Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

27 Mei. 2020

Alles wat je moet weten over hair weave extensions!

Lang en vol haar is niet langer meer een kwestie van maandenlang wachten om het te ‘laten groeien’. Met behulp van hairextensions/ weaves heb je binnen no-time die prachtige volle coupe waar je al een tijdje van droomt. In onze blog lees je hoe je dit bereikt!

Deel dit artikel:

Alles wat je moet weten over hair weave extensions!

Wil je net zo’n prachtige bos haar als een celebrity? Maar denk je dat dit niet voor jou is weggelegd, omdat het of heel erg duur is of heel erg slecht voor je haar? Niets van dit alles is waar. Haar extensions hoeven niet duur te zijn, vooral als je hair weaves gebruikt. Als je al tijden op zoek bent naar een prachtige haardos dan kan dit wel eens jouw snelkoppeling zijn naar die volumineuze bos haar! Na jarenlang experimenteren met allerlei soorten extensions en manieren om extensions in te zetten is Alissa (eigenaresse van het hair weave merk Bgorgeous) inmiddels expert op gebied van haarverlenging en haarverdikking. We vroegen haar alles over welke soorten extensions en technieken er zijn en waar je op moet letten als je graag extensions wilt laten zetten.

Wat is Bgorgeous by Alissa precies?

Alissa heeft jarenlange ervaring op het gebied van hair weaves en hair extensions. Van jongs af aan is ze geobsedeerd door prachtig lang haar. Zelf was ze echter niet gezegend met een mooie volle bos, dus ging ze zoek naar manieren om haar eigen haar langer en voller te maken. Tot haar grote frustratie lukte het haar niet om een goed product te vinden dat ook nog betaalbaar was. Dit inspireerde haar tot een eigen methode om hair weaves (banen van echt haar), in te zetten, zonder dat je eigen haar hier schade van oploopt. Meer dan 10 jaar heeft ze inmiddels haar eigen salon (Bgorgeous star salon), waar ze zich volledig richt op het inzetten van hair weaves. In 2018 is haar eigen collectie met Bgorgeous hair weaves uitgekomen, 100% echt en natuurlijk haar, dat goed mengt met fijn Europees haar en in alle kleuren geverfd en gestyled kan worden. Sinds 2019 deelt ze haar ervaringen en haar techniek met andere kappers waardoor er elke dag nieuwe salons bijkomen die werken met de Bgorgeous hair weaves.

Welke soorten extensions en welke inzet technieken zijn er?

FUSION/PRE-BONDED HAIR EXTENSIONS (3-4 MAANDEN)

Fusion extensions zijn losse plukjes haar, die worden bevestigd aan de haarwortel met een gereedschap dat lijkt op een lijmpistool. Fusion of pre-bonded hair extensions blijven meestal ongeveer drie tot vier maanden zitten en moeten worden bevestigd door een professionele kapper. Omdat het per plukje wordt aangebracht is dit een zeer kostbare aangelegenheid.

TAPE-IN HAIREXTENSIONS (4-8 WEEKS)

Tape-in extensions worden aan de zijkanten van je natuurlijke haar geplakt met plakband en gaan tussen de vier en acht weken mee als ze goed worden onderhouden. Het tapen beschadigt wel het eigen haar en tape-in extensions kunnen daarom niet continu in het haar blijven zitten.

HALO HAIREXTENSIONS (3-6+ MAANDEN)

Halo-verlengstukken rusten op de top van je hoofd en worden vastgezet met een dunne, onzichtbare draad.

CLIP-IN HAIR EXTENSIONS (3-6+ MAANDEN)

Het haar wordt aan een stukje stof of doek bevestigd met clips die aan uw natuurlijke haarwortels kunnen worden vastgeklikt.

INGENAAIDE HAIR WEAVES (6-8 WEEKS)

Bij de vlechttechniek of het innaaien van een hair weave worden er van je eigen haar vlechtjes gemaakt, die op je hoofd worden vastgezet. Hieraan worden hair weaves vastgezet en vastgenaaid. Dit hele proces is tijdrovend en daarom ook kostbaar. De manier van inzetten belast ook vaak de hoofdhuid, daarom zijn ingenaaide hair weaves het meest geschikt voor dikker haar.

MICRO RING HAIR WEAVES (4- 8 WEEKS)

De micro ring techniek vind Alissa de beste en fijnste manier om permanente hair weaves in je eigen haar te zetten. Bij deze techniek neem je een plukje eigen haar en een plukje hair weave. Deze plukjes bevestig je aan elkaar door middel van een micro ring met siliconen binnenkant. De siliconen binnenkant zorgt voor extra bescherming van je haar en voor stevigheid. De micro ring wordt dicht geknepen in de natuurlijke haarvalling. Op deze manier is het niet schadelijk voor je eigen haar. Het is belangrijk de micro ringetjes gelijkmatig in te zetten zodat het gewicht van de hair weave goed verdeeld wordt over het eigen haar.

Welke techniek / hair extension is het beste?

Alissa heeft zelf alle soorten extension en technieken uitgeprobeerd. Met uitzondering van de microringetjes zijn alle andere technieken zeer belastend voor je eigen haar. Dit is dan ook de reden dat Bgorgeous hair weaves alleen ingezet kunnen worden door middel van de microring techniek. Alissa heeft een Bgorgeous micro lus en een Bgorgeous tang ontwikkeld die essentieel zijn voor het werken met hair weaves en het inzetten nog makkelijker maakt. De micro ring techniek manier beschadigt je eigen haar niet. Sterker nog, je eigen haar wordt door gebruik van de hair weaves sterker en dikker, omdat de hair weaves je haar ook deels beschermen en daardoor de punten van je eigen haar minder snel slijten.

Zelf weave extensions zetten?

Het zelf inzetten van Bgorgeous hair weaves is eigenlijk niet mogelijk. Het inzetten moet nauwkeurig en correct gebeuren, om je eigen haar te beschermen (en niet te beschadigen) maar ook om de hair weaves goed te laten vallen en te mengen met je natuurlijke haar. Daarom kun je Bgorgeous alleen bij een kapper laten inzetten. Inmiddels werken er meer dan 50 salons met Bgorgeous. Op de website van Bgorgeous vind je een overzicht op postcode.

Waar let je verder nog op als je weave extensions wilt aanschaffen?

De allermooiste hair weaves zijn gemaakt van 100% human hair, de hoogste kwaliteit van menselijk haar. Dit zorgt ervoor dat je hair extensions naadloos aansluiten bij de textuur van je eigen natuurlijke haar. Sommige hair extensions zijn gemaakt met behulp van synthetisch haar waardoor het er meestal zeer onnatuurlijk uitziet. Zorg dus ervoor dat je bij aanschaf van je hair weaves weet of het een 100% natuurlijk product is en of het haar remy gesorteerd is.

Wat is Remy gesorteerd haar?

Remy gesorteerd haar wordt beschouwd als de beste kwaliteit van menselijk haar omdat de buitenste laag van het haar, bekend als cuticula, intact wordt gehouden en niet wordt gestript. Door de schubben van de haren te behouden en ze in één richting uit te lijnen, krijg je hair weaves die er volkomen natuurlijk uitzien. Dit proces zorgt er ook voor dat het haar superzacht, glanzend, zijdeachtig en relatief klitvrij blijft gedurende de gehele levensduur.

Bgorgeous hairweaves

Bgorgeous hair weaves zijn gemaakt van 100% human hair. Het is een betrouwbaar en eerlijk product. De hair weaves zijn beschikbaar in 15 kleuren in zowel stijl als slag. Het haar is Remy gesorteerd, vol van aanzet tot punt (double drawn), de haarschubben zijn intact. Ook zijn de hair weaves met de machine gemaakt, waardoor er 2x meer haar op 1 baan zit dan op een hand made hair weave.

Hoeveel hairweaves heb je nodig?

Het aantal hair weaves dat je nodig hebt is afhankelijk van of je een haarverlenging of een haarverdikking wilt, de conditie van je eigen haar en welk effect je wilt bereiken. Ga je puur voor meer volume, dan is 1 tot 2 hair weaves (25 gr per hair weave) genoeg. 
Ga je voor volume én verlenging, dan heb je bij dun tot normaal haar 3 tot 4 banen nodig (75 – 100 gr) en bij dik haar 4 tot 6 (100 tot 150 gram).

Zijn de hair weaves herbruikbaar?

Natuurlijk heeft iedere soort extensions voor- en nadelen. Een groot voordeel van hair weaves is dat ze herbruikbaar zijn en lang mee kunnen gaan (bij de juiste verzorging). 
Indien ze goed ingezet worden, hoef je er bovendien verder niet meer naar om te kijken en kun je elke dag genieten van jouw eigen volle bos met haar! Een groot voordeel is tevens dat je hair weaves makkelijk uit je haar kunt laten halen, wanneer je even geen zin meer hebt in langer en of dikker haar of voor een langere periode op vakantie gaat.

Hoe verzorg je weave extensions?

In principe is de verzorging van hair weaves niet heel anders dan hoe je je eigen haar verzorgt! Het is wel erg belangrijk dat je er voorzichtig mee omgaat, vooral tijdens het wassen en drogen van je haar. Natuurlijk helpt het als je elke ochtend en elke avond je extensions goed borstelt met kwalitatief hoogwaardige borstel die je haarschubben niet beschadigt! Denk aan onze luxe borstels van Delphin & EmmerenceDeze haarborstel is gemaakt van een mix van natuurlijke haren met een medium-strength versie van de speciale “GinaFibra”-haren. De GinaFibra-haren ontwarren en de natuurlijke haren verspreiden het natuurlijke sebum over je haarlengtes met als resultaat natuurlijk gevoed en glanzend haar zonder knopen. 

Welke shampoo is het best voor weave extensions?

Niet iedere shampoo is even prettig voor hair weaves. Bij een goede shampoo voelt zowel je eigen haar als de hair weave zacht en soepel aan zonder dat het gaat klitten. Het is daarom belangrijk dat je een shampoo en conditioner kiest die het haar goed verzorgen. Alissa bereikt een geweldig resultaat met de producten van l’Alga.

Waarom L’Alga?

Aan algen, zeewier en zeewater wordt al eeuwenlang een helende werking toegekend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds vaker dat algen en algenextracten meer doen voor ons haar en huid dan alleen hydrateren. Algen zijn rijk aan gezonde voedingsstoffen en antioxidanten. Zo bevatten de meeste algensoorten mineralen zoals ijzer, jodium, calcium, natrium en aminozuren. Deze mineralen zijn nodig om ons lichaam, haar en huid gezond te houden. L’Alga is een haarverzorgingsmerk dat zich voornamelijk richt op het voorkomen van toekomstige schade aan het haar. Er zijn verschillende factoren van buitenaf die een belangrijke rol spelen in de kwaliteit van het haar. Zo hebben chemische behandelingen (bijvoorbeeld een kleuring), blootstelling aan milieuvervuiling, zon en hittetools nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het haar. Hierdoor verliest het haar glans, zachtheid en vitaliteit. L’Alga heeft verschillende producten ontwikkeld die door middel van de nieuwe L’Alga Ocean Technology beschadigd haar voorkomen en zo nodig ook herstellen. Voor optimaal resultaat kun je het hieronder opgestelde stappenplan volgen. Zo voelt jouw haar weer zijdezacht aan en is het hersteld en beschermd. 

Stap 1. L'Alga Seawet Shampoo 

Verschillende factoren van buitenaf kunnen de kwaliteit van het haar erg verslechteren. Het is dan ook belangrijk de juiste haarverzorging te gebruiken, zodat het haar wordt hersteld en beschermd tegen schade van buitenaf. De L'Alga Seawet Shampoo is hierbij een erg geschikte keuze. Deze shampoo zorgt niet alleen voor een milde reiniging, maar zorgt ook voor glanzend en zacht haar tot aan de punten. 

Stap 2. L'Alga Seawet Conditioner 

De L'Alga Seawet Conditioner is een vocht inbrengende conditioner met een intensief hydraterende werking. Deze conditioner versterkt het haar van binnenuit en stimuleert de hoofdhuidcirculatie. Door middel van een unieke mix aan algenextracten zorgt deze conditioner voor gezond en glanzend haar. 

Stap 3. L'Alga Seacure Haarmasker / L'Alga Bolster Lotion 

Deze stap hoef je niet bij iedere wasbeurt te herhalen, maar kun je gebruiken wanneer jouw haar het nodig heeft. Het L'Alga Seacure Haarmasker zorgt voor het versterken van het haar van binnenuit, herstelt vocht en zorgt voor glanzend en stevig haar. Ook zorgt het L'Alga Seacure Haarmasker voor meer volume. De unieke L'Alga Bolster Lotion is een zeer geconcentreerde actieve behandeling die het haar herstelt en verzorgt. Deze lotion is speciaal ontwikkeld voor beschadigd en droog haar en helpt bij haargroei en herstelling. Het haar wordt van binnenuit intensief gevoed en de dikte, zachtheid en glans worden zichtbaar verbeterd. Zowel de lotion als het haarmasker herstellen beschadigd en zeer droog haar en verbeteren de dikte, zachtheid en glans. Het resultaat is gezonder, zachter en dikker haar. De lotion is favoriet door de verbluffende resultaten, maar moet druppelsgewijs één voor één worden aangebracht en tot 10 minuten intrekken. Geen zin of tijd voor? Dan is het haarmasker een goed alternatief. Dit haarmasker breng je eenvoudig aan in de lengtes en hoef je slechts 3 tot 5 minuten in te laten trekken. Beide producten van L’Alga bestaan uit algen en puur natuurlijke ingrediënten die zorgen voor gezond en stralend haar.

Haarverzorging voor hair extensions/ weaves bestellen bij JohnBeerens.com?

Ben je benieuwd naar de extensions/hair weaves van Bgorgeous? Check hun Instagramkanaal en zie de mooie resultaten. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de producten van L’Alga en wil je je haar en extensions optimaal verzorgen voor zijdezachte en gezonde lokken? Neem voor het volledige assortiment een kijkje op Johnbeerens.com. Wil je de producten graag eens uittesten, maar nog geen grote variant bestellen? Wij verkopen ook Try-Out sets. Zo kun jij alle producten eerst een keer uittesten. 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje