19 Jul. 2019

De gouden regels om je Balayage mooi te houden [7x tips]

Balayage! Inmiddels weten alle dames wat Balayage is. Het Frans woord Balayage betekent letterlijk ‘vegen’. Dit is ook precies wat Balayage inhoudt. Het is een kleurtechniek waarbij haarverf met vegen wordt aangebracht. Het resultaat: Sunkissed hair en geen last van de irritante uitgroei die je wel krijgt bij de traditionele haarverftechnieken. Hierdoor ziet Balayage er ook heel natuurlijk uit (de droom van elke vrouw). Maar! Balayage kan ook haar tol eisen op de kwaliteit van je haar als je je haar niet onderhoudt en maximaal verzorgt! Lees in deze blog hoe je je Balayage en haarlokken het best bijhoudt.

Deel dit artikel:

Hoe houd je een Balayage mooi?

Dit is de hamvraag als je het hebt over Balayage. Na de behandeling ziet het haar er prachtig uit. Maar waar het om draait is wat er the days after gebeurt. Langzamerhand komt de kwaliteit van het haar weer boven water als het effect van föhn/stijltang wegebt. En hoe mooi de Balayage ook is, het blijft een feit dat het voor de kwaliteit van je haarlokken niet bevorderend is. Er wordt meestal gebruik gemaakt van haarverf en/of ontkleuring. Vaak chemische producten die het haar kunnen uitdrogen en beschadigen als je het niet goed verzorgt.

Hoe vaak moet je Balayage bijwerken?

Het heerlijke aan de Balayage is dat je in vergelijking met de traditionele haarverftechniek niet regelmatig een touch-up trip moet doen naar de kapper. Want wat is er nou irritanter dan die uitgroei die om de vijf weken hello there! tegen je zegt. Gelukkig groeien de highlights (vegen) er geleidelijk en natuurlijk uit, omdat ze vooral aan de onderkant van het haar worden aangebracht. Je kunt dus zelf de haarkleur in de gaten houden en zelf bepalen wanneer je het weer tijd vindt voor een opfrisbeurt. Wij adviseren om de opfrisbeurt van de haarkleur om de 2 a 3 maanden te doen! Wat je ook kan doen, is de Balayage laten uitgroeien met als resultaat een Ombre effect. Ombre haar is een kleurtechniek waarbij het haar aan de onderkant lichter is dan boven. Deze heb je dus gratis als je de Balayage laat uitgroeien ;-).

Verzorging van een Balayage

We zeiden het al eerder in de blog: Balayage is heel mooi. Maar niet perse goed voor het haar. We kunnen het niet genoeg benadrukken: voed en verzorg je haar met de beste haarverzorging. Zo voorkom je dat het haar nog meer uitdroogt of afbreekt en houd je de Balayage on point! In deze blog geven we jou zeven tips om jouw Balayage coupe maximaal te verzorgen, zodat je er altijd trots op kan zijn!

Balayage onderhouden

De techniek van Balayage?

Balayage betekent in het Frans ‘vegen’. De kleur wordt met vegen aan de oppervlakte van het haar aangebracht. De kleur verzadigt niet in heel het haar in tegenstelling tot de traditionele haarkleurtechniek. Dit geeft als resultaat natuurlijke ‘vegen’ van lichtere delen in de lengte van het haar. De vegen worden met een kwast intuïtief aangebracht. De subtiele vegen beginnen halverwege het haar en niet bij het hoofdhuid. Een behandeling duurt gemiddeld 1.5 -2.5 uur. Maar het kan zeker langer duren. Dit is afhankelijk van de wensen en van de huidige kleur. Maar het is niet overbodig om je favoriete thriller boek mee te nemen om je tijdens de behandeling te vermaken.

7x gouden tips voor de verzorging van een Balayage

We hebben je wat gouden tips beloofd, zodat je het beste uit je Balayage haalt. Pas deze toe en je zult zien dat je langer geniet van een mooie coupe.

1.Herstelbehandeling voor Balayage

Het (ont)kleuren van je haar zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en kwetsbaar wordt. Als je je haar ontkleurt, wordt door middel van blondeermiddel de kleurpigmenten uit je haar gehaald. Je kunt je voorstellen dat dit alles behalve goed is voor je haar. Maar no worries met de juiste haarverzorging en behandelingen kun je ervoor zorgen dat je haar extra gehydrateerd wordt, nu het meer nodig is dan normaal. Ga voor herstelbehandelingen die gericht zijn op haar dat chemisch behandeld is. Wij adviseren het gebruik van Olaplex No.3 één keer week. De speciale formule van Olaplex No.3 zorgt er voor dat de zachtheid, glans en structuur van het haar ook tussen de salonbehandelingen door behouden blijft. Ook de SachaJuan Repair treatment is een gewilde herstelbehandeling onder onze klanten. SachaJuan Hair Repair is een intensieve en herstellende haarcrème die perfect is voor beschadigd en breekbaar haar. De haarcrème is verrijkt met de unieke Ocean Silk Technologie. Hieronder zie je een selectie uit de bestverkochte treatments voor dames met een Balayage coupe.

2.Kleurbeschermende shampoo of zilvershampoo

We willen allemaal met en frisse blonde of bruine Balayage rondlopen. Een kleurbeschermende shampoo kan goud waard zijn. Met een kleurshampoo was je niet alleen je haar, maar kun je ook op een vrij simpele manier je haarkleur langer mooi houden of opfrissen. Gebruik bijvoorbeeld de Colorlijn van Waterclouds. Ook de Colour protect lijn van SachaJuan is geliefd onder onze klanten met gekleurd haar. Heb je blond/grijs haar (gekleurd of geverfd) en merk je dat je nu een soort van gele/ koperkleurige gloed hebt, dan is zilvershampoo (ook wel no-yellow shampoo, paarse shampoo, anti-geel shampoo genoemd)  meant for you! Wij adviseren de no-yellow shampoo van VIBA. Deze zilvershampoo verwijdert ongewenste gele tonen. Bovendien bevat deze paarse shampoo verzorgende antioxidanten in combinatie met Aloë. Sommige zilvershampoos drogen het haar wat uit. Maar deze ingrediënten zorgen ervoor dat je haar glad blijft en dat de kleur levendig wordt!

3. Haarmaskers voor Balayage

Gebruik één keer per week een haarmasker dat intensief hydrateert en voedt. Denk aan ingrediënten zoals, kokosolie, blackseed oil, arganolie of Provitamine B5. Stuk voor stuk ingrediënten die het haar maximaal hydrateren en voeden. Kies bijvoorbeeld voor het CHI Argan Oil Haarmasker of het Waterclouds Repair Hairbutter haarmasker. Beide haarmaskers die intensief voeden. Hieronder een selectie uit de beste haarmaskers voor dames met een Balayage coupe!

4. Dagelijkse hydratatie met haarolie

Het is ook belangrijk dat je het haar dagelijks hydrateert. Helemaal als het haar ont-/gekleurd is. Je haar heeft veel meer dorst dan normaal. Zorg dat het 24/7 gehydrateerd blijft, zodat het niet afbreekt en pluizig wordt. Dit doe je makkelijk door elke dag je haar te verblijden met een paar druppels haarolie die je haarlokken weer helpen herstellen. Ga bijvoorbeeld voor arganolie van Waterclouds. Gebruik niet teveel, zodat het haar niet vettig wordt.

5. Borstel

Het is een feit, je haar is na een Balayage behandeling kwetsbaarder dan voorheen. Een haarborstel die lief is voor je haar is essentieel. We (zelfs mijn kids) zijn helemaal fan van The Knot Dr. Deze haarborstels hebben speciale borstelharen die zorgen voor meer flexibiliteit en veerkracht, dit biedt een zachte massage op de hoofdhuid en het belangrijkst; het breekt het haar minder snel af! Begin altijd eerst met de punten van het haar en werk dan langzaam naar boven.

6. Was je haar niet te vaak

We know this is a challenge! Maar doe het niet. Het haar te vaak wassen, droogt het haar nog meer uit. Hier verblijd je je haar dus niet mee. Was het haar maximaal twee keer per week. En als je het wast, doe dit het liefst met lauw water. Heet water droogt het haar uit. Als je het haar vaak wast, verwijder je natuurlijke beschermende oliën van de hoofdhuid. Doordat de hoofdhuid uitdroogt, heeft het haar geen bescherming bij de aanzet.

7.Hitte bescherming is een must!

Beperk het gebruik van hitte tools. Hitte droogt het haar nog meer uit met alle gevolgen van dien. En we begrijpen heus wel dat het links laten liggen van je krul-/ stijltang een utopie is. Daarom adviseren we om te investeren in een goede hittebescherming. Onze all-time klassieker is de Biosilk Silk Therapy. Echt een heerlijk haarproduct! Ook Waterclouds Instant Heat Protection Hairspray is een hele fijne hittebescherming. Het is een lichtgewicht haarspray die het haar beschermt tegen de hitte van stylingtools.

Balayage, ombre, dip-dye, bronde…wat is het verschil?

Deze termen ben je waarschijnlijk tijdens je zoektocht naar een nieuwe look vaker tegenkomen. De verschillen tussen deze technieken zijn je wellicht niet altijd helemaal duidelijk. We leggen uit wat elke techniek inhoudt.

Balayage: 40/50% lichte kleur en de rest basiskleur.

Ombre: Bij ombre gaat het juist om veel licht. 60/70% lichte punten met een klein deel eigen haarkleur op de aanzet en een beetje in de punten voor een natuurlijke fade out.

Babylights: Babylights zijn een aantal lichtere plukken aan de voorkant met een zachte overgang naar achteren. Bij babylights laat de kapper iets meer uitgroei zitten. Zo creëer je meer beweging en licht in het gezicht.

Bronde: eigenlijk het tegenovergestelde van de ombre. Het gaat hier om een donkere kleur en een klein percentage licht. Het werken met meerdere tinten bruin, geeft hier een heel mooi resultaat.

Dip dye: De aanzet is hier 100% donker en de punten 100% licht. Een mooie vervaging is essentieel hier.

Alles wat je moet weten over Balayages

Na het lezen van dit blogartikel, weet je wat je moet doen om vol trots te paraderen met je Balayage. Overweeg voordat je een Balayage aangaat of je haar het echt aankan. Is je haar al van nature droog, pluizig en heel kwetsbaar, dan zou ik het overslaan. Is de kwaliteit van je haar goed dan kun je gerust een Balayage doen. Maar vergeet het haar na de behandeling niet optimaal te verzorgen met de juiste haarverzorging. We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk dit is bij een Balayage.

shop de fijnste haartreatments!

Wat kost een Balayage?

Een Balayage kost tussen de €80-€150 De exacte prijs is afhankelijk van de wensen en de lengte van het haar. Uiteraard kan het per haarsalon ook verschillen. Maar bij een Balayage behandeling adviseren we uitsluitend voor de beste te gaan, want hier geldt vaak het spreekwoord: goedkoop is duurkoop!

Balayage en Ombre

Wat zijn de nadelen van een Balayage?

  • Je lokken verven is een behoorlijk chemische behandeling en je haar zal hier dan ook niet van opknappen. Met de juiste haarproducten kun je de schade beperken/herstellen.
  • Een Balayage is misschien goed voor je look, voor je portemonnee is het minder leuk (los van de behandeling geef je ook meer uit aan haarverzorging die gericht is op het beperken van schade en het herstellen van het haar).
  • Het kost veel tijd! Je wilt je lokken zo koel (niet geel) mogelijk en gezond mogelijk houden. Hierdoor zit je vaak te prutsen met haarmaskers, zilvershampoos en andere haarproducten die de schade beperken/herstellen.

Een laatste tip van John

Ik liep nog even langs bij onze haarexpert John en vroeg wat zijn gouden tip is bij een Balayage coupe. “Als je voor een Balayage gaat, moet je echt meer tijd investeren in het verzorgen en onderhouden van je haar. Ook is het belangrijk dat je de juiste haarverzorging gebruikt.” De voormalige professionele kapper adviseert de volgende producten na een Balayage behandeling:

Mocht je nog vragen hebben, schroom niet en laat het ons in een reactie hieronder weten! Ben je nieuwsgierig naar ons assortiment aan haarverzorging voor jouw type haar? Bezoek dan onze categorie haarverzorging. Voor ieder haar hebben we een magic potion ;-)! 

De beste haarverzorging voor blond haar

Celien Beeckman
Jun 16, 2022 13:14
Wat is het andere betere alternatief voor balayage,
Ik was blind als kind en met de jaren donker geworden en nu heb ik grijs haar, vooral vooraan een witte bles, ik noem het peper en zout en vind het heel erg saai...ook is mijn haar droog ik heb mijn haar 20 jaar gekleurd vooral rode tinten, maar nu door de grijze modetrends besloten mijn grijze lokken te omarmen, maar zoals ik het al zei vind ik het een saaie boel nu.
Ik dacht aan balayage, maar nu ik lees dat dit een aanslag is op mijn haar, weet ik niet meer wat ik zou kunnen doen om het op te frissen, graag uw advies, mvg Celien
Benthe De Groot
Jun 17, 2022 13:06
Hi Celien, ik snap de verwarring! Echter, als je er voor zorgt dat je je haar goed blijft verzorgen, dan kan de balayage helemaal niet zoveel kwaad. Wij raden aan om de balayage aan te laten brengen bij een goede kapper, en het vervolgens thuis te verzorgen met een kwalitatieve shampoo, haarmasker en treament. De shampoos en haarmaskers die in deze blog worden aangeraden zijn zeker een must! Door dat je je haar goed blijft verzorgen, kan de balayage geen kwaad en zal jou haar niet meer droog aanvoelen. Lees ook onze andere blogs voor advies om droog haar tegen te gaan. Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. Lieve groetjes, Benthe van JohnBeerens.com
Linda o'hana
Mei 16, 2022 10:39
Ik heb bruin geverft haar, kan daar ook balayage in?
Benthe van JohnBeerens.com
Mei 16, 2022 12:20
Hi Linda,
Ja zeker, dat geeft ook een heel mooi zomers effect. Je geeft je haarkleur een boost, maar behoudt tegelijkertijd wel een mooi natuurlijk effect. Je kunt zelf kiezen hoe licht je je haar wilt aan de hand van de inwerktijd van de verf. Door het een beetje te verhelderen, krijg je een mooi zomers, natuurlijk effect.
amanda geers
Jul 28, 2019 11:38
fijne tips!!
Carola Nijhof
Jul 26, 2019 14:35
VIBA Anti Yellow Shampoo > hoe vaak per week mag je dit product gebruiken en heb je ook een bijpassende conditioner/haarmasker?

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje