Bij besteding vanaf €65,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-

03 Sep. 2021

Alles over de werking van Minoxidil

Overmatig haaruitval, dunner wordend haar en inhammen: stuk voor stuk vervelende en hardnekkige problemen waar menig mannen en vrouwen mee te maken krijgen. Minoxidil is een van de weinige effectieve haargroeimiddelen dat zowel door mannen als door vrouwen gebruikt kan worden in de behandeling van haaruitval en dunner wordend haar, en sinds kort verkrijgbaar bij JohnBeerens.com! In deze blog lees je alles wat je moet weten over de werking en het gebruik van Minoxidil. 

Deel dit artikel:

Het effectieve haargroeimiddel Minoxidil is een geregistreerd geneesmiddel dat alleen door geregistreerde aanbieders zoals JohnBeerens.com en door apothekers verkocht mag worden. Minoxidil is een van de weinige effectieve haargroeimiddelen dat zowel door mannen als door vrouwen gebruikt kan worden bij haaruitval en dunner wordend haar. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de werking en effectiviteit van Minoxidil.

Wat is Minoxidil?

In de jaren vijftig is Minoxidil ontwikkeld als een bloeddrukverlagend middel. Al snel ontdekten de onderzoekers dat bij de mensen die Minoxidil gebruikten het haar sneller ging groeien. Na deze ontdekking is Minoxidil verder ontwikkeld en is het middel nu geregistreerd als eerste lotion in de behandeling van haaruitval en dunner wordend haar. Deze lotion is bij JohnBeerens.com te koop onder de naam Minoxidil Linn en wordt aangeboden door Linn Pharma. Linn Pharma is specialist in private labels van cosmetica, zelfzorgmedicatie en vrij verkrijgbare geneesmiddelen en heeft meer dan 20 jaar ervaring in farma en healthcare.

De werking van Minoxidil

In de loop van de jaren is er veel onderzoek gedaan om de effecten van Minoxidil op de haargroei te verklaren. Volgens wetenschappers zou deze stimulerende werking iets te maken hebben met de bloedtoevoer naar de haarzakjes. Het hormoon dihydrotestosteron zorgt voor erfelijke haaruitval en zorgt voor het verschrompelen van de haartjes. Minoxidil zou de bloedtoevoer verbeteren en de verschrompelde haartjes weer herstellen waardoor deze weer haartjes van normale grootte en dikte kunnen produceren. Bovendien zou Minoxidil ervoor zorgen dat haartjes in de ‘rustfase’ overgaan naar de ‘groeifase’ waardoor de haargroei gestimuleerd wordt.  

Welke soorten Minoxidil zijn er?

Minoxidil komt in de vorm van een lotion en is beschikbaar in een 2% en 5% variant. 

Minoxidil 2%

De 2% variant is voornamelijk geschikt voor vrouwen of mannen die net beginnen met deze behandeling. Artsen raden aan om te beginnen met de lichte variant, om er op die manier achter te komen of er eventuele bijwerkingen optreden.

Minoxidil 5%

Deze sterke variant van Minoxidil is vooral geschikt voor mannen. Wanneer vrouwen deze variant willen gebruiken dient dit altijd overlegd te worden met een dermatoloog of arts. De Minoxidil 5% is effectiever dan de 2% variant. 

Hoe gebruik je Minoxidil?

De manier van aanbrengen en het gebruik van het product is afhankelijk van de instructies van de arts en/of apotheker en afhankelijk van welke Minoxidil variant je gebruikt. Lees daarom voor gebruik altijd de bijsluiter om het product op de juiste manier aan te brengen. Hieronder hebben wij wat algemene tips voor je op een rijtje gezet bij het gebruiken van Minoxidil.

  • Wanneer je begint met een behandeling met Minoxidil, wordt het geadviseerd om te starten met de 2% variant. Op deze manier kun je erachter komen of er eventuele bijwerkingen optreden. Wanneer je hier niet op reageert en deze variant geen resultaten oplevert, kun je ervoor kiezen om de 5% versie te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat er pas na 4 maanden resultaat zichtbaar kan zijn.
  • Probeer Minoxidil op vaste tijdstippen aan te brengen.
  • Breng Minoxidil enkel aan op de plekken waar je de haargroei wil bevorderen. Omdat de lotion variant erg snel uitloopt, is het belangrijk om secuur te werk te gaan om te voorkomen dat de lotion op het gezicht of in de hals terecht komt.
  • Is de lotion toch uitgelopen? Dep het droog en was het af met water.
  • Wacht na het aanbrengen van Minoxidil minimaal 4 uur met het wassen van je haar.
  • Minoxidil is alleen effectief wanneer het blijvend wordt gebruikt. De resultaten zijn dan ook “Minoxidil afhankelijk”: zodra je stopt met het gebruiken van dit product, zullen de resultaten verdwijnen.
  • De resultaten van de behandeling zijn gewoonlijk zichtbaar vanaf 3 of 4 maanden na gebruik van de lotion.
  • Was je handen grondig nadat je de lotion hebt aangebracht. Het is namelijk gevaarlijk als Minoxidil in je ogen of mond komt.

Wie kan Minoxidil gebruiken?

Minoxidil is een van de weinige haargroeimiddelen dat door zowel mannen als vrouwen gebruikt kan worden. Bij vrouwen wordt vaak aangeraden om te beginnen met 2% Minoxidil en bij mannen wordt de 5% versie aangeraden.

Zowel mannen als vrouwen met ongewenst haaruitval en dunner wordend haar kunnen Minoxidil gebruiken als effectief haargroeimiddel. Bij vrouwen is het over het algemeen vaker nodig om de behandeling te verdelen over heel het haar, terwijl het bij mannen vaak enkel om de kruin of inhammen gaat. Bij al deze problemen is Minoxidil erg effectief.

Wat zijn de resultaten van Minoxidil?

Wanneer je wil beginnen aan een Minoxidil behandeling is het belangrijk om secuur te werk te gaan. Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing nauw op te volgen en het product op de juiste manier te gebruiken. Ook is geduld erg belangrijk. Zo zullen de resultaten van de behandeling pas na minimaal 4 maanden gebruik zichtbaar zijn. Bij gebruik van de foam kan deze tijd zelfs oplopen tot 6 maanden.

Om de uiteindelijke resultaten te behouden, is het belangrijk om het product dagelijks te blijven gebruiken. Wanneer je stopt met de behandeling kunnen de resultaten weer verdwijnen en haaruitval terugkeren.

Wanneer wordt Minoxidil afgeraden?

Het gebruiken van Minoxidil wordt in sommige gevallen ook afgeraden. Het is daarom belangrijk om voorafgaand het gebruik de oorzaak van het haaruitval vast te stellen. Op deze manier wordt het duidelijk of je mogelijk last hebt van een huidaandoening waarbij je geen Minoxidil mag gebruiken. Ook tijdens een zwangerschap, kinderwens of wanneer je borstvoeding geeft wordt het afgeraden om Minoxidil te gebruiken: Minoxidil kan namelijk ook voor overmatige haargroei bij uw baby veroorzaken.

Ook als je last hebt van een hartaandoening met daarbij een hoge bloeddruk is een regelmatige medische controle nodig wanneer je Minoxidil gebruikt.

Minoxidil bestellen bij JohnBeerens.com?

Haaruitval en dunner wordend haar zijn veelvoorkomende, hardnekkige problemen onder zowel mannen als vrouwen.  Minoxidil is een van de weinige effectieve middelen tegen erfelijke haaruitval en zorgt voor het stimuleren van de haargroei. Heb jij last van inhammen, dunner wordend haar of haaruitval? Bestel Minoxidil 2% of 5% veilig en snel bij JohnBeerens.com!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje