Balayage is de nieuwe highlight!

Balayage is niet meer weg te denken, overal is deze haartrend te zien! Veel celebs, beautylovers en fashionista’s paraderen met deze prachtige haar look op social media. De trend is ouder dan wij denken, Balayage bestaat namelijk al sinds de jaren 70! History repeats right?

Techniek: Een verftechniek met een natuurlijk resultaat. Bij Balayage wordt het haar vanaf het twee derde deel geleidelijk lichter geverfd. De aanzet kan in de natuurlijke haarkleur gelaten worden of wat donkerder geverfd worden dan de rest van het haar. Vervolgens wordt de rest van het haar 40%-50% lichter geverfd dan de aanzet. Voor een nog krachtigere kleurdimensie kan het haar lichter worden geverfd dan de oorspronkelijke Balayage kleuring.

Combinaties: Of het nu om een kort of lang kapsel gaat, de Balayage is leuk bij elk kapsel. Heb je krul, slag of stijl haar? Deze verftechniek staat prachtig bij ieder haartype. Vaak wordt deze trend herkend aan de kleurovergang van bruin naar blond, maar een combinatie met een totaal andere kleur is net zo populair. Zo is een bruine of blonde tint mooi te combineren met een kleur. De aanzet houdt zijn natuurlijke haartint en richting de haarpunten komt de kleur meer tevoorschijn. Niet alledaags, maar zeker een uniek kapsel.

Uitgroei: Niet alleen is de Balayage een mooie haartrend, het is tevens ontzettend handig. Uitgroei valt nauwelijks op en het haar kan bij de aanzet in zijn natuurlijke kleur gelaten worden. Omdat de kleuring niet over het hele haar geplaatst wordt heeft het een natuurlijk en speels effect. Kortom: de Balayage trend is helemaal hot en classy!

Variaties: Naast de Balayage verftrend zijn er verschillende variaties ontstaan. Zo is er de Ombre techniek, een natuurlijke kleur bij de aanzet wat overloopt in minstens twee lichtere kleuren in de haarpunten. Het is hier juist de bedoeling om een duidelijk kleurverschil te hebben in de haaraanzet en de haarpunten. 

Bij de Bronde kleuring wordt een combinatie gemaakt met bruine en blonde lokken. Het contrast tussen de bruine en blonde lokken valt het meest op bij een grove slag of krul in het haar.

Een opvallend kleurcontrast bij de haarpunten in vergelijking met de aanzet wordt gecreëerd door de Dip-Dye. Deze verftechniek wordt vaak gebruikt wanneer er een niet natuurlijke kleur in de haarpunten gezet wordt voor een meer gewaagde look.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag