03 Okt. 2020

Co-washing. De voor- en nadelen van de co-wash haarmethode!

Je hebt vast wel ergens gehoord over de haarwas-methode co-washing. Maar is het wel goed voor het haar? En wat houdt het precies in? Lees alles over co-washing!

Deel dit artikel:

Co-washing: alles wat je moet weten!

Je hebt vast wel ergens gehoord over de haarwas-methode Co-washing. Maar weet je ook wat het precies inhoudt en of het iets voor jouw haar is? Deze trend heerst enorm onder de dames met krullend haar. En als je krullen hebt, doe je er alles aan om je coupe goed gehydrateerd te houden. Wij zetten in dit blogartikel de pro's en contra's naast elkaar van de haarwas-methode co-washing!

Wat is co-washen precies?

Co-washing is de afkorting van conditioner wassen. Het betekent dat je je haar wast met een conditioner in plaats van een shampoo. De beauties die bij co-washen zweren, beweren dat shampoo funest kan zijn voor het haar vanwege schadelijke ingrediënten (sulfaten, zuiveringsmiddelen en andere chemicaliën) die erin zitten. En ook dat het effect hiervan op de krullen niet positief is. De ingrediënten kunnen haarbreuk, gespleten punten en broos haar veroorzaken, omdat krullend haar van nature droog is. De oliën die onze hoofdhuid aanmaakt, doen er langer over om naar de haarlokken te gaan. Als je als krullenbezitter je haar steeds wast met een shampoo die veel reinigende ingrediënten bevat, blijft je haar droog. Dus co-washers slaan de shampoo-stap gewoon over en wassen het haar alleen maar met hun favoriete conditioner. Co-washing doe je meestal tussen de gewone(shampoo) wasbeurten in.

Reinigt conditioner je haar wel? En op welke ingrediënten moet je letten?

Alle conditioners hebben reinigende ingrediënten. Conditioner reinigt je haar, maar alléén als je geen andere haarproducten met siliconen gebruikt. Deze krijg je namelijk alleen uitgewassen met sulfaten. In een co-wash conditioner zit geen SLS, maar wel andere, mildere reinigende ingrediënten. 

Welke conditioners kun je het best gebruiken?

Vermijd conditioners met heftige reinigende ingrediënten. Ook conditioners met silliconen kun je beter vermijden. Je krijgt dan snel te maken met build-up (laagjes die zich ophopen op je hoofdhuid/haar).

shop hier je conditioner

Hoe vaak kun je co-washen?

De frequentie mag je zelf bepalen. In principe kun je zo vaak als je nodig vindt co-washen.

Kan iedereen de co-wash haarwas methode doen?

Het haar wassen met een conditioner of co-wash conditioner heeft niet bij iedereen een positief effect. Je zult het moeten proberen om erachter te komen of het werkt voor jouw haar.

Wat zijn de voor- en nadelen van co-washen?

Zoals bij bijna alles heb je voor- en nadelen. Ook voor co-washen geldt dit. We zetten de voor- en nadelen van het co-washen voor je op een rijtje. Zo kun je zelf bepalen of het de moeite waard is om uit te proberen!

Voordelen

  • Haar en hoofdhuid altijd gehydrateerd
  • Helpt bij het definiëren van je krullen
  • Geeft meer glans
  • Je haar wordt zachter

Nadelen

  • Haar kan zwaar/futloos worden (als je tussendoor geen shampoo of een natuurlijke reiniger gebruikt)
  • Build-up (opgehoopte haarproducten)
  • Hoofdhuid irritatie (bij een gevoelige huid)
  • Vet haar (bij sommige mensen wordt het haar te vettig)

Co-was conditioners JohnBeerens.com

Nu wil je uiteraard weten met welke conditioners je meteen kan co-washen.

1.) Redken Natural Science All soft conditioner

De Redken Natural Science is een veganistische lijn met drie shampoo's en drie conditioners. Alle producten uit deze lijn zijn parabenen, siliconen en sulfaat vrij. Daarnaast zijn de verpakkingen voor 98% biologisch afbreekbaar en van gerecycled plastic gemaakt. De producten zijn ontworpen van de hoofdbehoeftes van het haar: behoefte aan vocht, proteine en kleurbehoud. De Redken Natural Science All Soft Conditioner is gefocust op het verzachten van het haar. Door middel van het ingredient berkensap wordt het haar gehydrateert en verzacht. 

2.) Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental Conditioner

Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental Conditioner is speciaal voor natuurlijk en licht gevoelig haar. Een hydraterende en voedende conditioner die 48 uur lang een intens voedende werking en maakt het ontwarren van het haar makkelijker. Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental Conditioner bevat geen siliconen, sulfaten en parabenen voor een optimaal en langdurig resultaat. De conditioner gaat pluis tegen, voegt glans toe en zorgt ervoor dat het haar zacht blijft aanvoelen.

3.) Hairfinity Balanced Moisture Conditioner

Hairfinity Balanced Moisture Conditioner is een hydraterende conditioner voor ieder haartype. De conditioner vult het natuurlijke vochtgehalte aan en maakt het haar makkelijker handelbaar. De mix van essentiële olieën, vitamines en biotine maakt het haar zacht en zorgt voor een optimaal en langdurig resultaat. Hairfinity Balanced Moisture Conditioner bevat het exclusieve CAPILSANA® COMPLEX dat zorgt voor levendig haar. De conditioner maakt het haar zacht en zorgt ervoor dat klitten makkelijker verwijderd kunnen worden. De conditioner bestaat voor maar liefst 96% uit natuurlijke ingrediënten zoals kokosnootolie, jojoba olie en honing en is vrij van sulfaten, parabenen en siliconen.

4.) Bumble and bumble Seaweed Conditioner

De Bumble and bumble Seaweed Conditioner is de eerste conditioner van Bumble and bumble. De conditioner is toegankelijk voor het gehele gezin en geschikt voor elk haartype. Bumble and bumble Seaweed Conditioner maakt het haar op milde wijze optimaal schoon en voegt niks toe aan het haar. Ideaal voor mensen die last hebben van haar dat snel vet wordt. Goed voor dagelijks gebruik. Bumble & bumble is een merk dat niet op dieren test. Ook zijn de producten zijn van parabenen en minerale oliën.

5.) Living Proof No Frizz Conditioner

De Living Proof No Frizz Conditioner is een lichtgewicht conditioner die het haar ontwart en ervoor zorgt dat het niet gaat kroezen en pluizen. Deze conditioner kan gebruikt worden op alle haartypes en kan bovendien op gekleurd haar worden toegepast. De conditioner beschikt over de Healthy Hair Molecule (OFPMA), waar Living Proof een patent op heeft. Deze anti-frizz technologie is een van de grote doorbraken van de laatste 30 jaar. Het haar blokkeert door deze technologie maar liefst 70% meer luchtvochtigheid en is gezonder dan de siliconen, oliën en parabenen die in de meeste andere conditioners zijn verwerkt. De siliconen en oliën verzwaren namelijk het haar, waardoor het haar slap en vet wordt. Het haar wordt en blijft door de Living Proof No Frizz Conditioner veel schoner en verzorgder, waardoor je minder vaak uw haar hoeft te behandelen met een conditioner.

Bestel bij JohnBeerens.com jouw co-wash producten

Wil je het co-washen uitproberen? Dan zit je bij JohnBeerens.com goed! Hier vind je een ruim assortiment aan co-wash producten zoals cleansing conditioners. Ook shop je conditioners van diverse merken, zoals KérastaseL'Oréal ParisBiosilkCHI en Waterclouds. Voor een optimale haarverzorging kies je ook voor een bijpassende shampoo. Last van roos of een droge hoofdhuid? Bekijk al onze artikelen over haarproblemen en ontdek welke producten bij jou passen! 

Heb je vragen of wil graag persoonlijk advies? Neem dan contact met onze Beauty Care. Wat je vraag ook is, we staan voor je klaar.

Conditioner aanbieding

Wil je de beste conditioner kopen voor een voordelige prijs? Houd dan onze online aanbiedingen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste conditioner aanbiedingen!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje