01 Nov. 2017

De beste tips en tricks voor glanzend haar

Hoe gezonder het haar des te mooier de coupe! Hier kun je via de binnen- of buitenkant voor zorgen.

Deel dit artikel:


Hoe gezonder het haar des te mooier de coupe! Hier kun je via de binnen- of buitenkant voor zorgen.

Vitamines
Een gevarieerd voedingspatroon dat vitamine B bevat maakt haar, huid en nagels sterk. Het eten van spinazie, broccoli, zalm, bonen, noten, ei, granen, oesters en wortels bevordert de gezondheid van het haar. Door de rijkheid van vitamine B die deze producten bevatten, krijgt het haar van binnenuit een boost. Niet alleen krijgt het haar een natuurlijke gezonde glans, ook de weerstand van het lichaam verhoogt en afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd.
Tip: maak van spinazie, broccoli, komkommer en limoen een heerlijke gezonde groene smoothie!


Haren kammen
Het haar kan van buitenaf ook gezond en glanzend worden door het gebruik van de juiste producten en technieken. Zo is het belangrijk dat wanneer je het nat haar kamt, je dit met een grove kam doet. Zo beschadig je het haar zo min mogelijk.

Gebruik bijvoorbeeld de Tangle Teezer. Deze borstel laat de haarstructuur tevens in een goede conditie. Deze haarborstel ontklit het haar ontzettend snel en is zowel op droog als op nat haar te gebruiken. Door de speciale lange en korte pinnen op de Tangle Teezer, breekt het haar niet en krijgt het haar een natuurlijke glans.

Serum
Na het kammen van het haar is het slim om een leave-in conditioner aan te brengen. Het gebruik van een leave-in conditioner maakt het haar ontzettend zacht en glanzend. Daarnaast beschermt een haarserum het haar en gaat het gespleten punten tegen.

Bescherming
Je haar stylen met hittetools kan prachtige resultaten opleveren, maar hou altijd rekening dat je het haar beschermt met een hittebescherming. Veel van onze klanten zweren bij de hittebescherming van Biosilk die tegelijkertijd ook een serum is en het haar beschermt en glans geeft. Gebruik het liefst zo min mogelijk hittetools. Als je het haar toch shapet met een hitte tool,gebruik dan een hittebeschermer. Het haar krijgt een beschermlaag, zo raken de haarschubben minder beschadigd en behoudt het een gezonde glans.

Juiste combinatie
Ieder haarprobleem heeft zo zijn juiste combinatie aan haarverzorging nodig. Zo kan het haar bijvoorbeeld droog, breekbaar, dof, pluizig of statisch zijn. Ga na wat het haarprobleem is en kies vervolgens de daarbij passende shampoo en conditioner. Het gebruik van de juiste producten maakt het haar sterk en geeft het haar een prachtige glans. Producten zonder parabenen beschadigen het minst!

Haarmaskers
Om het haar super glanzend en zacht te maken is het gebruik van een haarmasker een ideale oplossing. Kies een masker dat het haar verzorgt en verzacht. Wij raden aan een haarmasker 1 a 2 keer per week te gebruiken voor een optimaal resultaat.
Tip: maak zelf een haarmasker met een ei en yoghurt voor super shiny haar!

Wassen
Het haar heeft van nature een vetlaag ter bescherming van het haar en de hoofdhuid. Als je het haar vaak wast, verdwijnt de beschermende vetlaag waardoor het haar dof en slap wordt. Deze laag behoud je het langst wanneer je het haar maximaal twee keer in de week wast. Dus voor mooi en glanzend haar, was je haar zo min mogelijk!

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag