04 Sep. 2020

Alles wat je wil weten over haarvitamines [6x beoogde effecten]

Wekelijks struinen we het internet af op zoek naar het beste middel om de haargroei te stimuleren voor vrouwen. Het internet staat namelijk vol met trucjes om je haar dikker of gezonder te krijgen. Vaak zijn het fabeltjes, want dikker of gezonder haar krijg je niet alleen door het gebruik van alleen shampoos en een goede verzorging. In deze blog lees je alles over haarvitamines en wat de positieve effecten kunnen zijn voor het haar!

Deel dit artikel:

Alles over haarvitamines

Dat mooi haar van binnenuit komt, is al een langere tijd bekend. Of je nou zwanger bent of last krijgt van stress, zul je dat vaak in eerste instantie merken aan je haar. Er wordt op dat moment veel van je lichaam gevraagd, waardoor dit problemen kan geven aan de gezonde groei van je haren. Kortom, het is belangrijk je voedingspatroon in de gaten te houden en die stressfactoren aan te pakken, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan.Toch, denken de meeste van ons dat je met een haarmasker, conditioner of een leave-in styling cream bijna alle schade van je haar hebt beperkt. Weliswaar heb je op de korte termijn een vollere en stralende haardos, maar zal dit geen blijvend effect hebben op lange termijn. Maar hoe dan wel?

Waarom zijn haarvitamines effectief?

Haarvitamines zijn de ultieme verzorging die je de haargroei van binnenuit kan bieden. Van binnenuit? Ja, dat lees je goed. Je haar verzorgen doe je namelijk niet alleen met shampoo’s en conditioners. Hiermee houd je je haar en hoofdhuid zacht en schoon, maar het is belangrijk dat je je haar ook voedt van binnenuit. Doordat je de belangrijke ingrediënten voor de haargroei inneemt in plaats van het alleen op je haar en hoofdhuid aan te brengen, wordt het haar ultiem verzorgd. Een haarvitamine zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in je bloedbaan terecht komen, waar haarproducten soms te kort op de hoofdhuid blijven zitten en dus niet altijd even effectief kan zijn. Haarvitamines zorgen ervoor dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die het haar nodig heeft om mooi en gezond te blijven. Het haar wordt namelijk vanaf de haarwortel weer sterker en voller en heeft beschikking tot alle voedingsstoffen die het nodig heeft om goed te kunnen groeien. 

Shop de beste haarvitamines

Dagelijkse voeding en je haar

De ‘belangrijke ingrediënten voor de haargroei’ haal ik toch gewoon uit mijn dagelijkse voeding, denk je nu hardop? Ja zeker. Je haar van binnenuit verzorgen, betekent dat je eigenlijk direct naar je eetpatroon zou moeten kijken. Een gezond voedingspatroon zorgt niet alleen voor een gezonder en fitter lichaam, het is ook goed voor je haar. Vitamines en mineralen zijn belangrijk om het haar gezond te maken/houden. Om die reden proberen de meeste van ons bewuster te leven en daar hoort ook het letten op je voeding bij. Ongeacht of je je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) behaald, kan je haar soms wat extra nodig hebben. Mocht dit niet het geval zijn, is dit alles behalve gunstig voor je coupe en is het verstandig een (haar)vitamine in te nemen. Haaruitval of een slechte haarconditie kan veroorzaakt worden door een tekort aan vitamines en mineralen. Het is daarom belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen om een gezonde hoofdhuid en haargroei te stimuleren. Een haarvitamine bevat alle belangrijke voedingsstoffen die het maximale uit de gezondheid van je haar kunnen halen. Vaak wordt er niet verder gekeken dan vitaminen en mineralen, terwijl bepaalde plantenextracten en aminozuren juist ook cruciaal kunnen zijn voor het stimuleren van haargroei die je juist niet uit je voeding haalt. 

Wat zijn aminozuren?

Dit zijn organische stoffen die de basis zijn voor de aanmaak van proteïnen. Ze bestaan uit waterstof, zuurstof en stikstof. Aminozuren zijn belangrijk, doordat ze de toevoer van voedingsstoffen verbeteren naar de haarwortel en energieproductie verhogen. Beide belangrijk voor het stimuleren van de haargroei. Als je merkt dat je de laatste tijd wat meer haarverlies hebt of dat het haar minder snel groeit, is een haarvitamine de ideale oplossing om deze aan te vullen. Door slechts twee snoepjes per dag in te nemen, heb je al de juiste samenstelling om je haar weer gezonder, mooier en langer te maken!

Op welke ingrediënten moet je letten?

Biotine & foliumzuur

De meest bekende vitamines voor het haar zijn biotine en foliumzuur. Biotine zorgt voor een gezonde haargroei door een bijdrage te leveren aan de productie van keratine. Foliumzuur speelt een cruciale rol voor de bescherming van het DNA in ons lichaam en voor de celdeling. Het is dan ook hierdoor de eerste stap op weg naar vol haar, omdat de haarzakjes hierdoor in staat zijn om nieuw gezond haar te vormen. Ook ondersteunt foliumzuur de groei van weefsel in het lichaam en daardoor ook de haargroei. Op deze manier helpt foliumzuur haaruitval te voorkomen.

Selenium en Zink

Dit zijn mineralen die nodig zijn voor het in stand houden van gezond haar. Een tekort aan zink en selenium in het lichaam kan leiden tot verminderde groei en kan zelfs haaruitval tot gevolg hebben.

Bamboo Extract

Bamboe extract wordt gewonnen uit de bladeren en takken van de bamboe plant. Bamboe extract is van nature rijk aan silica (75%), een essentiële plantenextract waarmee droog en beschadigd haar glanzender en gezonder wordt.

Aminozuren

Er zijn drie belangrijke aminozuren: carnitine, cysteïne en taurine. Deze aminozuren stimuleren de haargroei door de toevoer van voedingsstoffen naar de haarwortels te verbeteren en de energieproductie te verhogen.

Vitamine B3 (Niacine)

Zorg dat je voldoende vitamine B binnenkrijgt. Niacine, oftewel vitamine B3, bevordert een gezonde hoofdhuid en bloedsomloop. Het is een van de top ingrediënten als het aankomt op het voorkomen van haarverlies.

Vitamine C

Vitamine C zorgt ervoor dat de opname van ijzer bevordert wordt. Dit is een belangrijk antioxidant die de haarvaten stimuleert, zodat er genoeg voedingsstoffen naar de hoofdhuid worden toegevoerd. Het voorkomt dat de haarwortels verzwakken.

Vitamine A 

Zorgt voor een gezonde hoofdhuid waarbij het haar vanaf de wortel intens gevoed wordt.

Voor welke haarproblemen kunnen haarvitamines iets betekenen?

Als we het hebben over haarproblemen, dan praten wij over dun, droog, vet of futloos haar en natuurlijk haaruitval. Als het gaat om haaruitval, kunnen vrouwen door erfelijke aanleg, stress, medicijngebruik, zwangerschap en voeding hier last van krijgen. Iedereen verliest dagelijks tussen de 50 en 100 haren. Dit hoort bij het natuurlijke haargroei proces. Geen zorgen! Dit aantal verloren haren groeien dagelijks ook weer terug in. Op het moment dat je gedurende langere periode dagelijks meer haren verliest dan dat er bijkomen, kun je mogelijk vaststellen dat je last hebt van haarproblemen. Maar bieden haarvitamines een oplossing voor elk haarprobleem en helpen ze naast het stimuleren van de haargroei, ook bij het tegengaan van haarbreuk? Door de verhoogde keratine-productie wordt je haar sterker, waardoor het minder snel zal afbreken en je haar dus ook uiteindelijk langer en voller wordt. Door de juiste samenstelling van de belangrijkste ingrediënten, komt je hoofdhuid in betere conditie en worden je wortels sterker. Je haar zal mooier en gezonder worden, waarbij het haar ook nog eens sneller zal groeien. Voor iedereen die het maximale uit hun haar wilt halen, kunnen haarvitamines een perfecte oplossing zijn. Ook voor diegene die wel eens een periode ervaart waar je haar een extra boost bij kan gebruiken. Haarvitamines bieden een oplossing voor de meeste haarproblemen. Mocht je twijfelen of haarvitamines iets voor jouw haarprobleem kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons Beautycare team of vraag het aan je huisarts of specialist.

OASE Hair Vitamins, dé haarvitamine van nu

Tegenwoordig zijn er al een aantal haarvitamines op de markt. Daardoor is het lastiger om de juiste keuze te maken. Sinds kort hebben we de nieuwe haarvitamine gummies van OASE in onze schappen. Deze Hair Vitamins zijn namelijk revolutionaire, vegan Soft Gums™ die bijdragen aan mooi, lang, gezond en glanzend haar. Deze gummies verkleinen bovendien het risico op haarbreuk. De haarvitamines zitten vol met natuurlijke ingrediënten voor een optimale en duurzame haarverzorging. De vegan gummy bevat vitamines A, C, D, E, B6, B12 en verschillende mineralen! 

OASE heeft het perfecte haarsupplement weten samen te stellen. Het bevat alle voedingsstoffen die het haar nodig heeft om goed te kunnen groeien, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Het product is samengesteld door mensen die zelf jarenlang last hebben gehad van vroegtijdig haarverlies. Daarnaast kun je deze ingrediënten binnen krijgen middels heerlijke Soft Gums™, dus hoef je geen grote, onsmakelijke capsules meer naar binnen te werken. Net zoals bij alle andere haargroei pillen mag je na 1-3 maanden de eerste resultaten zien en na 6 maanden gebruik worden de beste resultaten behaald. De wortels worden sterker, waardoor haaruitval verminderd wordt en zal bovendien het haar sneller gaan groeien. Vergeleken met andere vitamine gummies die gelatine en pectine gebruiken (een ingrediënt om voedingsstoffen te binden tot een gummy), smaken de Soft Gums™ beter, zien ze er mooier uit en blijven ze niet plakken aan je tanden. Ook heeft de gummy een natuurlijke zwarte bessensmaak en hebben ze geen vervelende zoete smaak. De OASE Hair Vitamins zijn vegan, halal en 100% natuurlijk. Mocht je nog niet zo bekend zijn met haarvitamines, geen paniek! Deze gummies bevatten in geen geval hormonen en beïnvloeden dus ook nooit de groei van lichaamshaar!

Haarvitamines geschikt voor zwangere / borstvoedende vrouwen? 

Tijdens en na een zwangerschap verandert er veel aan je lichaam. Er worden allerlei hormonen aangemaakt die een keerzijde kunnen geven aan je dos met haar. Haaruitval tijdens de zwangerschap is namelijk veel voorkomend. Tijdens de zwangerschap kun je een stuk meer haar verliezen dan dat je gewend bent. Je kunt er aan de andere kant ook een volle bos van krijgen. Echter, heeft niet iedereen dat geluk en merk je dat je haar steeds dunner wordt tijdens en na je zwangerschap. Normaliter herstelt het lichaam zelf de ‘normale balans’ van de haargroei, maar soms heeft het even een boost nodig en kan ons lichaam wel een handje geholpen worden. Haarvitamines kunnen dan een hele goede oplossing bieden. Beschadigd en dof haar kan ook hersteld worden, maar kost iets meer tijd.

OASE Hair Vitamins heeft de formule zo aangepast, dat zwangere vrouwen en degenen die borstvoeding geven de haarvitamine kunnen gebruiken. Er is namelijk rekening gehouden met de hoeveelheid vitaminen die in de gummies verwerkt zijn. Toch raden we altijd aan om bij twijfel contact op te nemen met een arts. Hetzelfde geldt ook bij het geven van borstvoeding.

Haarvitamines tegen haaruitval: wat voor impact kan het hebben?

Merk je dat je haar dunner aan het worden is of krijg je last van haaruitval, dan kunnen haarvitamines een positieve verandering brengen in je dagelijkse haarroutine. Doordat je de werkzame stoffen inneemt in plaats van dat je het op je haren aanbrengt, wordt je haar volledig verzorgd en wordt het maximale uit de voedingsstoffen gehaald omdat het in het lichaam terecht komt. Bij een shampoo of haarmasker is dit anders, omdat het maar een korte periode in het haar en/of op de hoofdhuid aanwezig is voordat het weer wordt uitgespoeld. Er is een grote kans dat OASE Hair Vitamins je kunnen helpen om haaruitval tegen te gaan. In de meeste gevallen zien we dat deze vitamines een positieve werking hebben op de volgende oorzaken van haarverlies: stress, zwangerschap, schommeling in de hormoonhuishouding en/of een tekort aan vitaminen/mineralen. Bij erfelijke haaruitval (Alopecia Androgenetica) kan OASE zeker iets bieden, maar we raden dit altijd aan in combinatie met andere producten. Het beste is om dit met je huisarts of specialist te bespreken. Mocht je twijfelen of haarvitamines iets voor jouw haarprobleem kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons Beautycare team of vraag het aan je huisarts of specialist.

OASE Hair Vitamins: de 6 beoogde effecten die je mag verwachten

OASE Hair Vitamins zijn revolutionaire, vegan Soft Gums™ met een natuurlijke zwarte bessensmaak. De gummies bevatten alle essentiële voedingsstoffen voor gezonder, langer en mooier haar terwijl ze het risico op haarbreuk verkleinen. Hieronder een lijst van de effecten die je mag verwachten:

  • Langer en sterker haar

  • Het van binnenuit voeden van het haar

  • Het verbeteren van de algehele gezondheid

  • Verbeteren van de haarsterkte

  • Haaruitval voorkomen

  • Haarbreuk tegengaan

Wat zijn de resultaten van OASE?

De meestvoorkomende vraag die heerst rondom haarvitamines is, werken ze echt? Onze collega Anouk Antonissen heeft de proef op de som genomen met de haarvitamines van OASE. Zij begon er in januari mee (voor foto) en besloot in juni (na een half jaar) te evalueren wat de haarvitamines voor haar coupe hebben betekend. Op de foto zie je zelf het resultaat!

Werken de OASE haarvitamines echt?

Anouk: "Omdat ik in januari mijn haar een stuk korter heb laten knippen, leek mij dit het perfecte moment om te starten met de haarvitamines van OASE. Toen ik voor het eerst een gummie innam, moest ik erg wennen aan de smaak want die was nogal intens. Naarmate ik de haarvitamines vaker nam, begon ik ze steeds lekkerder te vinden en nu vind ik ze werkelijk waar heerlijk! Ik heb de vitamines nu een hele tijd gebruikt en dat betekent: tijd voor een update! Ik ben erg tevreden over de resultaten tot nu toe. Mijn haar is namelijk een heel stuk gegroeid! Op de bovenstaande foto’s zie je de voor- en nafoto’s. De linkerfoto is van januari 2020 en de rechterfoto is van begin juni 2020. What do you think?!"

SHOP OASE VOOR GEZOND HAAR

Haarvitamines, één van de beste oplossingen voor het haar. Bestel ze bij JohnBeerens.com!

Mocht je last hebben van haaruitval, andere haarproblemen of wil je gewoon het maximale uit je haar halen en het sneller laten groeien? Dan zijn haarvitamines een simpele en speelse manier om je haargroei (flink) aan te pakken. Bovendien zijn ze vaak ook heerlijk! Wil je je haar een boost geven met haarvitamines? Kijk dan op onze site naar ons aanbod aan haarvitamines, zodat ook jij binnenkort je lokken van binnenuit optimaal verzorgt!


Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje