14 Sep. 2017

Balayage is de nieuwe highlight!

Balayage is niet meer weg te denken, overal is deze haartrend te zien! Veel celebs, beautylovers en fashionista’s paraderen met deze prachtige haar look op social media. De trend is ouder dan wij denken, Balayage bestaat namelijk al sinds de jaren 70! History repeats right?

Deel dit artikel:

Balayage is niet meer weg te denken, overal is deze haartrend te zien! Veel celebs, beautylovers en fashionista’s paraderen met deze prachtige haar look op social media. De trend is ouder dan wij denken, balayage bestaat namelijk al sinds de jaren 70! History repeats right?

Techniek: Een verftechniek met een natuurlijk resultaat. Bij balayage verft de kapper het haar vanaf twee derde deel geleidelijk lichter. De aanzet kun je in de natuurlijke haarkleur laten of wat donkerder verven dan de rest van het haar. Vervolgens wordt de rest van het haar 40%-50% lichter geverfd dan de aanzet. Voor een nog krachtigere kleurdimensie verf je het haar lichter dan de oorspronkelijke balayage kleuring.

Combinaties: Of het nu om een kort of lang kapsel gaat, de balayage is leuk bij elk kapsel. Heb je krul, slag of stijl haar? Deze verftechniek staat prachtig bij ieder haartype. Vaak herken je deze trend aan de kleurovergang van bruin naar blond, maar een combinatie met een totaal andere kleur is net zo populair. De aanzet houdt zijn natuurlijke haartint en richting de haarpunten komt de kleur meer tevoorschijn. Niet alledaags, maar zeker een uniek kapsel. 

Uitgroei: Niet alleen is de balayage een mooie haartrend, het is ook ontzettend handig. Uitgroei valt nauwelijks op en het haar kun je bij de aanzet in zijn natuurlijke kleur laten. Omdat je de kleuring niet over het hele haar doet, krijg je een natuurlijk en speels effect. Kortom: de balayage trend is helemaal hot en classy!

Variaties: Naast de balayage verftrend zijn er verschillende variaties van deze trend ontstaan. Zo is er de ombre techniek, een natuurlijke kleur bij de aanzet wat overloopt in minstens twee lichtere kleuren in de haarpunten. Het is hier juist de bedoeling om een duidelijk kleurverschil te hebben in de haaraanzet en de haarpunten. 

Bij de blonde kleuring wordt een combinatie gemaakt met bruine en blonde lokken. Het contrast tussen de bruine en blonde lokken valt het meest op bij een grove slag of krul in het haar.

Een opvallend kleurcontrast bij de haarpunten in vergelijking tot de aanzet creëer dip-dye. Deze verftechniek wordt vaak gebruikt wanneer de haarpunten een onnatuurlijk kleur (bijvoorbeeld blauwe of roze) hebben, voor een gewaagde look.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag