Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

03 Dec. 2019

7x tips waardoor de stijltang je haar niet beschadigt

De decembermaand doet haar intrede weer. Dit betekent dat de stijltang vaker gebruikt wordt, zodat ons haar er on fleek uitziet. Krullen, steil haar, opsteekkapsels, krullen, een hoge paardenstaart of gewoon lekker los. Allemaal haarkapsels voor de tig familiebezoekjes, feestjes en kerstdiners die er aan zitten te komen. In deze blog lees je dé tips om het haar maximaal te beschermen bij het gebruik van je stijltang!

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over de stijltang

Stijlen met de stijltang

Bijna elke vrouw heeft er één in haar badkamer: de stijltang. Deze magische haartool die een warrige bos haar omtovert naar een prachtige glanzende coupe, is tijdens de drukke feestdagen je beste vriendin! De kapper bezoeken voor alle gelegenheden in de decembermaand, is ten eerste best wel prijzig en ten tweede behoorlijk tijdrovend. En we weten allemaal dat juist in deze periode tijd niet aan onze kant staat.

De beste stijltang voor je feestelijke look

De stijltang

Hier is dus waar onze beste vriendin de stijltang goed van pas komt. Met de stijltang kan je binnen no-time de leukste haarkapsels creëren. Hoe fijn is dat niet: je eigen kapsel creëren en geld besparen.

Back to basic. Wat is een stijltang? Een tool of een tang dat wordt gebruikt als hulpmiddel om de structuur van het haar om te vormen met behulp van warmte. Door het grote aanbod aan stijltangen, zien veel dames door de bomen het bos niet meer en weten ze niet waar ze op moeten letten bij de aanschaf en het gebruik van een stijltang. We willen graag dat onze klanten tevreden zijn met het resultaat van hun stijltang. Daarom willen we je graag deze gouden tips aanreiken. Na het lezen van onze blog weet je precies hoe je het beste uit je stijltang haalt, zonder je haar te beschadigen.

Bescherm je haar met de beste haarproducten

Is de stijltang slecht voor je haar?

Hoe vaak horen we zus, mama of oma niet roepen dat hitte tools schadelijk zijn voor het haar. De tools zijn inmiddels ook meegegaan met tijd. Je kunt ze instellen op de gewenste/benodigde temperatuur en je hebt tegenwoordig ook verschillende materialen die schade aan het haar voorkomen. En natuurlijk, als je je haar elke dag stijlt met de stijltang. Of dit doet op nat haar. Dan kun je gegarandeerd rekenen op beschadigd haar. Stijl je haar nooit als het nat is!

Shop de beste stijltangen bij ons

7x tips voor het gebruik van de stijltang

Bereid het haar goed voor

Bereid je haar goed voor, voordat je de stijltang gebruikt. Was het van tevoren (je haar twee keer wassen is nog beter). Gebruik een voedende conditioner zoals de SachaJuan Intensive Repair Conditioner (beschermt ook tegen UV-stralen en bevat de Ocean Technologie). Gebruik een hittebescherming die het haar maximaal beschermt tegen de hitte van de stijltang. Onze beauties zijn vooral fan van de CHI 44 Iron Guard Hittebeschermende Spray en de Instant Heat Protection Hairspray van Waterclouds. Tot slot zorg dat je het haar goed droogt met de föhn, terwijl je het kamt. En nu het haar droog en beschermd is, kun je het gaan stijlen met de stijltang.

Hydrateer

Dit is dé gouden tip aldus haarexpert John Beerens. Als het haar zo vaak in aanraking komt met hete styling apparaten, is hydrateren een noodzaak! Ga op zoek naar haarproducten die vol vochtinbrengende ingrediënten zitten. Denk aan algen, arganolie en kokosolie. Ken je onze nieuwe lijn van het merk L’Alga? De haarproducten van L’Alga staan vooral bekend om haar vochtinbrengende eigenschappen onder andere dankzij de algen die het product bevat. Het haar wordt volop gehydrateerd zonder dat het verzwaart!

Hydrateer met...

Hoe heet moet de stijltang?

Zelf denk ik dat de meeste dames niet weten hoe heet de stijltang ingesteld moet worden voor hun haartype. Er zitten nogal wat standen op stijltangen. Je haartype bepaalt op welke temperatuur je de stijltang moet instellen. Heb je krullen of stug haar? Dan kun je de stijltang het best op een temperatuur van 180-230°C instellen. Maar heb je geverfd, dun of beschadigd haar? Blijf dan onder de 180°C! In alle gevallen geldt: hoe lager de temperatuur, hoe beter voor het haar. Mocht je niet tevreden zijn met het resultaat, dan kun je altijd de temperatuur verhogen. Op deze manier zorg je ervoor dat je haar zo min mogelijk te maken heeft met hitte-stress!

Haarmasker-momentjes!

Incidenteel een haarmaskertje aanbrengen op het haar, is verleden tijd. Wordt je haar regelmatig blootgesteld aan de hitte van een stijltang? Zorg er dan ook voor dat je je haar met regelmaat verwent, voedt en herstelt met een haarmasker. We adviseren om haarmasker-momentjes in te plannen. Zo weet je zeker dat je het doet in plaats van af te wachten wanneer het uitkomt. Because you know what happens. Je kunt er ook voor kiezen om je conditioner te vervangen met een haarmasker. Terwijl het haarmasker inwerkt, kun je je tanden poetsen, benen scheren of de badkamer opruimen ;-). We hebben een uitgebreid aanbod aan haarmaskers die het haar maximaal herstellen. L’Alga SeaCure, Waterclouds Repair en SachaJuan Hair Repair Treatment zijn momenteel onze favorieten!

Voedende haarmaskers

Welke platen bij een stijltang?

Ook de platen van een stijltang kunnen invloed hebben op het resultaat van het haar na het stijlen. Ook hier geldt, kijk naar je haartype. Heb je dik en lang haar, dan is een bredere plaat fijner. Je bent dan ook sneller klaar met stijlen. Heb je kort of dun haar? Neem dan een stijltang met smalle platen. Zo kun je nauwkeuriger je haar stijlen.

Haarolie-knot voor het slapen

We staan er bijna nooit bij stil, maar heb je enig idee hoe oud onze haarpunten zijn? En hoeveel stijlingsessies ze wel niet hebben moeten verduren? Onze haarpunten kunnen makkelijk 2 a 3 jaar oud zijn. Niet gek dus dat deze wat dunner en kwetsbaarder zijn dan de rest van het haar. John Beerens adviseert ook in de avond je haarpunten in te smeren met een voedende/herstellende haarolie. Rol het haar vervolgens in een knot en speld de eindes vast met speldjes. Ga zo je bed in en wordt de volgende dag wakker met gezond en stijl-proof haar!

Favoriete haaroliën!

Knipbeurten

Knip regelmatig je haar bij. Zoals we al eerder zeiden, zijn onze haarpuntjes best wel oud en in verhouding tot de rest van het haar beschadigd/gespleten. Door het haar regelmatig te knippen, zorg je ervoor dat je het “ongezonde” deel van het haar wegknipt en zo een gezonde haardos overhoudt. We adviseren het haar minimaal om de zes weken bij te knippen. Zo voorkom je ook dat het haar gaat splijten waardoor het makkelijker te stijlen is en er gezonder uitziet. Wil je zo min mogelijk van je haarlengte knippen, overweeg dan de Talavera Split-Ender aan te schaffen. Met deze fantastische verzorgingstool knip je de uiteinden van het haar, niet de lengte, zodat je je mooie lange gezonde haren behoudt!

De beste producten voor het stijlen

Wil je er zeker van zijn dat je de beste haarproducten in huis hebt voor het stijlen met de stijltang? Wij zetten de producten die je haar beschermen en herstellen voor je in een rijtje. Want een goede voorbereiding is het halve werk!

Waterclouds Instant Heat Protection Hairspray. Deze heerlijke hittebeschermer, beschermt het haar maximaal tegen de hitte. De heat protection bevat arganolie, Provitamine B5 en proteïne. Deze ingrediënten zorgen voor een prachtige glans en mooi volume in het haar. Ook bevat de hairspray een UV-filter waardoor het  haar ook beschermd is tegen de zon!

CHI 44 Iron Guard Hittebeschermende Spray. De beschermende haarspray is een krachtige en verzorgende spray. De hittebescherming beschermt het haar tegen de hitte van stylingtools, zoals föhns of stijltangen. Verder legt het een beschermende laag om het haar heen, deze beschermt tegen uitdroging en beschadigingen. Ook verzwaart deze spray het haar niet en je haar krijgt een prachtige glans!

L’Alga SeaCure Haarmasker. Het L’Alga SeaCure Haarmasker met AlgaNord 5 ™ biotechnologiecomplex brengt de hoofdhuid in evenwicht, versterkt de innerlijke kracht van elk streng en herbouwt elke vezel. Het bio-beschermende complex - inclusief biotine en niacinamide - herstelt schade door het haar te penetreren om het haar van binnenuit te versterken, diep te voeden en te versterken. De producten van L'Alga bestaan uit algen en puur natuurlijke producten voor gezond en stralend haar!

Olaplex No.7 Bonding Oil. Als je van plan bent te gaan slapen met een haarolie-knot, dan adviseren we deze heerlijke Olaplex No.7. Olaplex No.7 Bonding Oil is een herstellende haarolie die pluizig haar vermindert. Naast de herstellende werking, versterkt de haarolie het haar en laat het een hoge glans achter in het haar zonder je lokken te verzwaren of resten achter te laten. Wat ook mooi meegenomen is, dat deze olie tevens ook tegen hitte en UV-straling beschermt. Het is niet zomaar een olie, maar een vernieuwende ontdekking die voor geweldige resultaten zorgt!

SachaJuan Over Night Hair Repair. SachaJuan Over Night Hair Repair is een haarverzorgingsproduct op waterbasis. Over Night Hair Repair zorgt ervoor dat het haar wordt verzorgd terwijl jij heerlijk slaapt. Het verbetert de haar elasticiteit en versterkt het haar. Dit wondermiddel bevat het hoogste percentage Ocean Silk- technologie van alle SachaJuan producten en is daarnaast ook verrijkt met de algen van Rhodophycea en Chondrus Crispus. En we zeiden het al eerder, algen zijn de nieuwe wonder-ingrediënten voor het haar!

Talavera Split-Ender. Met deze fijne haartool loop je nooit meer met gespleten en lelijke haarpunten rond. De Split-Ender Pro Mini Roze helpt je binnen no-time van dode haarpunten af. Deze verzorgingstool knipt de uiteinden van het haar, niet de lengte, zodat je je mooie lange gezonde haren behoudt. Het apparaat is makkelijk en veilig te gebruiken. Bovendien ben je sneller van je gespleten punten af dan met een schaar! En last but not least, het bespaart je een kappersbezoekje:-).

Welke stijltang

Nu je haar helemaal stijltang-proof is, wil je ervan verzekerd zijn dat je met de beste stijltang aan de slag gaat. Zoals eerder genoemd is de kwaliteit van je stijltang ook heel belangrijk. Wij zetten de drie favoriete stijltangen voor je op een rijtje. Dan weet je zeker dat je de beste stijltang hebt voor je haar.

CHI G3 Blush Ceramic & Titanium Stijltang by John Beerens

Naast het feit dat dit een prachtige stijltang is, is het van zeer hoge kwaliteit. Bijna alle CHI-fans prijzen de kwaliteit aan van deze haartool en zeggen dat een CHI-stijltang jaren meegaat. Het fijne aan de stijltang is dat de platen niet alleen keramisch zijn. Ze worden ook verrijkt met titanium. Deze combinatie van materialen beschermt het haar maximaal. Ook produceert de CHI G3 Blush Ceramic & Titanium Stijltang by John Beerens negatieve ionen.  Dit zorgt ervoor dat de  haarschubben sluiten. Hierdoor verdwijnt pluizig haar en wordt statisch haar tegen gegaan. Door de beweegbare platen is het ook makkelijk om krullen of golven in het haar te maken met de CHI G3. Niet gek dat deze stijltang de absolute favoriet is!

  • Opwarmtijd: 40 seconden
  • Temperatuur afleesbaar op display
  • Keramische platen verrijkt met titanium
  • Lengte snoer: 3 meter

CHI Limited Pink Miss Universe Stijltang

Dit is ook een stijlvolle stijltang met titanium platen. Een titanium stijltang is perfect voor dikker haar, omdat de platen steviger zijn en langer mee gaan. De platen van een titanium stijltang verwarmen gelijkmatig en behandelen het haar van binnenuit. Ook zorgt een titanium straightener er dankzij negatieve ionen voor dat de vochtbalans in het haar op orde blijft, waardoor je een glanzend en glad resultaat krijgt. Bovendien warmt een stijltang met titanium platen sneller op. Reden genoeg om voor de CHI Limited Pink Miss Universe Stijltang te gaan!

  • Opwarmtijd: maar liefst 5 seconden
  • Digitaal scherm
  • Titanium platen
  • 1 inch (25mm) brede platen

Diva Professional FTH Ultimate Digital Stijltang Titanium

De Diva Feel the Heat Ultimate Digital Stijltang is het ultieme professionele styling product voor prachtig glad haar of schitterende krullen! Deze stijltang beschikt over een geavanceerde opwarmingstechnologie voor directe, warme, gestroomlijnde styling. Het digitale LCD-scherm toont de temperatuur van de stijltang en kan worden ingesteld van 110 graden tot aan 230 graden! De stijltang schakelt automatisch uit wanneer hij langer dan tien minuten niet gebruikt wordt.

  • Titanium platen
  • Beschikt over een speciale stand voor haarextensions
  • In hitte verstelbaar van 110 graden tot 230 graden
  • Platen bevatten arganolie voor pluisvrij haar

Wil je dat je haar helemaal stijltang-proof is om zo het beste uit je stijltang te halen? Bekijk ons assortiment aan hittebeschermers en voedende/herstellende haarproducten, zodat je haarlokken ondanks de hitte toch piccobello blijft! Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust in een reactie hieronder.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje