25 Jan. 2019

7x magische tips voor de perfecte krullen (Deze trucjes werken écht!)

Ben jij de trotse bezitter van krullen? Dan hoef ik jou niet te vertellen wat voor pain in the ass de haarlokken ons kunnen veroorzaken. Pluizig, uitgezakt, niet gedefinieerd, zoals je wel op Pinterest plaatjes ziet en nog veel andere krul-ongemakken. Wij hebben rondgevraagd wat de beste trucjes zijn om met perfecte krullen te paraderen. Wie weet zit de ideale tip voor jou er ook bij!

Deel dit artikel:

Ben jij de trotse bezitter van krullen? Dan hoef ik jou niet te vertellen wat voor pain in the ass de haarlokken ons kunnen veroorzaken. Pluizig, uitgezakt, niet gedefinieerd, zoals je wél op Pinterest plaatjes ziet en nog veel andere krul-ongemakken. Wij hebben rondgevraagd wat de beste trucjes zijn om met perfecte krullen te paraderen. Wie weet zit de ideale tip voor jou er ook bij!

 Maar waarom pluizen krullen zo?

 Krullen doen vaak wat ze willen en definiëren zich daardoor vaak niet zoals je wenst! Dit kan verschillende oorzaken hebben: 

  • Een verkeerde haarverzorging
  • Teveel siliconen in het haar
  • Beschadigde haarpunten
  • Hoge luchtvochtigheid
  • Het gebruik van wax
  • Het haar kammen als het droog is

Dé trucs voor mooie krullen

1.De kapper en je krullen!

Zorg alsjeblieft dat je het haar laat knippen bij een kapper die écht verstand heeft van krullen. Veel kappers knippen wel volgens de regeltjes die ze een paar jaar terug leerden tijdens de opleiding, maar falen toch als ze krullend haar knippen. Het resultaat rebelse krullen waarvan de punten alle kanten opspringen. In plaats van krullen waarbij de punten bij elkaar blijven.

2.De verzorging van je krullen

Wij adviseren niet zuinig te zijn met één van je belangrijkste lichamelijke bezittingen als vrouw. Investeer in de beste producten voor jouw haartype. Misschien is het even slikken bij het afrekenen, maar happy hair is happy her;-)! Wat je ervoor terugkrijgt is zoals ze in het Engels zeggen, daadwerkelijk priceless! De favoriete producten van curly ladies zijn onder andere: Color Wow Dream Coat voor krullend haar, Waterclouds Reviving Curl Crème, TIGI Curlesque Strong Mousse en CHI Argan Oil Haarmasker. Zorg hoe dan ook dat je voor haarproducten gaat die het haar voeden en herstellen. Let bijvoorbeeld op ingrediënten zoals: vitamine E, essentiële oliën, omega vetzuren, arganolie, moringa en kokosolie. Dit zijn allemaal ingrediënten waar het haar extreem blij van wordt.

3.Siliconen en krullen

Veel van onze haarverzorgingsproducten bestaan onder andere uit siliconen. De beste manier om er achter te komen of jouw haarproducten siliconen bevatten, is door het afspeuren van de ingrediëntenlijst. Bij elk woordje die eindigt op –cone, is het raak! Siliconen vormen een glanzend en zacht laagje om je haar. Siliconen die niet gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen, zijn niet uitwisbaar. Dit houdt in dat er bij elk gebruik van het haarproduct, zich steeds meer lagen over elkaar heen vormen op het haar. En laat je niet foppen! Vaak ziet het er in het begin prachtig uit. Geen last van pluizig haar en krullen waar je U tegen zegt. Maar, door al die lagen die zich vormen, drogen je krullen juist meer uit. Ook kan het op den duur het haar gevoelig maken, waardoor het ook sneller beschadigt. Een gewilde merk bij onze klanten is het populaire kappersmerk Waterclouds. Een lijn die vrij van parabenen, siliconen en sulfaten is.

4.Beschadigde haarpunten en krullen

Heb je last van meerdere gespleten punten? Dan betekent dit dat jouw haarschubben niet meer mooi over elkaar vallen. Met andere woorden staat de inhoud van jouw haar helemaal bloot aan de invloeden van buitenaf. Dit zorgt er helaas voor dat je heel veel belangrijke voedingsstoffen verliest die het haar nodig heeft. Kort gezegd: je hebt pluizige krullen die alle kanten opspringen. De beste remedie is regelmatig het haar laten knippen. En dan hebben we het niet over een groot stuk, maar alleen de haarpuntjes. Hierdoor blijft het haar gezond. Gebruik bij gespleten haarpuntjes vooral haarverzorging die het haar verstevigt, om verdere beschadiging te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan haarvitamine. Bij ons zweert iedereen op de Sugarbearhair Hair Vitamins. Zelf neem ik deze haarvitamines ook in. En ik kan niet anders zeggen dan dat het resultaat heel positief is. Uiteraard kunnen deze gummies de gespleten punten niet wegtoveren. Maar het zorgt er wel voor dat je haar sterker groeit. Hetzelfde geldt voor de nagels (goodbye acrylnagels!). Tot slot adviseren we ook om voor haarverzorging te gaan die het haar beschermt, voedt en herstelt. De gewilde lijn van Chi Argan Oil is één van onze haarlijnen die het haar optimaal beschermt, voedt en versterkt.

5.Krullen en vochtigheid

Een korte fietstocht of wandeling in de miezerregen of mist. En adios mooi haar en welkom vogelnestje. Hier staat geen enkele vrouw op te wachten,  vooral niet na het stoppen van tijd en moeite om een bepaald haarresultaat te bereiken. Toch is het de grootste oorzaak van pluizig haar. De binnenkant van het haar bestaat uit twee verschillende soorten gebieden met eiwitten: de orthocortex en de paracortex. Bij aanraking met vocht, zwellen deze twee gebieden op verschillende wijzen. Het vocht dringt bij vochtig weer helemaal door tot in die gebieden. Haarschachten buigen naar verschillende kanten op vanwege het verschil in opzwellen. Gevolg: one big frizzy mess! Er zijn manieren om deze reactie op vocht te tammen. Color Wow Dream Coat voor krullend haar, is één van de bestverkochte producten onder de vrouwen die regelmatig te maken hebben met dit fenomeen. Ook kan een goede haarserum zoals Biosilk Silk Therapy wonderen doen voor jouw krullenbos.

6.Het gebruik van wax

Veel dames denken dat wax goed is voor de krullenbos. Helaas moeten we jou teleurstellen. Wax heeft hetzelfde effect als siliconen. Het zorgt ervoor dat het haar op elkaar plakt. Zo vormt zich een laagje vet om het haar (wat er bij siliconen gebeurt). Uiteindelijk droogt je haar juist meer uit, wat uiteindelijk leidt tot meer schade en pluis! Je kunt beter een krullencrème gebruiken zoals Waterclouds Reviving Curl Crème gebruiken of TIGI Catwalk Curlesque (vrij van sulfaten, parabenen en siliconen!)

7.Je krullen droog of nat kammen?

We hebben voorheen vaak benadrukt dat het kammen van nat haar funest kan zijn voor de haarlokken. In het geval van krullen is dit niet anders, maar het blijft een feit dat het kammen van je krullenbos, nadat deze droog zijn, niet tot het mooiste resultaat leidt. Vaak kam je jouw krullen uit elkaar en wordt het hierdoor juist pluizig. Voor het beste resultaat, adviseren we het haar te kamen als je onder de douche staat. Maar wel zoals het hoort! Begin bij de punten en gebruik jouw vingers of een grove haarkam. Je kunt dit het beste doen als je conditioner in je haar hebt (extra laagje bescherming). Een geliefde kam onder de krullenbezitters is de Evo roy detangling kam.

Wij hopen dat je wat hebt aan deze krullentips. Zodat ook jij met mooie gedefinieerde krullen kan rondlopen. Ben je benieuwd naar ons assortiment aan haarproducten voor krullen, neem dan een kijkje op JohnBeerens.com bij de haarverzorging gericht op dit haartype. Ook zijn we erg benieuwd naar jullie magische krullentips! Laat het ons in een reactie hieronder weten. Wie weet help je een krullengenoot uit de brand!

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje