20 Dec. 2017

De 10 geboden bij droog haar

De winterdagen zijn aangebroken. Het wordt koud buiten en binnen is het heerlijk warm. Een van de grootste oorzaken van droog haar is de temperatuurwisseling. Lees hier onze do’s en dont’s bij droog haar!

Deel dit artikel:

De winterdagen zijn aangebroken. Het wordt koud buiten en binnen is het heerlijk warm. Een van de grootste oorzaken van droog haar is de temperatuurwisseling. Lees hier onze do’s en dont’s bij droog haar!

10 DONT’S
Wanneer het haar droog (en beschadigd) is gaat het haar flink pluizen en wordt het statisch. Naast de temperatuurwisselingen zijn er meerdere factoren die het haar droog kunnen maken.

• Föhnen
De warmte van de föhn maakt het haar droog en pluizig, gebruik bij het föhnen altijd een hittebeschermer of serum.

• Hittetools 
Ook hittetools maken het haar statisch en droog. Gebruik een hittetool zo kort mogelijk en bescherm het haar tegen de warmte met een hittebeschermer.

• Haren wassen
Als het haar vaak wordt gewassen worden natuurlijke beschermende oliën van de hoofdhuid verwijderd. Doordat de hoofdhuid uitdroogt heeft het haar geen bescherming bij de aanzet. Probeer om het haar zo min mogelijk te wassen! Twee keer in een week is voldoende.

• Zee- en zwembadwater
Vermijd zo veel mogelijk zee- en zwembadwater. Het zout en chloor zijn agressief voor de natuurlijke beschermlaag van het haar. Ga je toch het water in? Breng dan een beschermende spray aan in het haar zodat het haar niet droog wordt en steek je haar op als je gaat zwemmen.

zeester_1.jpg

• Geen haarproducten met alcohol
Alcohol in haarproducten is een no go voor de vochtbalans van het haar. Alcohol droogt uit en maakt het haar vaag van kleur. Niet alle soorten alcohol zijn slecht voor het haar. Behenyl alcohol, Cetearyl alcohol, Stearyl alcohol, Cetyl alcohol, Lauryl alcohol en Myristyl alcohol drogen het haar niet uit.

• Kammen
Wanneer je het haar vaak kamt of borstelt raken de haarschubben beschadigd. Het is heerlijk als er geen knopen in het haar zitten, de beste tip is dan ook om het haar te kammen met een grove kam. Op deze manier verwijder je de knopen en beschadig je het haar zo min mogelijk.

• Chemische behandeling
Een grote boosdoener bij droog haar is het haar chemisch behandelen zoals permanent laten zetten en het haar laten verven. Wil je dit niet vermijden? Zorg dan voor extra goede bescherming zoals een passende shampoo en conditioner.

• Temperatuurwisseling
Grote verschillen in de temperatuur zijn niet bevorderlijk voor het haar. Van een droge warme ruimte naar buiten gaan waar het maar een paar graden is, maakt het haar pluizend en statisch. Veel in een droge ruimte zijn zoals kantoren en scholen maakt het haar droog. Voordat je ’s ochtends de deur uit gaat is het slim om een serum in het haar aan te brengen. Gedurende de dag blijft het haar mooi glanzend en pluist het niet. 

• Zonnebank
Zonlicht en UV-licht drogen het haar flink uit. Wanneer je gaat zonnen of naar de zonnebank gaat kun je het beste het haar beschermen met een hittebeschermer. Hierdoor krijgt het haar een beschermlaag en dringen de schadelijke deeltjes van zonlicht en UV-licht het haar niet binnen.

• Slaapkussen
’S nachts tijdens het slapen draai je veel om waardoor het haar in de war kan raken. De wrijving van het slaapkussen en het haar tast de haarschubben aan. Doordat deze haarschubben open gaan staan, wordt het haar droog en pluizig. Slaap op een satijnen kussen.

jojoba-haarmasker.jpg

10 DO’S

• Haarmasker
Verzorg droog haar met een heerlijk haarmasker speciaal voor droog en pluizig haar. Tip: maak zelf een masker met eieren, yoghurt, zonnebloemolie en mayonaise voor glanzende en zachte lokken. 

• Conditioner
Naast een verzorgende en passende shampoo voor jouw haarprobleem, is een juiste conditioner van groot belang. Kies een conditioner die droog en beschadigd haar aanpakt voor een optimaal resultaat. 

• Haren drogen
Na het wassen van je haar is het snel en makkelijk om het haar droog te föhnen. Helaas maakt de föhn het haar pluizig, laat daarom het haar natuurlijk drogen. Het kost iets meer tijd dan wanneer je het haar föhnt, maar het resultaat mag er wezen! 

• Water
Om de vochtbalans van het haar op peil te houden is het belangrijk om voldoende vocht in het lichaam te hebben. Drink voldoende water, zo’n 1,5 tot 2 liter per dag, om een juiste vochtbalans te houden. 

• Heatprotector
Wanneer het haar in aanraking komt met hitte(tools), beschadigt het en droogt het uit. Breng altijd een hittebeschermer aan in het haar in de vorm van een spray of serum. De hitte beschermer geeft een beschermende laag over de haarschubben waardoor het vocht in het haar blijft.

• Zink
Vitamines zijn ontzettend hard nodig voor een optimale gezondheid. Om de conditie van het haar te verbeteren is zink nodig. Zink bevorderd de haargroei en de groei van nagels. Ook is deze vitamine goed voor de huid. 

• Lauw en koud
Laat je haar glanzen door na het te wassen, het haar lauw of koud uit te spoelen. Door het koele water sluiten de haarschubben zich waardoor het vocht in het haar blijft. Het is even doorbijten, maar je haar wordt zijdezacht en stralend van! 
guclu-sac_1.jpg


• Knippen
Droog haar is voornamelijk te zien bij de haarpunten. De punten gaan splijten en voelen stug aan. Ga droog haar tegen door regelmatig de haarpunten te laten knippen. Geen zorgen, telkens een klein stukje eraf maakt het haar niet kort!

• Serum
De key voor gezond en glanzend haar is het gebruiken van een verzorgende serum. Breng het serum na het wassen in het haar aan of voor het gebruiken van een hittetool.

• Slapen
Heb je last van ontzettend droog haar? Ga dan slapen met een intens voedende verzorging in het haar. Vet het haar met kokosolie of een beetje olijfolie in, wikkel het haar in een vlecht of knot en slaap met een handdoek over je slaapkussen. ’S nachts trekt de verzorgende en natuurlijke olie in het haar. In de ochtend spoel je het er weer uit. Het haar krijgt op deze manier een boost aan intense verzorging en vocht.

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje