06 Jul. 2021

Is aloë goed voor je huid? 7x voordelen van aloë.

Aloë vera, het plantje die in je beauty routine niet mag ontbreken! Last van littekens, eczeem, droge, geïrriteerde of een verouderde huid? Gebruik aloë en je huid herstelt binnen no-time! Wil jij ook je huid next level brengen? Lees dan snel hoe!

Deel dit artikel:

Alles over aloë

Weet jij wel alles over de aloë plant? De wonderplant die ervoor zorgt dat huidproblemen zoals, littekens, eczeem, droge, geïrriteerde of een verouderde huid tot het verleden horen. Deze magische plant boordevol vitamines heeft zoveel voordelen voor je huid, na het lezen van dit blogartikel, kun je niet anders dan je huid verwennen en verzorgen met aloë vera!  

Wat is aloë vera?

De meeste van ons weten dat aloë vera een plant is. Maar meer niet. Zo’n bijzondere plant verdient uiteraard wel iets meer aandacht, vinden wij. Daarom in het kort iets meer over aloë vera.

Herkomst aloë plant

Al sinds mensenheugenis wordt aloë vera gebruikt als een traditioneel kruidengeneesmiddel- uit rotstekeningen blijkt dat aloë vera al in het oude Egypte erg populair was. Cleopatra zou aloë vera gebruikt hebben om haar huid zacht en gehydrateerd te houden. Tegenwoordig komt deze wonderplant onder andere ook voor in het Middellandse Zeegebied, Indonesië en het Caribisch gebied.

Hoe wordt aloë gebruikt?

Het plantensap kun je gebruiken als drank, gel of als bestanddeel in cosmetica. De aloë gel produceer je door de bladeren af te snijden en hier eerst de aloïne uit te laten druppelen. Wanneer deze substantie volledig is uitgelekt, wordt de schil verwijdert en wordt er zo enkel een transparante filet overgehouden. Deze wordt vervolgens gecrushed en zo heb je een aloë gel die wonderen verricht voor je huid! 

Aloe goed voor de huid

Alles over aloë vera:

Wist je dat:  

  • Ontdekkingsreiziger Christopher Columbus deze plant aan boord nam om de wonden van zijn bemanning te behandelen.
  • Medische studies de werkzaamheid tonen van aloë gel bij huidziektes, wonden, brandwonden, zonnebrand, acne, psoriasis, eczeem en insectenbeten.
  • De plant werd in de hele wereld verspreid via zeilers en ontdekkingsreizigers. Dat is de reden waarom tegenwoordig de plant op veel plaatsen te vinden is, zoals het zuidelijke Middellandse Zeegebied, Azië, India, Zuid -Amerika en Afrika.
  • Aloë bladen bevatten 220 stoffen zoals vitaminen, enzymen, mineralen, aminozuren en polysachariden.

Wat doet aloë voor je huid? 7x voordelen.

Nu wil je waarschijnlijk weten waarom en hoe aloë goed is voor je huid. We zetten de voordelen voor je op een rijtje!

Aloë vera helpt de huid herstellen

Volgens een onderzoeksreview, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift BioMed Research International (2015), verlicht aloë vera milde brandwonden. Maar hoe? De aloë vera gel bevat glucomannan. Deze geven de vorming van nieuwe huidcellen en de productie van collageen een flinke boost. Wil jij je huid ook herstellen vanwege een brandwond of andere huidkwalen, gebruik dan de Curaloe All-Purpose cream.

Aloë vera verlicht de symptomen van psoriasis

Aan degenen die deze huidaandoening hebben, hoeven we niet uit te leggen wat voor klachten bij psoriasis komen kijken. De huid is geïrriteerd, jeukt, schilfert en is vaak rood. Veel mensen met psoriasis gebruiken de gel van aloë om deze klachten te verminderen. Heb je last van psoriasis, ga dan voor de helende gezichtsgel van Curaloe. Deze blijkt hele positieve effecten te hebben op deze vervelende huidaandoening.

Aloë tegen acne

Er zitten verschillende sterolen en polysachariden in aloë vera. Deze ingrediënten kunnen helpen acne-veroorzakende bacteriën te verminderen en onder controle te houden. Zo zijn polysachariden verantwoordelijk voor het hydrateren van de huid en het vermogen van de huid om vocht vast te houden. Ook zijn polysachariden van cruciaal belang voor huidherstel en huidvernieuwing. Om acne, puistjes en andere huidirritaties sneller te kalmeren raden wij aan om gebruik te maken van een gezichtsroutine bestaande uit: toner, facial wash, dagcrème en nachtcrème van Curaloe.

Veroudering tegengaan met aloë

Wist je dat aloë vera helpt om de verouderingseffecten op de huid te vertragen? Aloë vera verhoogt de collageenproductie in de huid, en werkt bovendien als antioxidant om vrije radicalen te bestrijden. Aloë vera kan zelfs voorkomen dat het bestaande collageen van het lichaam wordt afgebroken. Zo draagt aloë vera bij aan een stralende huid en het verminderen van rimpels. Ben je al bekend met onze age defying gezicht crème van Curaloe?

Last van een droge huid?

Aloë vera kan de huid namelijk verzachten en zelfs de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleren! Gebruik dagelijks de body gel van Curaloe, zodat je weer met een gehydrateerde huid door het leven kan.

Processierups uitslag

Breng bij huidirritaties door de processierups een verkoelende zalf met aloë vera aan op de rode, branderige huid. Kies bijvoorbeeld voor de aloë vera gel van Curaloe.

Aloë vera tegen eczeem

Aloë vera heeft een gunstig effect op eczeem. Veel mensen die te maken krijgen met eczeem zijn op zoek naar een oplossing en vinden dit niet altijd in hormonale zalven of andere doktersrecepten. Veel mensen hebben de positieve werking van aloë vera ervaren en hebben een duidelijke vermindering tot zelfs volledige verbetering van de eczeemhuid gezien.

Aloë vera voor je huid bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil je een einde maken aan jouw huidproblemen en je huid verwennen met deze heerlijke wonderplant die wonderen verricht voor je huid? Bekijk ons aloë assortiment, zodat ook jij met een gezonde en stralende huid door het leven kan!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje