Geniet vandaag van onze JB Shopping Day met 10% extra korting. Code: DAYDEAL-W

14 Jan. 2021

Hoe gebruik je de conditioner- en shampoobar? 7x voordelen.

Beauty producten in Bar vorm zijn tegenwoordig enorm populair. Hoe haal je het beste uit je shampoo- of conditioner bar? En wat zijn de voordelen van deze trend die steeds vaker haar territorium markeert in de Nederlandse badkamers? 

Deel dit artikel:

Alles over shampoo- en conditioner bars

Heb jij al kennis gemaakt met dé beauty trend van het moment? Beauty producten in Bar vorm zijn tegenwoordig enorm populair. Waarom? Bars zijn een stuk milieuvriendelijker dan de traditionele beauty producten. Daarnaast zijn we steeds bewuster bezig met wat we eigenlijk gebruiken en wat we in ons haar of op ons lichaam smeren. De Bars van HappySoaps passen perfect bij deze trend. Deze Bars bestaan volledig uit natuurlijke ingrediënten en zijn 100% plasticvrij. Daardoor zijn ze niet alleen lief voor jouw huid, maar ook voor het milieu! Lees in dit blogartikel meer over deze trend die je steeds vaker in de badkamer ziet.

Wat is een Shampoobar?

Maak kennis met de trendsetter: de Shampoobar. Een Shampoobar is eigenlijk een blok vaste shampoo. Waar traditionele shampoo vloeibaar is, maak je een Shampoobar nat om hem te kunnen gebruiken. Zie het als een stuk zeep, maar dan speciaal voor je haar. Gevuld met allemaal verzorgende, natuurlijke ingrediënten. Deze verzorgende, natuurlijke ingrediënten zorgen ervoor dat een Shampoobar milder is voor jouw haar en hoofdhuid dan een traditionele shampoo. Deze natuurlijke shampoo zorgt ervoor dat jouw haar en hoofdhuid optimaal verzorgd en gereinigd wordt.

Wat zijn de voordelen van een Shampoobar?

De voordelen van een Shampoobar?

  • Shampoobars zijn mild en verstevigend en voedend voor het haar.
  • Een Shampoobar versterkt jouw natuurlijke glans en laat jouw natuurlijke of geverfde kleur stralen. 
  • Vegan en dierproefvrij.
  • Handgemaakt in Nederland.

De Bar-trend is begonnen met de natuurlijke Shampoobars, maar breidt zich nu uit met allerlei andere producten. We willen niet alleen natuurlijke, milieuvriendelijke haarproducten gebruiken, maar ook voor de rest van ons lichaam!

Welke ingrediënten zitten er in de Shampoobars?

De HappySoaps Bars hebben niet alleen een plasticvrije verpakking, maar zijn ook vrij van microplastics. Ze zijn dus echt 100% plasticvrij. Lees in onze blog over microplastics meer over dit onderwerp. Ook bevatten ze geen SLS en SLES. Dit zijn afkortingen voor Sodium Lauryl Sulfaat en Sodium Laureth Sulfate. Lees in het blogartikel over sulfaten hier meer over. Deze twee chemische ingrediënten worden veel gebruikt in cosmetica, maar deze ingrediënten werken uitdrogend en kunnen soms zelfs zorgen voor huidirritaties. Die droge, trekkerige huid na het douchen? Dat kan vaak door SLS of SLES komen. Daarnaast zijn de Bars volledig vrij van palmolie. Palmolie is van zichzelf geen slecht ingrediënt, maar de manier waarop het gewonnen wordt, is enorm slecht voor het milieu. HappySoaps heeft gekozen een duurzamer alternatief te verwerken in de Bars wat niet belastend is voor het milieu en de dieren.

De Bars zijn volledig vrij van rotzooi en chemicaliën. In plaats daarvan zijn de Bars verrijkt met allemaal fijne, natuurlijke ingrediënten die lief zijn voor jouw huid én het milieu. Zo bevatten alle Shampoobars shea butter. Dit versterkt het herstellend vermogen van de hoofdhuid. Andere ingrediënten die je in alle varianten kunt terugvinden zijn olijfolie en quinoa. Olijfolie werkt effectief in de bestrijding van stoffen die gezonde lichaamscellen aantasten en quinoa werkt verstevigend en voedend.

Hoe gebruik je een Shampoobar?

Het gebruik van een Shampoobar is eigenlijk heel simpel.

  1. Je neemt de Bar mee onder de douche en wrijft de Bar tussen je natte handpalmen, zodat er schuim ontstaat.
  2. Vervolgens gebruik je het schuim om je haren mee te wassen.
  3. Masseer het schuim door je haar om zo al het vet en vuil te verwijderen en spoel je haar vervolgens goed uit.

Tip: je kunt de bar ook direct door je haar heen wrijven om schuim te creëren. De Bar schuimt dan net wat meer en geeft een sterker ontvettend effect.

Shop jouw heerlijke shampoobar hier

Hoe bewaar je een Shampoobar?

Wil je zo lang mogelijk genieten van jouw Shampoobar? Als je Bar nat blijft, zal er veel product verloren gaan omdat er steeds een klein laagje van de Bar afbreekt. Enorm zonde natuurlijk! Berg jouw Bar daarom droog op na gebruik. De Bar kan dan vanzelf opdrogen, waardoor hij niet alleen langer meegaat, maar ook langer goed zal blijven. Leg jouw Bar weg op een droge plek of schaf een speciale Zeep Houder aan waarop de Bar kan uitlekken. Dit geldt overigens voor alle Bars. Hoe liever jij voor jouw Bar bent, hoe langer je er mee doet!

Wat is een Conditioner Bar?

Na het wassen van je haar, kun je een Conditioner Bar gebruiken. De Conditioner Bars van HappySoaps zijn speciaal gemaakt om jouw haar na iedere wasbeurt te hydrateren en te voeden. Een Conditioner Bar heeft eigenlijk geen nadelen, alleen maar voordelen! Ze verzorgen je haar en hoofdhuid, waardoor je haar heerlijk zacht aanvoelt en goed zal vallen. Say hello to a good hairday! De Conditioner Bars lijken qua vorm erg op de Shampoobars, maar ze zijn meer creamy. Deze Bar gebruik je daarom nét iets anders.

Hoe gebruik je de Conditioner Bar?

1. Warm de Bar allereerst even op onder de warme douche zodat hij zacht wordt.

2. Wrijf de Bar vervolgens over je vochtige haar en laat het inwerken.

3. Spoel het vervolgens goed uit en geniet van jouw heerlijke zachte en verzorgde haar.

Hoewel alle zes de vrolijke Conditioner Bars geschikt zijn voor alle haartypes, hebben ze wel allemaal hun eigen, heerlijke geur en pluspunten!


Droge hoofdhuid: De Aloë Vera Love Conditioner Bar is ideaal als je last hebt van een droge hoofdhuid.

Huidirritatie: De Chamomile Relaxation Conditioner Bar gaat huidirritatie tegen en zorgt voor verzachting van het haar.

Droge hoofdhuid: Melon Power ruikt heerlijk zoet naar meloen en werkt net als Aloë Vera Love tegen een droge hoofdhuid. Ook zorgt deze Bar voor haarversteviging.

Positieve haar boostTender Rose geeft je een positieve boost door de lekkere rozengeur en maakt je haar heerlijk zacht.

Haargroei: Lavendel heeft allerlei fijne eigenschappen waar jouw haar blij van wordt. De Lavender Bliss Conditioner Bar stimuleert de haargroei, vermindert een droge hoofdhuid én maakt je haar sterker.

Kalmerende werking: Green Tea Happiness heeft een kalmerende werking en is ook ideaal om te gebruiken als je last hebt van een droge hoofdhuid.

Hoeveel wasbeurten haal je uit een Shampoobar?

De Shampoo- en Conditioner Bars zijn heerlijk compact, maar je kunt wél erg lang met zo’n klein, vrolijk blokje doen. Wist je dat een Bar tot wel 90 tot 110 wasbeurten mee gaat?

Is een shampoobar voor elk type haar geschikt?

Door de fijne, voedende en natuurlijke ingrediënten zijn de Shampoo en Conditioner Bars van HappySoaps geschikt voor alle haartypes. Uiteraard heeft iedere variant zijn sterkte punten.

Welke haartypes?

Normaal haar. Heb je normaal haar? Dan is de paarse Shampoobar Purple Rain iets voor jou. Deze Bar ruikt heerlijk naar lavendel en is ideaal voor normaal haar door de verfrissende en kalmerende werking. Door de donkerpaarse kleur is deze Shampoobar ook geschikt als zilvershampoo voor gekleurd haar. In Need of Vitamin Sea is ook perfect voor dagelijks gebruik op normaal haar.

Beschadigd en droog haar. De beste Shampoobar voor beschadigd en droog haar? De groene Bar Aloë You Vera Much. Deze Bar heeft verzorgende eigenschappen en gaat een jeukende hoofdhuid tegen. Ook de heerlijke, kruidige Cinnamon Roll Bar, Tea-Riffic en Chamomile Down & Carry On zijn fijne Bars voor beschadigd, slap en droog haar.

Krullen: Ben je gezegend met een bos krullen? Dan is You’re One in a Melon jouw go to Bar. Deze Bar werkt ook goed voor kroeshaar doordat meloen als een natuurlijke conditioner werkt.

Alle haartypen: The Happy Panda en La Vie en Rose zijn echt voor alle verschillende haartypes geschikt. Beide Bars zijn een geweldige geursensatie en zijn verrijkt met natuurlijke, verzorgende ingrediënten waar ieder haartype blij van wordt. 

Wat zijn de voordelen van een Shampoo- en Conditioner Bar?

Wist je dat de Shampoo- en Conditioner Bars héél veel voordelen hebben? Shampoo- en Conditioner Bars gaan veel langer mee dan traditionele shampoo’s en conditioners. Eén Bar is goed voor 90 tot 110 wasbeurten. Dat is wel 3x zo veel als de traditionele shampoo’s en conditioners. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee!

  1. De HappySoaps Bars zijn 100% plasticvrij. Zowel de verpakking als het product zijn volledig plasticvrij.
  2. Shampoo- en Conditioner Bars zijn waterbesparend. Wist je dat traditionele shampoo en conditioner flessen vaak voor 80% gevuld zijn met water? Omdat je zelf toch al water toevoegt aan de Bar tijdens het douchen, kan er water bespaard worden tijdens de productie.
  3. Bars zijn makkelijk om mee te nemen op reis omdat ze lekker compact zijn én geen vloeistof zijn. Bye, bye lekkende flessen in jouw bagage. 
  4. De HappySoaps Bars zijn lief voor het milieu. Ze zijn plasticvrij, bevatten alleen maar natuurlijke ingrediënten, zijn vrij van palmolie, zijn vegan én worden niet op dieren getest.
  5. Jouw haar en huid worden blij van alle natuurlijke, voedende ingrediënten. De Bars zijn vrij van chemische ingrediënten, waardoor jouw haar en huid je dankbaar zijn.
  6. De Shampoo- en Conditioner Bars schuimen goed zonder dat er chemische ingrediënten in zitten.
  7. De HappySoaps Bars zijn handgemaakt in Nederland! Dus je steunt de locals bij aankoop van HappySoaps Bars.

Hoe zit het met de Shaving- en Soap Bar?

Naast de Shampoo- en Conditioner Bars heeft HappySoaps een uitgebreid assortiment met fijne, natuurlijke én 100% plasticvrije producten. Neem bijvoorbeeld de Shaving Bars: een vrolijke vervanger voor scheerschuim of scheergel. Deze Shaving Bars zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook een stuk liever voor jouw huid omdat ze geen zeep bevatten. Daardoor is het een heel mild product dat zorgt voor een heerlijk zachte huid na iedere scheerbeurt. De Shaving Bar is heel makkelijk in gebruik:

  1. Masseer de Bar tussen je natte handen totdat er schuim ontstaat en
  2. Breng dit schuim aan op de plek die je gaat scheren.
  3. Pak je scheermes en scheren maar.
  4. Spoel het schuim vervolgens van je lichaam af en je bent ready to go!

Ben je op zoek naar een milde Happy Soap om jouw lichaam mee te wassen? Dan is de Soap Bar, oftewel Body Bar, van HappySoaps misschien iets voor jou. Deze blokken zeep zijn speciaal ontwikkeld om jouw huid optimaal te reinigen en te verzorgen. De Body Bar zeep is vrij van SLS en parabenen. Een Soap bar is ook een bewuste en duurzame keuze. Jouw huid en het milieu zullen je dankbaar zijn!

De Soap Bar is erg gebruiksvriendelijk:

  1. Masseer de Zeep Bar kort tussen je natte handen totdat er schuim ontstaat.
  2. Was vervolgens je lichaam met dit schuim.
  3. Spoel je lichaam vervolgens af en geniet van jouw zachte, gevoede huid.

Shampoo-,Conditioner of andere Body Bars bestellen bij JohnBeerens.com?

Wil jij meedoen met deze milieuvriendelijke trend en zo jouw steentje bijdragen aan het welzijn van het milieu en jouw lichaam? Bestel dan bij ons je HappySoaps Bar. Bekijk ook ons vegan assortiment voor nog meer interessante producten!

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje