16 Jan. 2020

Algen, dé nieuwe oplossing tegen beschadigd en droog haar!

Wist jij dat algen het haar intensief kunnen herstellen en verzorgen? Lees in deze blog alles over algen en ook over hoe deze groene zeeplantjes voor een haar-metamorfose kunnen zorgen!

Deel dit artikel:

Alles over algen en droog haar

Droog haar, beschadigd haar of last van haaruitval? Algen zijn niet alleen voor je lichaam en gezicht een wondermiddel. Denk maar aan La Mer. Ook je haar heeft er enorm veel baat bij. Wist je dat de werking van algen ook toekomstige schade aan het haar kan voorkomen? Yes, zo powerful zijn deze groene plantjes! In deze blog lees je waarom je je haar voortaan met algen moet verzorgen en behandelen!

Waarom algen voor je haar?

In een blog die we eerder schreven, besteden we al aandacht aan de werking van algen op het haar. We merken dat algen steeds belangrijker worden niet alleen als superfood, maar ook in de cosmetica industrie. Naast SachaJuan met de Ocean Technology, hebben we nu het nieuwe merk L’Alga met de AlgaNord 5 complex. Aan algen, zeewier en zeewater wordt al eeuwenlang een helende werking toegekend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat algen en algenextracten meer doen voor onze haar en huid dan alleen hydrateren.

Algen of zeewieren

De termen algen en zeewieren worden vaak door elkaar gebruikt maar zijn in essentie hetzelfde. Het zijn plantachtige, mariene organismen, die gebruik maken van fotosynthese en zetten zonlicht om in koolhydraten. Net als planten geven ze zuurstof af aan onze atmosfeer.

Algen houden het haar optimaal gezond

Maar waarom algen/zeewier voor ons haar? Algen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. De meeste algensoorten bevatten mineralen zoals ijzer, jodium, calcium, natrium en aminozuren. Ook bevatten ze vitamines, sporenelementen en plantaardige eiwitten. Mineralen, vitaminen en sporenelementen zijn nodig om ons lichaam, huid en haar optimaal gezond te houden! Niet voor niets worden algen gezien als een superfood. Denk maar aan Chlorella en Spirulina.

Boost je haar met algen haarproducten

Welke algen zijn goed voor het haar en waarom?

Er zijn heel veel soorten algen/zeewieren die gebruikt kunnen worden om het haar te herstellen en gezond te houden. We noemen en omschrijven hier een aantal algen die onze merken SachaJuan en L’Alga bevatten.

Bio-Extender (rode algen-zeewier)

 • Maakt haar sterker
 • Geeft haar elasticiteit
 • Het haar breekt minder snel af
 • Zorgt voor weerstand

Oligogeline (rode algen)

Dit wordt ook wel de siliconen plant genoemd. Een natuurlijke silicoon die het haar optimaal voedt!

 • Voedt het hoofdhuid
 • Betere doorbloeding
 • Vochtregulerend
 • Beschermt en herstelt haarvezels
 • Anti-aging effect vanwege hoge concentratie aan calcium
 • Vermindert uitdrogen van het haar

Alariane (bruine algen)

 • Maakt het haar glad en zijdezacht
 • Beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf
 • Vooral voor krullend haar fijn

Bio-Restorer (rode algen)

 • Verzacht, verjongt en beschermt de haarschubben
 • Haar blijft gezond
 • Voorkomt gespleten haarpunten

Bio-Energizer (bruine algen)

 • Stimuleert een gezonde haargroei
 • Maakt het haar sterker
 • Creëert meer volume

Rhodophycea

 • Versterkt het haar
 • Verhoogt elasticiteit
 • Geeft hydraterende boost
 • Stimuleert mineralenbalans van het haar met magnesium, calcium, mangaan en zink
 • Treedt voornamelijk aan de binnenkant van het haar
 • Voedende en normaliserende eigenschappen voor de hoofdhuid

Chondrus Crispus

 • Werkt voornamelijk op het haaroppervlak
 • Bevordert door hoger calcium- en zinkgehalte de glans van het haar
 • Beschermt tegen beschadiging van het haar
 • Voedende en normaliserende eigenschappen voor de hoofdhuid

Welke haarproblemen pak je aan met algen?

Droog/beschadigd haar

Droog/beschadigd haar wordt te vaak blootgesteld aan zon, zwembad-/ zeewater en hitte tools. Vooral de rode alg Bio-Restorer werkt als magie tegen beschadigd en droog haar. Het vormt een soort beschermende coating om het haar.  Deze rode alg is vooral voor chemisch beschadigd haar. Het effect op droog en beschadigd haar is formidabel. Ook de Bio-Restorer draagt enorm bij aan het beschermen van het haar, met name tegen gespleten haarpunten.

Pluizig haar

Pluizig haar gaat vaak gepaard met droog/ beschadigd haar. De alg Oligogeline herstelt en beschermt de haarvezels. Door deze alg droogt je haar ook minder snel uit. Deze alg focust zich vooral op het verzachten van het haar. Zo heb je weer glanzend haar nadat je het haar weer hebt verzorgd met Oligogeline. Ook de alg Alariane staat bekend om haar anti-frizz eigenschappen.

Gekleurd haar

Gekleurd haar heeft extra verzorging nodig. Extra voeding en vooral veel onderhoud om de kleur on point te houden. De alg Bio-Energizer maakt het haar sterker. Dit is bij gekleurd haar of haar wat gekleurd gaat worden, essentieel. Ook de Bio-Extender zorgt ervoor dat je haar sterker wordt en geeft het haar elasticiteit. Zo blijf het haar er ondanks de chemische kleurbehandeling, gezond uit zien en behoud je je mooie haarkleur langer.

Dun haar

De Bio-Energizer creëert meer volume in het haar en versterkt het haar. Oligogeline zorgt voor een betere doorbloeding, dit zorgt er weer voor dat het haar beter en sneller groeit. Als je al dun haar hebt, dan wil je ervoor zorgen dat het haar niet afbreekt. De Bio-Extender is een pijler hierin en zorgt ervoor dat het haar niet afbreekt.

Algen complex voor het haar

Kun je je voorstellen wat een cocktail die alle bovengenoemde algen bevat met het haar doet? Zo’n cocktail wordt hét wondermiddel voor je haar. Algen kunnen jaar in jaar uit door weer en wind blijven groeien. In of op de zee of op rotsen groeien deze planten door. Algen moeten strugglen voor energie om te overleven. Juist deze struggle van de algen, zorgt ervoor dat deze planten een uitgebreide variëteit aan gezonde ingrediënten bevat. Denk aan Omega vetzuren, vitamines, mineralen,  polysachariden en veel meer. En als algen het voor elkaar krijgen om op rotsen gezond te blijven groeien, moet je ’s nagaan wat deze power planten niet met ons haar kan doen!

Haarproducten die algen bevatten

Nu denk je waarschijnlijk: kom maar op met die algen in mijn haar. Wij hebben momenteel twee topmerken die de meest essentiële algen voor het haar bevatten. Het gaat namelijk om de merken L’Alga en SachaJuan. Twee fantastische merken met een mooi ontwerp als het gaat om de fles. Mooi voor het haar en mooi voor het oog. Over SachaJuan hebben we in een eerdere blog al het één en ander verteld. L’Alga is een nieuw merk waar we sterk in geloven en het resultaat liegt er niet om. L’Alga is voor elk haartype geschikt. Waar je wel op moet letten is de hoeveelheid die je gebruikt. Zo heeft droog haar ongeveer 15 ml van het haarmasker nodig, waar bij normaal gezond haar 5 ml al genoeg is.

SachaJuan

Als je naar de minimalistische uitstraling van de fles kijkt, is het in ieder geval duidelijk dat de oprichters overbodige poespas graag overslaan. Niet alleen de uitstraling is minimalistisch, maar ook de keuze van ingrediënten is minimaal. Zo willen ze alléén maar ingrediënten gebruiken die écht nodig zijn en een effectieve werking hebben. Zoals de Zweedse oprichters zelf zeggen is het onderhoud van het haar heel simpel: reinigen, hydrateren en zo nodig een extra herstelbehandeling om het haar op peil te houden!

Algen, magie voor het haar

In de haarproducten van SachaJuan komen algen prominent naar voren. Het merk gebruikt extracten uit twee koud water algen: rhodophycea en chondrus crispus. Deze algensoorten worden op natuurlijke wijze in de oceaan geoogst.

L’Alga

L’Alga oftewel de evolutie van gezond haar richt zich voornamelijk op het voorkomen van toekomstige schade aan het haar. Het haar verliest naarmate je ouder wordt voedingsstoffen, vocht, elasticiteit. Andere factoren die een belangrijke rol spelen: chemische behandelingen, blootstelling aan milieuvervuiling, zon en hitte bronnen. Deze factoren hebben als gevolg dat het haar glans, zachtheid en vitaliteit verliest en bij het haartype beschadigd haar behoort.

L’Alga Ocean Technology

Met de nieuwe formule van L’Alga : L’Alga Ocean Technology, weet het bijzondere algenmerk beschadigd haar te voorkomen en zo nodig ook te herstellen. De combinatie van de 5 algensoorten (Bio-Extender, Oligogeline, Bio-Restorer, Alariane en Bio-Energie) die ze gebruiken, zorgen ervoor dat het haar weer haar vocht, zachtheid, glans, flexibiliteit, glans en vitaliteit terugkrijgt. Het merk wordt niet voor niets in de haarbeauty wereld als evolutionaire gezien!

Zelf gebruik ik het haarmasker al ruim zeven weken en kan niet anders zeggen dan dat ik het voor mijn haar (lang/droog/beschadigd/krullend haar) heel fijn vindt. Het haar is na gebruik glad en vitaal. Ook hebben de producten van L’Alga een heerlijke geur. Als ik mijn haar heb gewassen, vragen mensen om me heen altijd wat er zo lekker ruikt. Ik gebruik  ongeveer 15 ml. en laat het 5-10 minuten inwerken.

Algen uitproberen

We kunnen concluderen dat het uitproberen van haarproducten met algen zeker meer dan de moeite waard is. Wil je niet meteen voor een full-size fles gaan? Bestel bij ons een sample formaat, zodat je het eerst kan uitproberen, voordat je voor een groter formaat gaat. Na het positieve resultaat, zul je ongetwijfeld de mooie flessen van L’Alga toevoegen aan je haarbeauty collectie!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje