Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een Detangler Beauty Brush by JohnBeerens.com

26 Jun. 2020

7x vitamines en mineralen tegen haaruitval

Haarvitamines. Menig dames hebben het erover en gebruiken het om hun haarlokken van binnenuit de boost te geven die nodig is. Ben je benieuwd  naar de positieve effecten van haarvitamines? In deze blog lees je alles over wat haarvitamines voor jouw haar kan betekenen!

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over haarvitamines

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: je borstelt je haren, en schrikt van de hoeveelheid haren die achterblijft in de haarborstel. Of er nu een specifieke reden is voor je haaruitval of niet, we willen allemaal een bos haar die zo gezond, mooi en glanzend mogelijk is. En we verklappen alvast: dat bereik je niet alleen met shampoo en conditioners. Daarom hebben we alle info over vitamines en mineralen die invloed hebben op je haren op een rijtje gezet. In deze blog lees je hoe ze haargroei kunnen stimuleren en haaruitval tegengaan.

Wat zijn haarvitamines?

Haarvitamines zijn vitamines die de processen ondersteunen waardoor je haar goed kan groeien en gezond blijft. Deze vitamines en mineralen helpen je een lichaam handje in de periodes wanneer je wat extra vitamines kan gebruiken. Van deze vitamines is aangetoond dat ze haargroei bevorderen en haaruitval kunnen helpen voorkomen.

Wanneer is er sprake van haaruitval?

De meeste mensen hebben ongeveer 100.000 tot 150.000 haren op hun hoofd, en verliezen er zo’n 100 tot 120 per dag. Dat komt doordat je hoofdharen in cycli groeien: elk haarzakje groeit gedurende 2 tot 8 jaar lang ongeveer 0,3 millimeter per dag (bijna een centimeter per maand), waarna het een rustfase van 2 maanden ingaat. Na die twee maanden valt het haar uit, en groeit er een nieuwe voor in de plaats. Omdat iedere haar zich op een ander punt van de cyclus bevindt, komen er elke dag ongeveer evenveel nieuwe haren bij als dat er uitvallen. Haaruitval is tot op zekere hoogte dus heel normaal. Er is pas echt sprake van haaruitval wanneer je dagelijks aanzienlijk meer haren verliest dan voorheen.

Waarom is intern gebruik effectiever dan extern gebruik?

Aan sommige cosmeticaproducten worden vitamines of mineralen toegevoegd, samen met de belofte dat je huid deze zal opnemen. Maar de huid kan slechts een klein aantal stoffen opnemen, waardoor een crème met vitamines alleen effect heeft wanneer deze een zeer hoge dosering bevat. Als je de conditie van je huid en haar naar een hoger niveau wil tillen, is het dus niet alleen praktischer, maar ook effectiever om de vitamines en mineralen binnen te krijgen via voeding of een supplement. Zo kunnen ze je huid en haren van binnenuit voeden en laten groeien.

Wie heeft baat bij het slikken van haarvitamines?

Overmatige haaruitval kan veroorzaakt worden door veranderingen in je levenswijze. Denk aan fysieke of emotionele stress, het innemen van antidepressiva, antibiotica of anticonceptiemiddelen. Maar ook aan een tekort aan vitamines en mineralen, hormoonschommelingen die je doormaakt tijdens en na een zwangerschap, of rondom de overgang. Ook wanneer je geen last hebt van overmatige haaruitval, of weet je niet precies wat je haaruitval veroorzaakt, kan het geen kwaad om een supplement te slikken. Zo weet je in ieder geval dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Mocht je erna nog steeds last hebben van overmatige haaruitval, dan kan het niet liggen aan je vitamine-inname.

Welke vitamines en mineralen gaan haaruitval tegen?

De volgende vitamines en mineralen helpen haaruitval te verminderen en je haar gezonder te maken:

Biotine (vitamine B8)

Biotine is de belangrijkste vitamine om je haar gezond te houden en wordt ook wel vitamine B8 genoemd. Het ondersteunt de haargroei en houdt je haar sterk, mooi en glanzend. Biotine voedt de huid van binnenuit en ondersteunt het herstellend vermogen. Biotine is een essentieel component in het natuurlijke haargroeiproces en speelt een belangrijke rol in de totale gezondheid van de huid en nagels. Deze vitamine zit in eieren, lever, melk, sojaproducten, noten en pinda’s.

Foliumzuur (vitamine B11)

Foliumzuur helpt bij de groei van weefsels in het lichaam, en daardoor ook de haargroei. Bovendien ondersteunt foliumzuur de bloedcirculatie waardoor belangrijke vitamines en mineralen de haarzakjes in de hoofdhuid beter kunnen bereiken. Sinaasappels, linzen, bruine bonen, fruit en volkoren producten zijn rijk aan foliumzuur.

Selenium

Selenium is een mineraal dat haargroei bevordert en belangrijk is voor de conditie van je haar in het algemeen. Selenium zorgt voor sterk haar en ondersteunt het functioneren van de schildklier en het verwerken van proteïnen: het hoofdbestanddeel van haar. Selenium vind je in vlees, orgaanvlees (zoals lever), vis, schelpdieren, volkoren graanproducten, zuivelproducten en bepaalde soorten noten (vooral paranoten).

Koper

Het mineraal koper is betrokken bij de pigmentvorming in zowel de huid als het haar. Daarnaast is koper van belang voor een goede weerstand, de energievoorziening van je lichaam en speelt het een rol bij de vorming van bindweefsel en botweefsel. Koper komt voor in groente en fruit, cacaoproducten, (volkoren) graanproducten, noten, orgaanvlees, zeevis en schaal-en schelpdieren.

 Zink

Zink is een mineraal dat heel belangrijk is voor sterk haar: de aanwezigheid van zink is namelijk essentieel voor de opbouw van eiwitten. Sterk haar zal minder snel splijten, en dus langer mooi blijven. Producten die veel zink bevatten zijn vlees, kaas, graanproducten, zilvervliesrijst, peulvruchten, noten, haring en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen.

Bamboe extract

Bamboe bevat silicium: een mineraal dat helpt bij het herstellen van de gezondheid, glans, en zachtheid van droog, zwak en beschadigd haar. Silicium is nodig voor de aanmaak van taaie weefsels zoals botten, pezen, kraakbeen, vaatwanden, huid, haar en nagels. Het geeft stevigheid aan weefsels, waardoor het de huid- en haarvitamine wordt genoemd.

Bekijk ons haarvitamine assortiment

Hoe krijg je genoeg van alles binnen?

Vitamines en mineralen komen van nature voor in voeding, maar een uitgebalanceerd voedingspatroon aanhouden blijkt helaas niet altijd even gemakkelijk. Neem bijvoorbeeld selenium en biotine, die beide voorkomen in lever, terwijl regelmatig orgaanvlees eten wordt afgeraden. Een supplement is daarom een goede manier om zeker te weten dat je bepaalde vitamines en mineralen binnenkrijgt, in de juiste hoeveelheden.

Welke voedingssupplementen zijn gericht op haargroei?

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende supplementen die haargroei kunnen bevorderen en haaruitval helpen verminderen. Dat maakt kiezen lastig, maar gelukkig is er ook iets dat je keuze makkelijker kan maken: smaak. Yummygums Hair & Beauty is bijvoorbeeld een vitaminesupplement in de vorm van een gummie, met frambozensmaak. Het Nederlandse merk Yummygums heeft een fruitig snoepje ontwikkelt dat 12 vitamines en mineralen bevat om je haar, huid en nagels van binnenuit te voeden. Daarnaast zijn de gummies 100 procent vegan en gemaakt met natuurlijke kunstmatige kleur-of smaakstoffen. Yummygums Hair & Beauty bevatten alle belangrijke micronutriënten om je haar, huid en nagels te ondersteunen, zoals biotine, selenium en bamboe-extract.

Wat is het effect van haarvitamines op haaruitval?

Zoals eerder verteld, kan haaruitval verschillende oorzaken hebben. Stress, schommelingen in de hormoonhuishouding of een tekort aan vitamines en/of mineralen zijn voorbeelden van veelvoorkomende oorzaken. De gemiddelde vrouw maakt minstens één van deze zaken mee in haar leven, en in alle drie de gevallen kunnen haarvitamines bijdragen aan een positief effect op de haaruitval en de haargroei. Haarvitamines zorgen over het algemeen voor ondersteuning van de haargroei, zorgen dat het haar minder snel breekt en verminderen haaruitval. Haarvitamines innemen werkt beter dan haarverzorgingsproducten gebruiken waar haarvitamines aan zijn toegevoegd: ten eerste omdat de dosis in het product  vaak te laag is om zichtbaar effect te hebben, ten tweede omdat het product maar heel even in contact is met het haar en de hoofdhuid. Wanneer je haarvitamines binnenkrijgt, komen de vitamines en mineralen volledig tot hun recht en voeden ze het haar van binnenuit. We raden aan om supplement inname met je huisarts of specialist te bespreken. Bij twijfel kun je ook contact opnemen met ons Beautycare team.

Voor wie is Yummygums Hair & Beauty geschikt?

Yummygums Hair & Beauty is geschikt voor iedereen die graag sterker, glanzender en sneller groeiend haar wil, iedereen die haaruitval wil verminderen of voorkomen, en iedereen die sterkere en hardere nagels wil. De vegan gummie is een snoepje boordevol vitamines en mineralen, die glanzende lokken met zich meebrengt als bonus. Yummygums Hair & Beauty is te gebruiken vanaf 12 jaar en is volledig vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, kunstmatige conserveermiddelen, gluten, soja, titaniumdioxide, en andere allergenen. Zo creëer je een gezonde gewoonte die je eenvoudig opneemt in je dagelijkse routine en die je niet snel zult vergeten, want dit snoepmomentje wil je niet missen!

Is Yummygums Hair & Beauty ook geschikt voor zwangere vrouwen?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) foliumzuur voor volwassen is vastgesteld op 300 microgram. Maar voor vrouwen die zwanger proberen te worden, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, wordt een dagelijkse inname van 400 microgram aangeraden. Een dagdosering (2 gummies) bevat 270 microgram, dus Yummygums Hair & Beauty kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap, mits je nog een aanvullend  foliumzuursupplement gebruikt. Zorg dan wel dat de totale hoeveelheid foliumzuur niet de ADH overschrijdt. Overleg met je arts welke supplementen je het beste kunt gebruiken.

Welke effecten kun je verwachten van Yummygums Hair & Beauty?

De eerste resultaten bij de nagels merk je meestal na één maand gebruik, bij het haar zijn de effecten zichtbaar na drie maanden. Minder haaruitval, mooi, gezond en beter groeiend haar kun je verwachten als je dagelijks twee gummies neemt. De unieke combinatie van vitamines en mineralen zoals biotine, foliumzuur, selenium en bamboe extract ondersteunt de haargroei en houdt je haar sterk en glanzend. Vitamine E en Zink dragen bij aan sterke haarwortels en een gezonde hoofdhuid, helpen zo haaruitval tegengaan. Daarnaast wordt de keratine productie gestimuleerd, wat bijdraagt aan vol en glanzend haar. Yummygums Hair & Beauty bevordert de aanmaak van collageen voor een stevige huid en maakt de nagels en de huid eromheen sterker.

Haarvitamines tegen haaruitval

Als je last hebt van haaruitval, andere haarproblemen of gewoon het beste uit je haar wil halen, dan zijn haarvitamines een simpele en lekker manier om je haargroei te boosten. Wil je een lekker supplement uitproberen? Check dan ons aanbod van haarvitamines, zodat jij binnenkort ook rondloopt met een glanzende coupe

De beste haarvitamines bestellen bij JohnBeerens.com?

Een goede haarverzorging begint van binnen. Bij JohnBeerens.com koop je diverse haarvitamines van bekende merken zoals Yummygums, Oase, Hairfinity en Sugarbearhair. Ben je benieuwd welke het beste bij jou past? Laat je dan adviseren door één van onze beauty care medewerkers of laat een reactie hieronder.

Haarvitamines aanbieding

Het grootste aanbod haarvitamine om je haar de boost te geven die het nodig heeft, vind je online bij JohnBeerens.com. Wil je de beste haarvitamines kopen voor de scherpste prijs? Dan zit je goed bij bij JohnBeerens.com. Bescherm en verzorg je haar voor de beste prijs!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje