Bij besteding vanaf €55,- ontvang je gratis Vitavoo haarvitamines cadeau t.w.v. €49,-!
18 Feb. 2019

Alles wat je moet weten over haarmousse

We weten allemaal wat haarmousse is en hebben waarschijnlijk allemaal dit haarproduct in huis. Maar weet jij precies wat haarschuim voor jouw haarlokken kan betekenen?

Deel dit artikel:

We weten allemaal wat haarmousse is en hebben waarschijnlijk allemaal dit haarproduct in huis. Maar weet jij precies wat haarschuim voor jouw haarlokken kan betekenen?

 Wat is haarmousse precies?

Haarmousse is een stylingproduct dat je haar extra volume en glans geeft. Zowel mannen als vrouwen kunnen haarmousse gebruiken. Als je het op de goede manier gebruikt, zorgt het voor een mooie lift en textuur in je haar. Dus door na het douchen een bolletje haarmousse op je haar aan te brengen, ben je er niet.

Hoe moet je haarmousse dan gebruiken?

De beste manier van mouse aanbrengen op het haar is door het op je borstel/kam te spuiten (niet in de handen). Wij adviseren een bolletje ter grote van een tennisbal. Vergeet voor gebruik trouwens niet het flesje goed te schudden. Het fijnst is als het haar handdoekdroog is. Breng de mousse vooral bij de aanzet aan. Hier komt de gecreëerde volume het best tot z’n recht. Je kan het haar nadat je de mousse in je haar hebt verdeeld, ook föhnen. Zet de föhn niet op de warmste stand, dit kan het haar beschadigen. Om het haar gezond te houden, is het heel belangrijk om bij de volgende haarwasbeurt de haarmousse eruit te spoelen, zodat er geen restjes in je haar blijven. 

Andere namen voor haarmousse?

  • mousse
  • foam
  • hairfoam
  • haarschuim

Wanneer is jouw haarschuim goed?

Twijfel je aan jouw haarmousse? Een haarschuim is goed wanneer het jouw haar niet beschadigt. Sterker nog, het zou een aanvulling moeten zijn op jouw haarverzorging.

Wat is het verschil tussen drogist haarmousse en de professionele?

Niet alleen in de prijs is er een zichtbaar verschil. In de regel bevatten de professionele haarmousse flacons geen schadelijke ingrediënten voor onze haarlokken. Ook zijn de ingrediënten geconcentreerder dan bij de haarmousse die je standaard bij de drogist koopt. En juist omdat het geconcentreerder is, heb je er minder van nodig. Dus ook minder mousse per keer, waardoor een mousse van hogere kwaliteit langer meegaat (en uiteindelijk toch niet duurder is).

Welke soort mousse past bij jouw haar?

En ook bij haarschuim geldt, voor elk haartype/haarkapsel is er een mousse. We hebben het hieronder voor je verdeeld. 

  • Verzorgende haarmousse: mousse voor droog en beschadigd (herstelt en brengt in model)
  • Extra stevigheid: houdt het haar in model
  • Warmte haarmousse: ontworpen om te gebruiken in combinatie met een hitte tool.
  • Een combinatie van haarmousse en haargel: voorkomt dat je haarlokken te zwaar worden, maar zorgt wel voor stevigheid

Onze populaire haarmousses

BioSilk Silk Mousse: BioSilk Mousse is een mousse met zijde-extracten. Door toevoeging van zuivere zijdeproteïne krijgt het haar een ongekende veerkracht, body en glans. BioSilk Silk Mousse geeft een medium fixatie en maximaal volume. De structuur is crèmeachtig en zorgt voor een stralende glans. Deze mousse geeft een versteviging die niet plakt en geeft het haar soepele versteviging zonder het haar te verzwaren.

 

Biosilk Hydrating Therapy Rich Moisture Mousse: Deze haarmousse hydrateert het haar en geeft het haar een lichte versteviging. Dit komt door de unieke formule van maracuja olie en zijde. Geniet van meer mogelijkheden in het stylen van het haar en van de ultieme glans in het haar. Biosilk Hydrating Therapy Rich Moisture Mousse is niet op dieren getest en is vrij van sulfaten en parabenen.

 

De Color Wow Brass Banned Correct & Perfect Mousse For Blonde Hair: Deze unieke haarmousse is een sterke mousse die maximale veerkracht levert en de haarkleur extreem verbetert met minimale inspanning. Deze kleurcorrigerende, lavendel getinte mousse helpt direct met het neutraliseren van ongewenste gele of koperkleurige accenten in blond haar.

Waterclouds Volume Hair Mousse: Deze haarschuim zorgt voor extra volume, body en stevigheid. Met de haarmousse kan je het haar gemakkelijk in model brengen zonder dat het haar plakt. Daarnaast beschermt deze mousse het haar tegen warmte waardoor deze mousse ook geschikt is om te gebruiken voordat u het haar gaat föhnen. De mousse bevat een UV-filter om het haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Waterclouds Volume Hair Mousse bevat geen parabenen en de verpakking is biologisch afbreekbaar.

Moroccanoil Volumizing Mousse: Moroccanoil Volumizing Mousse is een stylingmousse die het haar extra body en volume geeft. De gewichtloze formule zorgt voor een natuurlijke lift en beweging in het haar. Het haar krijgt meer volume en dankzij de arganolie wordt het haar ook intensief gevoed en zijdezacht. Dankzij de speciale samenstelling van de formule zorgt de Volumizing Mousse voor een intens volume met een langdurig resultaat. De producten van Moroccanoil zijn niet op dieren getest.

Haarmousse bestellen bij JohnBeerens.com?

Ben je benieuwd naar ons ruim assortiment aan haarmousse, neem dan een kijkje op JohnBeerens.com. En mocht je vragen of opmerkingen hebben, schroom niet en laat een bericht achter.

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje