24 Jun. 2021

Blond haar! Hoe verzorg je het?

Platinablond, asblond of goudblond. Verschillende soorten blond haar die erg populair en gewild zijn. Maar hoe verzorg je ze? Om tonen te neutraliseren, beschadiging te voorkomen en om je haar te laten glanzen, is het belangrijk om gebruik te maken van de juiste producten. In deze blog lees je het perfecte stappenplan voor blond haar met de producten van REF. Deze producten zijn speciaal gericht op zowel natuurlijk blond, als geblondeerd haar. 

Deel dit artikel:

Alles over de verzorging van blond haar!

Wist je dat? Onze REF Silver Colour shampoo + conditioner is genomineerd voor de Swedish Beauty Awards

Wat verstaan we onder blond haar?

Blond haar is de aanduiding voor een aantal lichte haarkleurvarianten die voornamelijk voorkomen in de gematigde klimaatzones. Wist je dat het percentage mensen met blond haar minder is dan 5% wereldwijd?

De blonde haarkleur is weer helemaal in en je weet wat ze zeggen; “Blondes have more fun”. Zowel met natuurlijk blond haar of geblondeerd haar.

Je hebt verschillende typen blond haar kleuren. Platinablond is momenteel erg populair en ash blond is tevens zeer gewild. Zonnig goudblond is een leuke blond haarkleur wat wordt geassocieerd met zon, zee en strand. Denk hierbij aan een natuurlijk blond kapsel, waarbij delen van het haar opgelicht worden door de zon.

Hoe verzorg je blond haar?

Wanneer je de haren blond hebt geverfd is het belangrijk om de kleur zo optimaal mogelijk te behouden. REF Stockholm staat bekend om haar Zweedse blonde haarkleuren en heeft een aantal topproducten om de blonde haarkleur goed te verzorgen en te behouden.

Stap 1: REF Cool Silver Shampoo

Was het haar 2x met de zilvershampoo van REF Stockholm NL. Als je de haren voor de eerste keer wast, zal je merken dat de shampoo minder schuimt. Tijdens deze wasbeurt reinig je het haar en zet je de haarschubben open zodat bij een tweede keer wassen, de verzorgende ingrediënten van je shampoo in het haar kunnen dringen. De Silver Shampoo bevat biologische bosbessenolie, lijnzaadolie en blauwe en violette pigmenten. De Cool Silver-serie is ontwikkeld voor blondines om ongewenste gele tinten te elimineren.

Stap 2: REF Colour Boost Masque Ash Blonde

Voeg in de haarpunten de Colour Boost Masque toe van REF. Laat dit ongeveer 3-10 minuten intrekken. REF Colour Boost Masque geeft de haren snel een mooie pigment boost en nieuwe glans.

Stap 3: REF Cool Silver Conditioner

Gebruik de Cool Silver Condioner om het haar te verzorgen en de haarschubben te sluiten.  Door het gebruik van een conditioner herstel je deze beschadigingen aan de buitenkant van je haar. De conditioner bevat paarse en blauwe pigmenten en is sulfaat en parabeenvrij zoals de gehele verzorgingslijn van REF.

Stap 4: REF Leave in Treatment

De Leave-in Treatment breng je aan nadat je de haren hebt gewassen op handdoek-droog haar. De treatment bevat biologische kokosolie, jojoba-olie en natuurlijk verkregen glycerine. Het is een intensief serum met vegan proteïne en voedzame botanische extracten.

Stap 5: REF Wonder Oil

De naam zegt het al, de REF Wonder Oil is de perfecte finishing touch voor je blonde verzorgde haarlook. De olie geeft het haar een mooie glans en hersteld de beschadigde en droge haarpunten. De Wonder Oil beschermt tegen UV stralen en is hiermee perfect voor dagelijks gebruik voor bescherming tegen de zon.

 Is er een verschil tussen het verzorgen van natuurlijk blond haar en gekleurd/geblondeerd blond haar?

Wanneer je blond haar op een natuurlijk manier hebt zal het waarschijnlijk gezonder zijn dan wanneer je je haar blond hebt laten verven. Daarom is het extra belangrijk om je haar goed te verzorgen wanneer je je haar blond hebt geverfd. De REF verzorgingslijn is hier perfect voor. Gebruik de producten in het stappenplan voor perfect verzorgd blond haar!  

Zilvershampoo of normale shampoo voor blond haar?

Met blond haar is het belangrijk om blond haar shampoo te gebruiken. Wij raden aan de REF Cool Silver shampoo te gebruiken. Deze zilvershampoo is speciaal voor blond haar en neutraliseert ongewenste geeltinten en warmte in het haar. De zilvershampoo is ook ideaal om de koele kleur tussen de spoelingen te houden. De zilvershampoo kan ook op droog haar worden aangebracht, je laat hem dan een tijdje intrekken voor een verbluffend resultaat.

De zilvershampoo kan worden afgewisseld met de Illuminate Colour Shampoo of bijvoorbeeld de Intense Hydrate Shampoo. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een keer per week de REF Cool Silver collectie te gebruiken en een keer per week de Intense Hydrate. In alle REF verzorgingsproducten zit bescherming tegen kleurvervaging en ze zijn 100% veganistisch.

Welke conditioner moet je gebruiken voor blond haar?

Onze REF Cool Silver Conditioner is ideaal om te gebruiken met blond haar. De conditioner geeft je haar extra ondersteuning en glans en neutraliseert ongewenste gele tonen in het haar. Bovendien is deze conditioner vrij van parabenen. 

Haarverzorging voor blond haar bestellen bij JohnBeerens.com

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kan doen om jouw blonde lokken optimaal te verzorgen? Bekijk dan ons assortiment aan haarverzorging speciaal gericht op zowel natuurlijk blond - als geblondeerd haar. 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje