24 Feb. 2021

Alles over de haartoner

Haartoners zijn niet meer weg te denken bij een kleurbehandeling. Zo versterkt een toner het effect van een kleurbehandeling en zorgt een toner ervoor dat ongewenste tinten in het haar worden geneutraliseerd. In deze blog lees je alles wat je moet weten over haartoners! 

Deel dit artikel:

Alles over de haartoner 

Wanneer je je haar wel eens hebt gekleurd, of met regelmaat kleurt, heb je vast wel eens gehoord van een “toner”. Maar wat is nou eigenlijk een toner? En waarvoor wordt een toner gebruikt? Je leest het allemaal in deze blog!

Wat is een haartoner?

Wanneer je je haar regelmatig kleurt herken je het vast wel: ongewenste tinten in het haar. Wanneer je je haar net hebt laten verven is dit natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten en hier wil je dan ook snel vanaf. Een toner helpt jou hierbij! Een toner is een product met gekleurde pigmenten die de ongewenste tinten in geverfd haar neutraliseren. Zo blijft alleen de gewenste haarkleur over.

Hoe werkt een haartoner?

De werking van haartoners is gebaseerd op een neutralisatieproces waarbij er wordt gekeken naar de kleurcirkel van primaire en secundaire kleuren.
Kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan in de kleurcirkel noem je complementaire kleuren. Wanneer je deze kleuren mengt zul je merken dat er een donkere, neutrale kleur ontstaat. De sprekende kleur is dan ook geneutraliseerd.

Een haartoner wordt voornamelijk ingezet door kappers wanneer er sprake is van een blondering vooraf. Wanneer het haar wordt geblondeerd, wordt er bleekmiddel gebruikt om het haar te verlichten. Bleekmiddel verwijdert het pigment dat jouw haar zijn natuurlijke kleur geeft, maar kan helaas niet al het pigment verwijderen. Dit kan ervoor zorgen dat er al snel na een blondering een oranje of gele gloed zichtbaar is. Om deze ongewenste tonen tegen te gaan wordt er gebruik gemaakt van een toner. Een toner zorgt er vervolgens voor dat deze ongewenste tinten uit het haar worden verwijderd, doordat de ongewenste tinten en de toegevoegde pigmenten in de toner elkaar opheffen.

Waarom een haartoner?

Toners zijn niet meer weg te denken bij een kleurbehandeling. Een toner versterkt het effect van een kleurbehandeling en zorgt ervoor dat ongewenste kleurtinten uit het haar worden verwijderd. Bovendien kan een haartoner na een aantal weken opnieuw worden ingezet, om de haarkleur op te frissen en te beschermen tegen vervaging.

Een haartoner gebruik je dus om een egaal kleurresultaat te behalen en de haarkleur goed tot zijn recht te laten komen. Zo kunnen blonde kleuren worden omgetoverd tot een askleurige-, zandblonde of zelfs roséblonde look.

Welke haartoner is geschikt voor mijn haar?

Zoals eerder beschreven is een toner bedoeld voor het neutraliseren van ongewenste tinten in het haar. Maar hoe weet je nou welke toner geschikt is voor jouw haarkleur? Hieronder een paar voorbeelden van de meest gebruikte haartoners:

  • Heb je na het kleuren van je haar last van een oranje gloed? Gebruik dan een blauwe haartoner. Oranje tinten worden geneutraliseerd door blauwe pigmenten, waardoor deze ongewenste oranje gloed uit het haar verdwijnt. Wij raden hierbij de Fanola No Orange Haarmasker aan. Dit is een effectief haarmasker waarmee de ongewenste oranje- en koperen tinten worden geneutraliseerd door de blauwe pigmenten in dit haarmasker. Bovendien zorgt dit masker voor langer kleurbehoud en hydratatie.
  • Heb je na het verven van je haar een gele gloed in het haar? Gebruik dan een paarse haartoner. De paarse pigmenten neutraliseren de gele tonen, waardoor deze niet langer zichtbaar zullen zijn. Een goede toner om thuis te gebruiken is de Fudge Clean Blonde Violet Shampoo. Deze krachtige zilvershampoo neutraliseert de gele gloed in geverfd haar zonder het haar hierbij uit te drogen. Bovendien beschikt deze shampoo over een samenstelling van ingrediënten die zorgen voor gezond, levendig en glanzend haar.
  • Heb je last van een groene gloed in het haar? Bijvoorbeeld door een duik in zwembadwater? Gebruik dan een rode haartoner. Rood neutraliseert groen, waardoor ook deze tinten uit je haar worden verwijderd. Helaas bestaan er geen shampoos die effectief zijn bij het behandelen van gekleurd haar met een ongewenste, groene gloed. Wel raden wij het aan om na het zwemmen gebruik te maken van een reinigende shampoo, zodat het chloor uit je haar wordt verwijdert en de haarkleur niet verder kan worden aangetast. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Deep Cleansing Shampoo van Label.M. Deze krachtige shampoo is diepreinigend en biedt bescherming tegen hitte en UV-straling.

Haartoner bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen om jouw gekleurde lokken optimaal te verzorgen? Bekijk dan eens onze categorie speciaal voor gekleurd haar. Hier vind je alle producten die het beste uit je kleur halen en deze beschermen tegen schade van buitenaf en vervaging.
Heb je vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze Beauty Care via beautycar[email protected], zij staan voor je klaar met het beste advies!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje