Bij besteding vanaf €70,- ontvang je gratis een amika detangling brush cadeau.

03 Okt. 2022

De beste tips voor krullend haar

Krullend haar, het is prachtig, maar daarentegen vergt het erg veel werk om het te onderhouden. Om het leven als vrouw met krullen makkelijker te maken hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet. 

Deel dit artikel:

7x tips die het makkelijker maken om jouw krullen te onderhouden

Tip 1: Was je haar niet te vaak

Krullend haar heeft van nature een drogere textuur dan stijl haar. Je hoofdhuid maakt natuurlijke oliën aan, deze zijn essentieel om je haar te voeden. Deze olie heeft door de golven in het haar een langere weg af te leggen naar de punten dan bij stijl haar. Dit betekent dat krullen vaak droger zijn dan stijle lokken. Het is daarom belangrijk dat krullend haar niet te vaak gewassen wordt met shampoo zodat het haar deze natuurlijke oliën kan behouden. Één keer in de week wassen met een shampoo is voldoende. Heb je vaker behoefte om je haar te wassen? Gebruik in het midden van de week dan een Co-Wash. Deze maakt je haar schoon, maar stript het haar niet van alle natuurlijke oliën.

Tip 2: Gebruik regelmatig een masker

Het is belangrijk dat je krullen een paar keer in de maand intens gevoed worden. Alleen een conditioner is niet voldoende. Gebruik elke week of één keer in de twee weken een masker dat aansluit op de eigenschappen van je haar. Heb je beschadigingen door hitte gebruik of verven? Gebruik dan een masker dat herstelt en je haar verstrekt. In de krullenwereld noemen we dit ook wel een deep conditioner. 

Tip 3: Klit het haar alleen uit wanneer het nat is en met producten

Krullend haar heeft meer kans om af te breken dan stijl haar, daarom is het beter om het haar niet uit te klitten wanneer het droog is. Door de golven en krullen zijn klitten ook meer voorkomend. Wanneer deze klitten nat gemaakt worden en een conditioner of masker in het haar getrokken is glijden de klitten er beter uit. Klit het haar daarom minimaal één keer in de week uit. Begin onder bij de punten en werk je weg naar boven naar de hoofdhuid. 

Tip 4: Gebruik een leave-in en een gel

Als je de eerdere tips volgt ben je al goed op weg. Naast een conditioner en een masker moet je haar ook verzorgd worden wanneer je uit de douche komt. Er zijn tientallen manieren om je krullen te stylen en de beste manier hangt af van jouw wensen en je krullen. Dé perfecte haar routine voor krullen bestaat dus niet. Wat we wel adviseren voor elk krultype is om een goede leave-in conditioner en gel te gebruiken. Een leave-in conditioner zorgt dat je haar gevoed wordt en een gel sealed deze voeding en zorgt dat je krullen in model blijven.

Tip 5: Drogen met lage hitte

Extreme hitte zorgt voor beschadigingen aan je krullen, zelfs de hoogste stand van je föhn kan voor beschadigingen zorgen. Laat je krullen na de styling daarom aan de lucht drogen of gebruik een diffuser. Het beste is om de föhn dan op de laagste hitte- en snelheidsstand te gebruiken.

Tip 6: Laat regelmatig je haar knippen

Knipbeurten, menig vrouw met krullen is hier geen fan van. We zijn allemaal wel eens terug gekomen van de kapper met te kort of ongelijk haar. Bezoek daarom eens een kapper die gespecialiseerd is in krullen. Zij weten precies hoe krullen het beste geknipt moeten worden en vanaf dat moment kijk je er ook meer naar uit om naar de kapper te gaan. Het is heel gezond om elke drie maanden minimaal de punten van je haar eraf te laten knippen. Dit zorgt ervoor dat je geen gespleten punten krijgt, minder klitten en je krullen gezond verder kunnen groeien.

Tip 7: Beschermen je krullen tijdens het slapen

Tijdens het slapen zijn krullen erg vatbaar om te breken. Je beweegt veel in je slaap en je haar wrijft dan over je kussen en bed. Dit kan breuken in je krullen veroorzaken. Het is dus belangrijk om je krullen te beschermen. Denk hierbij aan een slaapmuts of een sjaal van zijde of satijn. Dit is zacht en hierdoor behouden je krullen hun natuurlijke vorm en zijn ze beschermt tegen breken.

Je krullen vergen geduld, liefde en aandacht. Met deze tips kom je er zeker, dus laat ons vooral jouw krullen kapsel zien. Post je foto op Instagram met #jointhejbclub en dan zien we je snel!

Jouw krullen verzorgen met JohnBeerens.com

Opzoek naar producten die jouw krullen verzorgen? Je shopt ze allemaal bij JohnBeerens.com!

 

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje