Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

20 Aug. 2021

Creëer de perfecte blowout in 6 stappen!

Dat heerlijke gevoel wanneer je net uit de kappersstoel komt. Je haar heeft meer volume en zit perfect in model. Dit willen we het liefst iedere dag! Maar hoe doe je dat nou, föhnen? En welke tools en producten heb je hiervoor nodig? In deze blog lees je alle musthaves en tips bij het creëren van een salonwaardige blowout vanuit huis! 

Deel dit artikel:

Creëer de perfecte blowout in 6 stappen!

Wat is een blowoutkapsel?

We kennen het allemaal: dat heerlijke gevoel wanneer je uit de kappersstoel komt en je haar helemaal perfect in een slag zit. Je haar voelt volumineus en glad aan en ziet er stralend en gezond uit. En dat willen we! Het liefst iedere dag. In deze blog lees je hoe je in slechts 6 simpele stappen zelf een perfecte blowout creëert vanuit huis.

Creëer de perfecte blow-out in 5 stappen!

1.      Reinig en verzorg je haar

Om uiteindelijk de perfecte blowout te kunnen creëren, is het belangrijk om te beginnen met een goede basis. Kies een shampoo die past bij jouw haartype en was je haar grondig. Heb je fijn haar van jezelf of vind je het lastig om volume te creëren? Dan is de BioSilk Volumizing Therapy Shampoo een echte aanrader! Deze voedende shampoo bevat essentiële ingrediënten die het haar een enorme volumeboost geven. Om het resultaat van deze volume shampoo te versterken, volg je deze het beste op met de BioSilk Volumizing Therapy Conditioner. Deze conditioner versterkt het haar vanaf de aanzet en beschermt het haar bovendien tegen schadelijke UV stralingen. Na gebruik is het haar verzorgd en gevoed en heeft het haar zichtbaar meer volume.

2.      Bescherm je haar

Hittebescherming

Omdat je tijdens het stylen van het haar je haar blootstelt aan hitte, is het essentieel om je haar vooraf goed te verzorgen met een hittebeschermende spray. Op deze manier wordt haarbreuk en beschadiging voorkomen en je haar beschermd tegen hoge temperaturen.

Volumespray

Heb je erg steil en futloos haar van jezelf? Gebruik dan een volumespray om de aanzet te liften en het haar meer body en textuur te geven.

Anti Frizz Spray

Heb je last van beschadigd haar en/of regelmatig last van pluis? Dan raden wij aan gebruik te maken van een anti frizz spray. Deze spray vermindert pluis en beschermt het haar tegen invloeden van buitenaf. Na gebruik zal het haar zachter aanvoelen en zal er een prachtige glans zichtbaar zijn.

3.      Droog het haar

Wanneer je het haar hebt verzorgd kun je het haar gaan drogen. Tenzij je extreem dik en stug haar van jezelf hebt, zet je de föhn altijd op de middelste stand. Begin het haar grofweg droog te maken en ga ondertussen met je vingers door het haar zodat het proces wordt versneld. Bij het föhnen van het haar is het belangrijk om de föhn naar onderen te richten. Op deze manier gaan de haarschubben plat liggen en zal het haar minder pluizen en meer glanzen.

4.      Verdeel het haar

Wanneer het haar voor 75% droog is, kun je beginnen met het verdelen van het haar in verschillende lagen. Het aantal lagen is afhankelijk van de dikte van je haar: heb je dik en grof haar van jezelf? Dan heb je waarschijnlijk meerdere lagen nodig om het haar mooi in model te kunnen föhnen. Zo hebben sommigen van ons het haar maar in twee delen te verdelen, terwijl anderen er misschien wel acht nodig hebben. Om het haar te verdelen kun je gebruik maken van een haarklem.

5.      Föhnen maar!

Wanneer je het haar in de nodige lagen verdeeld hebt, kan het föhnen beginnen. Om het haar in model te föhnen kun je kiezen uit verschillende haartools; je kunt gebruik maken van een föhn in combinatie met een föhnborstel, of je kunt het jezelf gemakkelijker maken en een Airstyler gebruiken.

Airstyler

Een Airstyler is een multifunctionele tool waarmee je gemakkelijk en snel meer volume en een prachtige slag in het haar creëert. De Airstyler wordt warm en blaast lucht waardoor je het haar eenvoudig en snel kunt drogen, krullen en stijlen. Bovendien is de Airstyler geschikt voor ieder haartype.

Gebruik

Zet de borstel bij de haaraanzet en beweeg de borstel in een vloeiende beweging naar beneden. Wil je een lichte slag of krullen creëren? Draai de borstel dan naar binnen en herhaal dit over het gehele haar totdat het gewenste resultaat bereikt is. Na gebruik is het haar droog, volumineus en zit het haar perfect in model. Zo creëer je die perfecte blowout snel en gemakkelijk vanuit je eigen badkamer!

Föhn

Wil je toch liever met een föhn en föhnborstel aan de slag? Ook op deze manier is het mogelijk om een natuurlijke slag en volume te creëren in het haar. Het is hierbij belangrijk dat je kiest voor een föhnborstel die ervoor zorgt dat de warmte goed wordt verdeeld zodat het haar niet beschadigd en het haar gemakkelijker in model kan worden gebracht. Kies hierbij bijvoorbeeld voor de CHI Ceramic Föhnborstel. Deze föhnborstel is gemaakt van keramisch materiaal. Keramiek geleidt warmte goed en zorgt er dan ook voor dat de warmte wordt verdeeld over de gehele lok. Deze borstel ontdoet het haar van klitten en maakt het haar heerlijk zacht. Bovendien komt deze borstel in de maten small, medium, large en jumbo. Zo zit er altijd een geschikte maat bij voor jouw haartype.

Gebruik

Zet de CHI Ceramic Föhnborstel aan de haaraanzet en laat de borstel samenwerken met de föhn. Beweeg de borstel langzaam van de haaraanzet tot aan de punt. Terwijl de föhn het haar droogt, polijst de CHI Ceramic Föhnborstel het haar. Zo is er na gebruik een prachtige glans zichtbaar en is het haar mooi gestyled.

6.      De juiste haarverzorging

Nadat je het haar hebt gestyled wil je natuurlijk dat het zo lang mogelijk in model blijft zitten en niet gaat pluizen. Om te voorkomen dat het haar uitzakt of gaat pluizen is het belangrijk om het haar na het stylen goed te verzorgen met een haarolie en gebruik te maken van een medium hold haarspray.

Om beschadigd haar te herstellen en droge punten en kroezen te voorkomen, is de BioSilk Silk Therapy een echte musthave: zowel voor als na het stylen.

BioSilk Silk Therapy is een uniek serum gemaakt van echte zijde dat de structuur en de glans van het haar herstelt en beschermt. Doordat dit product vocht vasthoudt, werkt de silk sterk vochtregulerend. Bovendien bevat de silk 17 van de 19 aminozuren die van nature aanwezig zijn in het haar; op deze manier worden de beschadigde gedeeltes in het haar herstelt en wordt er een gladde schubbenlaag gecreëerd. Zo voelt het haar na gebruik heerlijk zacht en soepel aan, en is er een intense glans zichtbaar.

Om het haar vervolgens de gehele dag in model te houden is de CHI Enviro 54 Natural Hold Hairspray perfect! Deze veelzijdige spray geeft het haar een natuurlijke hold zonder het te verzwaren en kan worden gebruikt voor ieder haartype. Bovendien creëert deze spray meer beweging, textuur in volume in het haar.

Haartool musthaves voor de perfecte blowout

Revamp Progloss Blowdry Airstyler

Deze lichtgewicht 4-in-1 fohnborstel combineert het drogen en stylen van het haar in een tool. Deze Airstyler ontklit en droogt het haar, maakt het haar glad en styled het haar. Bovendien beschikt deze Airstyler over 4 ionische jet emitters die een glad, pluisvrij en volumineus resultaat creëren. Door het unieke quadionisatiesysteem maakt deze airstyler het mogelijk om snel een eenvoudig een salonwaardige blowout te creëren. En dat allemaal met slechts één tool!

Revlon Salon One-Step hair Dryer and Volumizer

Deze ovale Airstyler van Revlon is een krachtige haardroger en volumeborstel in één. Door de ovale vorm van deze borstel is het gemakkelijker om direct vanaf de aanzet volume te creëren en prachtige gekrulde uiteinden te maken. Door de Iconic Technology van deze Airstyler droogt deze borstel het haar sneller en wordt het haar door middel van negatieve ionen beschermd tegen beschadiging en afbreken. De keramische coating van de borstel zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte waardoor schade aan het haar aanzienlijk wordt verminderd. Op deze manier creëer jij op een veilige en gemakkelijke manier een prachtige blowout!

Revamp Progloss Airstyler

Wanneer je op zoek bent naar een Airstyler waarmee je verschillende looks kunt creëren, is dit de perfecte keuze voor jou! Deze krachtige Airstyler komt met verwisselbare opzetstukken waardoor er meerdere haarstijlen te creëren zijn. Zo is de 32mm borstel bedoeld voor het creëren van meer volume en veerkracht in het haar, de 25mm voor het maken van krullen en golven en de 19mm voor het maken van strakke en middelgrote krullen. Daarnaast wordt deze Airstyler geleverd met een borstel en een concentrator om het haar droog te föhnen. Ook deze Airstyler beschikt over de ionen technologie waardoor het haar glad wordt en minder pluist.

Diva Pro Atmos Dry + Style

Deze lichtgewicht hitteborstel droogt en stijlt het haar in een recordtijd. Deze borstel beschikt over een digitaal gestuurde AC-motor die minder energie verbruikt en tot wel 10(!) keer langer mee gaat. Deze ultralichte en stille borstel wordt geleverd met 4 verschillende opzetstukken: een droogmondstuk, een stylingwand voor het creëren van krullen en golven, een opzetstuk voor kort tot medium lang haar en een opzetstuk voor medium tot lang haar. Na gebruik van deze tool voelt het haar zijdezacht aan en zal er een natuurlijke glans zichtbaar zijn. Dankzij de verschillende opzetstukken is deze tool geschikt voor ieder haartype en gemakkelijk in gebruik! 

Stylingproducten en –tools bestellen bij JohnBeerens.com?

Zoals je hierboven hebt gelezen is het mogelijk om met slechts één tool snel en gemakkelijk een blowout te creëren vanuit jouw badkamer. Heb je geen zin meer om elke dag met een föhn en fohnborstel aan de slag te gaan, maar wil je toch een volumineus kapsel creëren? Dan is een Airstyler de perfecte uitkomst. Wij van JohnBeerens.com hebben exclusieve Airstylers binnen ons assortiment, geschikt voor ieder haartype. Neem dus snel een kijkje op de website en kies een Airstyler die past bij jouw wensen!

Shop Airstylers

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje