Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

27 Nov. 2020

9x gouden tips & trucs tegen droog haar in de herfst- en wintermaanden

Merk jij ook dat het tijdens de herfst- en winterdagen niet al te best gaat met je coupe? Wil jij deze gezellige periode doorkomen met gezonde lokken? Wij geven jou de beste tips om je met gezond en stralend haar door de herfst en winter heen te slepen!

Deel dit artikel:

Alles over droog haar in de herfst- en wintermaanden

Het is herfst in Nederland en ook de winter komt dichterbij. Het wordt beetje bij beetje kouder. De koudere temperaturen zorgen ervoor dat het haar sneller breekt. Gelukkig hebben we hier in Nederland geen lange strenge winter. Desalniettemin heeft je coupe tijdens het herfst- en winterseizoen extra verzorging nodig. Met de informatie en tips in dit blogartikel slepen we je met gezond haar door deze natte en koude maanden heen! Lees hier hoe je met gezond haar deze seizoenen doorkomt!

Wat doet het herfst- en winterseizoen precies met je haar?

Als je aan het winterseizoen denkt, denk je meteen aan binnen zitten met een kopje chocolade melk, de verwarming aan en lekker in je onesie op de bank Netflixen. Nu in tijden van corona, zullen deze knusse taferelen alleen maar toenemen. Maar wat betekent dit precies voor je haar? Onze haarlokken hebben best wel wat te verduren in de winter. Binnen staat de verwarming non-stop aan. De verwarming zorgt ervoor dat er binnen een droge lucht hangt. Deze droge lucht bezorgt nog meer schade aan je haar. En laten we het niet hebben over buiten, waar ons haar bijna dagelijks door weer en wind moet. Dit betekent letterlijk wanorde voor je coupe. Allemaal factoren die hun tol eisen als het om je haar gaat.

Wat kunnen de gevolgen zijn van de herfst- en wintermaanden voor droog haar?

  • Het wordt kroes
  • Breekt makkelijker af
  • Droogt meer uit
  • Kan onhandelbaar worden
  • Statisch haar
  • Schilferige hoofdhuid
  • Gespleten haarpunten

Shop je haarverzorging voor de winter

9x haarverzorging tips voor gezond haar tijdens de herfst- en winterdagen

 

1.)    Gebruik de föhn op een kouder standje

Droog het haar eerst met een föhn, voordat je de deur uitgaat. Ga dus niet met nat haar naar buiten. Onze haarexpert John Beerens adviseert dames met droog of beschadigd haar voor de Diva Pro Ultima föhn te gaan. Veel van onze klanten menen dat hun kroes en pluizig haar dankzij deze föhn tot het verleden horen.

2.)    Lauwwarm water

Was het haar met lauwwarm water. Heet water droogt het haar uit.

3.)   Haarvitaminen

Wat vitamine supplementen slikken kan in deze periode zeker geen kwaad. Denk aan de vegan haarvitamines van Oase of Yummygums. In onze blog over haarvitamines, lees je alles over de werking hiervan en wat het voor je haar kan betekenen.

4.)  De juiste borstel of kam

Probeer plastic kammen/borstels te vermijden. Deze zijn te bruut voor je haren. Hout is bij kammen een betere keuze. Denk bijvoorbeeld aan de fantastische haarborstels van Delphin & Emmerence. De haarborstels worden gemaakt uit walnotenhout dat enkel beschermd wordt met een natuurlijke olie. De haren in het natuurrubberen kussen zijn een uitgekiende mix van natuurlijke haren van de allerhoogste kwaliteit bijgemengd met een speciaal ontworpen synthetische vezel, GinaFibra, om zachte maar efficiënte ontwarring te bieden. Wat wil je nog meer voor jouw dierbare lokken? In onze blog over het haar borstelen, lees je alles over hoe je je coupe het best kunt borstelen.

5.)    Verzorg je haar met haarolie

Sluit vocht in je haar door haarolie aan te brengen als het nat is. In de winter- en herfst maanden is je haar droger dan normaal. De olie kun je beter aanbrengen voordat je het haar gaat kammen. Zo voorkom je statisch haar terwijl je je haar kamt.  Denk wel goed na over welke olie je voor je coupe gaat gebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat kokosolie onder de 25 graden, stolt? Niet handig. Ga daarom voor vloeibare oliën. Denk aan jojoba            olie, arganolie of amandelolie. Shea, kokosolie of andere boters en vetten, kun je beter niet gebruiken in de herfst- en wintermaanden. In de blog over magische haaroliën voor het haar, lees je meer over dit onderwerp.

Top 5 haaroliën voor de koudere dagen

CHI Argan Oil

CHI Argan Oil is een arganolie die het haar intens voedt. Iets wat dringend nodig is in deze periode van het jaar. Deze haarolie bezorgt je tijdens de herfst- en wintermaanden een betere haarconditie. Vele beauties zweren bij deze haarolie, lees de reviews en see for yourself ;-).

Biosilk hydrating therapy maracuja

Een zijdezachte haarolie met vitamine A en C die droog en zeer beschadigd haar intens hydrateert en verzorgt. Biosilk Hydrating Maracuja Oil is niet getest op dieren en is vrij van sulfaten en parabenen.

 

Olaplex No.7 Bonding Oil

Olaplex No.7 Bonding Oil is de zevende stap uit het Olaplex systeem en is een haarolie die onder andere pluizig haar en gespleten haarpuntjes vermindert. De olie herstelt en versterkt beschadigd haar zonder te verzwaren of restjes achter te laten.

  

CHI Aloë Vera Curl Haarolie

Een hydraterende haarolie verrijkt met Aloë Vera die jouw krullen binnen no-time prachtig glad, glanzend én pluisvrij maakt! Dit is echt dé haarolie.

  

Waterclouds Divine Miracle Haarolie

Waterclouds Divine Miracle Oil is een voedende olie die het haar herstelt, beschermt en verzorgt. De olie bevat een mengsel van vier verschillende oliën, namelijk: camelia olie, macadamia olie, arganolie en duindoorn olie. Dit mengsel is verrijkt met vitamine A, B, C en E en geeft het haar een prachtige glans. Daarnaast beschermt Waterclouds Divine Miracle Oil het haar tegen uitdroging en UV- straling. De olie wordt snel opgenomen en is het meest geschikt voor droog haar.

 

6.)  Vervang je conditioner door een intensief voedend haarmasker

In de herfst- en wintermaanden kan je haar zeker wat extra voeding en verzorging gebruiken. Laat je conditioner daarom iets langer inwerken of beter nog gebruik in plaats van of samen met je conditioner een haarmasker voor net dat beetje extra!

Top 3 haarmaskers voor de herfst- en wintermaanden

CHI Argan Oil Haarmasker

We noemde al de haarolie van deze lijn. Ook het haarmasker van deze argan olie lijn is fantastisch. De CHI Argan oil haarmasker herstelt en hydrateert het haar, regelt de vochtbalans en voorziet het van een onweerstaanbare glans. Het haarmasker is verrijkt is met arganolie en moringa olie, die het haar intens verzorgen. Ook is het masker rijk aan vitamine A en C die ervoor zorgen dat het haar behandeld wordt en weerbarstig en beschadigd haar hersteld wordt. Het is geschikt voor beschadigd, droog en kroezend haar en bevat een systeem met vier delen die bestaan uit Vitamine E, omega vetzuren, essentiële oliën en vocht om het haar direct en intens te voeden.

 

Waterclouds Repair Haarmasker

Waterclouds Repair Hairmask is een voedende haarmasker dat droog, beschadigd en overbehandeld haar weer zacht laat aanvoelen zonder het te verzwaren. Dit haarmasker verzorgt droge haarpunten. De Cloudberry olie en Macadamia zaad olie zorgen voor een intensieve hydratatie. Dit is één van de favoriete haarmaskers van onze beauty klanten met droog of beschadigd haar! Check de reviews!

  

SachaJuan Hair Repair Treatment

SachaJuan Hair Repair is een intensieve en herstellende haarcrème die perfect is voor beschadigd en breekbaar haar. De haarcrème is verrijkt met de unieke Ocean Silk Technologie. Deze technologie bestaat uit een mix van zee-algen die samen zorgen voor gehydrateerd, glanzend en stralend haar. In onze blog over SachaJuan lees je er alles over. SachaJuan Hair Repair zorgt ervoor dat de keratine in het haar wordt hersteld en daarnaast bevordert de haarcrème de celgeneratie van het haar. Hierdoor neemt de vitaliteit en kracht van het haar toe.

7.)    Kappersbezoek

Door regelmatig je haar bij te laten knippen bij de kapper houd je je haarlokken ook gezond. Zeker gedurende de wintermaanden. Knip je haar iedere zes á acht weken. Zo vermijd je droge gespleten haarpunten.

8.)    Hydrateer je haar met aloë vera

Aloë vera staat bekend om haar hydraterende eigenschappen. Aloë Vera bevat namelijk veel vocht en is daarnaast ook vochtregulerend, doordat het vocht in het haar insluit en vocht aantrekt. De best hydraterende werking krijg je door aloë vera  gel op nat haar aan te brengen. Het bekende merk CHI gelooft ook in de werking van aloë vera en heeft een hele haarlijn gebaseerd op aloë vera.

9.)    Haar wassen

Was je haar niet te vaak. Probeer het  bij één keer per week te houden. Als je je haar te vaak wast, was je ook de natuurlijke oliën weg. Ook wel sebum genoemd. Deze natuurlijke oliën beschermen en hydrateren je haar. Als deze oliën weg gewassen worden, wordt het haar droog en broos. Is het voor jou heel moeilijk de wasbeurt uit te stellen? Dat raden we je aan om dit te doen door droogshampoo te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor de fijne droogshampoo van Biosilk Dry Clean Shampoo. Een geurloze droogshampoo die geen gloed achterlaat. In de blog over droogshampoo lees je alles wat je moet weten over het product.

Haarverzorging bestellen bij JohnBeerens.com voor de herfst- en wintermaanden?

Wil jij de winter doorkomen met gezond haar? Dan begint dat met de juiste haarverzorging. Je zit dan bij JohnBeerens.com goed. Hier vind je een ruim assortiment aan haarproducten van diverse merken, zoals Kérastase, L’OrealSchwarzkopf, CHI en Waterclouds.

Heb je vragen of wil graag persoonlijk advies? Neem dan contact met onze Beauty Care. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar. Wij wensen je fijne herfst- en winterdagen toe!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje