Je krullen worden kalm en fris achtergelaten met een prachtige glans.

CHI Aloë Vera Curl Haarolie

Verrijkt met de power ingrediënten Aloë Vera en zijde, kan het niet anders dan dat je krullen van deze olie gaan opleven. Broos haar wordt versterkt en je lokken breken ook minder snel af. Je kroezen zijn gegarandeerd onder controle!

Chi Argan Oil Haarmasker

Dit intensieve haarmasker is de derde stap in het 4-delige systeem. De krachtige olie- en zijderijke formule hydrateert en revitaliseert het haar en kan de textuur, elasticiteit, glans en beheersbaarheid van het haar drastisch verbeteren! Het is vooral effectief bij dik, grof en chemisch behandeld haar.

Waterclouds Reviving Curl Crème

Met ingrediënten, zoals bamboo, provitamine B5 en rijsteiwit kan het niet anders dat je krullen versterkt en verzorgd worden. Onze klanten zeggen dat deze crème vooral de pluis in hun krullen verwijdert. Ook zijn de krullenbezitters die deze krullencrème bij ons bestellen, zeer tevreden over hoe de krullen in model blijven. Behoud de krullen van je dromen met deze parabeen-vrije krullencrème!


SachaJuan Styling Cream

SachaJuan Styling Cream zorgt voor prachtige zacht en glanzend haar. De crème bevat Ocean Silk- Technology, waardoor het haar zijdeachtig zacht wordt met een natuurlijke glans. Perfect voor krullend haar.

Shop the best for curls

Krullen

Wil je het beste uit krullen halen, dan moet je natuurlijk voor de beste haarproducten gaan en deze ook adviseren aan jouw klant. Op onze shop hebben we een rijk assortiment aan haarverzorging die je krullen een gewenste boost kunnen geven. Check onze krullen producten en go pamper those curls ;-)

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje