Ontdek de magie van arganolie en ontvang alleen deze week een gratis Moroccanoil Treatment 10ml cadeau bij besteding van €60,-

04 Mrt. 2021

Alles over de werking en het effect van Ketoconazol

Haaruitval, kaalheid en roos: stuk voor stuk hardnekkige hoofdhuidproblemen die niet zomaar op te lossen zijn. Erfelijkheid, stress of een tekort aan bepaalde vitaminen kunnen hier de oorzaak van zijn. Onder andere het ingredient Ketoconazol kan worden ingezet bij het behandelen en voorkomen van deze hoofdhuidproblemen. In deze blog lees je alles over de werking van dit ingrediënt, en de mogelijke alternatieven die jou helpen bij het optimaal verzorgen van jouw hoofdhuid. 

Deel dit artikel:

Alles over de werking en het effect van Ketoconazol

Ketoconazol is een effectief ingrediënt in de bestrijding en behandeling van infecties op de hoofdhuid, erfelijke kaalheid en haaruitval. Vanwege de werkzaamheid van dit ingrediënt zijn shampoos die Ketoconazol bevatten erg gewild. Helaas brengt het gebruiken van deze shampoo ook verschillende nadelen met zich mee. Door hoge percentages aan Ketoconazol kan deze shampoo maar voor een korte tijd gebruikt worden en kan dit product bijwerkingen vertonen zoals irritatie of een droge huid. Hierdoor is de wetgeving rondom Ketoconazol sinds 2011 dan ook aangepast. Zo mogen producten die Ketoconazol bevatten niet langer als cosmetisch product worden verkocht, en zijn deze shampoos enkel nog te verkrijgen bij apotheken.

Heb jij last van klachten zoals kaalheid, haaruitval, roos of infecties op de hoofdhuid, maar wil je geen gebruik maken van shampoos die Ketoconazol bevatten? Niet getreurd! Er bestaan namelijk enkele alternatieven die jou kunnen helpen bij het bestrijden en behandelen van deze hardnekkige hoofdhuidproblemen. In deze blog lees je alles over de werking van Ketoconazol en de mogelijke alternatieven die bij ons verkrijgbaar zijn!

Wat is Ketoconazol en waarvoor wordt het gebruikt? 

Ketoconazol is een antischimmelmiddel dat al jarenlang door artsen wordt voorgeschreven bij schimmelinfecties op de (hoofd)huid zoals Seborroïsch Eczeem en hoofdroos. Bij deze aandoeningen kun je last hebben van schilferende plekken en jeuk. Zo gaat Ketoconazol de groei van de gistcellen tegen die Seborroïsch Eczeem veroorzaken en bestrijdt het ingrediënt de negatieve effecten van het hormoon DHT (Dihydrotestosteron) waardoor haaruitval wordt tegengegaan.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat Ketoconazol niet alleen kan worden gebruikt tegen hoofdroos, eczeem en infecties, maar dat dit ingrediënt ook effect heeft op Alopecia Androgenetica, de meest voorkomende vorm van haaruitval: erfelijke kaalheid. Door de multifunctionele werking van dit product zijn deze shampoos dan ook erg gewild. Wil je liever geen gebruik maken van shampoos die Ketoconazol bevatten vanwege de mogelijke bijwerkingen? Wij hebben de alternatieve ingrediënten, en shampoos die deze ingrediënten bevatten, voor je op een rijtje gezet!

Wat zijn de alternatieven voor Ketoconazol? 

Wanneer je geen gebruik wil maken van shampoos die Ketoconazol bevatten maar wel jouw hardnekkige hoofdhuidproblemen aan wil pakken zijn er enkele alternatieven die jou hierbij kunnen helpen. De volgende ingrediënten zijn minstens net zo effectief als Ketoconazol, en komen terug in verschillende shampoos binnen ons assortiment. Een win-win dus! ;-) 

Zinkpyrithion

Zinkpyrithion is een mild maar effectief ingrediënt tegen de groei van schimmels en gisten. Helaas helpt dit ingrediënt niet bij seborroïsch eczeem.

Seleensulfide

Seleensulfide is effectiever in de bestrijding van schimmels en haaruitval dan zinkpyrithion en is bovendien erg effectief in de bestrijding van hoofdroos en infecties van de hoofdhuid.

Welke shampoos kan ik gebruiken bij hoofdhuidproblemen?

DS Laboratories Revita Shampoo

De DS Laboratories Revita Shampoo is op dit moment de meest effectieve haargroei stimulerende shampoo op de markt. De formule van Revita bestaat uit een samenstelling van unieke ingrediënten die de conditie van het haar en de haarzakjes aanzienlijk verbeteren. Door de combinatie van antioxidanten, DHT- en ontstekingsremmende effecten en vocht inbrengende ingrediënten wordt haaruitval voorkomen en nieuwe haargroei gestimuleerd. Bovendien bevordert deze shampoo dikker en voller haar, en is het al vanaf het eerste gebruik effectief. Ook niet onbelangrijk: deze shampoo is vrij van sulfaten, parabenen en natriumchloride. 

Neofollics Shampoo

De milde en krachtige shampoo van Neofollics is een erg geschikte keuze wanneer je regelmatig last hebt van haaruitval en roos. Deze shampoo bevat een hoge concentratie actieve ingrediënten om een gezonde haargroei te stimuleren en om haaruitval effectief tegen te gaan. Door de milde formule voorkomt deze shampoo uitdroging van de hoofdhuid en wordt het haar minder snel vet. Zo wordt de conditie van de hoofdhuid, en daarmee je haar, verbeterd.

Foligain Shampoo 2% Trioxidil Men

De Foligain Shampoo 2% Trioxidil Men is een stimulerende shampoo voor dunner wordend haar. Bovendien creëert deze shampoo extra volume en zorgt het voor een intensieve reiniging. De shampoo bestaat uit effectieve ingrediënten waaronder 2% Trioxidil met daarin DHT blokkers, Biotine, gerichte vitamines en krachtige kruiden en extracten die het haar versterken en verdikken. Al na enkele wasbeurten oogt het haar voller en dikker. De Foligain Shampoo 2% Trioxidil Woman is speciaal gericht op vrouwen en zorgt voor een gezonde hoofdhuid en een volumineuze bos haar.

Juhldal PSO Shampoo No.4 

De Juhldal PSO Shampoo No.4 is speciaal ontwikkeld voor de schilferige, droge hoofdhuid. Deze shampoo van Juhldal bestaat uit zorgvuldig geselecteerde, effectieve en medicinale kruiden. Zo beschikt deze shampoo over het ingredient Bromeline, wat zorgt voor het herstellen van de natuurlijke balans van de hoofdhuid en het oplossen van dode huidcellen. Bovendien bevat deze shampoo de ingrediënten Yucca en Smeerwortel wat zorgt voor een ontstekingsremmende werking voor de hoofdhuid. Deze samenstelling van ingrediënten maakt deze shampoo erg geschikt voor de behandeling van de droge, jeukende en/of schilferige hoofdhuid en bij psoriasis.

Haarproducten bij hoofdhuidproblemen bestellen bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen om jouw onrustige hoofdhuid te behandelen en optimaal te verzorgen? Bestel bij ons de haarverzorging die bij jouw haarproblemen past! Mocht je toch twijfelen over wat de oorzaak is van je haaruitval, overleg dan altijd eerst met je dokter of dermatoloog voor het beste advies.

 

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje