Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

14 Mei. 2019

Alles over wenkbrauwen, tips van beauty expert Esmee Huiden

We hebben ze allemaal als het goed is. Wenkbrauwen. Maar de vraag is ben je happy met de vorm en dikte? Een groot deel van de wenkbrauwbezitters heeft hier helaas geen positief antwoord op. Lees hier hoe je de wenkbrauwen van je dromen creëert!  Beauty expert Esmee Huiden geeft je dé gouden tips! 

Deel dit artikel:

Esmee Huiden is geboren en getogen in Nederland. In 2016 is zij afgestudeerd als Allround Mode Stylist aan B Academy. Kort daarna startte zij met de opleiding Allround Grimeur/Make-Up Artist aan Studio Bessels en is zij afgestudeerd als Make-up Artist voor foto, video, film, special effects en theater. Op dit moment is zij freelance Make-Up Artist. Esmee is niet alleen dol op make-up, maar heeft ook een grote passie voor mode en fotografie en dat is ook terug te zien op haar Instagram pagina (@esmeehuiden).

Wenkbrauwen. We hebben ze allemaal en als ik voor mezelf mag spreken vind ik dit één van de belangrijkste dingen aan mijn gezicht. Misschien verklaar je mij wel voor gek, maar voordat ik start met mijn make-up routine begin ik al-tijd eerst aan mijn wenkbrauwen te plukken. Wat mijn wenkbrauwen betreft, ben ik best wel een perfectionist. Ik vind het een heerlijk gevoel om de verdwaalde haartjes rondom mijn wenkbrauwen weg te werken en daarna weer mooie, strakke wenkbrauwen te hebben. Ik krijg het idee dat ik ze dan ook makkelijker bij kan tekenen, voor mijn gevoel begin ik dan met een “clean” oppervlak.Ik krijg ook regelmatig de vraag waar ik mijn wenkbrauwen doe. Op zo’n moment maak ik van binnen een klein vreugde dansje om vervolgens trots te zeggen dat ik ze zelf bijhoud. Gek hè? Maar zoiets kleins maakt stiekem wel een beetje mijn dag. Toen ik een stukje jonger was en op de middelbare school zat, was ik heel erg aan het experimenteren met make-up en dus ook met mijn wenkbrauwen. Ik heb zo mijn periode’s gehad hoor: kikkervis wenkbrauwen, dunne streepjes, rechthoekige wenkbrauwen, de zogenoemde ombre insta wenkbrauwen, en noem maar op. In dit blogartikel geef ik jullie de tips die op dit moment voor mij het beste werken en waarvan ik hoop dat jullie hier ook iets aan hebben. Veel leesplezier!

De beste tips voor de perfecte wenkbrauwen

 Fouten die vaak gemaakt worden bij het tekenen van wenkbrauwen

  • Niet de eigen vorm van wenkbrauwen volgen/verkeerde vorm tekenen
  • Te harde lijnen tekenen
  • Het gebruiken van een te warme kleur (wenkbrauwen hebben vaak een koele kleur van zichzelf) 

Hoe krijg je volle wenkbrauwen

  •  Wenkbrauwgel
  •  Wat ik persoonlijk onwijs mooi vind, is omhoog geborstelde wenkbrauwen. Dit zie je vaak terug bij modellen op de catwalk en fashion shoots. Wanneer je je wenkbrauwen omhoog borstelt krijg je eigenlijk automatisch al dikkere wenkbrauwen. Simpeler dan dit wordt het niet.
  •  Laat je pincet met rust. Deze is natuurlijk vrij voor de hand liggend en moeilijk om vol te houden, maar geloof me als ik zeg dat je hierna waarschijnlijk super happy gaat zijn met wat je ervoor terug krijgt. Het duurt ongeveer 6 tot 8 weken voor een wenkbrauwhaartje om volledig terug te groeien, dus als je vollere wenkbrauwen wilt kun je de pincet beter achterwege laten.
  • Nog een extra tip: Gebruik hiernaast wonderolie (van Etos) op je wenkbrauwen voordat je gaat slapen. Dit stimuleert de haargroei. Je haartjes worden hierdoor langer waardoor je wenkbrauwen voller lijken.

 Gouden tips voor de perfecte brows

  • Volg de eigen vorm van je wenkbrauwen
  • Dit is een must. Je wenkbrauwen hebben een eigen vorm en ik ben er persoonlijk van overtuigd dat dat de vorm is die het beste bij jouw gezicht past. Kijk tijdens het tekenen van je brows tussendoor even bewust in de spiegel en neem als het ware een beetje afstand om te zien of de vorm die je hebt getekend nog klopt.
  • Probeer “echte” haartjes te tekenen. Dit is iets waar je even een handigheidje in moet vinden. Het zal misschien niet gelijk helemaal lukken, maar oefening baart kunst. Probeer de natuurlijke stand van je wenkbrauw haartjes te volgen en bouw het langzaam op. Less is more.
  • Van licht naar donker. Probeer de aanzet van je wenkbrauwen lichter te tekenen dan de rest van je wenkbrauwen. Eigenlijk wil je een soort ombre effect creëren. Als je in de spiegel naar je eigen wenkbrauwen kijkt zie je waarschijnlijk ook dat bij de aanzet de haartjes wat meer zijn verspreid en in het midden/einde van je wenkbrauwen de haartjes langzaam dichter bij elkaar komen en de hoeveelheid haartjes groter wordt.
  • Vergeet niet een wenkbrauw spooly te gebruiken. De wenkbrauw spooly is onmisbaar in mijn routine van wenkbrauwen tekenen. Hiermee kun je de delen die je hebt bijgetekend (vooral de aanzet) vervagen en zo lijken je brows veel natuurlijker.
  • Gebruik wenkbrauwgel. Je wenkbrauwen blijven niet alleen de hele dag mooi op hun plekje zitten, maar zorgen er ook voor dat jij nòg vollere wenkbrauwen krijgt. Twee vliegen in één klap.
  • Wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen. Het maakt ècht niet uit als de ene wenkbrauw een tikkeltje meer afwijkt van de ander. Dit is namelijk bij je natuurlijke brows ook zo, dus no worries! ;-)

De beste tips voor de perfecte wenkbrauwen

Het fijnste wenkbrauw product

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur wat betreft wenkbrauw producten. Ik heb inmiddels zo’n beetje alles wel geprobeerd om erachter te komen wat ik zelf fijn vind. Op dit moment ben ik niet perse fan van een bepaald product, ik wissel in het dagelijks leven heel vaak af. Ik vind alles wat een scherp puntje heeft heel fijn, hiermee kan ik heel precies te werk gaan en “echte” haartjes creëren. Wenkbrauw poeder vind ik ook prettig om mee te werken, hiermee kun je weer een heel zacht effect creëren. Het is maar net voor welke look je wilt gaan. Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad en kun je nu thuis voor de spiegel lekker experimenteren. Act like a lady, shape brows like a boss!

Best Buys wenkbrauw make-up JohnBeerens.com

Wenkbrauw make-up

Heb je inspiratie opgedaan door alle tips van visagiste en beauty influencer Esmee Huiden? Op onze wenkbrauwen make-up pagina, vind je ons aanbod aan make-up voor de wenkies. Ga je voor een wenkbrauwpotlood, -poeder of -verf? JohnBeerens.com heeft voor elke wenkbrauw het juiste product. Hieronder onze favorieten.

Christian Wenkbrauwpoeder

Dit is een heerlijke wenkbrauwpoeder om je wenkies te definiëren en accentueren. Deze wenkbrauwpoeder is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Niet voor niets is dit een topmerk in Hollywood. Deze poeder blijft lang zitten (minimaal 24 uur) en is water- en smudgeproof. Dus ga je de regen, het zwembad of de zee in? No worries, je brows blijven intact! (Onze gastblogger Esmee Huiden heeft deze wenkbrauwpoeder uitgeprobeerd en was ontzettend tevreden met het resultaat).

Sleek Brow Intensity

Wil je naast het definiëren en accentueren van je wenkbrauwen, ook een lift effect creëren. Dan is de Sleek Brow Intensity de wenkbrauw make-up die niet mag ontbreken in je beauty-bag! Deze multifunctionele tool heeft aan één kant een borsteltje om de wenkbrauwen volume te geven met een dun sponsje aan het uiteinde om de wenkbrauwen te definiëren. Aan de andere kant zit een highlighter-stick om de wenkbrauwen op te liften en extra dimensie te creëren. Wil je jouw brows en gezicht een nieuwe look geven? Dan is dit misschien wel een brow-must voor jou!

Toppik Brow Building Fibers Light Brown Wenkbrauwpoeder

Ben je meer gefocust op het voller maken van je wenkbrauwen dan is deze brow builder iets voor jou! Deze wenkbrauwpoeder bestaat uit 3 producten:

  • Brow Conditioning Wax, waarmee de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen gedefinieerd worden.
  • Brow Building Fibers, waarmee de wenkbrauwen voller worden gemaakt en om kleur bij te werken.
  • Dual End Brush, waarmee de wax en fibers eenvoudig worden aangebracht

Naast het voller maken van je wenkbrauwen, ben je ze ook met dit product aan het verzorgen. Zo zit in de Toppik Brow Building Fibers proteïne en keratine. Ingrediënten die tevens de haargroei stimuleren.

Voor nog meer wenkbrauw make-up kun je op onze wenkbrauw make-up pagina terecht en kijken wat er bij jouw brows past. Wij zijn erg benieuwd naar jullie gouden tips op het gebied van wenkbrauwen. Laat het ons hieronder weten en maak kans om een Sleek Brow Intensity te winnen, zodat ook jouw wenkbrauwen on point zijn! De winnares maken we op 24 mei bekend! Doe snel mee :-).

S. Wouters
Mei 15, 2019 21:51
Teken 3 puntjes (het einde van je wenkbrauw-het hoogste punt van je werkbrauw en het begin van je wenkbrauw) en kleur in van punt tot punt. Zorg dat je potlood goed geslepen is en een dunne punt heeft.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje