Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

03 Mrt. 2021

Alles over haarmaskers

Hoe gebruik je een haarmasker? Hoe vaak gebruik je een haarmasker? Welk haarmasker past bij mijn haar? In deze blog lees je het antwoord op al je vragen over haarmaskers!

Deel dit artikel:

Alles over haarmaskers

Heeft je haar net wat extra verzorging nodig? Voelt je haar droog of beschadigd aan? Heb je het idee dat je favoriete conditioner niet genoeg verzorging biedt? Dan is een haarmasker ideaal voor jou! Een haarmasker is geconcentreerder dan een conditioner en voelt vaak dikker aan. Hierdoor verzorgt een haarmasker het haar intensief. In deze blog lees je alles over haarmaskers.

Hieronder lees je de antwoorden op de meest gestelde vragen over haarmaskers:

Hoe gebruik je een haarmasker?

Een haarmasker gebruik je na je shampoo, op gewassen haar. Je brengt het altijd aan op vochtig haar. Je kunt tijdens het aanbrengen van het masker het beste focussen op de punten en lengten van het haar. Vermijd de aanzet van het haar, anders loop je het risico dat het haar snel vettig of zwaar wordt. Hoe lang je het masker laat intrekken, is afhankelijk van het masker dat je gebruikt en de staat van je haar. Heb je zeer beschadigd of droog haar? Laat het masker dan extra lang intrekken. De meeste maskers laat je minimaal 5 minuten intrekken. Bij elk haarmasker op JohnBeerens.com vind je een uitgebreide uitleg over hoe je het product gebruikt en hoe lang je het kan laten intrekken. 

Kan je een masker en een conditioner combineren?

Een haarmasker kan je gemakkelijk toevoegen aan je routine. Wanneer je standaard een shampoo en conditioner gebruikt, kan je hier één keer per week een haarmasker aan toevoegen. Je hoeft je conditioner dan niet te vervangen door een masker maar kan ze gewoon na elkaar gebruiken. Je gebruikt dan eerst de conditioner en daarna het masker. Wanneer je zeer droog of beschadigd haar hebt en behoefte hebt aan intensieve verzorging, kun je er ook voor kiezen om je conditioner standaard te vervangen door een haarmasker. 

Hoe veel haarmasker gebruik je?

Veel mensen gebruiken veel te veel van hun masker. Omdat een haarmasker zeer geconcentreerd is, heb je er relatief weinig van nodig. Naast het feit dat het zonde is van je masker om te veel te gebruiken, kan het ook zorgen voor zwaar en vettig haar. Zorg er dus voor dat je de hoeveelheid die je gebruikt goed afstemt op de lengte van je haar.

Hoe vaak gebruik je een haarmasker?

We raden aan om een haarmasker ongeveer één keer per week te gebruiken. Wanneer je haar zeer droog en beschadigd is, kan je ervoor kiezen om het masker tot twee keer per week te gebruiken. Wanneer je fijn haar hebt dat snel vet wordt, raden we aan om een haarmasker iets minder vaak te gebruiken dan één keer per week.

Welk haarmasker past bij mijn haar?

Bij JohnBeerens.com vind je een ruim assortiment aan haarmaskers. Om je haar zo goed mogelijk te verzorgen is het belangrijk om een masker te kiezen wat goed aansluit op de behoeften van je haar. We behandelen de beste haarmaskers voor verschillende haartypes.

Beste haarmaskers voor beschadigd haar

Beschadigd haar kun je verhelpen met een krachtig haarmasker. Alle haarmaskers voor beschadigd haar vind je hier. Bovenaan de pagina vind je een advieshulp, door deze advieshulp in te vullen vind je gemakkelijk het masker wat het beste bij jouw haartype past. Onze favoriete haarmaskers voor beschadigd haar zijn de volgenden:

  • K18 Hair Leave-In Molecular Repair Mask: Dit innovatieve haarmasker herstelt de natuurlijke keratine structuur van het haar. Hierdoor is het masker perfect voor chemisch behandeld en beschadigd haar. Door de peptiden in het masker wordt het haar tot diep in de kern hersteld. Het haar wordt niet zwaar door dit masker en het product is volledig vegan en cruelty-free.
  • Waterclouds Repair Hairbutter Haarmasker: Waterclouds Repair is één van onze best verkochte productlijnen. Deze producten gaan beschadigd haar effectief tegen. Dit masker is verrijkt met Cloudberry olie en Macadamia zaad olie. Het haar wordt beschermd tegen uitdroging en voelt gehydrateerd en zacht aan. Dit haarmasker is volledig vrij van SLS, sulfaten en parabenen .
  • Redken Extreme Strength Builder Plus Haarmasker: Dit haarmasker van Redken is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar en maakt het haar zacht en handelbaar. Dit masker zorgt voor 96% sterker haar, na slechts drie behandelingen.

Beste haarmaskers voor droog haar

Droog haar heeft extra verzorging nodig, een haarmasker is dan ideaal. We hebben verschillende haarmaskers in ons assortiment die ideaal zijn voor droog haar. Onze all-time-favorites zijn de volgende maskers:

  • Biosilk Hydrating Therapy Deep Moisture Masque: Dit haarmasker reguleert de vochtbalans in het haar door middel van de unieke formule met quinoa en zijde. Het haar krijgt een prachtige glans en voelt hersteld en gehydrateerd aan. Dit haarmasker is vrij van sulfaten en parabenen en is niet getest op dieren.
  • Chi Argan Oil: Het Chi Argan Oil haarmasker is een van onze bestsellers. Dit haarmasker hydrateert droog haar door de rijke formule met arganolie. Arganolie zorgt er ook voor dat pluizig haar verleden tijd wordt en dat het haar prachtig glanst.
  • TIGI Catwalk Oatmeal & Honey Intense Nourishing Haarmasker: Het Tigi Oatmeal & Honey haarmasker herstelt uitgedroogd haar en maakt het binnen no-time zijdezacht. Het is een extreem voedend masker, verrijkt met Acacia honing, tarwe-eiwit en vitamine E. Het masker heeft een heerlijke geur en is vrij van sulfaten

Beste haarmaskers voor krullen

Ook voor krullen hebben we verschillende haarmaskers, deze zorgen ervoor dat krullen prachtig gevoed worden maar ook dat de krul extra mooi uitkomt. Alle haarmaskers voor krullen vind je hier, hieronder lees je onze tips:

  • Davines Love Curl Hair Mask: Dit populaire haarmasker voedt het haar en biedt verzorging voor golvend en krullend haar. De rijke formule van het haarmasker bevat onder andere eiwitten, vitamines uit de B-groep, vitamine E en magnesium. Dit haarmasker voldoet aan de Curly Girl Methode en het product is verkregen met 100% schone energie.
  • Kérastase Discipline Haarmasker: Dit haarmasker is ontwikkeld om pluizig en onhandelbaar haar tegen te gaan, daarom is dit masker perfect om krullen te temmen en de krulcontour te bevorderen. Het haar wordt zacht en soepel en is beschermd tegen vochtige omstandigheden.
  • Bumble And Bumble Curl Butter Masque: Dit romige haarmasker hydrateert de krullen en maakt ze prachtig glanzend en veerkrachtig. Het masker ontklit het haar en maakt het heerlijk zacht. Dit product is geschikt voor gemiddeld tot dik haar en werkt voor zowel losse als stevige krullen.

Beste haarmaskers voor gekleurd haar

Heb je geverfd haar? Dan kun je een haarmasker gebruiken dat je haar verzorgt en ook de haarkleur beschermt. Hierdoor zal je haarkleur langer mooi blijven. Je kunt alle haarmaskers voor gekleurd haar hier vinden, dit zijn onze favorieten:

  • L’Oréal Professionnel Serie Epert Vitamino Color Masker: Dit haarmasker fixeert de haarkleur en zorgt ervoor dat deze minder snel vervaagt. Het masker beschermt en verzorgt het haar en geeft het een prachtige glans. Het Vitamino Color Masker beschermt het haar tegen schadelijke UV-straling, dit zorgt er tevens voor dat de haarkleur minder snel zal vervagen.
  • Maria Nila Colour Refresh Haarmasker: Dit haarmasker biedt naast verzorging, een opfrisbeurt voor gekleurd haar. Het masker is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is ideaal om de huidige haarkleur bij te werken maar kan ook gebruikt worden om een nieuwe kleur, tijdelijk, uit te proberen.

Nog meer vragen over haarmaskers?

Heb je na het lezen van deze blog nog meer vragen omtrent haarmaskers? Contacteer dan gerust onze beautycare, ze zijn bereiken via [email protected] of op werkdagen telefonisch via +31 13 530 2010. Je kunt ook altijd een kijkje nemen in onze categorie met alle haarmaskers of onze top 10 best verkochte haarmaskers

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje