04 Okt. 2022

CURTAIN BANGS: de haartrend van 2022

Denk je erover na om curtain bangs te nemen? Curtain bangs geeft je het gevoel van een uitgegroeide pony. De pony omlijst het gezicht aan beide kanten. Het begint kort in het midden en wordt geleidelijk langer richting je oren. Hierdoor ligt het niet direct op je voorhoofd en valt het zachter in het gezicht. Lees in deze blog alles wat je moet weten over deze haartrend.

Deel dit artikel:

CURTAIN BANGS: de haartrend van 2022

Waar komen Curtain Bangs vandaan?

De look is ontstaan in de jaren 60. Denk maar aan het kapsel dat populair werd door film icoon Brigitte Bardot. Vermoedelijk heeft de look een comeback gemaakt als gevolg van quarantaine waarbij pony’s uitgroeiden en van deze verandering gebruik werd gemaakt.

Curtain Bangs en gezichtsvorm

Curtain bangs gaan jou prachtig staan! Omdat ze wat meer naar buiten toe lopen maken ze je gezicht iets ovaler. Curtain bangs zijn ook perfect om jukbeenderen te benadrukken en staan bij alle gezichtsvormen! Laat het alleen wel altijd door een professional knippen.

Curtain Bangs Stylen

Het stylen van curtain bangs kan eenvoudig zijn. Je hebt een ronde borstel, een föhn en de juiste haarproducten om je haar mee te stylen. Bekijk de video ‘How to: curtain bangs’ en ontdek hoe jij je curtain bangs in model krijgt.

Hoe style ik deze haartrend?

Ben jij niewsgierig geworden en wil jij ook je curtain bangs mooi stylen? Lees hoe je in 6 stappen je curtain bangs in model kan brengen.

Stap 1 – De juiste haarverzorging

Haarverzorging is de basis voor mooi en gezond haar. Gebruk een shampoo en een goed verzorgende conditioner, zoals de Wella Enrich conditioner.

Stap 2 – Breng een versteviging, zoals haarmousse in het haar aan

Het is belangrijk dat je over het gehele haar een verstevigend haarproduct aanbrengt, zodat je curtain bangs langer houdbaar blijven en je je haar beter in model krijgt. Wij zijn fan van de Wella EIMI Extra Volume Mousse.  
De haarmousse geeft versteviging, geeft volume en gaat uitdroging van het haar tegen tijdens het föhnen.

Stap 3 – Gebruik een volume of aanzet haarspray

Gebruik voor meer volume een aanzet spray zoals de EIMI Sugar Lift. Maak een paar scheidingen in het haar en spray deze van ongeveer 10 cm afstand op de wortels van het haar. De spray geeft niet alleen meer volume, maar ook glans omdat het product verrijkt is met suiker.
Ik hoor je denken; is het echt zo belangrijk om meerdere producten in het haar aan te brengen voordat je begint met stylen? Het antwoord is: JA, echt waar! Door het aanbrengen van deze producten krijgt het haar grip en heb je lang plezier van je curtain bangs.

Stap 4 – Je haar met een ronde borstel föhnen

Je haar rollen en omdraaien: haal je pony naar voren met je borstel, draai omhoog en til op als je föhn je haar raakt. Rol je borstel naar voren en voila je curtain bangs zijn gestyled. Bekijk hiervoor nogmaals de video ‘How to: curtain bangs bij min. 1.38, zodat het wat duidelijker wordt.

Stap 5 – Creëer volume op je kruin

Wil je echt voor een jaren 60 haarlook gaan? Vergeet dan niet om op de kruin wat volume te creëren. Maak weer gebruik van je föhn en ronde borstel.

Stap 6 – Laat je haar afkoelen met behulp van een schuifspeld

Voor meer houdbaarheid kan je de curtain bangs naar achter rollen en even vastzetten met een schuifspeld. Zo koelt het haar af in dezelfde vorm en heb je gedurende de dag langer plezier van de look.

En is het je gelukt om met behulp van deze tips fantastische curtain bangs te creëren, post dan zeker je foto op Instagram met #jointhejbclub, vinden we leuk!

Op zoek naar alle producten om curtain bangs te creëren? Je shopt ze allemaal bij JohnBeerens.com!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje