De beste tips en tricks voor glanzend haar


Hoe gezonder het haar des te mooier de coupe! Hier kun je via de binnen- of buitenkant voor zorgen.

Vitamines
Een gevarieerd voedingspatroon dat vitamine B bevat maakt haar, huid en nagels sterk. Het eten van spinazie, broccoli, zalm, bonen, noten, ei, granen, oesters en wortels bevorderd de gezondheid van het haar. Door de rijkheid van vitamine B die deze producten bevatten, krijgt het haar van binnenuit een boost. Niet alleen krijgt het haar een natuurlijke gezonde glans, ook de weerstand van het lichaam wordt verhoogd en afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd.
Tip: maak van spinazie, broccoli, komkommer en limoen een heerlijke gezonde groene smoothie!


Haren kammen
Het haar kan van buitenaf ook gezond en glanzend worden door het gebruik van de juiste producten en technieken. Zo is het belangrijk dat wanneer het haar gekamd wordt dit met een grove kam op nat haar wordt gedaan. De structuur van het haar wordt dan zo min mogelijk beschadigd.

Het gebruik van de Tangle Teezer laat de haarstructuur tevens in een goede conditie. Deze haarborstel ontklit het haar ontzettend snel en is zowel op droog als op nat haar te gebruiken. Door de speciale lange en korte pinnen op de Tangle Teezer, breekt het haar niet en krijgt het haar een natuurlijke glans.

Serum
Na het kammen van het haar is het slim om een leave-in conditioner aan te brengen. Het gebruik van een leave-in conditioner maakt het haar ontzettend zacht en glanzend. Daarnaast beschermt een haarserum het haar en laat het gespleten haarpunten tijdelijk verdwijnen.

Bescherming
Wanneer het haar behandeld wordt met hittetools is het van groot belang dat het haar beschermd is. Gebruik het liefst zo weinig mogelijk hittetools zoals een stijltang, krultang of föhn. Als het haar toch geshaped wordt met een hittetool, gebruik dan een hittebeschermer. Het haar krijgt een beschermlaag waardoor haarschubben intact worden gehouden en het haar een gezonde glans krijgt.

Juiste combinatie
Ieder haarprobleem heeft zo zijn juiste combinatie aan haarverzorging nodig. Zo kan het haar bijvoorbeeld droog, breekbaar, dof, pluizig of statisch zijn. Ga na wat het haarprobleem is en kies vervolgens de daarbij passende shampoo en conditioner. Het gebruik van de juiste producten maakt het haar sterk en geeft het haar een prachtige glans. Producten zonder parabenen beschadigen het minst!

Haarmaskers
Om het haar super glanzend en zacht te maken is het gebruik van een haarmasker een ideale oplossing. Kies een verzorgend en zacht makend masker en gebruik dit eens in de twee weken voor een optimaal resultaat.
Tip: maak zelf een haarmasker met een ei en yoghurt voor super shiney haar!

Harenwassen
Het haar heeft van nature een vetlaag ter bescherming van het haar en de hoofdhuid. Als het haar vaak wordt gewassen verdwijnt de beschermende vetlaag waardoor het haar dof en slap wordt. Deze laag wordt het langst behouden wanneer het haar maximaal twee keer in de week gewassen wordt. Was dus zo min mogelijk het haar om een mooie glans te krijgen en behouden.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag